|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 28.5.2013 13:26:05
|
|
|
|
chezAnA
|
Hvala vsem za čestitke in dobre želje. Malček pridno raste in je, tasratejši so že občutno bolj mirni, jaz pa precej bolj spočita, kot sem bila pri kateremkoli otroku doslej (ok, prvi ne šteje, takrat sva bila oba še kao študenta in sva zjutraj lahko spala do takih ur, da me zdaj kar zaskomina, ko se spomnim), tašča pa mi vsak dan speče nekaj sladkega in dobrega. Samo zame Edino kar me malo skrbi, je njegovo stokanje med spanjem. Bomo videli, kaj bojo zdravniki rekli. Okužba s strptokokom b ni, to so že v porodnišnici preverili. Porod je bil kratek in intenziven, ampak od šoka ob tako hitrem porodu bi moral zdaj stokati manj kot v porodnišnici, saj je že starejši. Drugih pametnih idej pa stric google nima, tako da bom morala počakati na pregled pri zdravniku. Ronja, je selitev že na obzorju? (Ker si rekla, da boš imela čez leto dni že poste o igri pred hišo) Upam, da ste že našli svojo hišico iz sanj:) Pa hvala že vnaprej za ideje, izbrane z mislijo na nas:) Kako nam uspe priti denarno skozi? Kaj pa vem, nismo pretirano zahtevni, ne trošimo denarja za bedarije (večinoma), imamo izpolnjene osnovne življenjske potrebe (stanovanje in vrt), veliko naredimo/pridelamo sami (tu bi se dalo napisati ogromno, pa mislim, da vas niti ne zanima toliko. Če pa katero zanima kaj več, naj le vpraša) , denar za večje projekte(streha, drenaža, okna, dovoz so že, čakajo še vhodna vrata in fasada, ko se bo hiša še malo presušila) namesko šparava na mojem računu. Pa gre. Še ostane nekaj za hude čase. Ne bi mogla reči, da živimo slabo, čeprav bi dobila socialno pomoč na CSDju, če bi zanjo zaprosila.(glede na prihodke na družinskega člana) Hodimo na morje, kupujemo sladkarije, igrač imamo preveč, oblek imajo otroci toliko, da se predali komaj zapirajo, otroci hodijo 2x na teden (oz 1x) na popoldanske plačljive dejavnosti, mož gre 1x ali 2x na mesec v savno, knjig imamo za eno celo sobo, letos smo bili v Franciji, fantje že planirajo, kako bi šli v Rim ... Ne vem, po moje živimo podobno kot vi, ronja, le da nama ni treba plačevati najemnine oz. varčevati za nakup hiše. Pa večino leta nam 3/4 hrane raste zunaj pred hišo. Pa ko gremo na morje, plačamo le bencin do tja, bivanje imamo zastonj v nonini hiši, hrano ap nekaj prinesemo s sabo, nekaj pa reste tudi na njenem vrtu. To pa že nanese toliko, kot bi dobila jaz, če bi hodila v službo. Ki pa bi bila takšna, da bi kar velik del popoldneva ali pa večera/noči šel za službo, če bi jo želela opravljati tako, kot je prav. Mogoče pa znamo tudi malo čarati Tako, v spanju, nezavedno. Res, zadnje čase se mi dogaja, da v jaknah/bundah/hlačah, ki jih privlečem v omare ob menjavi letnih časov, vedno znova najdem kakih 5 EUR. Če to zdaj jaz začaram, da je v vsakem žepu nekaj, žepov pa imamo kar precej, se pa že nabere lep kupček:)
|
|
|