|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
10.6.2011 22:21:11   
Mišyka
Pr nas mamo pa problem, ker zarad te utrujenosti, ko pač čez dan nč ne spi, potem ko se kaj nepričakovanega zgodi, se začne neutolažjivo jokat, kot bi mela krče in je nobena stvar ne potolaži. Včerej smo šli na obisk je blo tko, dons smo šli v mestu mimo zvočnikov, iz katerih je donela narodnozabavna muska, isto. In ko sem zamenjala okolje, kot da nč ni blo, samo še rdeče oči, pa čist pikasta po čelu, pa hlipanje. Kot da se ustraši in potem zarad utrujenosti čist ven pade. Se kateri tud kej podobnega dogaja?

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
10.6.2011 22:41:07   
meta21
Hej!

Evo, še jaz pristavim svoj lonček. Najdem se pomalem v vsaki vaši zgodbi o hranjenju, spanju ... Je pa moj Binči danes odkril gasilke na najvišjem nivojuuser posted image in cel dan cvililuser posted image

Pa še prigod od včeraj zvečer/danes zjutraj. Ob pol polnoči se je zbudil (ponavadi spi do kakih 4h ali celo do 8h, če imamo dobe dan, pardon, noč) in ker se mi je zdelo, da ga moti mucka v nosu, sem ga uspela popolnoma zbudit z mojim "orgiranjem". Potem sem ga še nahranila v upanju, da ga do jutra potem ne bo treba, a se je mulc odločil, da zdaj pa ne bi spal. Po nekaj mojih sprehodih v njegovo sobo, sem ga prinesla k nama v posteljo in po eni uri skoraj znorela. No, svaka čast vsem, ki to prakticirate ampak to ni zame. Mali se je kotalil sem in tja, cmokljal, pel in -tokrat sem se mogla prav nasmejat- enkrat med kotaljenjem pristal na pol na mojem možu, mu cvilil direkt v obraz, moj predragi pa tud trznil ni!!! In pol jaz pričakujem, da bo kdaj vstal namesto mene, če se mu otrok parkira praktično na nos in dere pa ga ne sliši. No, po eni uri je šlo dete pet v sobo, jaz pa sem dala varuško na tiho in spali smo do jutra (no to je blo že ob pol dveh) Takle mamo ...

Pa še ena cvetka ta večjega ... Med tem ko se je ves rdeč matral na WC-ju, reče: Mami, jaz sem pa že velik ... ker mam velike drekce user posted image user posted image

Pa lahko noč!user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
11.6.2011 20:57:58   
šebela
Hoj hoj!!
Se vidi, da je vikend in da je bilo danes lepo vreme....
Naša mala že spi user posted image user posted image danes je celo sama zaspala user posted image user posted image no z dudo in ninico...

