|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
13.11.2012 5:19:43   
lily32
dekleta, hvala za odgovore glede skupnega obiskovanja lutkovnih predstav. Mislim, da bom kat tako naredila:
lily32, jaz bi kombinirala, če bi bila mala za. včasih skupaj, včasih sama. odvisno, kako bi ona želela.

Sem pa obljubila L. zavesico za njen sp. del pograda, ker vem, da uživata v raznih ala šotorčkih.

ronja, sem kar pograbla zamisel in v nedeljo zarobila eno rjuho, ki je ne uporabljamo, zvezala vrvico od vzglavja do vznožja in nanjo obesila rjuho. Mali uživata, ju ni bilo 2 uri ven.  Sicer pa v dnevni občasno postavimo grad-šotor, ki ga kakšen teden obožujeta, nato zanimanje vpade in takrat ga podremo. Čez kakšen mesec pa, ponovi vajo ...

plezanje: mi smo nehote postavili plezalno steno. Kuhinjo in jedilnico smo pregradili z nizkim zidkom cca. 30 cm in nad njim postavili leseno pregradno steno s poličkami. Po vsakem obroku, sledijo plezalne vaje. user posted image Pa ju ne spodbujam.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 13.11.2012 5:21:27 >

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
13.11.2012 7:51:43   
Kasija
Blazine sem poklicala, ampak jih proda samo skupaj. Skoda. Bom se kaj spremljala ponudbe.

Mateyka daj se kaj napisi od vase telovadnice. Mi tudi vedno iscemo vsako zimo nove ideje kaj dodati, spremeniti v igralnici. Smo imeli bazen z zogicami in toboganckom do njega. Je bil aktualen, zdaj pa jima ni vec zanimiv. Skratka ce se kaj zanimivega spomnis, povej se meni prosim. Iscem inspiracijo user posted image

Lily midve s sestro sva ure in ure delali sotore po hisi. Fanta se nisem uspela navdusit. So jima pa vsec hise iz kartonskih skatel. Lani sem jima naredila vsakemu svojo pasjo uto user posted image in sta bila kuzka par dni.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
13.11.2012 9:14:15   
skuštrana
Kasija, jaz bi tudi vzela tatamije, ker sem ravno v nabavi kakšne igralne podloge. Bi jih pa rabila 9, mogoče celo 12.. Vprašam še koga če bi kaj vzel, mogoče se nas pa zbere, ker tole je res prilika, tile tatamiji so full redko kje naprodaj - razen v trgovini...Pa na hr so cenejši kot v slo, če bo katera kupovala nove.

Družabne igre za majhne otroke - ravensburger in haba imata super igre, (pa še drage niso - tiste v majhnih škatlicah, tiste v večjih so malo dražje, cca 25e). Pa spet, na Hr so cenejše, he,he user posted image . Sicer pa klasika - uno, človek ne jezi se, kakšne skakajoče žabice (te so bile hit pri nas nekaj časa)...

Uh, ste mi dale idejo s temle ripstolom, to hočemo!!! ...Drugače pa je tole plezanje čisto normalno za otroke te dobi, ne jih prepovedovat. Moj stric je profi plezalec in moji uživajo kadar pridemo k meni, pa jih peljem v telovadnico na pravo steno, vauuu. zakon.

Aja, če katero zanimajo delovni listi za predšolske otroke pa Dr. Rajoviću (če se spomnite tistega linka, NTC sistem učenja, MENSA pa to...), našemu Arsenu so vau, jih lahko pošljem na mail. Je pa to tole http://pametnica.harfa.hr/, sicer je v hrvaščini ampak če razumete ni panike.

