|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vaša mnjenja
28.2.2011 8:42:47   
syncMaster
Pozdravljene-ni.
Zanima me vaše mnjenje glede nenehne odsotnosti moža od doma. In sicer, oba imava redno službo, se pravi redne mesečne dohodke, vendar, ker je deloholik, si je popoldan, po službi našel še honorarno delo, katero me počasi načenje. Sem vesela, da gre, ampak vse se samo stopnjuje in iz tedna v teden vsa stvar traja pretirano dolgo. Kljub temu, da se za službo vstaja ob 5-ih zjutraj, hodi domov iz tega honorarnega dela ob polnoči ali enih ponoč. Ko prideva domov iz službe in otroci iz šole se sploh ne vidiva, zvečer odidemo prej spat in se tudi ne vidimo. Tako včasih mine kar nekaj dni, da se vidimo. Obedujemo nič več skupaj. To delo traja tudi konstantno čez vikende in odhaja soboto in nedeljo zjutraj ob 7-ih in se vrača ponoči ob enih.
In tako mi je včeraj zopet prekipelo. Najbolj me jezi, da doma ne prevzema nobene odgovornosti za nobeno stvar, ne za otroke, sploh ne občuti, kako ga pogrešam, lahko mu povem lepo, grdo, se trmam, ga ne premaknem. Včeraj sem mu zagrozila, da spokam in grem, sicer me je nekaj prosil, naj bom pametna, ampak tekom dneva očitno sploh ni pomislil, da bi to res lahko storila (ker sem enkrat že) in ni niti poklical in preveril stanje. Popoldan iščem družbo skupaj z otroki pri drugih ljudeh, saj mi je nerodno vsako nedeljo nekomu povedat, da ga ni doma, ker dela.
Finančne stiske nimava nikakršne, zadolžena nisva - imava svojo hišo, ki sva jo zgradila in dva čudovita otroka, ki sta zelo zahtevna in bi ga še bolj potrebovala, ampak me ne usliši, da otroci rabijo oba. Celo enkrat mi je zabrusil, da bi menda rada živela, kot v Hollywoodu. Pa sem delovna zelo, ampak skrušena. Ponoči se kar nekako ne morem umirit in zaspat, dokler se ne vrne. Žalostno pa je, da ga tudi otroci ne pogrešajo, še huje, raje vidijo, ko kam odidemo, da ga sploh ni zraven, ker jih na vsakem koraku omejuje.
Že tri mesece prosim, moledujem, se trmam, ne pogovarjam, ampak je gluh zame - bistvo mu je samo, da tam vse uredi. Ah, sej je še ogromno vsega.
Zanima me, ali so po vašem mnenju res moje zahteve tako nemogoče? Jezi pa me, da se potem na koncu on z mano ne pogovarja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vaša mnjenja
28.2.2011 8:51:17   
stanč
draga syncMaster vidim da ti ni lahko in da te ne posluša. Poskusiš lahko samo da mu poveš da denar ni vse in je družina na prvem mestu kar pa za njega ne velja. razloži mu kako otroci to čutijo in da potrebujejo oba starša in ne samo mame.
Vajino življenje kot mož in žena deljuje samo na papirju in to ni v redu ker s tem svojim početjem je vzel očeta otrokom ki pa mu bojo z vsakim dnem bolj zamerili. Kljub temu da mi včasih mislimo da otroci nekaterih stvari ne vidijo to ni res vse vidijo in si zapomnijo.
razloži mu da ti in tvoji otroci potrebujete njegovo bližino in ne njegovega denarja.
Vso srečo

(odgovor članu syncMaster)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.2.2011 9:31:49   
ronja
Zanima me, ali so po vašem mnenju res moje zahteve tako nemogoče? Jezi pa me, da se potem na koncu on z mano ne pogovarja.

