|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mariborčanke,19.del
20.2.2011 20:19:49   
matcar
Otroci skopani,Saš že spi,maks gleda pirate na pop-u,jaz pa tukaj malo visim.

Tiste,ki ste se hodle kopat v zimskem času.V katerih kopališčih imajo noter bazene,pa da ni predaleč od MB-ja?

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 251
20.2.2011 20:20:57   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Evo me...jaz bi malo prej mojega najraje ubila ne, vrgla bi ga pri zaprti šipi ven, resnično user posted image

Mislim zdaj si je on od nekje vzel pravico, do bo on meni dirigiral kaj lahko jaz jem in kaj ne, prosim lepo no. Tak sem ga poslala v tri p*** m**** da mu bodo še 1 teden odmevali v glavi ne user posted image user posted image user posted image user posted image

Ojoj,saj prav,da si se razkurla,jaz se tudi ne pustim mojemu.Pa vseeno za tolažbouser posted image user posted image user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 252
20.2.2011 20:28:26   
marta82

Evo me...jaz bi malo prej mojega najraje ubila ne, vrgla bi ga pri zaprti šipi ven, resnično user posted image

Mislim zdaj si je on od nekje vzel pravico, do bo on meni dirigiral kaj lahko jaz jem in kaj ne, prosim lepo no. Tak sem ga poslala v tri p*** m**** da mu bodo še 1 teden odmevali v glavi ne user posted image user posted image user posted image user posted image

Vidim, da te je res razkuril...user posted image  To znajo, ja.user posted image  Mislim, da zato, ker imamo (vaj v večini primerov) partnerja rade in nam je mar kaj meni, čuti, reče,...potem nas lahko tako zelo razjezi, ker če bi isto stvar rekel ali naredil nekdo drug bi nam bilo vseeno.user posted image

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 253
20.2.2011 20:29:44   
marta82
IZVIRNO SPOROČILO: matcar

Tiste,ki ste se hodle kopat v zimskem času.V katerih kopališčih imajo noter bazene,pa da ni predaleč od MB-ja?

Fontana, Ptuj (stari del in Primus), Zreče, Bioterme,...

BE NICE!

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 254
20.2.2011 20:51:26   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Vidim, da te je res razkuril...user posted image  To znajo, ja.user posted image  Mislim, da zato, ker imamo (vaj v večini primerov) partnerja rade in nam je mar kaj meni, čuti, reče,...potem nas lahko tako zelo razjezi, ker če bi isto stvar rekel ali naredil nekdo drug bi nam bilo vseeno.user posted image

madonca si se razkurla user posted image . saj prav tak, včasih jih je treba malo prizemljit.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 255
20.2.2011 20:58:48   
elevitka

Ojoj,saj prav,da si se razkurla,jaz se tudi ne pustim mojemu.Pa vseeno za tolažbouser posted image user posted image user posted image

ja...to znajo samo dedi ... moje je danes tud na ignor

grem zmazat že tretji kos rulade (sem iz principa še pekla danes) user posted image

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 256
20.2.2011 20:59:24   
elevitka
bambixx te lahko pitam eno strokovno pitanje ?

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 257
20.2.2011 21:16:06   
matcar

Bioterme so daleč,kolko je vožnje? Pa kak sem jaz to napisala,sem zaj komaj vidla.Ne bazene,to itak imajo,tobogane sem mislila.

< Sporočilo je popravil matcar -- 20.2.2011 21:28:09 >

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 258
20.2.2011 21:26:49   
botrca
Čer user posted image

Saraya zdravil v vrtcu ne dajejo...tak da ji kar prej daj.