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 13.11.2012 9:24:39 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
13.11.2012 9:31:22   
khurde
hvala za odgovore glede barv in iger user posted image za tatamije se pa tut jaz zanimam user posted image trenutno jih imamo 5, ampak prenavljamo otroško sobo in bi jih vzela nekaj. od 8 do 12, moram še preračunat. sem sicer mislila dokupit, ampak me tele ceneje pridejo user posted image une pa v spalnici in kuhinji ponucam. čistijo se komot, meni je zakon, pa še luštno toplo je. samo za barvo me zanima... bom poklicala. ali je zelena ali modra na eni strani, tko čudno izgleda. trenutno imamo modro-rdeče. ronja, kje pa ste dobili tako debele blazine user posted image ko sem jaz kupovala, je bilo 2 cm maksimum... pomlad, hvala za idejo za ripstol. to je taka multifunkcionalna zadeva user posted image caramel, za magnetno barvo ne vem.

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
13.11.2012 9:39:00   
skuštrana
Eto, tatamiji - če jih jaz vzamem 12, pa khurde 12 pa je to že 24 user posted image ...

Lutke - jaz pa jih ful rada hodim gledat v gledališče, če že odraslih predstav trenutno ne morem user posted image Doma jih pa tudi uporabim, sploh kadar koga od otrok kaj muči, se mi zdi da jim je včasih lažje se pogovorit kao z lutko kot pa direkt z menoj. user posted image

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 13.11.2012 9:41:40 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
13.11.2012 10:13:26   
tix
http://www.elanshop.si/ostali-sporti/blazine/2655-blazina-elan-200x125x6-e22100-1.html  tole sva midva gledala pred leti, ampak sva se pol odločila za airex, mogoče pa še pride v poštev ko bojo večji

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
13.11.2012 11:59:37   
ronja
Pa na hr so cenejši kot v slo, če bo katera kupovala nove.

Uf, ja, mi jih bomo ziher kupovali, ko se bomo preselili; ni nujno, da nove, verjetno pa, glede na to, da bojo te do takrat že prodaliuser posted image . Tako da se ti oglasim takrat (saj boste ziher zvedeli, ko bomo kaj našli:)
skuštrana, meni tisti tvoj link ne dela:(

, NTC sistem učenja, MENSA pa to

Ne spomnimuser posted image , daj kaj napiši o tem. Menso poznam - pač kao združenje ful brihtnih:D, kaj več pa ne vem.
ronja, kje pa ste dobili tako debele blazine
Btc, hala A, ena športna štacuna. Čakala sva jih pa tako dolgo taprvič, da sem rodila vmeuser posted image (dobesedno!) Šla sva jih kupit (neuspešno, ker niso meli, so pa naročili), ko sem zanosila, da bi gor delala jogo predno se mala rodi. No, mala se je rodila, pa jih še niso dobili:D. Zdaj majo mal bolj zalogo, včasih je bila pa kriza. predno se je Svit rodil, smo celo otroško sobo oblekli v tatami (po tleh), takrat so pa vsi bili.

Doma jih pa tudi uporabim, sploh kadar koga od otrok kaj muči, se mi zdi da jim je včasih lažje se pogovorit kao z lutko kot pa direkt z menoj.

To sem že večkrat brala, pa še nisem poizkusila, nekak ni bilo prave prilike ali pa se nisem spomnila. Pri nas je Ronaj bolj občutljiva, ampak ona mi tudi rada pove, kaj je narobe, tako da nekak ni problema. Mala težje pove, ampak jo manj stvari zruka, tako da če bo kaj, se splača zapomnit:).

tix, airex je fajn, ampak telovadiš lahko na tatamiju glih tako dobro kot na airexu, ima pa tatami to dobro lastnost, da ga malčki ne morejo odgriznit, airex pa lahko (oboje je preverjeno, dedi ima airex)user posted image .

joj, če bi mela kam dat, bi kar zdaj kupila unih 48 blazin, pa bi meli potem za v otroške sobe, ko bi se selili:)... Samo kaj ko nimam pojma, kdaj bomo šli in je treba nekam te stvari vmes dat... Najprej štalca, potem pa seno za steljo, a ne?user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
13.11.2012 12:31:56   
lily32

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Aja, če katero zanimajo delovni listi za predšolske otroke pa Dr. Rajoviću (če se spomnite tistega linka, NTC sistem učenja, MENSA pa to...), našemu Arsenu so vau, jih lahko pošljem na mail. Je pa to tole http://pametnica.harfa.hr/, sicer je v hrvaščini ampak če razumete ni panike.