Meni se zdijo tvoje zahteve logične. Ni šans, da tako stanje toleriram, razen če bi bilo nekaj res hudega, da bi rabila denar za zdravje koga od nas (recimo kako drago operacijo v tujini), pa bi se tako skupaj zmenila. Sicer pa ni šans, da živim s človekom, ki ga po par dni ne bi videla, on pa me niti ne bi pogrešal.
Mislim, da je zasvojen z delom in da ne zna ven in rabi precej močan stimulus, da se iz tega spravi oz. da poišče pomoč. Ker to ni normalno, če nimate nobenih finančnih težav. Kako mu to povedat, če se noče pogovarjat, pa ne vem - razen da mu pokažeš, da res lahko greš - to je pa težko, ampak drugo mi ne pade na pamet, če že par mesecev poizkušaš na vse možne načine (to ti veš, kaj vse si že poizkusila).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 3
28.2.2011 9:48:23   
syncMaster
To, da je družina na prvem mestu je logično meni, njemu očitno ne, ker, če bi mu bilo, ne bi tega počel. Vem, da kdor ima voljo in željo, lahko lepo kombinira družinsko življenje z delom. Vem tudi, da je honorarno delo pač takšno, da ne more biti vedno ob 8-ih zvečer doma in je stvar nepredvidljiva, kar se lahko zavleče in vse toleriram in podpiram, ampak, ker čakam te uboge nedelje, za katere sva se dogovorila, da bo doma, pa ne morem prežvečit. Z vsem upanjem, ker čakam nedelje, ne drezam vanj čez teden in tud soboto ne, ko pa pride včerajšnja nedelja na vrsto in se on mimo mene, zjutraj s skodelico kave odpravi od hiše, brez besed in ga pokličem in se zahvalim zopet za lepo nedeljo, mi on reče, da mi zaradi tega ni nič rekel, ker ga je bilo ravno tega mojega izbruha strah, oziroma je mislil, da se ne bom jezila (seveda, potrpela bom, kot to počnem vsak dan). In "izgine" za celih 18 ur.  In sem spet totalno razočarana, ker je še en dan padel v vodo, na katerega sem toliko računala.
Ne vem, skoraj se mi zdi, kot da živi čisto v drugem svetu in za druge stvari. Sicer je bilo pred tem prosotno psihično nasilje in celo fizično, nakar zboli na živcih. In tako je on, namesto, da bi si s pomočjo antidepresivov uredil normalno življenje, začel nenormalno fizično delati. Tablete je ves čas, že 5 mesecev, psihoterapevtko pa obišče, ko mu zmanjka tablet in ne vsake 14 dni, kot je bilo to uvodoma predstavljeno. In kaj, zaradi preobilice dela, se mu dogajajo živčni izpadi in napetost kljub jemanju antidepresivov.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.2.2011 9:56:03   
kristinaj
mogoče ima pa ljubico....

postavi ga pred dejstvo, povej mu, da tako ne gre več, da nočeš da je zdoma cele dneve, da ga potrebuješ tako ti, kot otroci in zaradi tistih par sto evrov manj, ne bo konc sveta...

nenazadnje je tudi doma ogromno dela, če je tak deloholik... !!!!

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 5
28.2.2011 10:09:22   
syncMaster
To, z ljubico je izključeno. Pa tudi lavfanje po gostilnah ni v njegovi domeni, razen kakšna kavica zjutraj.
Dela doma je ogromno, ja. Hiša ima v dveh etažah 350m2, okolice pa 5 arov. Sicer smo po njegovih besedah doma trije in imamo ja dovolj časa, da vse uredimo. Še tolk je malomarn, da tud umazanih oblačil ne pospravi v koš za perilo, ampak mi jih pusti na tleh pred košem.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.2.2011 12:18:38   
Ženkica
Loči se. 

Neposredna povezava do sporočila: 7
28.2.2011 12:29:05   
darja.mark
Bolj kot te berem, bolj se mi zdi da ima tebe kot za neko hišno pomočnico. Pride domov in je enako kot bi prišel v hotel. Ima oprano, zlikano, pospravljeno, skuhano,..kaj bi si še želel boljšega. Mislim da če ne boš fajn zaropotala, ga za par ur nekam odpeljala in mu razložila zadevo, da ne bo bolje. Šele ko bo videl da misliš z odhodom resno (zdaj mislim da te ne jemlje resno saj si že šla in prišla nazaj), se bo zamislil, če mu je seveda še kaj do vajine družine in zakona. mi je pa čudno to, da če že ne pogreša tebe, kako da otrok nič ne pogreša? Pa te vsaj vmes kaj pokliče in se vsaj kaj sliši z otroci?

