birdy
|
No, da opišem našo prigodo... V nedeljo mi je tamal začel ful kašljat, ponoči še mal težje dihat. Zjutri je bil njegov dihanje že grozno, pa sem ga uspela poštimat, sem nardila inhalacije pa nosa pucala, mazala, masirala. Pol je šel pa spat in se še bolj katastrofa zbudu. No, ob štirih smo mel pol dohtarja, ga prinesem not, prav naj ga slečem, ga posluša in pravi a boš ti mogu kam it. Mu je probala zmerit saturacijo pa ji ni uspelo. Ga posluša še z stetoskopom (al kaj je že) pa prav bote vi kr šli. Pride nazaj z napotnico, še enkrat zmeri saturacijo pa pravi kr pejte. Sva mogla še Kristi peljat v Domžale ker sta glih tist dan tast in tašča šla k frizerju (Neli je šla z njima). Prideva v Ljubljano na pediatrijo, so šele po pol ure mu prišli zmerit saturacijo, je mel 96, kar je ok. Pol smo čakal dohtarja še dobre pol ure. Ga poaslušajo pa pravijo da grozno diha, da bojo dal ventolin pa da bomo vidli. Pol smo spet čakal da ga je dohtar prišel poslušat, pa pravi je na meji, bo pulmologinja povedlala. Smo čakal še slabo uro da je pulmologinja prišla, ga posluša, zmeri saturacijo (93, 94) pravi bo not ostal ker skor gotovo ne bo šlo brez kisika. Pol sva čakala še slabo uro da sva dobila sobo. No, pol so me pa itak na tri ure zbujal da sem mu inhalacije ventolina dajal. Naslednji dan smo šli pa na štiri ure. Kar se tiče same bolnice, osebje ful fajn, prijazni in vse, sam kar se pa tiče pa pojstle pa... Maš tak fotelj ki se stegne v ležalnik in to je to. Podnevi pa itak ne mseš met stegnjen tko da mi je blo katastrofa, še posebi ker me je prijela migrena in sem itak prebruhala pol dneva So se pa vsi čudili da je tok vesel in živahen, še ko smo prišli je res grozno dihal (tisti podaljšan izdih) pa se je vsem tam smejal. So rekli sej prizadet ne zgleda ampak dihanje je pa katastrofa. Včer sva šla pa domov, veselje!!! Moja ljuba pojstla, pa tud če moram na štiri ure vstajat. Dons sem pa že paniko zagnala, je spet grozno dihal ampak je mal odspal pa je bilo velik boljše. Tko da upam, res močno upam da smo iz tahudga ven. Kontrolo mamo pa itak že dons. Zdej pa spi pa upam da bo spal do enih ko ma spet vpihe. Evo, tak mamo mi.