|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
14.11.2012 14:56:56   
dskubin
Mimogrede, kam si pa babe vtaknila, da sta z malim fraj?

Sin (glihkar 7) in hči (5,5) sta v šoli do 3h... Pod babe v hiši pa sem mislila vse osebe ženskega spola doma v Slo, kamor bomo prišli čez praznike (mami, tašča, svakinji, nečakinji, jaz in hči), sej ene par šalov že mam narejenih, zdaj pa čakam na naročeno volno... Evo, takile bodo http://www.google.co.uk/imgres?hl=en&client=firefox-a&hs=24J&sa=X&rls=org.mozilla:en-GB:official&biw=967&bih=641&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=bskVw0y-SlF85M:&imgrefurl=http://www.knitting-supplies-store.co.uk/katia-free-scarf-pattern.html&docid=ODQuyXiQbvMBnM&imgurl=http://www.knitting-supplies-store.co.uk/media/catalog/product/cache/5/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/k/a/katia-ondas-scarf_1.jpg&w=555&h=808&ei=yaKjUM3DN9Co0AX-kYHoCw&zoom=1&iact=hc&vpx=103&vpy=122&dur=81&hovh=271&hovw=186&tx=96&ty=157&sig=100583251769473906934&page=1&tbnh=157&tbnw=111&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:0,s:0,i:69

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
14.11.2012 15:16:31   
uškinamama
Dskubin - sem lahko tudi jaz vaša  baba user posted image  , šal je prekrasen.
Vidim, da imaš tudi ti sedemletnika, pa te bo mogoče zanimalo tole http://www.our-everyday-art.com/2011/06/growing-stalagmites-and-stalactites.html oz bo zanimalo njega ;) .
Na jesenskih počitnicah smo si ogledali tudi jamo pri Poreču (novi vasi) Baredine , in malega zdaj drži jamarstvo, proteusi, stalaktiti... user posted image

Adventni čas - ah, meni ze ljub čas, čeprav je zima.  Sem delala pred leti adventni koledar iz embalaže indijančkov , letos pa ima  kupljen čokoladni koledar.

V teh dnevih se je mala uš ukvarjala z imeni (naloga pri verouku je bila " kdaj goduješ") in ugotovila, da ima pogansko ime ;) , da goduje 15. novembra, kaj pomeni krstno ime....lušno, je kar padel not.

Predlog za darilo za 18 mesečnico http://www.didakticne-igrace.com/product_info.php?cPath=95_54&products_id=194  naš je bil v tej starosti nor na ključe, tak da user posted image .

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
14.11.2012 15:48:23   
thaiss
punce redno vas berem, kakšno idejo ukradem user posted image super ste!!

dskubin - prosim da me ob najinem naslednjem srečanju (četudi spet avgusta, upam da prej) presenetiš s šalom :)

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
14.11.2012 15:58:08   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

V teh dnevih se je mala uš ukvarjala z imeni (naloga pri verouku je bila " kdaj goduješ") in ugotovila, da ima pogansko ime ;) , da goduje 15. novembra, kaj pomeni krstno ime....lušno, je kar padel not.

o super ideja, tok velik ljudi je k ne vejo kdaj godujejo in pomena svojega imena... super nalogo vam je dal župnik!

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
14.11.2012 18:05:44   
mateyka
V teh dnevih se je mala uš ukvarjala z imeni (naloga pri verouku je bila " kdaj goduješ") in ugotovila, da ima pogansko ime ;)

ga je to kaj zmotilo? mislim, sej v bistvu ma dva, tega in krstnega; fensi..
in katero krstno ime dobijo mrznežimira - je kak difolt al to lahko sam izbereš? kako to gre? user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
14.11.2012 18:56:31   
Paštetka
Danes smo delali karamelne lizike, karamelne bonbončke z limono, karamelno mleko. Uporabili smo pa kar modelčke za piškoteke, da bolj fensi zgledajo user posted image . Lizike smo potem lepo zavili in zavezali s pentljico, za bonbončke sta pa izdelala iz papirja škatlico. Zraven pa zataknili listek: karamelce z limonco....

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
14.11.2012 19:21:32   
chezAnA
No, da nadaljujem:
Ronja, hahaha. (smejim se zaradi tistega, ko sem ti razlagala, kako mame ustvarjajo namesto otrok, pa mi nisi verjela)user posted image Veš kaj, dajva obnoviti debato o projektem učenju in temah čez kakšno leto, se boš potem strinjala z manouser posted image user posted image
Izabelina, lepi končni izdelki. a si videla uno mojo idejo, ko v prerezan krompir zatolčeš modelček za piškote, obrežeš okoli njega, pa ratajo ful lepe štampiljke? Omenjam, ker si rekla, da sta čakali na glavnega moškega, ker naj bi bila ti bolj leva za te zadeve. Na tale "moj" način pa težav ni, sta moja dva fanta zadevo obvladala v prvo, le porabiš tam nekje .. hm ... tono krompirja, ker je zadeva zelo zasvoljiva. Sploh ne moreš nehati. Im mi smo imeli še modelčke od moje taščice, ki jih ima celo vrečo, potem pa je treba sprobati tega, pa tega, pa samo še tega, pa onega ...user posted image
Kasija, si poskusila v kartonaste škatle nalepiti božične lučke od znotraj/ zgoraj in narediti luknjice za "zvezdice" ? Meni je ideja ful všeč. Le da še nismo dobili dovolj velike škatle, odkar sem jo videla na internetu

