|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
2.8.2011 22:34:41   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

meta hvala za okvirne infomracije glede motorike. A pa ni tako, da naj ne bi otroka posedal, če se ni sposoben vsesti sam? Mislim, da sem nekje tudi brala, da otrok sedi, ko se sam vsede ("Vsede" ne "Usede" mimogrede user posted image ).

Ja, sami se precej pozno usedejo. Morajo že kar nekaj časa kobacat. Po mojem gre bolj zato, da jih ne smeš posedat, dokler ne morejo sami ostat v sedečem položaju. Torej da padajo naprej, nazaj, v stran. BTW, moj črkovalnik v wordu mi vsede popravi v usede, SSKJ-ja pa nimam pri rokiuser posted image

klara, jaz vzamem tableto pred odvzemom krvi. Sem se pa tudi že spraševala, če je to prav al ne, tako da mam namen vprašat.

tiasana, jaz imam 125mg, med nosečnostjo sem imela celo 150. Dobila pa sem jih prvič 3 mesece po prvem porodu, najverjetneje ravno zaradi porušitve hormonov po porodu in skoraj 3 leta kasneje nič ne kaže, da bi se to kaj spremenilo. No, saj ni tako težko pogoltnit tiste tablete na tešče. Dokler ni hujšega ...user posted image

antonina
, po  (citiram) najnovejših navodilih, ki so rezultat 10-letnih raziskav, se gluten uvaja med 4. in 7. mesecem. Preberi si novo knjižico Prehrana dojenčka. Tako, da nič komplicirat, samo z malimi količinami začet za vsak slučaj. No, prvorojenca sem jaz očitno čist zafurala, čeprav sem delala popolnoma po navodilih strokovnjakovuser posted image

nina, jaz sem tud bolj rr kot fb fan

< Sporočilo je popravil meta21 -- 2.8.2011 22:39:15 >

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
2.8.2011 22:40:26   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Oj!
Meta, pozdravi se hitro - viš, to maš pa od predobrega dopusta user posted image
Tretja "ta glavna" za FB je bila Tamy, zakaj je ni več gor, ne vem, sta pa oba z Valom OK, ona vas pa vse pozdravlja (vas je pustila pozdravit pred tednom, dvema, sem napisala, pa nobena nč ni djala na to user posted image ).
Upam, de ne bo kle tema čist crknila - men je mnogo bolj pregledno kot na FB. Al sem čudna? user posted image

A se Tamy še sprehaja ponoči po parkih? user posted image
Meni je tudi tukaj na RR bolj pregledno. user posted image  Pa še za vsako objavo na FB dobim obvestilo na mail in imam v zadnjih nekaj urah že 20 novih mailov.user posted image

A ni Patrisha imela tako idejo? Ker Tamy je bl z vasi pomoje user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
2.8.2011 22:41:52   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Poj bova pa vsaj midve klele klepetali, tam sem jaz čist zgublena user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
2.8.2011 22:41:59   
meta21

Sem se glih en dan spraševala (imena mi ne grejo glih pa ne zarad Teyleuser posted image ) katera je tista, ki ni uporabljala šumnikov in je enkrat napisala, da bolj ponoči masirata v parkuuser posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
2.8.2011 22:42:35   
meta21

Poj bova pa vsaj midve klele klepetali, tam sem jaz čist zgublena user posted image

Zmenjeno!user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3380
2.8.2011 22:44:26   
Nina33

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

meta hvala za okvirne infomracije glede motorike. A pa ni tako, da naj ne bi otroka posedal, če se ni sposoben vsesti sam? Mislim, da sem nekje tudi brala, da otrok sedi, ko se sam vsede ("Vsede" ne "Usede" mimogrede user posted image ).