Nina, moja dojena pupa je že spala od 21h do 5h, zdaj pa se občasno spet zbuja ob 2h. Za prespano noč se baje šteje, če spi 5 ur skupaj. Mi se podnevi ful dojimo, na 2 uri, tak da očitno se čez dan naje na zalogo, zvečer se doji celo na uro in pol, zadnji podoj mislim. sicer pa smo si tako različni.
Ravno berem to knjigo http://www.didakta.si/e-knjigarna/prirocniki/vzgoja/otrosko_spanje_brez_joka_v_sanje.html , no glih prelistala sem jo, če zvem kaj uporabnega, javim.
Dnevno spanje, Miška se pridružujem problemom, jo zgleda vse tako zanima, da noče it spat. Baje moreš bit pozoren na prve znake utrujenosti in takoj začet z neko rutino za spanje, ki naj nebi bla tako komplicirana in dolgtrajna kot večerna, ampak naj bi vsebovala elemente. Npr. ista uspavanka, postelja, ninica, duda... In vedno enako, morem še sprobat.....
Nočko!!!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
11.6.2011 22:55:55   
Nina33
Hoj!
Glede spanja in lakote: saj meni se tut ne zdi, da bi bil lačen, so me pa pri prvem s takimi filali (češ, zih je lačen, ker je "samo" dojen). Zdej (ko sem že izkušena... user posted image ) se mi pa zdi, de pač radi mamo vohajo user posted image (vsaj mojadva sta mi sumljiva, no - en mi je bil, en mi pa je). No, saj pomoje to vsi radi delajo, ampak "samo" dojeni verjetno tolk bol. Drgač pa vem, ja, de je 5 prespanih ur kao prespana noč. Ampak za čmrleka, ne za njegovo mamo user posted image . Nande spi 5 ur v kosu večkrat, ampak to je poj to, po polnoči se zbuja pogosteje. Saj zdej ga moj user posted image odnese v dnevno v košek in poj +/- spita (to noč niti ne, ga je neki šraufalo, drgač pa). In poj zjutri men mališ čist nič lačen ne zgleda, tko de... lakota zih ni razlog. Drgač sem vam pa (skor) vsem takooo fouš zarad spanja, saj vem - dobiš/imaš tacga kt ga še sfolgaš (če lohk prosto po Prešernu Meto "citiram"), ampak...Jaz bi spalaaaa. Aaaaa... user posted image
To knjigo od Pantleyjeve mam pa tut jaz doma, ima kar neki fajnih idej not, pri prvem sicer ni zgledalo de kej hudo palijo, čeprav zdaj kar lepo spi (se/ga ne bom hvalila preveč, un ta zoprn kruh pa to user posted image ). Se je pa ta teden (končno) odločil, de ne bo več v vozu čez dan spal (no, jaz sem se odločila zarad čudovitega vremena user posted image ) in zdaj odspi svojo lepotno kitico v svoji sobi user posted image .
Spanje čez dan: zgleda imamo februarke +/- same firbčke user posted image , našmu clo rata kakšna ura čez cel dan, švercanja na ( . )( . ) ne štejem user posted image . Je preveč zanimivo vse.
Se pa odriva sonožno ko je v naročju, sklanja se naprej, kot bi hotu poletet user posted image , v čebričku med kopanjem se sklanja k vodi (dons jo je clo mal spil user posted image ), mu moram cel šov narest z igračkami, da blagovoli glavo dvignt user posted image , čeblja naglas , se reži ko pečen maček, krili z rokama in grabi... Na spidu, čist user posted image . Je pa baje tam okrog dopolnjenega četrtega meseca (spet) en zagon rasti (baje traja lohk tut par tednov), zgleda de je to to pr nas user posted image .
Teyla, upam, de bo princeska kmalu zdrava user posted image user posted image user posted image Cepljenju se pa kar upri, če bodo slučajno vseen silili, saj komot prestavijo. Naš ima 2. cepljenje šele julija, tko de se nč ne mudi s tem.
Little*miss, Ninchi - sta/ste že bili pri oftalmologu? Upam, da je z vajinima miškoma vse OK. user posted image user posted image user posted image
Čukica, si že bolje? Upam, de.user posted image user posted image user posted image
A se vaši tut tko slinijo? Naš je čist zamočen, polžek moj mali user posted image . Slinčkov ne mara (beri: jaz jih ne maram, njega pa kakšen mal moti) in mu zdej pod bodi kar uno kvadratno vatko zatlačim user posted image . In menjam, sevede.
Pa: a vaši še "polivajo"? Sem se neki hvalila, de naš ne več - no, ta teden prakticira to vsakodnevno user posted image .
Pa še eno za "dojilje": kolk časa vam pijejo (na podoj)? Našmu čez dan velikrat že švoh 10 minutk zadošča (firbec je res taaak, pojma nimam po kom user posted image ), včasih pa še vedno "maraton" užge, oziroma bi ga, pa ga zoprna mama po pol ure odstavi (ker kar je preveč je pa preveč, že tko se mi zdi, de se zadnje 10, 15 minut boj šlepa kt ne).
In pa še : kolkrat na dan pa pijejo? Če je okolica dost zabavna, naš čez dan tut 4 ure zgvera (brez spanja vmes). Je pa hec (kao hec): ko je od zadnjega podoja že kaki dve uri in če ga grem previt, je, ko ga začnem nazaj oblačit, taaak jok (uno lovljenje sape, ko 5, 10 sekund skor ne diha, samo sapo lovi)... In poj tako hlastno pije, kot de ne bi jedel že 100 let. Če ga pa ne bi previla, bi se pa smejal in gulil še uro, dve brez težav user posted image . Ne razumem fore, res.
Pa še eno tako, mal "mim" vprašanje: kdo ali kaj je Lunin festival? Sklepam, de smo ga zamudili, ampak vseen... user posted image
Urša - če te še zanima, zdaj mamo tut mi čebriček in pobč uživa v njem 100 na uro user posted image
Spet sem naklofala user posted image user posted image   user posted image
Nč, lahko noč pa lepe sanje!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
11.6.2011 23:05:09   
Nina33
Čer še enkrat user posted image !
A mi če kera razložit kaj je z našo "skupino" na FB? A to bi se "moglo" tut tja kej napisat? user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2455
11.6.2011 23:10:14   
Nina33
Eh, na grem še spat user posted image .
Kuko kej vaše kil(c)e? Moje pridno padajo al špeh ostaja user posted image . Vsaj potonila ne bom na morju, če sem slučajno že plavat pozabla user posted image .
Entram, za drugi del... user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2456
11.6.2011 23:12:48   
Nina33
Pa še to: včeri, na prvo obletnico našga druzga pluska user posted image , sem šla tega našga "druzga pluska" slikat za osebno... iiiuser posted image . Je en tak škratek user posted image . In drug teden, ko dobimo še njegovo osebno na dom, jo pa lahko pičimo na morje user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2457
11.6.2011 23:13:27   
meta21
Ponavadi pozabim, kaj sem hotla komentirat, če stran al dve preberem-zdej mi je pa ninin post zadostovaluser posted image