Skuštrana, jaz bi tudi imela delovne liste, prosim. Pošljem mail na zs? Ronja, a se ne spomniš une debate o skakanju (po posteljah), plezanju in vrtenju do onemoglosti? Kako otroci to morajo početi? Tam zraven je bil tudi link do njegovega predavanja na youtubu. Po moje pa ti ga vrže ven tudi, če vpišeš "dr. Rajović MENSA" ali kaj temu podobnega v youtube. Lahko pa ga tudi jaz poiščem, če hočeš. btw, skuštrana, še prodajaš mai taije? Nam se je naš izgubil, nima pojma kam, smo že vse možne in nemožne lokacije preiskali. Šivati pa ne znam dovolj, da bi ga naredila sama.user posted image

khurde, madebyjoel ima napisano glede barve za les tole:
http://madebyjoel.com/2010/08/favorite-tools.html
Sem pa sama že precej iskala, našla pa nič. Sva spraševala tudi že v Avstriji, pa verjetno ne znava dovolj dobro jezika, da bi se čisto razumeli, kaj hočeva in so rajši rekli, da tega niuser posted image Našla sem tudi DIY za loščilo za les in čebeljega voska in mislim da lanolina. Lahko poiščem, če te zanima.
mimogrede, ronja, vem, da je situacija z avtomobilčki že mimo, ampak tako, za naprej, ima joel tudi en tak lesen poganjalček/avtomobilček narejen. Pa lahko daš les razžagati tam kjer ga kupiš, (malo se pozanimaj, pri nas vem, da je razlika, koliko to kje zaračunajo). Potem pa samo zašravfaš, morda še zalepiš, okrasiš in gremo našiuser posted image

caramel, ko sem to lani spraševala, sem izvedela, da naj bi magnetno barvo baje imeli v Artu v Lj. Ali je res ali ne, pa ne vem, ker ga v našo trgovino niso uspeli prenaročitiuser posted image , v Lj pa se nikoli nisem spomnila, da bi šla pogledat.

Pa še hitro poročilo, kaj se dogaja pri nas:
Tastarejšemu in tamlajši rastejo zobje, tasrednji pa itak čveka ponoči sam s sabo, pa tamala ne spi več v moji postelji ampak na jogijo na tleh zraven postelje, ker me je celo noč praskala po trebuhu in vrtala s prsti v popek. Nisem spala ne jaz ne ona nič. -> bolj malo in slabo spimo
Tasrednji je danses ponoči nekaj pomembnega odkril. Me je zbudil za tole: Mami, a veš, da je 1 + 1 dva? Še nakregat ga nisem mogla. Torej. Tasrednji začenja padati v števila in računanje, tastarejši je sam od sebe začel množiti (mami, na tej šalčki je pa šest rožic, veš? Vidiš, trikrat po dve sta narisani. Tri trat dve je šest) /ena od stvari, ki mi je pri montessori šoli všeč in mi pri javni ni: sledi naravnemu razvoju računanja v otroku: seštevanje, množenje, deljenje, odštevanje. Ker gre res tako, jaz našega nisem nikoli nič ampak res nič forsirala. Kar sam on to/ PA začenja brati. Do zdaj je besedo znal črkovati, pa ni vedel, kaj to pomeni, zadnji teden pa kar nekako sam povezuje. Začel je pa takole: L A Š K O. Ati, tu gor na tem kozarcu pa piše LAŠKOuser posted image user posted image Tamala pa je začela konkretno čvekati. Vse pove, prav odprlo se ji je. Pa iz vsega, kar najde, zida stolpe in kolone, najraje iz soli za pomivalcauser posted image Koliko sprememb v 14 dneh, huser posted image

Zdaj bom pa tole poslala in grem pogledat, kaj sem še pozabila povedati

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
14.11.2012 19:33:57   
chezAnA
Ha, sem vedela, da sem nekaj pozabila:

a ima katera kakšno idejo, kje bi dobila pisalni stroj? Takega, čisto osnovnega, pa da bi lepo delal? PRi nas ga na raznih bolšjakih ni, je pa to taka fajn zadeva za otroke, me smo se še in še preigrale z njim ...

Drugače pa smo bili tudi v lutkah. Smo naredili lutke iz kuhalnic, grad iz kartonske škatle in metuljčke/marionete. Vsaka stvar je bila delo večih dni in na koncu smo vsakemu, ki smo ga poznali, zaigrali lutkovno predstavi, ki je morala biti nujno zaljubljena (ja tastarejši v tem obdobju. A je to sploh obdobje? Ali je stranski produkt prve zaljubljenosti? Kakorkoli, prav simpatičen je. Poslušal bi samo zaljubljene pravljice, pesmice, delal samo zaljubljene izdelke, tudi namišljene prijateljice morajo biti zaljubljene - in seveda blazno zainteresirane za bagre. Še dobro, da namišljene prijateljice v bistvu zmorejo vse)
Pa ogromno se zdaj igrata smrti in pogrebov (sta bila v kratkem na treh takih, ko se redno družimo z žalujočo družino) in poplav. Jaz ju pustim, se mi zdi, da na tak način sprocesirata stvari, ki so težke. Imam prav? Skrbim pa, da zadeve ostanejo znotraj naše družine, kdo od žalujočih/prizadetih v poplavah bi lahko njuno igro drugače interpretiral kot delanje norca. Kaj pa ve mislite?

