Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Aja, še to, Tulipan! Kaj se ti Lia zbuja ponoči, ko se Luka joče ali ga ne more slišati (oddaljenost)? Je ona v svoji sobici in Luka pri vaju v spalnici? Kako ju uspavaš, ti vedno kdo pomaga al gre samo tebi tudi? Pač se malo pripravljam. Mi spimo vsi v isti sobi (ker druge nimamo )! Imamo samo dve veliki sobi (spalnico in dnevno sobo, kuhinjo z jedilnico, kopalnico, shrambo in hodnik. Spalnico sva bolj kot ne preuredila v otroško sobo, ker nameravava do selitve ali adaptacije spati v dnevni sobi, ampak je zaenkrat še neizvedljivo, ker Luka še ne prespi noči. Lia ima svojo posteljo, Luka kinderpet, midva pa 2 jogija kar na tleh, da sva pridobila še malo več prostora v sobi, pa še fajn priročno je zdaj, ko Luka začenja kobacat. Uspavanje: Med 19h in 21.30 me ni!!! Zginem! Okoli 19h nekje smo navadno doma, jaz začnem ali kopat ali tuširat ali samo umivat Luko, potem se porihtava v pižamico, joška, spanje okoli 20h. Medtem (če sem sama) dam Lii večerjo in risanko, potem rihtanje v pižamico in uspavanje okoli 21.30. Če je T. doma (kar večino itak je), ji on naštima kako risanko, jo stušira, porihta za spanje, hrana je večinoma na meni, uspavam jo jaz. Mogoče da je v 2 letih 10x izrazila željo, da bi jo uspaval on, če sva bila oba doma. Midve se včasih uspavava tudi do 30min, pa se Luka ne zbudi. Ko se Luka ponoči zbuja, se je mogoče v 6 mesecih zgodilo, da je kakih 5x to zbudilo Lio, pa še to bolj na začetku, zdaj je že kar navajena na njega in ga verjetno presliši. Vem, da je bila enkrat full smešna, jaz sem bila verjetno preutrujena in ga je ona slišala pred mano, pa je rekla: joj, mami, pa daj mu že dudo! V glavnem, ni panike, se ne motita med seboj. Je pa ta večerni ritual res dolg. Med vikendi, ju pa še opoldan uspavam, okoli 12h, prvo Lio, potem Luko (no, on rabi bistveno manj časa kot Lia ), tak da nam rata celo vsem 4 naenkrat zalegnit pred kosilom!
|