Nina33
|
Hoj! Glede spanja in lakote: saj meni se tut ne zdi, da bi bil lačen, so me pa pri prvem s takimi filali (češ, zih je lačen, ker je "samo" dojen). Zdej (ko sem že izkušena... ) se mi pa zdi, de pač radi mamo vohajo (vsaj mojadva sta mi sumljiva, no - en mi je bil, en mi pa je). No, saj pomoje to vsi radi delajo, ampak "samo" dojeni verjetno tolk bol. Drgač pa vem, ja, de je 5 prespanih ur kao prespana noč. Ampak za čmrleka, ne za njegovo mamo . Nande spi 5 ur v kosu večkrat, ampak to je poj to, po polnoči se zbuja pogosteje. Saj zdej ga moj odnese v dnevno v košek in poj +/- spita (to noč niti ne, ga je neki šraufalo, drgač pa). In poj zjutri men mališ čist nič lačen ne zgleda, tko de... lakota zih ni razlog. Drgač sem vam pa (skor) vsem takooo fouš zarad spanja, saj vem - dobiš/imaš tacga kt ga še sfolgaš (če lohk prosto po Prešernu Meto "citiram"), ampak...Jaz bi spalaaaa. Aaaaa... To knjigo od Pantleyjeve mam pa tut jaz doma, ima kar neki fajnih idej not, pri prvem sicer ni zgledalo de kej hudo palijo, čeprav zdaj kar lepo spi (se/ga ne bom hvalila preveč, un ta zoprn kruh pa to ). Se je pa ta teden (končno) odločil, de ne bo več v vozu čez dan spal (no, jaz sem se odločila zarad čudovitega vremena ) in zdaj odspi svojo lepotno kitico v svoji sobi . Spanje čez dan: zgleda imamo februarke +/- same firbčke , našmu clo rata kakšna ura čez cel dan, švercanja na ( . )( . ) ne štejem . Je preveč zanimivo vse. Se pa odriva sonožno ko je v naročju, sklanja se naprej, kot bi hotu poletet , v čebričku med kopanjem se sklanja k vodi (dons jo je clo mal spil ), mu moram cel šov narest z igračkami, da blagovoli glavo dvignt , čeblja naglas , se reži ko pečen maček, krili z rokama in grabi... Na spidu, čist . Je pa baje tam okrog dopolnjenega četrtega meseca (spet) en zagon rasti (baje traja lohk tut par tednov), zgleda de je to to pr nas . Teyla, upam, de bo princeska kmalu zdrava Cepljenju se pa kar upri, če bodo slučajno vseen silili, saj komot prestavijo. Naš ima 2. cepljenje šele julija, tko de se nč ne mudi s tem. Little*miss, Ninchi - sta/ste že bili pri oftalmologu? Upam, da je z vajinima miškoma vse OK. Čukica, si že bolje? Upam, de. A se vaši tut tko slinijo? Naš je čist zamočen, polžek moj mali . Slinčkov ne mara (beri: jaz jih ne maram, njega pa kakšen mal moti) in mu zdej pod bodi kar uno kvadratno vatko zatlačim . In menjam, sevede. Pa: a vaši še "polivajo"? Sem se neki hvalila, de naš ne več - no, ta teden prakticira to vsakodnevno . Pa še eno za "dojilje": kolk časa vam pijejo (na podoj)? Našmu čez dan velikrat že švoh 10 minutk zadošča (firbec je res taaak, pojma nimam po kom ), včasih pa še vedno "maraton" užge, oziroma bi ga, pa ga zoprna mama po pol ure odstavi (ker kar je preveč je pa preveč, že tko se mi zdi, de se zadnje 10, 15 minut boj šlepa kt ne). In pa še : kolkrat na dan pa pijejo? Če je okolica dost zabavna, naš čez dan tut 4 ure zgvera (brez spanja vmes). Je pa hec (kao hec): ko je od zadnjega podoja že kaki dve uri in če ga grem previt, je, ko ga začnem nazaj oblačit, taaak jok (uno lovljenje sape, ko 5, 10 sekund skor ne diha, samo sapo lovi)... In poj tako hlastno pije, kot de ne bi jedel že 100 let. Če ga pa ne bi previla, bi se pa smejal in gulil še uro, dve brez težav . Ne razumem fore, res. Pa še eno tako, mal "mim" vprašanje: kdo ali kaj je Lunin festival? Sklepam, de smo ga zamudili, ampak vseen... Urša - če te še zanima, zdaj mamo tut mi čebriček in pobč uživa v njem 100 na uro Spet sem naklofala Nč, lahko noč pa lepe sanje!