Taddy78 -> RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI (30.3.2011 11:23:10)
|
Koliko sem jaz razumela glede ET po 3. ali 5 dnevu, je razlika v tem, da 3. dan vstavljajo če je ženska imela malo celic, ali pa če se slabše razvijajo. V Mb je postopek tak, da preden imaš ET greš na pogovor, kjer ti pokažejo tabelico z vrednostmi razvijanja posamezne oplojene celice. Večja je vrednost, večja je možnost da preživi do 5.dne. Gledala sem recimo moje vrednosti. Od 11 celic se jih je oplodilo 9. Od tega so mi 5. dan vstavili lepo razvito blastocistico, 2 pa sta bili primerni za zamrznitev. V mojem prvem postopku, pa je recimo opl. celica, ki je 3. dan imela najvišjo vrednost oz. je bila najboljše razvita, 4.dan "ugasnila". Nočem katere strašit, je v prvem postopku bila z nami tudi ženska, ki je imela samo 2 celici, isto avtomatsko na ET naročena 3.dan, pa je zanosila...oz. je kar dosti takih, ki zanosijo čeprav so imele postopek 3.dan po punkciji. Vidim pa tudi, da je res velika razlika med LJ in MB. V MB je vse na enem kupu, od odvzema krvi, posvetovalnice, deljenje terapij, UZ...punkcija in ET sta samo 1. nadstropje višje. Pri nas delajo puncijo tudi pod narkozo, nič ni plačljivo razen Utrogestan, aja,pa še slikico pikice, ki ti jo vstavijo, dobiš...
|
|
|
|