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
14.11.2012 20:25:50   
khurde
chezana, fajn link, hvala user posted image enkrat sem v hoferju dobila barve, primerne za otroško pohištvo in igrače, ampak ni bilo bele. samo siva, modra, zelena, rjava, rdeča, rumena in črna. no, pa trenutno guglam, vmes pa čakam, da najmlajši ''pade dol'' in se odloči, da bo zaspal, in sem tole našla http://www.belmojster.net/?izdelek=1&ID=323 tko da belinkin interier ima certifikat za otroške igrače. ker jaz rabim za pohištvo barvat in mi kakšne manjše tubice ne pridejo prav. sem pa vmes še tole našla.. okej, nekdo me kliče user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
14.11.2012 20:42:43   
chezAnA
tale tvoj tazadnji "tole" je pa res fajna stran. Simpatična. Katera je že spraševala za doma narejene igrače? Evo ideje:)) Bravo.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
14.11.2012 22:35:41   
Kasija
Lahko si razdelimo blazine. Potrebno bi bilo, da jih gremo skupaj pogledat. Jaz sem vprasala koliko so zdelane, pa je rekel, da so pac rabljene.

Caramel a si sprasevala za magnetno barvo? Sem spregledala. Jaz sem jo kupila v trgovini z ustvarjalnim materialom, ki je v prehodu iz copove ulice . Zal se ne spomnim imena. Gres od slovenske ceste mimo poste in na desni zavijew v en prehod, kjer je tudi pecjakova pekarna zraven.

Chezana hvala za idejo z luckami.
Pisalni stroj sem ze iskala, neuspesno. Na bolhi jih je bilo par, ampak bolj oldtimerji. Drazji kot bi si zelela. Ce dobis kaksno idejo kje se pogledat, povej se meni.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
15.11.2012 5:51:42   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

a ima katera kakšno idejo, kje bi dobila pisalni stroj? Takega, čisto osnovnega, pa da bi lepo delal? PRi nas ga na raznih bolšjakih ni, je pa to taka fajn zadeva za otroke, me smo se še in še preigrale z njim ...

Saj jih je na bolhi kar nekaj za "male pare".

Še eno vprašanje imam zate: nameravaš svoje otroke šolat doma?

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
15.11.2012 8:39:08   
ronja
o super ideja, tok velik ljudi je k ne vejo kdaj godujejo in pomena svojega imena... super nalogo vam je dal župnik!
Hehe, pri nas bi se župniki kar namatrali:D. No, ampak punci zelo dobro vesta, kako pa kaj je z njunimi imeni, kljub temu:). Lejli sicer še nisem povedala, da je ena huda Lejla zavzela eno letalo, recimo, ampak itak ni po tisti poimenovana:), za pomen pa ve.

in katero krstno ime dobijo mrznežimira - je kak difolt al to lahko sam izbereš? kako to gre?

Čaki, a se nisi ti krstila? Bi morala vedet;). Kolikor jaz vem (lahko je že kaj drugače, tako so meni povedali), lahko imaš krstno ime po nekem svetniku, tako da če ni bilo svetnika s tvojim imenom, potem si moraš zbrat pač drugega, imaš na voljo vse svetnike, ki pa imajo svakojaka imena (večina jih je pač živela v enem drugem času in temu primerna imena... ena so se ohranila, ena pa (z razlogom:D) ne...) in ne vem, če si danes recimo kdo izbere, da bo Genovefa (upam, da tudi starši tega ne zberejo:D). No, sicer okusi so različni, pa če je človek fajn, imena še opaziš ne - poznam eno super Terezijo, pa mi je ime samo čudno, vendar do zdaj sploh nisem pomislila na to, da ima tako meni hecno ime.

Veš kaj, dajva obnoviti debato o projektem učenju in temah čez kakšno leto, se boš potem strinjala z mano

user posted image babji (to je ljubkovalno zafrkavanje od mojega lubija;). Kar se projektnega učenja tiče, se bom čez kako leto dve, gotovo strinjala s tabo - glede Ronje, ker ona si bo takrat res lahko sama poiskala znanje, zdaj si ga pa še ne more, ker ne bere dovolj dobro - lahko pa gleda, kje ga jaz dobim, pa potem to kopira;). Pa ne doseže tavrhnjih polic v knjižnici:D.