Arwenko zakaj bi ti pa določal kaj boš jedlauser posted image Saj prav da mu poveš svoje. user posted image user posted image user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 259
20.2.2011 21:31:25   
botrca
Matcar kaj pa to?:

http://www.google.si/url?sa=t&source=web&cd=8&ved=0CEoQFjAH&url=http%3A%2F%2Fwww.slovenia.info%2F%3Fterm_kopalisce%3D4823%26lng%3D1&rct=j&q=notranja%20kopali%C5%A1%C4%8Da&ei=pXlhTdzyIcPqOYmFybsN&usg=AFQjCNHosjIM9FXY4ZaXHe0POqSHcuaVxw&sig2=CLkp9UaiD9J0x5GwheChBQ&cad=rja

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 260
20.2.2011 21:33:29   
marta82

Bioterme so daleč,kolko je vožnje? Pa kak sem jaz to napisala,sem zaj komaj vidla.Ne bazene,to itak imajo,tobogane sem mislila.

Aja, tobogane... ma to je pa res zakon Čatež. Se splača malo dalje peljat. Je super za otroke, tobogani vseh vrst (za manjše, malo večje, tudi za odrasle). http://www.terme-catez.si/si/catez/riviera/zimska/ (na desni zgoraj imaš nekaj fotk)
Drugače pa mislim da notranjih toboganov ni kje blizu. Ptuj ima enega na katerga greš notri, ampak dol prideš zunaj.

< Sporočilo je popravil marta82 -- 20.2.2011 21:36:17 >

BE NICE!

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 261
20.2.2011 21:42:17   
matcar

Aja, tobogane... ma to je pa res zakon Čatež. Se splača malo dalje peljat. Je super za otroke, tobogani vseh vrst (za manjše, malo večje, tudi za odrasle). http://www.terme-catez.si/si/catez/riviera/zimska/ (na desni zgoraj imaš nekaj fotk)
Drugače pa mislim da notranjih toboganov ni kje blizu. Ptuj ima enega na katerga greš notri, ampak dol prideš zunaj.
Tnx Marta,jaz sem tudi imela čatez v mislih ves čas.Hvala za link.user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 262
20.2.2011 21:59:29   
katy83
čer. user posted image

Za nami še en fajn dan, dolgo smo spali, T je po dolgem času prespal celo noč v svoji posteljiciuser posted image , potem sem skuhala kosilo, smo se najedli in šli k kolegici in kolegu v novo stanovanje, še preden rodi. PDP ima namreč 8.marca. Komaj čakam. user posted image

T pa je začel tak svojo voljo uveljavljat, da joj. user posted image Prav ipičen postane, če ni kaj po njegovo. kaj tu pali? Ne vem, jaz ga nesem v sobo, pa ga tam pustim, ne zaprem vrat, samo skregam ga, ampak kaj ko se mi smeji. user posted image user posted image  

Zdaj še spijem kapučino, te pa grem spat.

aja, naše aprilčice so se nekaj na veliko spričkale tu na RR, tak da smo zdaj na FB, pa čvekamo. Še ena odvisnost več. user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 263
20.2.2011 22:07:07   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka

vprašaj

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 264
20.2.2011 22:07:42   
arabela*
čeruser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 265
20.2.2011 22:12:36   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Edino v vrtcu po navadi ne dajejo tovrstnih zdravil, tak da moraš tak računat, da ji daš doma.

a da ne dajo v vrtcu zdraviluser posted image
jemlje ga ob enajstih...hmmm..danes sem ji že ob desetih dala....kaj če ji dam ob osmih...bo fejst narobe?..pa danes malo prej zvečer?
Jaz vedno gledam tak,da dobijo ob 6-7 zjutraj,2-3 popoldan in 22-23 zvečer.

ja saj jaz sem isto ob teh urah dajala...ampak je imela samo 3 dni na 8 ur...sedaj pa ima še 7 dni na 12 ur.....in sem ji začela dajat od večer in sicer od 22.30 naprej na 12 ur..namesto da bi ji od jutra...te ne bi bilo panike....user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 266
20.2.2011 22:14:45   
arabela*

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 267
20.2.2011 22:14:53   
matcar

Edino v vrtcu po navadi ne dajejo tovrstnih zdravil, tak da moraš tak računat, da ji daš doma.

jemlje ga ob enajstih...hmmm..danes sem ji že ob desetih dala....kaj če ji dam ob osmih...bo fejst narobe?..pa danes malo prej zvečer?

ja saj jaz sem isto ob teh urah dajala...ampak je imela samo 3 dni na 8 ur...sedaj pa ima še 7 dni na 12 ur.....in sem ji začela dajat od večer in sicer od 22.30 naprej na 12 ur..namesto da bi ji od jutra...te ne bi bilo panike....user posted image
Saj če ji postopoma zmanjšaš uro,ne bo panike.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 268
20.2.2011 22:15:31   
matcar
Jaz pa grem še med vrstice malo,pa spat.