Napiši, prosim, kaj več, pa še enkrat pripopaj link. In, ja, me zanimajo delovni listi, se mi zdi zanimivo. A ti pošljem ZS za kontakt?

Neposredna povezava do sporočila: 1008
13.11.2012 12:35:47   
ronja
Aja, punce, danes je Divali - oz. začetek divalija, to pri njih (v Indiji) traja 3-7 (večinoma pa 5) dni. Me bomo delale mandale - mozaik iz različnih stročnic in pa ker se Ronja spomni še mandal od lani, je želela, da jih spet tudi barvamo (torej jaz narišem, onidve barvata). Letos bom probala, da bi jih nekaj tudi risali sami (mama ljenčina:D). Če bo čas (dvomim, ker mamo še babico na obisku popoldne), pa bomo naredile še kak svečnik iz recimo Das mase ali slanega testa. To je to, bi rekla Lejli:).

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
13.11.2012 12:41:57   
Kasija

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Eto, tatamiji - če jih jaz vzamem 12, pa khurde 12 pa je to že 24 user posted image ...]

To bi bilo super. Jaz jih vzamem 12 do 16.

Neposredna povezava do sporočila: 1010
13.11.2012 12:51:32   
ronja
Punce, tele srečke so zakon! Kadar se ti ne da nič delat z malimi, je tak dober introuser posted image , nič ti ni treba mislit, ker je vse naključno, pa otrok se sam odloči, katero področje bi počel, pa kako se dela, maš že vse nekje v glavi (ker si pač sama pisala ideje:D)... Pa fajn je tako mimogrede: mami, jaz bi srečko. kako bi lahko rekla ne?user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
13.11.2012 15:29:55   
dskubin
Mi tudi praznujemo Diwali že od nedelje - predvsem s prenajedanjem, da ne omenjam teh pregrešno cukranih indijskih sladic. Hočem konec ;)

Drugače se jaz psihično pripravljam na mesec samohranilstva, moj gre namreč domov v službo in ostanem tu sama z otroci. No, delam si načrte v glavi, glede na to, da bomo prav kmalu ob 3h popoldan imeli temo ;(

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
13.11.2012 19:07:37   
Izabelina
no ste mi dale za mislt, js sm tut evi skoz "pomagala" ko sva kej delali... kaj pa vem zakaj, čist instinktivno, da bo kao lepš zgledal na koncu... no in dans sm se prou nazaj držala, ko je štempilkala (ampak samo ko je "vadla") pol ko sva pa delali jesenske kartice za najino razstavno mesto sm se pomoje spet preveč vmešavala... no pa sej se bom vedno manj, hvala za to, da ste mi dale mislt...

mam pa eno vprašanje: neki začnete delat in pol se malčki vmes odločjo, da imajo dovolj... a same končate izdelek al ga pustite?

iz krompirja sva nardili šempilke (jabolček in zvezdico je ati izrezljal js sm tupa za to) in načrt je bil, da je en odtis na eni kartici na vsaki strani neki... potem pa ob robovih namazano z lepilom in gor nalepljeni majhni koščki barvnega papirja kot obroba... Eva je vse poštempilkala (kot rečeno sm se vtaknla v to, da sm ji dala vsako kartico tko, da je nardila odtis potem pa naslednjo, da je res na vsaki kartici samo en odtis), pol je pa na eno še nalimala listke pol se ji pa ni več dal (je šla raj atija izkoristit k je lih doma)...
skratka js sm dokončala ostale, da jih lahko zdej obesiva na razstavno mesto... drgač mi je res sedl limat tiste listke gor sam sm pol pomisnla, da bi lahko pa jutr to eva dokončala, če bi se ji dal... eh, sprot se učim no... user posted image

lahko pa pokažem končni izdelek:

user posted image
IMG_1293 by Evizabelina, on Flickr

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
13.11.2012 22:50:00   
ronja
Lili, vesela, da je prišla ideja za zavesico prav. Moja še vedno ni narejena - vedno preveč zakompliciram, potem pa 100 let traja... Mar bi zarobila eno reč, pa bi bilo že prvi dan fertig!