Ma, veš, meni je tak hecno, ker človek iz sebe gleda, pa meni se nikoli ne da delat ŠE njunega... Mam že s svojim dovolj dela:D. POtem pa mislim, da so vse mame tako lene, hehe. Saj ne rečem, tam na unih delavnicah ti mogoče res dolgčas rata samo v zrak gledat, ampak kot rečeno, sem mela eno živo malo animaciijo s sabo, ki je bila zelo vesela, da sem končno mela čas samo zanjo (oz. zanj, če smo natančni:D)... Pa nekak mi je logično, da dela taveliko in tamalo taveliko dete po svoje. Mogoče je to res zaradi multitaskinga - če so deca zadovoljna, mami z veseljem kaj drugega počne:D.

Ali pa je to mogoče iz otroštva, kjer mam dve različni izkušnji:
Oče mi je recimo vedno pustil, da sem šarila po svoje - res pa da ga ni bilo toliko doma, tako da to ni bil tak napor,je vedno bil natančen in me je verjetno opozarjal na to, vendar se tega nikoli ne spomnim, ugotovila sem šele pri svojih otrocih - ko sva enrkat oba z lubijem kar pogledala, - midva sva R. hvalila za vse, samo da je hotela barvat, itak nikoli ne barva pobarvank, ker se ji ne da, tako da če kdaj je, sva samo pustila na miru, naj dela po svoje recimo, potem pa jo ma enkrat on v naročju in ji začne: ne, lej, tu si šla čez črto, pazi, da bo samo notri... Tako lepo prijazno, mala pa vsa zavzeta, da bo prav pobarvala:). No, tako je verjetno tudi pri meni delal, samo sem tudi sama precej picajzel po naravi, tako da tega nikoli nisem čutila kot pritisk, niti se ne spomnim...
Mami pa sicer tudi ni delala nič namesto mene, to ji je treba priznat, samo me je pa nadrla, če nisem delala tako, kot je ona hotela ali kaj ni bilo na koncu tako, kot si je ona zmislilauser posted image . Pa pri gospodinjstvu je bilo treba vse točno tako, kot je ona hotel, nogavice se zlaga točno tako pa tako, ker ona tako hoče. Kaj sem to sovražila, ej! No, saj še vednouser posted image , potem pa nočem taka bit. V bistvu če dobro premislim, je kar veliko teh stvari... mislim, da je otroštvo veliko vplivalo na mojo zdajšnjo vzgojo oz. vzgajanje - kar se mame tiče sicer večinoma v smislu: "taka pa ne bom, pa če se bom na pol pregriznilauser posted image !" V bistvu veliko energije črpam od tu, hahauser posted image . Enostavno se mi zdi vredno - ne, da otroci ne bi ratali ok ob vzgoji, ki bi za moje pojme lahko imela veliko izboljšav (ali kako naj politično korektno rečemuser posted image ) - samo težje jim je, pa veliko takih spominov imajo, ko si rečejo: "tega ne bom pa nikoli." Evo, to količino bi rada pri svojih malih zmanjšala... Da bi si kdaj moji punci lahko rekli: "Jaz bi tudi rada bila taka mami..." Poleg tistih: "Tega pa jaz ne bom nikoli, majke mi!"user posted image

Saj mi je jasno, da jima bom v puberteti sovražnik št. 1, pa da se glede kup stvari ne bomo strinjale, pa se spičile (se že kdaj in je včasih prav zabavno, ker smo si mal podobneuser posted image - glih včeraj naju je R. najurila, kaj se to reče, da midva otroke naženeva roke umit, sama si jih pa nisva takoj, ko sva prišla - sem ji povedala, da zato, ker sem Svitu obljubila, da ga bom takoj ko pridemo podojila (je mel že vsega poln kufer v avtu) in jaz obljubo držim! No, oči pa ni mel izgovora, hehe. Ma, je bilo prav luškano:). Ja, vem čudna sem, ko mi je všeč, ko se otrok upira:D). Samo bi rada, da imajo res lepe spomine na otroštvo in da ne bi imeli role model bolj pozitivno kot v negativno smer (torej da bi bilo več stvari, ki bi jih želeli posnemat kot tistih, kjer bi hoteli delat glih obratno).

Je pa ta mamin način mogoče prispeval k moji spretnosti, haha, ker sem hotela naredit po svoje, probat druge načine (tega se ni dalo ubit, saj vam rečem, so že probali mnogi, pa vsi spodleteli:D), pa potem vseeno je na koncu moralo bit po njenih standardih, torej sem morala delat hitreje, da ni opazila, da sem vmes še nekaj drugega probavala:D. Saj ustvarjali niti nisva nekaj skupaj, to je bilo v gl. gospodinjstvo, vseeno pa se nikoli ni smelo stvari uničevat, ker je bilo vsega škoda. To mi je še malo preveč ostalo, se trudim malo poboljšat pri malih, malo se mi zdi pa to tudi ok.
Se pa ful spomnim, ko sva enkrat delali piškote in jaz sem seveda hotela malo eksperimentirat (to je v meni, nimaš kaj:D), pa je potem mami prilično znorela zraven (beri bila je tak zmaj kot sem jaz, če mi svita zbudita:D, ona ni glih neko zenbudistično bitje:D), skratka razp* se je do konca, kako packarijo delam itd... No, potem sem je vseeno spekla unega mojega polžka, ker ji je bilo škoda stran vršt. Ampak ta polžek je pa potem ful dobro ratal. No, moram ji priznat, da se je pa potem zjutraj opravičila, da je zadeva čisto ok ratala. No, kasneje sem ugotovila, da je tista moja "packarija" v resnici ena kuharska tehnikauser posted image ... Zato se mi zdi logično, da pač delata po svoje. Kot da jaz pa najlepše na svetu naredim, pa da ni možnosti iizboljšav:D. Če si želita naredit tako kot jaz, pa vprašata, itak pokažem, če pa ne, pa naj uživata, samo 1x sta otroka, kmalu bo vse bolj po reglcih, vsaj za taveliko... Učili se bosta še celo življenje, zdaj pa uživamo skup, pa tudi če potem ni glih za prezentacijo:D.
Navadno je pa najlažja tehnika, da onidve delata svoje, jaz pa svoje, saj ni problem naredit 3 enake izdelke;). Ali pa delam jaz zraven kaj drugega ali slikam.
čežana, o cookie cutterjih se ne pogovarjam, ker me lubi skoz zafrkava zaradi une številke 200+user posted image