Ja, sami se precej pozno usedejo. Morajo že kar nekaj časa kobacat. Po mojem gre bolj zato, da jih ne smeš posedat, dokler ne morejo sami ostat v sedečem položaju. Torej da padajo naprej, nazaj, v stran. BTW, moj črkovalnik v wordu mi vsede popravi v usede, SSKJ-ja pa nimam pri rokiuser posted image

V, u ali w, sam de se u/v/w/sedejo user posted image . Odkar po računalniku klepetam, je moja pisna slovenščina zelo nepismena user posted image .
Aja, meni pa za gluten piše med 6-im in 7-im mesecem. Je treba prav nacentrat z njim user posted image . Jaz sem vklopila ZKP in bo kar bo, k ne de.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
2.8.2011 22:45:58   
Nina33

Sem se glih en dan spraševala (imena mi ne grejo glih pa ne zarad Teyleuser posted image ) katera je tista, ki ni uporabljala šumnikov in je enkrat napisala, da bolj ponoči masirata v parkuuser posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
2.8.2011 22:51:24   
Nina33
Ah, glede posedanja otrok (a sem se dobr znajdla glede u/v/w user posted image ): pr nas ne gre drgač, kt de sedi user posted image . V naročju (če se temu še tko reče) bi pa itak samo stal še. Ga moram seveda še podpirat malo,ampak ne prav dosti (za sedenje sevede). V igralnem centru pa itak samo une loke gleda, kako bi se gor povleku (HB mu še ne gre glih, na njegovo jezo). In ga tut mal obložim za sedet včasih, de mam vsaj 5 minut gmaha - pr našmu mora bit skoz akcija pa če se mami da al ne user posted image
Jaz pa postajam shizofrena - škilim vmes še na FB user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 2.8.2011 23:00:49 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
2.8.2011 22:53:05   
Nina33
Jaz pa postajam shizofrena - škilim vmes še na FB user posted image user posted image

Ooo, vidim de nisem edina user posted image user posted image user posted image
Sem pa sama sebe citirala - kam gre ta svet user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
2.8.2011 23:06:17   
meta21

Ooo, vidim de nisem edina user posted image user posted image user posted image
Sem pa sama sebe citirala - kam gre ta svet user posted image

user posted image user posted image user posted image

Evo, še eno shizofreno ...user posted image ..., ki gre zdaj spat.

NOČKO!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
2.8.2011 23:10:25   
Nina33

Zmenjeno!user posted image

In zakaj sva poj obe na FBju user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja, sej ti že spiš user posted image
P.S. Kdaj grejo pa komarji spat user posted image user posted image user posted image ?

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 2.8.2011 23:20:48 >

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
2.8.2011 23:31:34   
Nina33
Jaz tut že spim user posted image
P.S. En komar manj na svetu... user posted image

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 2.8.2011 23:35:53 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
3.8.2011 0:02:28   
Nina33
No, zdej sem pa uradno že eno leto kle gor ... in grem lohk končno spat user posted image
Lepe sanje vsem!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
3.8.2011 12:13:12   
meta21
Evo, jaz sem se "že" naspalauser posted image

Nina, čestitke za obletnicouser posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
3.8.2011 13:52:13   
Teyla

Oj!
Meta, pozdravi se hitro - viš, to maš pa od predobrega dopusta user posted image
Tretja "ta glavna" za FB je bila Tamy, zakaj je ni več gor, ne vem, sta pa oba z Valom OK, ona vas pa vse pozdravlja (vas je pustila pozdravit pred tednom, dvema, sem napisala, pa nobena nč ni djala na to user posted image ).
Upam, de ne bo kle tema čist crknila - men je mnogo bolj pregledno kot na FB. Al sem čudna? user posted image

Meni je tudi tukaj na RR bolj pregledno. user posted image  Pa še za vsako objavo na FB dobim obvestilo na mail in imam v zadnjih nekaj urah že 20 novih mailov.user posted image

Meni je pregledno na obeh mestih. Mogoče je tule bolj fajn za dnevne dogodivščine, FB je pa bolj priročen za kakšna vprašanja, ki jih tu rade spregledamo.user posted image

Usesti se: Jaoooo, moj učitelj slovenštine v OŠ bi bilo ekstremno razočaran nad mano. Je pa res, da se mi ta" dilema" vleče že od takrat, pred kratkim pa mi je nekdo potrdil napačno trditev. Torej Usesti in ne Vsesti. Si bom zapomnila. menda. user posted image

Uvajanje GH men tale gluten ni lih preveč jasen. To uvajaš kdaj? Namesto kosila ali prej ali po, al kaj? Vem, da je gluten pšenica, ječmen, oves, pira, ampak v kakšni obliki naj to ponudim Teji? Naj grem na njivo in zrabutam par klasij, al kaj? user posted image Ne morem za vsako stvar kosmiče dajat-ali pač?