dskubin, a je tvoj dragi od tam doma, da praznujete Divali ali ga kar tako kot mi? Ker moram priznat, da še nisem slišala nobenega, da bi to praznoval in tudi nam se vsi čudijo (vem pa, da so datumi malo različni, v enih provincah začnejo prej, v enih kasneje, pa različno dolgo traja...)

Izbelina, navadno se je treba odločit ali hočeš, da delajo otroci, ali pa da je lepo narejenouser posted image . Oni pač tako lepo še ne morejo naredit. Ampak če jih skoz popravljamo, tudi nikoli ne bojo mogli. Tako da jaz navadno kombiniram: onidve delata svoje, jaz svoje ali pa fotkam - to je idealen način, da se ne vmešavam v njuno delo (ali pa vam kaj pišem:D). Če delamo skup, ma navadno vsaka svoj del ali pa dela vsaka svojo kartico. Dejansko se potem tudi precej naučijo in čez čas so tudi njihove reči že čisto uporabne za čestitke, recimo. Lahko jim kaj pokažem, recimo: če daš učke bolj skup, dobiš tak izraz, če bolj narazen, pa tak... Ali pa rečem, da je lepo, če je okrasek na sredi, ne pa nekje na robu, pa da ne sme gledat čez kartico, ker je potem v pismo ne bomo mogle stlačit:D. Ampak ni pa to tako, ad bi jaz tam z njima barvala pa lepila - to lahko sami delata. Zato mi je hecno, ko mi ljudje rečejo (tu in v reali), da se veliko ukvarjam z otroki. pa jaz se nič ne ukvarjam z njiim!:D Meni se čisto res ne da še njunih čestitk delat:D.
mam pa eno vprašanje: neki začnete delat in pol se malčki vmes odločjo, da imajo dovolj... a same končate izdelek al ga pustite?

Odvisno, kaj mi je bolj pomembno: da bo zadeva na koncu delovala tako kot sem si zamislila (recimo pinjata za rd je fajn, da je dovolj trdna, bom vedno še na koncu šla čez dele, kjer se mi ne zdi dovolj) ali to, da jo onidve delata sami (beri: skoraj vse ostalo:D). Večinoma samoi končata, kakšne stvari že planiram tako, ad jih sama končam, nekatere pa jaz začnem, pa onidve končata, odvisno od "projekta".

Ampak v veliki večini primerov naredim nekaj tretjega: že prej zberem tak projekt, ki ga lahko sami končatauser posted image . Ugotovila sem, da je pri malih otrocih boljše začet z nikakvimi projekti, ki nimajo neke hude uporabne in estetske vrednosti, ko končaš, ki so zelo hitro fertig in ki imajo veliko možnost improvizacije:). Tako navadno kar skončamo, kar si zastavimo, v bistvu če sem iskrena, večinoma me R. haklja, če katero stvar začnemo, pa ne da mira, dokler je ne skončamo (dostikrat je treba kaj vmes sušit,...) Tako da imam srečo, da je ta otrok iz enega strašansko nestrpnega (kar se tiče potrpljenja za čakat, mela ga je nekje daleč pod nulo:D) otroka ratalo eno hudo potrpežljivo in disciplinirano bitje! Je pa to tako spontano ratalo, zdaj sem presenečena, kako lahko vedno večje stvari počnemo, vedno več se lahko lotimo, pa kar gre:).