Neposredna povezava do sporočila: 8
28.2.2011 12:36:49   
tajtaja
Kaj pa če bi se posvetovala z njegovo psihoterapevtko? Da ni to kak stranski učinek zdravljenja, da enostavno ne more nehat delat? Ker mu tudi absolutno primanjkuje spanja, če se vrača po polnoči, zjutraj pa normalno vstaja. Saj normalen organizem ne zdrži iz dneva v dan po 16 ali več ur dela!
Nekaj mora biti z njim narobe iz zdravstvenega vidika in to v nedogled ne bo trajalo. Enkrat se mu bo utrgal film ali pa se bo sesul.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.2.2011 12:43:35   
syncMaster
Zaropotala sem že večkrat. Teden nazaj sva se dogovorila, da se zvečer še dokončno pogovoriva. Ker ga ni bilo domov, sem ga dopoldan klicala in vprašal, če se lahko med časom malice dobiva na kavi in se pogovoriva. Seveda ni obrodilo sadov, me je pa več stvari prizadelo (sama tudi ne zbiram več besed), najbolj pa ta, ker skozi težim, kakšen je, mi on navrže, da je temu in onemu ustregel, da ni tako slab, kot ga jaz opisujem, in da je že marsikomu naredil uslugo. Pa ga sprašujem, zakaj je do drugih tako, zakaj ne more bit enkrat do nas in me je skoraj kap, ko reče: za vse pa nimam časa. Tisti moment sem se vstala od mize, plačala in odšla. Sicer sva imela zunaj kafiča še pestre pogovore, ko sem načela temo preživnine za otroke. Odzval se je kot maček, ki mu stopiš na rep. Razlaga si pa tole tako: ti si se odločila, da greš stran, jaz te ne podim (čeprav me je že tudi), pa še nosi posledice in skrbi finančno za otroke. Itak skoz skrbim za njiju. Itak ga ni bilo nikoli doma, ker je 14 let vozil v mednarodni špediciji, pomagala sem mu zamenjat službo, ker mu je že presedalo in da bomo več skupaj, on pa mi ne more pomagat niti škafa cunj odnest sužit, ko sem imela zjutraj že 39 vročine.
Ah, ni, da ni.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.2.2011 12:45:57   
syncMaster
Tudi na to sem že pomislila, čeprav ni bil nikoli z veseljem družinski tip-otroci so mu prej breme, kot veselje.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.2.2011 13:00:16   
kristinaj
in kaj še vidiš na njemu???

če seksata bi ga mogoče obdržala, če pa še to ne.. pejdi

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 12
28.2.2011 13:29:56   
Andromeda
Khm... Ti si poročena z njim, on pa s svojim delom. Glede na vse napisano, ti bo lepše, če se ločiš, njemu pa tudi, ko mu vendar nihče več ne bo najedal zakaj, zaboga, je raje ves čas v službi kot pa z družino. Model je patološki deloholik in očitno pra uživa v tem, saj noče ničesar spremeniti. Preživnino oz. višino preživnine, stike z otroki bo pa itak določilo sodišče oz. CSD.

Neposredna povezava do sporočila: 13
28.2.2011 14:32:35   
Taddy78
Pa ti dejansko vidiš ta honorarno dodatno zaslužen denar? Če bi bil res tak deloholik, bi delal tudi doma, glede na to, da živite na dokaj ogromni kvadraturi.
Pomoje ima drugo. To sklepam samo iz tega, ker se dobesedno izogiba družini in družinskemu življenju. Ne vem kaj takega bi lahko počel do 1 zjutraj in iz dneva v dan vzdržal s samo 4. urami spanja na dan. Nemogoče. Tako da ja...še nekdo je vmes.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.2.2011 15:06:52   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

mogoče ima pa ljubico....

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78
Pomoje ima drugo.

Mogoče ima pa drugega.