Nina
bravo za komarja user posted image   user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
3.8.2011 14:01:16   
Jo@n
Teyla, Gluten je v kosmičih, piškotih (tistih z glutenom, eni Plasmon so brez), gresu, mlečnih kašicah, pudingih, testeninah.... Slej ko prej boš tudi kaj takega dala Teji. Pa kakšna skorja gruha, žemlja za masirat dlesni... Sem te hotela dons poklicat, če kaj vozičkata, sem bila dopoldne na tvojem koncu, pa mi je potem Tinkara v avtu na poti nazaj zaspala in sem se raje držala teorije ne diraj lava dok spava...

Ja, jest sm tudi čudna in mi je RR pregleden, miljon sporočil s FBja pa ne.... Vsaj vem do kod sem prebrala... Tako da podpiram idejo o rednem javljanju na RR, FB pa za kompleksnejša vprašanja in slikce.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
3.8.2011 16:09:59   
Tiasana
meta21- meni je na pregledu za ščitnico rekel, da je dobro, ker je ostala tako kot prej, da pa je nasploh taka kot je in da je popravila več ne bova, tako da.. bom zgleda doživljenjsko jemala te tablete.. res imam najmanjšo dozo, vednar full vidim razliko od prej, ko jih nisem jemala, tako da pomagajouser posted image

pa še glede usesti oz. vsesti.. sem imela pred kratkim strokovni, pa sem se morala take stvari učit :S.. če je prodiranje v nekaj, noter je V, če ne je U...tako da je usesti prav user posted image

sama sem gluten mojemu malčku ponudila v testeninah.. pa kakšne plasmon bom nabavila, samo najprej moramo porabiti tiste brez glutena..

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
3.8.2011 16:45:06   
KLARA 1
Tiasana- a si se slabše počutila, al kako to da si šla na pregled za ščitnico? ker mene ni nič naročila na UZ ščitnice, samo dozo tablet mi je povečala.A si šla samoplačniško? Verjetno pa je dobro po porodu še enkrat opravit UZ al kako? Ščitnica res vpliva čist na vse, počutje je obupno, če ti ne dela pravilno,vsaj pri meni....imam  pa že tretjič po porodu tud vneto grlo, pa nevem, al je  to tud s ščitnico kaj povezan?
Naša mala danes nič ne spi in me spravlja ob pamet, ker jaz sm pa toooook zaspana....še  dobro da je vsaj večjega mož vzel ven s sabo....
lepo mi bodite :)

(odgovor članu Tiasana)
Neposredna povezava do sporočila: 3393
3.8.2011 17:08:41   
kiara24

IZVIRNO SPOROČILO: kiara24

Meta- jaz se najbolje zapomnim takole ali se boš Vsedla  ali Usedla kej ti bo bolj udobno. Meni v Uju, Kaj pa tebiuser posted image

O, prima bergljica za zapomnit, čeprav bi jaz rabila bolj Wuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Teyla- v juhico zelenjavno ji recimo zakuhaš gres pa bo dobila gluten... recimo Plasomn niso nobeni brez gluten so vsi z glutenom samo tiste k so od 4 meseca dalje je malo drugačna sestava. Pri nas itak sama drži piškot in ga papca..... tako da mi nimamo več čsito spasirane hrane, ker zelo dobro žveči oz. grize. Naj bi ga pa uvjal po 6 mesecu itak pa vidim da patronažne deljio različna navodila.... Naša ga je že jedla tako da, ni panike za ennkrat.

Edin danes je nekaj flekasta po hrbtu in sumim malo tole vročino zunaj, ker ji je bilo fuuuul vroče.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3394
3.8.2011 17:42:09   
Tiasana
Klara 1 po porodu pa so mi naročili naj pridem, saj lahko porod kaj vpliva nanjo- ker je pač to napor za telo. Mi je tako zdravnik za ščitnico in ginekologinja rekla, da naj se naročim približno 3 mesce po porodu. A ti nisi šla na pregled po porodu? Ima pa ščitnica res široko področje delovanja, čeprav ne vem, da bi bilo vneto grlo kej s tem povezanim, a ne bom nič trdila. Mogoče je samo fora, da se ti je obrambni mehanizem porušil.. Sem imela tudi sama eno leto non stop ponavljajoče bolezni kot npr. angina, itd. No, ti priželim, da bi bilo sedaj zadnje vnetje, ker ni nič kaj fajn tole.