To, da nista sami končali (ene faze), se je sicer zadnjič enkrat vseeno res zgodilo (ampak res po dolgem času): smo delale kokoško Katko (si je R. zaželela iz ene knjige, ki jo je dobila za rd), pa sta se naveličali kaširat, ker je R. bila takrat v fazi, ko nikakor ni tolerirala umazanih rokicuser posted image . No, potem sta to še enkrat lepili (ker pač ni bilo končano in ne začnemo milijon projektov, predno ne končamo začetih, ker enostavno nimamo prostora, kam bi vse te polizdelke dali:D) in tisto sem potem oblepila do konca sama, ker sta se potrudili, samo pač še ne znata čisto (je mal zafrknjeno, priznam), vendar sta izdelek potem sami končali: prebarvali z belo in pobarvali, jaz sem samo zalepila glavo gor, ker tega pač ne moreta, ker je treba podpret in potem PUSTIT PRI MIRU, da se posuši (tega dela preverjno ne zmoretauser posted image )

A katero zanima, kaj je bilo danes na srečki, ki jo je potegnila Ronja?

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
14.11.2012 6:14:47   
lily32

Kakor kdaj, če vloži že veliko truda in je izdelek že skoraj končan, ga dokončam ali pa, če delamo kakšne voščilnice, ki jih potem uporabimo, naredi ona en del, jaz dokončam, sicer pa večinoma pustim, da naredi, kolikor pač naredi. Včasih gredo stvari tudi v drugo smer kot sem/smo si jo prvotno zamislili. Včeraj sem ji na primer najprej natisnila osnovo za takega ježka, ki ga potem polepila z listi, potem pa me je prosila, naj ji natisnem še deblo, da bo ga bo polepila z listi (kot so delali v vrtcu). A se je potem premislila in ga ni polepila, ampak le pobarvala in za njim narisala mavrico. user posted image

ronja, mo povej že, kaj je bilo na srečki. user posted image

< Sporočilo je popravil lily32 -- 14.11.2012 6:16:29 >

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
14.11.2012 11:12:13   
dskubin
dskubin, a je tvoj dragi od tam doma, da praznujete Divali ali ga kar tako kot mi? Ker moram priznat, da še nisem slišala nobenega, da bi to praznoval in tudi nam se vsi čudijo (vem pa, da so datumi malo različni, v enih provincah začnejo prej, v enih kasneje, pa različno dolgo traja...)

Neee, midva sva oba Slovenca, ampak, ko enkrat živiš zunaj, začneš praznovat svašta, hočeš, nočeš ;) Tu imajo v šoli R.E. (religious education) in se seznanjajo o različnih verah, njihovih običajih, praznikih (no, to sem opazila že v vrtcu). Tako, da se praznuje vse - starši lahko pridejo predstavit svoje običaje, tradicionalna oblačila, pečt pecivo... Tako, da so letos imeli eno mamico, ki jih je seznanila z jogo in meditacijo ;) Za Diwali vsako leto delajo svečnike, mora biti nekaj svetlečega - tako, da doma meni tega ni treba, prižgemo pa potem svečke. Imamo pa tu prijatelje (Hindujce in Budiste), ki to praznujejo in nas potem povabijo na praznovanje. Tako, da se prenajedamo pozno v noč že od nedelje (uradno se je sicer praznik začel včeraj in traja 5 dni). In tradicija je, da oni vsem prijateljem (še posebej tistim, ki niso bili povabljeni na fešto) nesejo paketke peciva. To se ene 2 dni zaprejo v kuhinjo in kuhajo in pečejo in cvrejo :D, aja, še prej pa cel mesec pucajo dom, ker mora bit za praznik sterilno čist, okrašen in svetleč :o Pa punce in ženske nujno novo obleko! Moja tamala zdej na vsak način želi sari (ne more ona hodit na take fešte v naših pražjih oblačilih!) in je včeraj bila tako nesrečna, ker so vse punce v teh oblekicah, da je dobila svojo prvo obleko - churidad!