Spanje-mogoče je res firbec ampak jaz to pripisujem občutljivosti na šume-Bine spi čez dan v vozičku max. pol ure (še najverjetneje 10 min), v postelji pa tud 3 ure potegne (2 pa ziher).

Glede zagona rasti pri 4 mesecih pa pri nas trenutno kže v kontra-pri 3 mesecih mi je hotel že po 210ml pit, zdaj pa ponavadi spije max 150, če sploh in to 5-6x na dan. Po tabelcah bi mogu spit ca. 1350ml na dan, spije pa okol 800ml plus 3 obroke mu mal zgostim z riževo kašico ampak vse skup ni za en obrok. Pojma nimam od česa raste in se širi tale moj velikan.

In ko sem že pri velikosti, mamo en problem ... Otroka daš iz lupinice pri ca. 9 mesecih ali 9kg. Kaj pa če ima 9kg pri 4,5 mesecih oz. kaj narediš, če je lupinica premajhna, otrok pa niti približno še ne sedi?user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
11.6.2011 23:15:17   
meta21
O, nina! Pozdravljena!

Bi čvekala ampak me nekam čudno vleče v spalne prostoreuser posted image .

Nočko!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2459
11.6.2011 23:18:15   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

O, nina! Pozdravljena!

Bi čvekala ampak me nekam čudno vleče v spalne prostoreuser posted image .

Nočko!

A mormo zafarbat? user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
11.6.2011 23:20:19   
Nina33
Ker hecn "smajli", ga morm delit, pa si naj ga vsaka zase razloži (al je za morje al pa za... čudno vlečenje user posted image ):

user posted image

user posted image user posted image user posted image
Men se pa nekak ne spi ncoj user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
11.6.2011 23:21:03   
Teyla
meta tvoj mož je pa faca, sem se prav nasmejala vašim prigodam. user posted image  user posted image

edit  joj, tole sem napisala že več kot uro nazaj, pa sem šele zdajle dala "potrdi". user posted image Morm prebrat kaj ste vmes napisale.

< Sporočilo je popravil Teyla -- 11.6.2011 23:22:17 >

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
11.6.2011 23:25:11   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: meta21
In ko sem že pri velikosti, mamo en problem ... Otroka daš iz lupinice pri ca. 9 mesecih ali 9kg. Kaj pa če ima 9kg pri 4,5 mesecih oz. kaj narediš, če je lupinica premajhna, otrok pa niti približno še ne sedi?user posted image

Sem šele zdelje tale post "najdla" user posted image . Na žalost  imam komentar samo: ups user posted image . Kaj pa kakšen zic od 9-18 kil, ki se da dat v zelo ležeč položaj? MaxiCosi Priori se da kar poležat, se mi zdi.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2463
11.6.2011 23:26:13   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
meta tvoj mož je pa faca, sem se prav nasmejala vašim prigodam. user posted image  user posted image

Tut tole je "ušlo" mojmu komentarju, zdej se lohk samo podpišem user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
11.6.2011 23:29:42   
Nina33
A še kera tkole zgleda zjutri user posted image :

user posted image

Sam men ne gre glih na smeh takrat user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2465
11.6.2011 23:34:56   
Nina33
user posted image

Upam, de se bo kej videlo.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
11.6.2011 23:36:42   
Teyla
Nina33, hvala za želje. Se bomo uprli na cepljenju, saj ne grem sama, pa več nas bo, bolj močni bomo. user posted image Mislim, da sem včeraj mogla mal zarečenga kruha pojest,ker Teja ni hotla zaspat do enajstih in smo imel dretje uro in pol. user posted image Zgleda, da je premal spala čez dan in je blo tud pol kritično. Danes je dost spala, tako da upam, da bo ponoči kaj bolje (včeraj se je namreč kar hitro zbudila že ob 4h). Vem pa, da imajo en zagon rasti tudi zdaj, kot je že NIna omenila. Imam tisto knjigo o dojenčku in mi je prav fajn, ko vse lepo piše notri. Mi je všeč, ker če je kaj nenavadnega, grem v knjigo pogledat in rečem "aha, zagon rasti je, jasno."user posted image

