Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Stroški- tudi jaz se strinjam z vsem kar je napisala Tulipan in res je tako, da je traba v trgovino le 2-3x na teden in ne vsak dan. Tega sem se jaz posluževala že med 1. porodniško, sedaj pa ko sem v službi pa se mi itak ne da it vsak dan v trgovino. Zato gremo ponavadi v soboto, ponedeljek in četrtek. Pač kak nanese, včasih tudi kak dan več. Jaz pri stroških ne šparam, ker perem vsak dan med tednom, sesam, likam sicer res zvečer,. Sem se pa tudi jaz odločila, da s septembrom začnem dajati na stran, ampak na Pay day, ker drugače mi tak zmanjka oz. bolje zapravim do nule in še čez (hb za kartice, ki so me že večkrat rešile,...). Jaz tudi glavnino operem med vikendom, sploh posteljnino, brisače in kake izvenserijske zadeve, mi se pa med tednom kar lepo nabere še za kaka dva stroja, ne morem pomagat. Za sesanje rabim predvsem prazno bajto, tak da ne morem izbirat, likam ne, sem pa se zelo razvadila s sušilcem in nič več ne sušim zunaj, ker je hitreje, bolj čisto (živimo ob zelo prometni cesti) in enostavneje. Ja, trgovine so tiste, ki nam denar vzamejo, pa obrni kak češ. Recimo, če ne grem po kake 4 dni nič v trgovino, tudi 20 evrov ne uspem zapravit, tak da se res tu najbolj pozna. To, kar pa je rekla Naja, glede nakupov kar bodo kuhali, pa je pri nas tak, da mam cca 15 menijev in večinoma to kuham, tak da res večinoma isto kupujem. Pa zdaj, ko sem na porodniški, mi uspe rekla pregledat in če vidim res kje kaj ugodnega, govorim o prašku, mehčalcu, mleku, olju, v glavnem o stvareh, ki so drage in zelo potrošne, grem, pa kupim na zalogo. Se pozna. V hladilniku mi v glavnem ne sme zmanjkat osnov (mleko, jajca, maslo, sir, tuna, pivo ,kisla smetana, smetana za kuhanje...) in potem je lažje, če kak dan ne greš v trgovino, ker maš vedno kaj za pripravit... Mam pa v shrambi vedno riž, testenine, moko, tortilje, pelate, koruzo, grah, krompir. To je to. In ko je treba pipico zategnit, si prav lepo zmišljujem jedi in na srečo so moji doma navdušeni.
|