syncMaster
|
Predlagam ti da ga napotiš k terapevtu, kar pa zna bit zelo težko. On je začel s terapijami pred 5-imi meseci in takrat je začel tudi z jemanjem antidepresivov, ker se je zrušil in pred tem ležal v postelji dva meseca, ker smo sumili na borelijo zaradi vseh bolečin. Skozi je dal vse krvne preiskave, celo likvor, ampak je telesno popolnoma zdrav. Potem je bil napoten k psihoterapevtu. Obiskal ga je dvakrat sam, enkrat sem šla z njim, potem se je obiskovanje zaključilo - ni šel na dogovorjen datum k njej, ker ni "imel časa". Zato je tole s terapevtom pri njemu nesmiselno. Ja, sem mu pomagala in ga vzpodbujala, ampak, če sam ne naredi nič v tej smeri, pol pač uspeha ne bo. Kar se pa tiče tega, zvezdan, ki praviš, da se odvisnik zaveda, da s svojim vedenjem ogroža okolico, ti popolnoma verjamem, kar sem tudi včeraj slišala od njega, da ve, da ni prav (zdaj, koliko on resno misli, ne vem), mi je pa vse spet padlo dol, ker sva se dogovorila, da pride ob 8-ih zvečer domov in da bova pač sama nekam šla. In kaj, zbudim se ob 2.30 ponoči, njega še ni. Njegov telefon pa je govoril: Trenutno številka ni dosegljiva, prosimo, pokličite kasneje. Saj v bistvu sem se o vsej stvari razpisala in krenila s poti, oziroma od tega, kar sem vas spraševala na začetku. Se pa vsem zahvaljujem za vaša mnenja in prosim še za kakšnega. Povem pa to, da, pač zahtevam, da je določen čas doma, z nami, saj navsezadnje se nam dnevno nekaj dogaja, dva šoloobvezna otroka, vsak svoji službi. Saj je dnevno treba določene stvari predebatirat. Druga stvar je pa ta, da me kljub temu, da me je tolikokrat za nos potegnil, še vedno želim, da se ne bi zlomil, ker se slej ko prej bo - in, kaj sledi antidepresivi+živci? Mislim, da je odgovor na dlani. In kdo bo potem zopet žrtev vsega? V prvi vrsti on, potem pa vsi mi. Naj me kdo popravi, če razmišljam napak.
|