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
3.8.2011 21:44:06   
KLARA 1
Tiasana - ne, meni ni nihče rekel, kdaj moram na kontrolo po porodu...niti ginekologinja niti osebna zdravnica....jaz z zdravnikom za ščitnico sploh nimam povezave,jaz dam samo kri,  kadar sama prosim zdravnico, če se slabše počutim, potem pa moja osebna zdravnica kontaktira s tirologi in mi samo pove, al zmanjšat al povečat dozo tablet....če bi hotla pa pregled ščitnice z UZ bi mogla pa posebej jo prosit za napotnico...sej jo bom zdej...a ti imaš prov  svojega zdravnika za ščitnico - in greš direkt k njemu in nič k osebni zdravnici? super,da se ti po porodu ščitnica ni poslabšala.opažam pa,da nas je čedalje več s temi problemi, že samo med februarami nas je kar nekaj....
no, pa pejmo spat,otroci že spijo....lahko noč punce!

(odgovor članu Tiasana)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
3.8.2011 21:58:12   
Tiasana
Jaz sem mela kontrole za ščitnico na tri mesece med nosečnostjo..pa mi je že tirolog rekel, da po porodu pridem še enkrat..pa še ginekologinja me je na to opozorila.
Osebna zdravnica pa nima tle lih neke funkcije, mi samo da napotnico in pa po recepte za tablete hodim k njej.
Moj mišek že tudi ninka, pa grem počasi še jaz..so noči še kar pestre..
nočko

(odgovor članu KLARA 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
3.8.2011 22:16:55   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Tiasana

pa še glede usesti oz. vsesti.. sem imela pred kratkim strokovni, pa sem se morala take stvari učit :S.. če je prodiranje v nekaj, noter je V, če ne je U...tako da je usesti prav user posted image

Ja, tudi jaz sem za strokovnega Odvozlanke in Plonk za slovenščino znala na pamet, če me pa zdaj vprašaš pa pač vem kam pogledatuser posted image . No, od takrat je že 5 letuser posted image

gluten-jaz sem začela tako, da mu namesto riževe kašice ponujam še druga žita.

ščitnica-jaz vsakič ko pokličem za recept za tablete dobim najprej napotnico za laboratorij (oz. najmanj vsake pol leta). Mam skrbnega zdravnika pa rajš vse preveri. Na UZ ščitnice sem bila pa samo prvič na polikliniki. Zdaj vse pri svojem rihtam. Zdaj po porodu, ko me je poslal v laboratorij, izvidi niso bli ok in je sam poklical na polikliniko potem pa meni sporočil kaj in kako naprej. Tam so mi takrat, ko so mi ugotovili pravi odmerek naročili, da odslej vse zrihtam pri svojem. Saj izvid krvi vse pove.

(odgovor članu Tiasana)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
3.8.2011 23:45:18   
meta21
A tko žalostno bo zdaj na rr?user posted image

Lahko noč!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
4.8.2011 0:03:36   
Anonimen
pozdravcek ponovno!

IZVIRNO SPOROČILO: Tiasana

Jaz sem mela kontrole za ščitnico na tri mesece med nosečnostjo..pa mi je že tirolog rekel, da po porodu pridem še enkrat..pa še ginekologinja me je na to opozorila.
Osebna zdravnica pa nima tle lih neke funkcije, mi samo da napotnico in pa po recepte za tablete hodim k njej.
Moj mišek že tudi ninka, pa grem počasi še jaz..so noči še kar pestre..
nočko

Kako si mela scitnico med nosecnostjo? Pri men je bla na mej. Mam pa obcutek, da je slabse. Sam moja zdravnica nima ravno posluha. :( Kaj mislite da g bi mi lahko dala pregled? ker med nosecnostjo je ona kontrolirala.

(odgovor članu Tiasana)
  Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?