Neposredna povezava do sporočila: 15
28.2.2011 15:28:06   
Taddy78
Jah pardon...pozabljam, da se je svet malo spremenil...tudi to je seveda mogoče.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.2.2011 15:32:26   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Pa ti dejansko vidiš ta honorarno dodatno zaslužen denar? Če bi bil res tak deloholik, bi delal tudi doma, glede na to, da živite na dokaj ogromni kvadraturi.
Pomoje ima drugo. To sklepam samo iz tega, ker se dobesedno izogiba družini in družinskemu življenju. Ne vem kaj takega bi lahko počel do 1 zjutraj in iz dneva v dan vzdržal s samo 4. urami spanja na dan. Nemogoče. Tako da ja...še nekdo je vmes.

Ali pa  nekaj.....avtorica je namreč v nadaljevanju zapisala, da se že nekaj mesec zdravi in jemlje antidepresive.......verjetno to tudi ni zanemarljiv podatek......

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.2.2011 16:18:11   
PeggyBundy
Nekak verjamem, da je avtorica posta naredila kar je bilo v njeni moči. Da je stala v težkih trenutkih možu ob strani kot se to pričakuje od zakonskega partnerja. Da je požrla marsikatero, samo, da bi ohranila družino in dom.

V tem trenutku bi jaz na tvojem mestu enostavno zapakirala kovčke odšla sama ali pa še raje njega postavila pred vrata. Še raje tole drugo varianto, saj je njemu ob takem tempu čisto dovolj garsonjera z eno posteljo in tušem.

Od moža, razen mogoče finančne koristi, nimaš nič. Torej ne boš ničesar pogrešala.
Kar boš profitirala je to, da se ne boš več trudila in vlagala energije v nekaj, kar v naprej vidiš, da ne bo uspeha.

Je že tako, da je včasih enostavno stvari bolje zaključiti, kot pa jih vlečti v nedogled.

Neposredna povezava do sporočila: 18
28.2.2011 18:49:41   
DanijelaNeli
Ojoj,težka situacija,res.
Ampak jaz se ne bi več matrala iz dneva v dan... Potegni že enkrat črto...

Aja,kako pa otroka to sprejemata?

user posted image srečno...

Moj smisel življenja...
Neli 16.02.2007-3.580g 52cm
Noemi 22.07.2010-3.000g 49cm

Neposredna povezava do sporočila: 19
1.3.2011 8:43:12   
syncMaster
Jaz upam, da sem res naredila vse, kar je bilo v moji moči, čeprav bi še poskušala. Nisem si še dovolj na jasnem, čeprav sem bila tolikokrat razočarana. Odpravila se bom na individualne razgovore k psihoterapevtu, da stvari še malo razjasnim, da vidim poglede enenga drugega, šolanega človeka, da si povrnem samozavest. Sicer, sem jaz z njim šla k njegovi terapevtki, in takrat se je zadeva tudi z njegovimi obiski pri njej zaključila.

Kar se teh ljubic tiče - ni mi sicer podobno, ampak ker sem tudi že sama razmišljala v tej smeri, sem se, mislim, da 3 ali štirikrat ponoči zapeljala do kraja, kjer dela in vedno je bil tam in sploh nisem več razmišljala v tej smeri. On ima ves čas v glavi, da če ima denar, potem je na konju. Razkol familije mu očitno nič ne pomeni, najhuje pa je, ker on mene prepričuje, da sem jaz kriva, da gre vse v franže. Nato ga vprašam: povej mi, kakšna naj bi bila, povej, jaz tebi lahko vse naštejem in ti ves čas tudi govorim, vendar je on tiho.

V nedeljo mi je sicer "obljubil", da bo ta teden popoldan doma. Potem zopet pridem domov iz službe, on že pripravljen na odhod. Ga pokličem in pač vprašam, kaj je s tem tednom in mi odgovori z bednim odgovorom: kaj bom pa počel doma, če se ne pogovarjaš z mano. Kaj sem se razjezila, preklinjala v telefon, on pa čist mirno: ej, pomiri se, ne se razburjat, ti bo srček počil....
Potem zopet reče, da nima veliko dela, da bo že ob sedmih doma. Pride ob polnoči. On misli, da je meni doma dolgčas in to mi je tudi rekel, da imam premalo dela, češ, ker mu skoz težim. Pa če nisem sama sposobna doma čistit hiše in otroke rihtat. Ma, saj je res bedno vse skup.

