Nina33
|
Čer! Mi 4je smo tu neki prehlajeni, tole pomladansko sonce (in temperature) prehitro zanesejo človeka, poj je pa takle . Moj jo je (zaenkrat) še najboljš odnesel, je najmanj prehlajen od vseh, mene grlo praska in z nosa teče malo, starejši poba kašlja takooo, revež, je na sirupu in inhalacijah, upam, de mine kmalu... Nande ima pa nos zabasan (čeprav skoz ven teče), kašlja tudi, a HB manj ko starejši brat, a zaradi tako polnega nosa težko diha in se zbuja in... No, za nocoj še trkam, še ni bilo štale, zadnji dve noči sta bili pa obup...Oba maladva še neki prebava heca (imam dve plinarni doma ), tko de zanč ponoči res nisem vedela, kaj je večji problem: nos (spucala in dala operil), prebava (je dobil gtt proti napenjanju) ali zobki (si je skori roki pojedel , kljub homeopatskim granulam pred spanjem...sem ga še s Calgelom namazala).. Zaspal je poj v naročju...In sme malo polomljena. Mišyka, fajn, de si zdej zdrava, pa de Neža uživa v varstvu... vse je pa čist drugače, verjamem. Registrirana, se strinjam, važn, de so zdravi. In bolje de mal premalo pojejo (kao premalo, no), kot preveč... Ina5505, 14 zobkov . Upam, de tisti, ki še ven rinejo, to hitro in s čimmanj bolečin naredijo. Glede teže se pa ne sekiraj, važno, da je zdrava drgač. Nande zadnje tedne je ene 6-7x na dan, od tega se 3x doji (zjutri in zvečer plus še popoldne 1x bolj za crkljanje/umiritev), poje pa še zajtrk (čokolino ipd.), kosilo, malico (sadje...) in večerjo (kak gres, kosmiči), količinsko na obrok tam ene 200, 250 ml (na uč ocenjeno glede na velikost posodice ). Kaše, juhe ipd. mu dajem jaz po žlički, koščke (meso, krompir, makarone...) dobi na krožnik in jih poj malo z rokami malo s priborom nosi v usta (ali pač nekam ). Sploh meso rad žveči in mu dam kar ornk kos v roke, sadje pa dam na krhlje zrezano. Po naši vagi se je za kilo zredil v zadnjem mescu (naj bi imel 8700 ) Klara, upam, de si že kaj bolj prespana . Res je najpomembneje, de sta mala dva OK, a tut nase moraš gledat... In, ja, teta že več ko leto dni smuča . Sicer res še 3x/dan pije pri meni (Nande, ne teta ), a to niso neke doze (razen zjutraj se mi zdi, de se kr naje), zvečer ima pred tem itak večerjo, čez dan je pa res bolj za cartat se . Kaj pa vem, nekaj ima to sigurno zraven, čeprav jih poznam kar nekaj, ki so M kljub polnemu dojenju dobile v parih mescih po porodu . Mah, Gorenjka sem pa šparam . Grem tut jaz spat, upam, de bo par ur v kosu... Lahko noč in lepe sanje!