Tudi jaz se z našimi "projekti" velikokrat navežem kar na to, kar počnejo v šoli. Tako se je tavečji čez vikend rabil naučit imena mesecev in smo potem vsi delali tole http://pinterest.com/pin/70368812899021665/, samo, ker mami 3 otroci, tepison po celi hiši in prstne barve ne grejo skupaj, smo obrisali rokice in potem namesto prstnih odtisov so napravili bunkice iz barvastega krep papirja in jih lepili... Tavelčja sta še dopisala na debla letni čas in na srednje 3 prstke imena mesecev...
Se moram poboljšat in se spravit dajat slikice na moj strežnik, da vam lahko tudi kaj pokažem, kaj pri nas ustvarjamo ;)

Izabelina

Jaz sem se v začetku tudi preveč vmešavala v mulce, pa me je moj opominjal in sem se zelo zelo poboljšala. Sedaj večino delajo sami (seveda moraš kakpne stvari prej pripravit, zrezat, še posebej če je nekaj, česar oni ne morejo - npr. ne bom jim še dala olfa nožev, pa tamalemu šivanke, ipd.) in res, ne izgleda vedno tako, kot sem si jaz zamislila, ampak TO NI POMEMBNO. Ko sem se preveč vmešavala - ali so izgubili zanimanje, ali pa na koncu sploh nimajo občutka, da so to oni napravili. Če naredijo pa sami, ne glede na to, kako (MENI) izgleda, njim je NAJLEPŠE, ponosni so nase in vedno jih pohvalim. Včasih svetujem, kako bi naslednjič lahko naredili, kaj se njim zdi, da bi lahko popravili ipd. Še posebej pri tavečjem od vedno opažam, da si niti ne pusti preveč svetovat - če mu hočeš pomagat, izgubi zanimanje in gre stran, tako, da moramo biti pri njemu še posebej pazljivi, da se niti z usmerjanjem ne vtikamo vanj... on mora vse sam pogruntat, pa čeprav po sistemu napak in popravkov ;)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
14.11.2012 12:35:01   
ronja
Lili, haha, če že težiteuser posted image . Hec, valjda se moram považit:D. Ne, ful taka izi ideja, za kadar se ti niiiič ne da, perfektna za kadar se ti ne da it ven, pa da te nekaj zmotivira, da spokaš 3 froce ven:D. Delale smo odtise oz. ne vem, kako pravilno rečt - barvali sta list papirja na lubju, (tako kot smo včasih delali s kovancem pod papirjem). Kaj bo pa danes, pa še ne vem. R. je čisto navdušena nad znanostjo (poizkusi), tak da verjetno bo to potegnila. Sicer je to tako: ko enkrat potegneta lutke, potem bi skoz lutke, ko probata poskuse, bi naslednjič spet poskuse, ko ustvarjanje, bi spet sutvarjali... Vse jima je super in to je ful fajn oz. zelo praktično za mamouser posted image

dskubin, zdaj me pa firbec daje, kje živišuser posted image . Lahko tudi na zs:). Sem mislila, da sem že kaj zabluzila, ker sem si napisala, da se je divali včeraj začel, tako je bilo na netu... vem, da majo sicer različno, ampak ta datum se je povsod pojavljal, pa sem mislila,d a sem ga kaj usrala, ko si rekla, da ste že v ned. začeli. Za čisto dom vem in smo dejansko tudi mi čez vikend pucali, mam celo dokaze (fotke, čisto itak ni več:D). Za novo obleko tudi vem, da je navada, samo mi ni ratalo... Mogoče nekoč, ko ne bom mela več dojenčkov:D, da mi bo ratalo vsaki naredit eno oblekico (in malemu tudi,s eveda, če bo za:)).
tvoj pinterest link pa meni tudi ne dela:( Če se ti da še 1x pripopat...