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.3.2011 10:04:49   
petruska
Samo kot ideja!
Predlagam, da ga začneš popolnoma ignorirati, kot da ti je popolnoma vseeno, mogoče ga bo potem začelo malo zanimati, kaj je sedaj to.
Pa malo bolj se začni rihtati kot npr., nove obleke, frizer, manikura, pa z otroki kakšen izlet čez vikend v toplice ali na morje za čez noč, pa nič ga siliti zraven, samo obvestiš ga ali pa mu napišeš na list, če ga nimaš možnosti dočakati z njegovega dela,... se bo mogoče kaj zamislil, če pa tudi na to ne bo odreagiral, potem pa mu itak ni pomoči.

Neposredna povezava do sporočila: 21
1.3.2011 10:12:06   
syncMaster
Ha, ha, Petruska.
Rihtam se že skoz, ker imam tudi službo takšno, frizer je vedno v igri. Sicer ga vizuelno vedno privlačim, ampak...
ja, toplice. Tud te smo si z otroki omislili ta vikend - uživali smo zelo, ampak ironija: saj sploh ne ve, da smo kje bili, ker odšel je tako ali tako že zgodaj zjutraj, prišel pa krepkih 5 ur za nami domov. Razno, če mu je kaj kapnilo, ko je videl oprane brisače.

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.3.2011 10:27:35   
ksenija12
Iz vsega prebranega mislim takole: spremenila ga ne boš. Edina možnost je, da se on sam spremeni. Ampak ne na podlagi tvojih groženj, prisile, ampak na podlagi svojega, lastnega notranjega impulza.

Na tvojem mestu ne bi delala 'rezov', drastičnih sprememb v trenutku. Ampak bi poskusila živeti po 'njegovo'. Ne bi ga silila več na nedeljske izlete ipd..če mu ni do tega. Poskusi živet ob njem 'brez' njega..Se pravi, splaniraj izlet v nedeljo, za katerega ne bo nujno, da vključuje tudi njega. Če gre zraven, gre, če ne gre zraven, naj ne gre...In pojdite sami z otroki. Ampak ti si moraš narediti tako, da boš v tem tudi ti uživala, da ti bo izlet v veselje. Sploh ne rabiš nobene druge družbe (prijateljic...), pojdite sami (izlet odvisen pač od starosti otrok). Če vam denar ni problem, splaniraj vikend izlet, pojdite na kakšno kočo, pojdite v Disneyland, svet je pred tabo..Živi po svoje..Živi takšno življenje, da si bo želel biti del vaše skupnosti z otroki. Potem pa boš videla, kaj bo. Lahko, da bo v nekem trenutku se premislil, ugotovil, da je zabavno, da mu ne bo dolgčas in se vam bo pridružil. Lahko pa, da si bo našel koga drugega, in v času, ko vas ne bo, veselo užival. Lahko pa da se ti v tem času zagreješ za koga drugega. Poti so odprte. Če boš naredila 'rez', se ločila, boš po možnosti brez denarja, smilila se boš sama sebi in zmeraj se boš spraševala, ali bi lahko še kaj naredila..skratka boš v začaranem krogu, otroci od tvojih skrbi ne bodo imeli prav veliko..Ampak to je moje mnenje, oz. tako bi naredila jaz. Družine so si različne. Naj te ne moti, kaj bo rekla soseda, če si v nedeljo brez moža..pojdi 'čez planke', pa se boš hitro počutila bolje..

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.3.2011 10:46:04   
petruska
ksenija12 user posted image

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.3.2011 12:54:14   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: syncMaster

To, da je družina na prvem mestu je logično meni, njemu očitno ne, ker, če bi mu bilo, ne bi tega počel. Vem, da kdor ima voljo in željo, lahko lepo kombinira družinsko življenje z delom.

Evo in tukaj imaš odgovor. Razmišljam popolnoma enako. Treba je uskladit malo, sicer se ne poročaj in ne delaj otrok samo zato da jih imaš. Družbene norme so včasih tečna stran življenja.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Katero ime za fantka?
milki

Katero ime vam je lepše?

Nikolaj (52%)

Teodor (48%)

Število vseh glasov: 348

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!