Izabelina, lepi končni izdelki.

V duhu te debate - a je to pohvala ali provokacija?user posted image Hec, punce, hec;).

Ronja, a se ne spomniš une debate o skakanju (po posteljah), plezanju in vrtenju do onemoglosti? Kako otroci to morajo početi? Tam zraven je bil tudi link do njegovega predavanja na youtubu.

To sem si pogledala takrat, ja in se ful spomnim (kako se ne bi, ko sta pa 1 pojstlo zlomli po tem nasvetu user posted image ). Zdaj smo spet omejili iz praktičnih razlogov:D. Ko pa se preselimo, pa bomo en jogi meli samo za skakat, v igralnici, če bomo meli dovolj veliko hiško/stanovanje. (Mimogrede, včeraj sva šla gledat eno prličino razsuto hiško z veliko potenciala in na fajn lokaciji... Zdaj morava še malo prekalkulirat, koliko bi prišla obnova, pa če si upava v to it... Danes gremo pa gledat eno stanovanje. Sicer moram priznat, da se zarečenega kruha največ poje, ker ugotavljam, da bi bila za naš življenjski stil dejansko boljša hiša... Sploh glede na to, da so v bistvu cenejše kot velika stanovanja, malo je pa za nas premalo...)

skuštrana, še prodajaš mai taije? Nam se je naš izgubil, nima pojma kam, smo že vse možne in nemožne lokacije preiskali. Šivati pa ne znam dovolj, da bi ga naredila sama.

Skuštrana, a jih ti delaš? Daj mi povej, koliko jih računaš? Ker glede na to, da to znam delat, pa da bom verjetno brez službe... bi lahko to malo bolj začela, pa glede na to, da bomo ali meli kredit ali morali obnavljat nekaj... bo vsak evro prav prišel...

ampak tako, za naprej, ima joel tudi en tak lesen poganjalček/avtomobilček narejen.

Tistega sem si že od prej zapomnila, spet pogledala pred tem rdjem in imam kot rečeno že v glavi za Svita, kako ga bom naredila, točno vse do zadnjega detajlauser posted image . Tudi varianto brez žaganja mam naštudirano, samo moram enkrat prit do Bauhausa, to je pri nas večji projekt, hehe:). Hvala vseeno in se priporočam še za kaj:). Sicer vseeno upam, da bom lakho kdaj žagala in brusila, hehe:). Saj ne da bi strašno rada žagala in brusila, samo so mi všeč izdelki iz lesa in to je pač nekak nujno zraven, hehe. Pa več možnosti imaš, če si lahko sam narišeš, kaj bi rad, seveda:).

Kar se mojih malih tiče: R. zdaj že nekak bere, pač eno po eno besedo, da bi prav stavke na veliko brala še ni, ampak je že to precej več kot sem mislila, da bi bilo treba. Sem si pa zadnjič izposodila v knjižnici knijge seštevanje, odštevanje itd... ki so kao za predšolske, za pripravo na šolo, pa ker ni v vrtcu... Pa se mi še ni dalo tega delat, pa je mala sama vzela in sem morala lepo povedat, kaj kje hočejo:D. To je torej verjetno po definiciji projektno učenje - daš materiale, potem pa dete samo zateži, kaj če znat:D. Sama sicer ne vidim neke hude razlike - une police še ne doseže, tako da v knjižnici skor ne more sama do teh knijg, tak da nekaj časa me bo še rabila za prinašanje znanja (dobesedno - knjig:D)user posted image .

< Sporočilo je popravil ronja -- 15.11.2012 8:41:44 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
15.11.2012 8:40:18   
khurde

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

Caramel a si sprasevala za magnetno barvo? Sem spregledala. Jaz sem jo kupila v trgovini z ustvarjalnim materialom, ki je v prehodu iz copove ulice . Zal se ne spomnim imena. Gres od slovenske ceste mimo poste in na desni zavijew v en prehod, kjer je tudi pecjakova pekarna zraven.