Čas dojenja do zdaj je jedla cca 10-15min, zdaj pa dosti manj, včasih samo 5. Ji je hitro zanimivo kaj drugega in se potem ne naje do konca. Pa včasih je prav lačna, roke v usta in  cuzanje, ampak imava vseeno borbe, da sprejme joško, ker vzame, 2x povleče, spusti, vzame, 2x povleče... Prav živce mi testira včasih. user posted image

Kg se ne premaknejo s tistih 3 kg+... user posted image

meta21 lupinico prerastejo, ko je glava čisto do vrha, prej ne. Če imaš 0+ je do 13kg, če pa samo 0, pol pa ne vem, mogoče si lahko izposodiš 0+? V 0 bi jaz našo mogla že zdavnaj prestavit in samo upam, da ne bo prej zrasla, ker ne vem kako bom drugače. Danes sem jo dala v tisti bumbo stolček, pa se je tako dvignila gor, da mi je skoraj nazaj padla. Da ne omenjam, da sva bila par dni nazaj zunaj na kosilu, pa slišim ene gospe kako se pri sosednji mizi pogovarjajo o Teji:
"Joj, kako je luštna, kolk pa misliš, da je to kej staro?" (reče ena gospa drugi)
-"Ja, tam nekje kot naš- okol 8 mesecev" 

user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2467
11.6.2011 23:42:48   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

user posted image

Hehe, ni čudno, poglej do kdaj smo pokonc.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
11.6.2011 23:44:52   
Nina33
Ja, tile zagoni rasti so novodobni "zobki in/ali kolike" user posted image .
Če Teja (vajina 8-mesečnica user posted image , porkaš, poj je Metin že enoletnik user posted image ) ne je več ko 10 minut, poj se ne bom več "sekirala", češ de naš premalo je user posted image . Čeprav pr našmu vsak jolbe ve, de je letošn user posted image .
Kile: ko bom jaz na +3 se bo to tut na špehu poznal, upam user posted image . Sem na +6 do +7, tam nekje user posted image
Avtozici: pa so res do 13 kil tile 0+, samo men se zdi, de so prvemu prej noge predolge ratale za zic kt glava. No, tale stavek je pa čist razumljiv, k ne de user posted image .

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
11.6.2011 23:47:15   
Nina33

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

user posted image

Hehe, ni čudno, poglej do kdaj smo pokonc.

Mah, jaz sem bolj jutranji zaspanc, ornk oživim šele tam okol desetih zvečer user posted image . Mi je čist vseen, če hodim ob štirih spat, če bi me le pustili "zjutri" spat ke do ene desetih user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
11.6.2011 23:54:48   
Teyla
Avtosedež ja tud naši že noge čez gledajo in se v bistvu dotika zadnjega sedeža, ko jo not postavim. Ni mi jasno kako bo to zgledaločez 2 meseca. Samo upam, da bo čim prej začela sedet. user posted image

No, ta jutranjost/večernost meni nič ne pomeni, to se itak vse da prestavit za kakšno urco. Pol pa nisi več večerni človek. user posted image

Počas bom tud jst mogla it spat, če ne bom jutri zombi. Neki sem še za diplomo iskala, pa ne najdem, sam so verjetno bile težave pri komunikaciji z mentorjem, ker mislim da tak sokol ne obstaja. user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
11.6.2011 23:58:02   
Nina33
... težave pri komunikaciji z mentorjem, ker mislim da tak sokol ne obstaja. user posted image

Sej nimam pojma o čem ti/vidva z mentorjem to, a bere se smešno user posted image .
Jaz pa čakam, de bom prigrizek (zdej bo zih "zanalašč" še dolgo spal) in pa de bo polnoč, de en RD voščim user posted image
Poj grem pa tut jaz počas u mižule user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
12.6.2011 0:00:03   
Teyla
sokol=ptič (tisto, ki leti po zraku, saj veš) user posted image  user posted image

mrde te zaspanost daje

ja zdaj bo ziher po murphyu, pa ne bo prigrizka. user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
12.6.2011 0:04:44   
Nina33

sokol=ptič (tisto, ki leti po zraku, saj veš) user posted image  user posted image

mrde te zaspanost daje

ja zdaj bo ziher po murphyu, pa ne bo prigrizka. user posted image

Sej to vem, sam sem mislila, de gre bl za kako jekleno ptico user posted image .
Prigrizek pa bo, sam nau polnočni user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
12.6.2011 0:07:37   
Teyla
Nič, šibam jaz spat, ker me bo kmal zmanjkalo, pa da se ne bom slinila po tipkovnici se bom splazila do postelje.
Upam, da se mala ne bo zbudila še vsaj 5 ur.

Lahko noč  user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?