|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 24.4.2013 20:40:10
|
|
|
|
chezAnA
|
Hvala vsem za nasvete glede poganjalčka. Smo se odločili takole: kupili smo rabljenjega Pukyja, štirikolesnega, bil je poceni in ko ga bo tamala prerasla, kar bo kmalu, ga pač najprej posodimo sosedi, potem pa prišparamo za no.4. Dvokolesnega bo pa kupila babica, ga ji je obljubila (no, meni ) za njen rojstni dan (ki je že bil, khm). Čakamo, da se pozdravi, potem pa v rgovino. Koliko col bo imel, pa bomo videli, ko bomo dečvo dali stati zraven. Morda pa bo res 12'' že čisto ok. Pustimo se presenetiti. Drugače pa pri nas cartamo viruse. Se očitno dobro čutijo pri nas, se selijo iz enega na drugega (v vzajemno čuvanje, da ne izumrejo, so vključeni tudi sosedje). Tako da izmenično ljudje okoli mene bruhajo, driskajo in imajo vročino. Tako je to. Jaz pa vztrajam, trda in pokončna, mene ne bo pokosilo. Ha! Moji trije otroci so očitno že varni, tamala dva sta dobila svojo porcijo, tastarejši ne, je pa taščica čisto boga. No ja, bo že. Je bila tako na shujševalni. Hihi. Bo zdaj dosegla cilj brez večjih duševnih naporov, telesni so pa malo večji, to pa priznam (malo črnega humorja. V resnici se mi smili, je boga. Ampak uboga pa čisto nič ne, v usta pa zlivam zdravila ali pa rehidracijsko sol ali pa kaj takega samo svojim otrokom, odraslim pa ne) Ker so otroci zdaj v bistvu ok, smo spet cele dneve zunaj. Kolesa, skiroji in rolarji so itak super, pa luknje v pesku tudi (včeraj sta fanta polagala vodovod- palčke in vejice sta dala na tla, tako, da so se s konci stikale, potem pa sta jih zasula s peskom.) danes pa smo imeli že kakšno usmerjeno dejavnost. Najprej smo v možnarju strli posušene jajčne lupine (za paradižnik, ko ga bomo posadili. Potem pa smo si zunaj pripravili "atelje" in smo slikali spomladanske motive.. Rože, travnik, nebo s soncem. Bilo je luštno. Je pa skrajni čas, da spet postavimo zunanjo kuhinjo, ker imam prav težave, ko ob dveh ali pol treh ugotovim koliko je ura in nimam še nič skuhanega in nič pripravljenega za pohrustat pa nikogar še vedno ne vleče noter. Drugače pa sem si izposodila eno montessori idejo in jo malo spremenila za svoje potrebe (in finančne zmožnosti, hihi) in si pripravila material, da se zdaj lahko igramo trgovino, menjalnico ali banko. Ene zavese za vrata, ki so narejene iz lesenih kroglic sva z možem že zdavnaj razrezala in shranila kroglice. Zdaj pa sem jih nanizala na žičke in tako naredila enice, dvojice, trojke, ... desetice. Vsakih kar veliko. Potem pa se zunaj igramo in je fino, ker lahko zahtevnost in izzive sproti prilagajam fantoma. Starejši mora znati zamenjati v menjalnici desetico v drobiž. Ko pride v trgovino, mu dam take cene, da mora seštevati in kombinirati z različnimi vrednostmi drobiža. Tasrednji pa zdaj začenja konkretno razumevati številke. In mi pomaga v menjalnici (pospravi drobiž na svoje mesto -trojkice v predal s trojkicami), v trgovini pa dobi tako ceno, da samo našteje desetice, ki ji hima v denarnici. Fanta uživata v igri, tako da bom naredila še malo več tega "denarja" pa takšne posebne denarnice, da bosta imela za vsako vrednost svoj žepek. Lily, zate imam vprašanje, si rekla, naj se obrnem nate, že bom imela kakšno vprašanje glede šolanja na domu. Povej, je res, da šola/učitelji (ne vem, kako gre to, kolikor pa se mi svetlika, a se mi zdi, da ministrstvo na šolo plačuje glede na število vpisanih učencev) ne dobite plačano za tega otroka, ki se šola na domu? Da so v bistvu vse zadeve skoraj dobra volja učitelja, da vse izpite in podobne reči opravlja učitelj zastonj? Hvala za odgovor Danes sem imela tudi nekaj časa v "ateljeju" mir in sem si naredila mobile za tamalega, tak, taprav montesori, tisti črno-bel. Prav pasalo je. Ena taka mini terapija za mojo od-pucanja-bruharij-in-podriskanih-cot izmučeno dušo. Jupi. Tudi če tamalemu ne bo všeč, je bilo vredno, ker sem uživala. Kako ste a kaj ve? Imate kakšno luštno idejo za igranje ali ustvarjanje zunaj?
|
|
|