Haha, dskubin, si me spomnila na to, kako si ne pustijo svetovat:D. Moji sta tudi taki, samo da se ne sekirata kaj dosti: ja, samo jaz sem hotela tako zato ker... in to mi je super:)

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
14.11.2012 12:44:14   
ronja
Jaz sem se v začetku tudi preveč vmešavala v mulce

Kdaj vse preveč težimo, sploh če si zamislimo kako reč, da bi komu dali, pa so mali še ful miceni in res nič pametnega ne znajo naredit (razen štale:D)... Ampak glavno, da se ujamemo in ustavimo. Potem pri 3,4 letih pa itak otroci že marsikaj lepega (vsaj kolikortoliko) znajo ustvarit, sploh če reči malo skombiniraš: sem recimo sešila torbi za babici, onidve pa porisali - se mi zdi, da je čisto lepo prišlo, čeprav se nisem nič vtikala v to, kako anj rišeta. Lahko pa malo skombiniratš: recimo punci sta porisali liste, jaz pa sem izrezala talepše dele in naredila en dekupaž na tole beležko za L. vzg. Tu so tudi predpasniki, ki sem jih jaz sešila, R. je pa pomagala, poslikali sta ju pa oni, pod mojim budnim nadozorom (če rišeta z varekino pač ne moreš glih odbluzit stran:D), nisem se pa sekirala, če je vse kapljalo, ko sem videla kapljice okoli, sem si rekla, ok, potem bomo pa vse skup pošpricale:D. Pa je prišlo čist luškano.

Ali pa kot je kasija rekla: omejiš izbor barv. Če imajo vse na razpolago, bo vse zmešano, kar bo luštno za delat, ne bo pa to glih darilni papiruser posted image . Potem pa enkrat tako enkrat drugače, ap je:)

Ni pa treba, da je vsak izdelek "lep" na koncu, bolj je važno, da je njihov. Potem pa začnejo itak sami lepo delat in to je sploh fajn videt:).

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
14.11.2012 12:55:33   
Izabelina
hehe js se mal tolažm s tem, da je Eva še mejhna in da pač rab mal "vodstva"... sej kadar pač barvava al delava kej kr tko se ne vmešavam (preveč) če pa mam neko sliko kaj bi rada da nardiva si pa kr ne morm pomagat...

eh sej bo, starejša k bo manj bo hotla, da ji kej pomagam...

dans bova mogoče tele jesenske kartice obesle na naš razstavni prostor (čeprou mamo celo stanovanje v razsulu, ker smo dal čistit itison in mamo svinjarijo povod) al pa se bova posvetile ptičji hišici, da jo potem vrnemo nazaj na mesto, da nam še to ne dela dodatne gužve v že tko nasvinjanem stanovanju... js pa 14 dni do roka user posted image matr smo počasni...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
14.11.2012 13:27:30   
tix
Ful ste napisale, si morem vzet čas za prebrat.

Sem pa dobila idejo podobno srečkam, da bi zdej v adventnem času vsah dan izžrebali eno nalogico za otroka ali pa celo družino v tem duhu.

Izabelina - napeto, potem bo pa lahko vsak čas user posted image prvi je bil rojen s 37t in potem sem kar pričakovala, da bo drugi tud pa sem se ga kar načakala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1020
14.11.2012 13:57:48   
lily32

IZVIRNO SPOROČILO: tix
Sem pa dobila idejo podobno srečkam, da bi zdej v adventnem času vsah dan izžrebali eno nalogico za otroka ali pa celo družino v tem duhu.

tix, pripraviš kdaj adventni koledar s kakšnimi drobnimi presenečenji?

Zbiram predloge za darilo za Miklavža za mlajšo punco (1,5 leta). Ste me čisto navdušile s tisto leseno zelenjavo in to je prva možnost.user posted image
A vseeno še premlevam zamisli. Imate kakšno idejo? Zelo rada kaj zlaga, "kuha", telovadi na različne načine.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
14.11.2012 14:17:54   
dskubin
Evo, še enkrat, prej mi je vejico podtaknilo zraven ;) http://pinterest.com/pin/70368812899021665/