Nočko!

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 269
20.2.2011 22:17:35   
arabela*

Saj če ji postopoma zmanjšaš uro,ne bo panike.

ja, ker najlažja varjanta bi bila da bi še tito zjutraj zadnjič dala...pa potem konstantno ob sedmih....ajnfohuser posted image ..ampak sem malo zašmornala...
ja...danes sem ji dal apol ure prej ob desetih..torej zjutraj lahko spet malo prej..al počakam do večera?

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 270
20.2.2011 22:18:51   
elevitka

IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx

vprašaj

bom skrajšala kolk lahko...Če boš lahko svetovala (nimam jaz osebno tega primera... ima pa nekdo v moji žlahti)

Kak se tolmači pravilno zakon o vračilu IDSP in DSP (izredne in redne socialne pomoči)...se to nanaša samo na redno ali na vse prejemke iz CSD .. ok vem da je izzvzeto starševsko nadomestilo, otroški dodatek,....

Vem, da ta zakon obstaja, ne vem pa, od kdaj naprej (datum oz. 8 dan po objavi v UL). Niti ne vem naziva zakona?

Kajti nobenega zakona se ne da uveljavljati za nazaj. Sklepam sicer iz kazenskega prava, vendar močno dvomim, da za preostalo pravo velja drugače. Tako, da se sme zakon uveljavljati samo od dneva sprejetja dalje, kar pomeni, da se sme upoštevati samo prejete DSP in IDSP od tega datuma dalje. Ostalih prej pa ne.

Za primer: če velja od 1.1.2010, potem prejete DSP in IDSP pred tem datumom ne gredo v "državno izvršbo", ker tega zakona takrat pač še ni bilo.

Eni pa spet pravijo da so te odločbe del zakona o dedovanju in so bile notri, če se ne motim, že pred osamosvojitvijo Slovenije - leta 2000 je ustavno sodišče nekaj razsojalo o neustavnosti tega člena, tako da so ga potem leta 2001 malenkost spremenili - v bistvu besedilo, sama vsebina (da država zahteva nazaj iz dediščine DSP), pa je ostala.

torej katera izplačila socialnih pomoči bo potrebno vračati po sprejetju zakona 2010 ali pod leta 200 (al kdaj že...po zakonu o dedovanju)

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 271
20.2.2011 22:28:43   
botrca
Grem počasi...mojega počakat pol pa user posted image user posted image user posted image če se bo lepo obnašal...user posted image

Nočko user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 272
20.2.2011 22:47:06   
arabela*
Jaz pa nama grem večerjo pripravit...potem pa počasi ajčibajči...

nočka vsemuser posted image user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 273
20.2.2011 23:35:41   
bambixxx

Kak se tolmači pravilno zakon o vračilu IDSP in DSP (izredne in redne socialne pomoči)...se to nanaša samo na redno ali na vse prejemke iz CSD .. ok vem da je izzvzeto starševsko nadomestilo, otroški dodatek,....
Spodaj sem prilepila oba člena, ki se nanašata na to in sta trenutno veljavna.

Vem, da ta zakon obstaja, ne vem pa, od kdaj naprej (datum oz. 8 dan po objavi v UL). Niti ne vem naziva zakona?
zadnji veljavni Zakon o dedovanju se uporablja od 4.8.2004.