.

antus je trgovina. pisalni stroji... na bolhi je kar nekaj, od 5 evrov dalje. nič starinski. na podarimo.si jih je tudi bilo. verjetno fajn spremljat. glede na arhiv je vsak mesec vsaj en gor. tatamiji... sem za. smrt in poplave.. bi pustila, verjetno se nam, staršem, zdi neprimerno, ker smo naučeni tako. nisem pa še kaj veliko razmišljala o tem.

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
15.11.2012 8:49:59   
ronja
Pa ogromno se zdaj igrata smrti in pogrebov (sta bila v kratkem na treh takih, ko se redno družimo z žalujočo družino) in poplav. Jaz ju pustim, se mi zdi, da na tak način sprocesirata stvari, ki so težke. Imam prav? Skrbim pa, da zadeve ostanejo znotraj naše družine, kdo od žalujočih/prizadetih v poplavah bi lahko njuno igro drugače interpretiral kot delanje norca. Kaj pa ve mislite?

Po moje delaš ok. Ne bi bilo glih fajn, da bi se zezala nekaj v pričo nekoga, ki mu je že tako dovolj hudo, ker lakho koga še bolj prizadane, če pa se doma to igrata, pa je po moje ok, kako pa naj se drugače naučita, da je tudi to del (zadnji) življenja?...

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
15.11.2012 8:53:36   
skuštrana
Na brzino...

Tatamiji - sem za. 12 kosov!

Chezana, nimam mei taijev. Če ga rabiš poglej na bolhi, mogoče je kakšen, drugače jih imaš na njuskalo.hr cel kup, po razlicnih cenah, lahko ti ga naročim pa prinesem. Tisti vikend 23.11 bomo v tvoji okolici (Ronja, javi mi koliko onih stiroporkotov rabiš!)

Ronja, ne vem za Slovenijo, ampak tukaj na Hr je nošenje full IN, tako sa se kar splača tole šivat. Je pa res, da imaš uradnih šivalic samo par, vse ostalo je na črno, pa ne vem kako bi na to konkurenca gledala v Slo...Če pa si registriran je pa takoj dražji mei tai...Po moje bi se splačalo malo preračunat, ker koliko jez ven nihče v Slo tega ne počne. Pa bombažne plenice če znaš...
Recimo Pixiekid so napravili pravi BUM http://www.pixiekid.com/shop/, pa tale ženska tudi šiva http://www.dodoty.com/..potem jih imaš pa še mali milijon ki prodajalo preko Fb...tako da, se da ja...user posted image

Pošljite mi meile na ZS, za delovne liste. Princip je tak, da se moraš učlanit (jaz sem se) potem pa lahko dol vlečeš te vaje. Jaz vam bom pošiljala tako kot si bom jaz dol povlekla. Ok?

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
15.11.2012 8:55:00   
ronja
čežana, našidve imata tudi radi lutke, ampak o zaljubljenosti še ni duha ne sluha (očitno sta po meni, to bolj poznouser posted image ). No, ali pa ne vidita dovolj luštnih fantov, počakajmo, da gresta nazaj v vrtec, tam jih je na pretek:D. Lutkovno predstavo sta tudi punci potem parkrat zaigrali in sem še zdaj jezna, da smo zgubili posnetek (sem snemala s fotkičem), ker picassa po novem ne naloži več filmčkov, ampak samo slike, te pa nič ne opozori, tako da je lubi vse skup zbrisal iz fotkiča... Mah! No, saj bosta še kaj igrali, samo takrat sta bil res ful luštni!

Sicer je Lejla danes potegnila srečko lutke (očitno že pogreša) in bomo delale živalske lutke iz papirnatih vrečk - danes ali jutri, ker danes mamo bizi dan - oči nam je pustil avto in šel z biciklom, tako da lahko gremo v zoo (moram v službo, pa bomo združili prijetno s koristnim:D), treba izkoristit:). Popoldne imamo kot rečeno še en ogled, pa tamalidve gresta z bico v lutke (gledat Makalonco). Tak da dolgčas glih ne bo.

Ronja si je zbrala srečko ustvarjanje z naravnim materialom, samo še ni do konca spraskala, tako da ne vem, kaj bomo počeli:D. Mogoče se bo celo dalo v zooju, hehe:).

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
15.11.2012 8:55:46   
skuštrana
Ronja, en dober nasvet - ne kupuj hiše v razsulu! Ne, ne in ne..Mi2 sva kupila ena starino (pa niti ni bila tako stara) in ko zečneš obnavljat ni NIKOLI konca. Bolje parcelo pa novo, ali pa staro podret in postavit novo!!! Nikoli več stare hiše!!! Pa cajta rabiš da se nateguješ z delavci, jao, jao, jao...

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 15.11.2012 8:56:34 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
15.11.2012 8:58:49   
ronja
Pa bombažne plenice če znaš...

Znam. Ja, vem, da je treba preračunat, zato pa sprašujem za cene, da vem, če se sploh splača it v to. Tvoji linki mi pa spet ne delajo:(.

Skuštrana, a majo članrino tam, al se lahko kar včlanimo, pa dol vlečemo? Kaki pa so ti delavni listi? Ker R. je zadnje čase (beri leto) čisto v teh nalogicah, skoz bi to delala, lena mami ji pa tega ne zrihta dovolj...