Ronja - Trenutno smo v Angliji, precej na severu, Lancaster. Za precej majhen kraj je tu gromna Univerza in bolnica in temu primerno študentje in zdravstveno osebje iz celega sveta. Lahko rečem, da, v naši šoli zagotovo 25% otrok ni Angležev (no, čeprav je že kar veliko Indijcev, Pakistancev, Poljakov,..., ki so tu že 3 generacije) ;) Diwali pa, najbrž se začne povsod enako, ker je vezan na luno, nekako tako, kot naša Velika noč, samo nekateri si zaradi obveznosti niso mogli vzet časa v torek, pa so začeli že čez vikend, hi hi, ker spustit pa tako velikega praznika ne moreš. Pravijo, da je pri njih to nekako kot tukaj Bonfire night+Novo leto skupaj...

Midva s tamalim sva danes že skuhala kosilo, napravila banoffee pie, prišla s tečaja Angleščine in zdej počasi princ počivat, mami pa plest. Za novoletna darila delam vsem babam v hiši take lepe posebne šale...

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
14.11.2012 14:17:56   
ronja
če pa mam neko sliko kaj bi rada da nardiva si pa kr ne morm pomagat...
Včasih pomaga, če si predstavljamo, da ma tudi otrok eno svojo sliko, kako bo... in da ni nujno, da je enaka našiuser posted image ... Pride pa itak nekaj 3. ven, tudi če sami delamo pogosto:D.

Me smo danes še 2 srečke pokurile, Svit pa spi, ker sva imela zjutraj plavanje in se je kar nažabariluser posted image . Tako da trenutno delamo nalepke iz štanc, prej sta pa ugotavljali, katero sadje/zelenjava je po vonju in tipu (z zavezanimi očmi) - ful izi aktivnost in me je presenetilo, koliko imamo različne zelenjave doma! 8 vrst sadja in 13 vrst zelenjave. Pa se mi sploh ne zdi,d a bi veliko imeli... user posted image

Tix, lahko daš v adventni koledar take nalogice oz. kartončke s tem, kaj boste delali. To sem jaz lani naredila, pa se je lepo obneslo:).

lili, včeraj sva z lubijem pri sosedu (hipermarket) kupila še nekaj lesene zelenjave za tamalidve za dedka Mraza (sva izkoristila, je glih bilo to tam, pa še malih nisva mela s seboj:).

Neposredna povezava do sporočila: 1023
14.11.2012 14:25:38   
ronja
dskubin, hvala za razlago. Vem za L, naši v službi precej sodelujejo in vem, da je tam ful univerza. Fajn tako multicultural city:). Ker pri nas tega ni, mam že nekaj časa v palnu, da jima naredim punčke različnih ras - da pač niso vse bele:) Mimogrede, kam si pa babe vtaknila, da sta z malim fraj?

Hvala za link, mi je všeč tisto drevo in 4 seasons... bomo porabile:)

< Sporočilo je popravil ronja -- 14.11.2012 14:26:31 >

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
14.11.2012 14:47:10   
chezAnA
Da poskusim odgovoriti vsem in vse, kar sem hotela. (itak mi ne bo uspelo, ste preveč napisale. Pohvaljeneuser posted image )

Pozdrav vsem novim, bom morala še enkrat vse prebrati, da si zapomnim, katera je katera in koliko stare otroke ima. Vas je kar nekajuser posted image

Kasija, za tatami blazine se zanimam tudi jaz, pa mislim, da bi lahko dobila še nekaj ljudi, ki bi jih bili veseli. A ste za to, da naredimo kar sznam, katera bi jih imela koliko, pa skupaj naročimo? H? H?
Jaz ne vem koliko bi jih imela, ker o njih v bistvu ne vem nič. V oglasu nič ne piše, kakšne so dimenzije. Pa kako so ohranjene. A ve katera kaj več o tem?

MAh, ne morem več pisati. Danes kuha mož. In ko kuha on, moramo vedno vsi pomagati:)
Bom pa imela zvečer čas, sva punci sami doma, pa jo nameravam hitro spat dati, tako da nadaljujem po sedmi uri:)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?