Kajti nobenega zakona se ne da uveljavljati za nazaj. Sklepam sicer iz kazenskega prava, vendar močno dvomim, da za preostalo pravo velja drugače. Tako, da se sme zakon uveljavljati samo od dneva sprejetja dalje, kar pomeni, da se sme upoštevati samo prejete DSP in IDSP od tega datuma dalje. Ostalih prej pa ne.
To je res (pravilo retroaktivnosti) in velja za vse zakone.
Za primer: če velja od 1.1.2010, potem prejete DSP in IDSP pred tem datumom ne gredo v "državno izvršbo", ker tega zakona takrat pač še ni bilo.

Eni pa spet pravijo da so te odločbe del zakona o dedovanju in so bile notri, če se ne motim, že pred osamosvojitvijo Slovenije (ja, ZD je začel veljati 1977)- leta 2000 je ustavno sodišče nekaj razsojalo o neustavnosti tega člena, tako da so ga potem leta 2001 malenkost spremenili - v bistvu besedilo, sama vsebina (da država zahteva nazaj iz dediščine DSP), pa je ostala.
Odločba o razveljavitvi 128. člena zakona o dedovanju št. UI-
330/97-28 z dne 30.11.2000 (Uradni list RS, št. 117-4907/2000),
objavljena 19.12.2000, določa tudi:
"1. člen 128 zakona o dedovanju (Uradni list SRS, št. 15/76 in 23/78
ter Uradni list RS, št. 17/91-I) se razveljavi.
2. Razveljavitev začne učinkovati po preteku šestih mesecev od
dneva objave te odločbe v Uradnem listu Republike Slovenije."

torej katera izplačila socialnih pomoči bo potrebno vračati po sprejetju zakona 2010 ali pod leta 200 (al kdaj že...po zakonu o dedovanju)
na podlagi 5.odstavka 128. člena je to vsaka pomoč

Omejitev dedovanja premoženja osebe, ki je uživala
pomoč v skladu s predpisi o socialnem varstvu
128. člen
(1) Dedovanje premoženja osebe, ki je uživala pomoč v skladu s
predpisi o socialnem varstvu, se omeji do višine vrednosti prejete
pomoči. Ta omejitev se izvede tako, da postane del
zapustnikovega premoženja, ki ustreza vrednosti prejete pomoči,
lastnina Republike Slovenije, če se je pomoč financirala iz
proračna Republike Slovenije, oziroma lastnina občine, če se je
pomoč financirala iz proračna občne.
(2) Premoženje, ki postane lastnina Republike Slovenije ali občine,
se s sklepom izroči pristojnemu organu Republike Slovenije
oziroma pristojnemu organu občine.
(3) Ne glede na določo prvega odstavka tega člena odloči sodišče,
da dedujejo dediči vse zapustnikovo premožnje, če se ti obvežejo
povrniti vrednost dane pomoči Republiki Sloveniji oziroma
občini.
(4) Republika Slovenija oziroma občina, iz proračuna katere se je
pomoč financirala, ima v zavarovanje svoje terjatve iz prejšjega
odstavka do celotnega poplačila zakonito zastavno pravico na
stvareh, ki sodijo v zapuščino.
(5) Za pomoč v skladu s predpisi o socialnem varstvu se šeje vse,
kar je zapustnik zaradi slabega premoženjskega stanja prejel na
podlagi zakona ali splošega akta občine v denarju ali v obliki
oprostitve plačila.
129. člen
Republika Slovenija ali občina, iz proračuna katere se je
financirala pomoč zapustniku v skladu s predpisi o socialnem
varstvu, se lahko do konca zapuščinske obravnave odpove pravici
do povračila te pomoči, če so zapustnikovi dediči njegov zakonec
ali njegovi otroci, ki so sami potrebni pomoči.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 274
20.2.2011 23:36:45   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Grem počasi...mojega počakat pol pa user posted image user posted image user posted image če se bo lepo obnašal...user posted image

Nočko user posted image

a se že pogovarjata? ali imata tihi user posted image ? user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?

Berete knjige o vzgoji?
honey

ja in upoštevam nasvete (48%)

ja, a jih ne upoštevam (5%)

vem, da obstajajo, pa jih ne berem (33%)

me ne zanimajo (13%)

Število vseh glasov: 209

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!