Stiroporkotov bi rabila za eno sedežno vrečo... KOliko to pride v bistvu nimam pojma, vem pa, da ni glih malo... V kakih pakungah pa majo to?

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
15.11.2012 9:10:06   
skuštrana
Ronja, ja članarino moraš plačat. Pošlji mi mail ti bom poslala tisto kar sem si že usple potegnit dol. Arsen je tudi čisto v tem, potem mu pa kupujem, ampak tole me na koncukoncev pride ceneje. user posted image Ma, kako ti linki ne delajo user posted image A maš blokado na hr strani user posted image Za stiroporkote - ne vem točno kako so pakirani, mogoče bo cezana vedela...

Evo cene - mei tai pri uradni šivalici pride cca 50e, pri kakšni na črno pa ga dabiš že za 20e... To so osnovni modeli, potem pa lahko dodajaš perverzije - našitki, pa kapuce, pa to pa ono...Bombažne plenice so od cca 10e naprej, spet odvisno od modela do materiala... Probaj odpret tisto stran DODOTY tam imaš cene in ona šiva res polno tega...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
15.11.2012 9:18:41   
skuštrana
Ronja, tole bi mogoče tudi lahko bilo zanimivo, tega v Slo ni http://www.childsown.com/ Tukaj pri nas imaš http://mojplisanko.com/
Če si vsaj malo poduzetna, lahko narediš biznis iz hobija user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1046
15.11.2012 9:31:57   
ronja
To, da bi delala pliškote po naročilu malih naročnikov, že mam v svoji beležki za ideje, kaj bi lahko delala:) Hvala vseeno, vedno prav pride, če ne drugega, da ne pozabim. Mam že celo listo žnj planov za takrat... Očitno svojo brezposelnost zelo resno jemljem, še predno je sploh do nje prišlo (super bi bilo, če sploh ne bi, haha:). Na žalost se težko zdaj v to na ful vržem na vrat na nos, sploh ker bom mela dr za končat... Ampak vsaj malo pa lahko raziščem vmes... Upam, ad bi mi z vsemi mogočimi stvarmi nekak ratalo seštukat nekaj. Problem je, ker moraš ipak nabavit material in si v začetku v minusu, mi bomo pa že tako bolj na knap z denarjem (glej spodaj:D).

Ronja, en dober nasvet - ne kupuj hiše v razsulu! Ne, ne in ne..Mi2 sva kupila ena starino (pa niti ni bila tako stara) in ko zečneš obnavljat ni NIKOLI konca. Bolje parcelo pa novo, ali pa staro podret in postavit novo!!! Nikoli več stare hiše!!! Pa cajta rabiš da se nateguješ z delavci, jao, jao, jao...

To je (bilo?) tudi najino razmišljanje... Ampak sva ugotovila, da nekje bomo morali naredit kompromis, če se čemo kmalu selit. Vseljiva bivalna hiša na kolikortoliko dobri lokaciji (to nama je pomembno, ker mava en avto in nočeva met dveh, pa tudi življenski slog mava tak, da hočeva bit mobilna na biciklih,v eliko manj cajta ti gre za skakanje okoli, pa všeč nama je, ne naju probat prepričat, so probali, ni ratalo:D), dovolj velika za vseh 5 (ja, hočeva, da ma vsak otrok svojo sobo, midva spalnico in vsi skup eno sobo, eč že dajeva vse svoje prihranke za naprej in nazaj)... je pač draga... saj se cene spuščajo, ampak še vedno ne dovolj hitro za najuuser posted image ... 5 sobna stanovanja so draaaaaga ohoho, več kot bajte, oz. precej več, če smo natančni, ker 5 sobnih starih ni, nova so pa vsa luksuzna. Hiše pa so seveda drage, ker so pač hiše. In potem imava možnosti:
- da greva dalj stran (nočeva, ker nočeva bit taxi za otrok, pa ker s samo 1 avtom tudi precej prihraniva, pa ker je fajn, da lahko greš v službo z biciklom, pa v mesto z biciklom itd... predvsem pa da lahko otroci sami domu pridejo kasneje). To možnost nama ni všeč, sploh ker ima lubi v LJ. službo za ndč, ki ga veseli in kjer je uspešen, jaz pa tudi najboljše možnosti za job tu.
- da gremo na manjše in otroci nimajo vsak svoje sobe - to nama ni všeč, ker pač bi rada, da ma vsak svoj mir in kotiček, kaj pa vem, koliko bojo njihovi hobiji združljivi... Zaenkrat je čisto vseeno, itak so okoli mene nagneteni, kasneje pa se me bojo verjetno bolj izogibali:D.
Pa če bi hotela jaz delat te svoje reči za zaslužek, potem bi ipak rabila malo placa za to, težko to potem delaš na kuhinjski mizi, pa vsakič sproti dol daješ, ko greste jest...
- da je za zrihtat... to je v štartu bilo za naju deal braker, ampak ko gledava na druge točke... pa so še bolj deal brakerji:D... In potem tuhtava... Nimava glih veselja z gradnjo, po drugi strani je pa vedno nekaj treba zrihtat... in potem gledam okoli, da enim to rata precej hitro, pa brez toliko živcev, enim pa ful dolgo in s ful živci - razlika je pa denar, ki ga majo na voljo za obnovouser posted image

