|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 5.2.2012 12:53:53
|
|
|
|
ronja
|
Zastave mi še nimamo, moram enkrat naredit ali pa kupit, verjetno bi to otrokom ful dogajalo... figovčki: jaz po navadi malo zakompliciram vse skup in delamo kroglice iz suhih fig in drugega sadja/piškotov/... vsakič malo drugače. Smo pa delale že tudi fige v čokoladi. Odvisno od časa in volje. galerije in muzeji: ja, mi imamo srečo, da smo na "walking distance" od strogega centra LJ . Ne bi zamenjala te lokacije za nič manj kot 100 kvadratov . Mi je kar malo grozno, ker vem, da ko se bomo preselili, se bomo malo dlje od centra (money, money, money) in se tegale kar razvadiš... Meni je sploh važno, da se da prit s kolesom do centra - da ni treba za vsako reč z avtom... Zato bi rada ostala v LJ... Ja, navadno je bilo 8.2. zastonj, upam, da bo letos tudi. Sprintaj, pa prilepi na trši karton in nekam nasloni. Blizu, da bo videl. Praktično nič dela, tako da ni katastrofe, če mu ne bo všeč;) Nimamo printerja . Niti laminatorja (mogoče si ga bom zaželela za rd...) Ne, saj mi ni problem narisat - (problem je samo čas). Samo mam še kup drugih stvari v planu, med drugim so nujni pustni kostumi, ena velika deka/preproga - medvedek za na tla za Svita gor položit, pa nekaj za v avto, boste videle, ko bo gotovo na blogu. Pa en kup pleničk mam v delu,... Pač mobile ni glih prvi na listi;). Glede ogledal pa: Kaj pa če na vrata prilepiš? Ali pa na omarice? Mi smo začeli z unim 20x 20 cm nalepljenim na kuhinjsko omarico, potem pa sta se pačila kot dve mali opici Uf, da bi samo nalepila gor na nekaj, kar se pogosto zapira/odpira? Pa ne pade dol? Se bojim, da bi se razbilo in bi se katera porezala... A to si kupila pri steklarju? Kar se centralizacije tiče: res je v LJ. daleč največ vsega, čeprav kaka reč se pa najde v skoraj vsaki vasi - na Primorskem imate krasen akvarij, recimo. V Prekmurju imate orhideje, na Gorenjskem je Škofjeloški muzej, itd... Nekaj idej, kam lahko odpeljete otroke, najdete tudi tu: http://vecna-optimistka.blogspot.com/2011/01/ideje-za-izlete.html Če ne drugega, jih pa lahko vsaj v knjižnico odpeljete ali ap do kakega zanimivega spomenika ali kamna - ostanka in malo okoli tega napletete, pa jim bo dogajalo . Recimo ptuj je eno tako malo mestece, samo je pa staro in razložite o tem, kako je bila to Petovia še ko so bili ljudje taki pa taki (pokažete kako slikico rimljanov, starejši bojo itak poznali od Asterixa...) Ronji je bil vedno ful všeč tisti Emonček (kip emonca - to ej seveda tu, v lj;)... če ima še kdo avto-fanatike doma, priporočam. Ne še . Mam pa že nekaj idej glede tega in pridejo na vrsto nekoč, če bo Svit tipični dečko . Fotografije na prostem gremo vedno pogledat. Sicer nobene niso presegle taprvih (tistih posnetkov sveta iz neba), ampak recimo te ob LJubljanici so zdaj ful lepe - pa prijazne tematike, tako da so za otroke (ker včasih je slika noro dobra, samo tako divje depresivna ali odurna - mislim tema sama - da skoraj ni za otroke... Saj vem, da kao morajo vedet, kaj se dogaja, samo mislim, da jim ni treba tega videt že pri 4ih letih... Naj še nekaj časa uživajo nedolžno otroštvo, kupi smeti in na njih bosi otroci z razrezanimi nogicami pa po moje še niso za te očke...) kasija, hehe, otroci se vržejo po bogvekomu - ta zanimanja vedno preskakujejo generacije . Moja mami obožuje lutke, skoz nas je to vlačila gledat, sama jih ne maram, moja sestra tudi ne, brat itak ničesar v zvezi s pravljicami ni maral... malidve pa strašno uživata na lutkah! Sem vesela, da ju očitno nisem zatučkala , ampak po meni veselja do lutkovnega gledališča res nimata... Meni je bilo vedno všeč DELAT lutke, ne pa GLEDAT lutk, sploh če so bili zraven še vidni ljudje, ki so lutko premikali (to me je vedno strašno motilo) - malima je pa čisto vseeno. Tako da: oni so svoji in nekak bi bilo verjetno fer, da se jim prilagajamo, vsaj v aktivnostih, ki so njim namenjene;). Je pa jasno, da bom o svojih zanimanjih govorila z večjim žarom in več detajli, ker pač o tem več vem in me bolj zanima - v tem pa ne vidim nekega problema, saj je prav, da vesta, kdo je njuna mami in kaj ji je všeč, a ne?;) lily, če ji dogajajo tele izštevanke in prstne igre - v knjigah Enci benci na kamenci (imaš 3 dele) jih je en kup. To je še ena stvar, ki sem jo iskreno sovražila, ko sem bila mala, lubi tudi, še zdaj nama so nama večinoma brezveze, ampak malidve pa neznansko uživata! Tako da sva obsojena na to, da bova znala vse knijge s takimi traparijami na pamet - najprej nam jih je mami brala, pa sestra je bila nora nanje, zdaj pa tamalidve... Ahja, mava upanje, da bojo vnuki po nama .
|