Eh, pa sem rekla: ne hiše, ne obnove, ne podjetja, ne svojega biznisa,... vsekakor pa ne vsega naenkrat! Pa glih to se mi zna zgodituser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1047
15.11.2012 10:15:58   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

V teh dnevih se je mala uš ukvarjala z imeni (naloga pri verouku je bila " kdaj goduješ") in ugotovila, da ima pogansko ime ;)

ga je to kaj zmotilo? mislim, sej v bistvu ma dva, tega in krstnega; fensi..
in katero krstno ime dobijo mrznežimira - je kak difolt al to lahko sam izbereš? kako to gre? user posted image

Zmotilo?  user posted image  Ne, ponosen je na svoje ime. Na to, da je pač slovensko, da se je nekdo bojeval " za vero staršev, lepo boginjo Živo, za črte, za bogove nad oblaki..." da ima ime pomen....

Sicer je (smo) imeli prav en tak brejnstorming o slovenski mitologiji http://www.andros.si/vilindar/slomitologija.html , pa o  različnih verovanjih.., imenu kot takem http://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%8Crt_(osebno_ime).. na tem linku je tudi da kdaj goduje - mimogrede, danes user posted image

Sicer je uška  Črt in ne Črtomir. Tako, da je dobil ime po vedomcih  " Potoglav (Črt, Trdoglav, Trot, Triglav, Vala ali Vrtr = zakrivalec, zastiralec) je najmlajši sin vrhovnega vladarja Svetovida. Potoglav je tudi Vedomec (Veda) ali Vidovin. Vedomec je tisto bitje, ki vidi ali ve, kaj se dogaja na svetu, na zemlji, pod zemljo in nad njo.
Črtomir mi je tudi prelepo ime, ampak ravno zaradi tega ,ker ljudje povezjejo to sestavljeno  (črtiti-mir) ime s sovraštvom do miru, sva se odločila za izvorno obliko, se pravi vedomček. user posted image

Ime pri krstu lahko izbereš sam oz. ima otrok le eno ime  oz. če je res nekaj exstra, pomaga župnik. Take so moje izkušnje.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
15.11.2012 12:58:42   
hedviga

Izabelina, lepi končni izdelki. a si videla uno mojo idejo, ko v prerezan krompir zatolčeš modelček za piškote, obrežeš okoli njega, pa ratajo ful lepe štampiljke? Omenjam, ker si rekla, da sta čakali na glavnega moškega, ker naj bi bila ti bolj leva za te zadeve. Na tale "moj" način pa težav ni, sta moja dva fanta zadevo obvladala v prvo, le porabiš tam nekje .. hm ... tono krompirja, ker je zadeva zelo zasvoljiva. Sploh ne moreš nehati. Im mi smo imeli še modelčke od moje taščice, ki jih ima celo vrečo, potem pa je treba sprobati tega, pa tega, pa samo še tega, pa onega ...user posted image

user posted image user posted image Škoda, ker nisem včeraj tegale prebrala, ker smo  tiskali s krompirjem, ampak to kar je moja malenkost izrezljala, malima niti slučajno ni bilo všeč. Se sploh ne čudim user posted image user posted image

Aja krstno ime- večina nas je bila krščenih kot dojenčki tako, da so nam krstna imena/ zavetnike izbrali starši. NAčeloma pa je tako nekako kot je napisala Ronja. Če ni zavetnika z imenom npr. Ronja, izbereš ime, ki je približek temu (ali ti je všeč) npr. za Ronjo -Gertruda user posted image user posted image   Mal heca, Ronja, brez zamere

< Sporočilo je popravil hedviga -- 15.11.2012 12:59:02 >

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
15.11.2012 14:38:43   
caramel

a si videla uno mojo idejo, ko v prerezan krompir zatolčeš modelček za piškote, obrežeš okoli njega, pa ratajo ful lepe štampiljke?

Jaz sem jo videla in uporabila. Je res super user posted image , edino - kot je ena že omenila - je težko omejiti nabor zanimivih modelčkov, tako da smo tudi mi porabili kar veliko krompirja.

Hvala za namige glede magnetne barve. Da jo imajo v Antusu sem tudi sama uspela izbrskati. Upale sem samo, da jo je morda možno dobiti v kakšnem Bau.. za nižjo ceno (ali pa vsaj večjo količino). Sem pa tudi na tujem spletu zasledila le manjša pakiranja po podobnih cenah. Mi je pa zanimiva tudi magnetna zidna barva - samo najprej potrebujem primerno za les.

Khurde tele ideje za eko igrače so pa več kot dobrodošle! Pa tudi iz kataloga trgovine didakticne-igrace lahko pobereš ogromno idej za doma izdelane igrače. Prav to ploščo s ključavnicami - ki jo je objavila uškinamama - imam jaz "v izdelavi". Ploščo in nekaj ključacvnic/zapiral že imam nabranih, iščem samo še kakšno dodatno za večjo raznolikost, pa čas, da ploščo malo olepšam z barvami. Sicer ne bo tako kul, ampak pomoje bo prav tako uporabna.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?