|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
13.4.2011 22:06:34   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: lilip

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Tisti, ki ne sprevidi lepoto in bogatstvo ljubezni med babicami in vnuki, ko vnuki odidejo na "spanje" ali "pocitnice" k babicam dve hisi stran - so revni, ne glede na financne zmoznosti.

BTW : opozori te, da se bos prehladila iz ciste hudobije. Res, pravo druzinsko nasilje. user posted image

Ma, ko te nekdo že x let (dobronamerno) opozarja zaradi majhnih, vsakdanjih stvari, ti lahko gre to že pošteno na živce! Pa čeprav je dobronamerno!

Imas prav. Ocitno ni povsem uspesno vzgojila tasco in pratasco.
Vcasih je pac smiselno malo bolj pozitivno jemati zadeve, ker je treba tudi razumeti, da nekatere vsakodnevne zadeve snah gredo na zivce tascam, ceravno so povsem dobronamerne.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 151
13.4.2011 22:07:35   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Ninush

Uf, kaka žalostna tema. Sem kar šokirana nad enimi odnosi tu., o groza, kaj vse ene prenašate. me kar spominja na neke vrste nasilje v družini. saj veste, ko mož tepe ženo, ona pa NE odide stran zaradi različnih vzrokov (rada ga imam, nimam denarja, saj me ne bo več ipd.). Nam od daleč je to lahko opazovati, če si pa v njihovi koži ...

V glavnem, da se vrnem na temo - mi živimo pri tašči in "pratašči". In moram reči, da smo ju kar "vzgojili", kar pomeni nobenega vmešavanja v vzgojo in naše življenje. Ene stvari pač preslišim (npr. da mi pove, da sem premalo oblečena (jaz, ne dete!), ker se bom prehladila!). Ker že veselo zidamo, se srčno veselim dneva, ko bomo šli na svoje, ker pogrešam privatnost.

Ima pa moja tašča tudi take čudne - da bo mali prišel k njej spat (halo?) - ker moj je tudi pri stari mami v postelji spal ne vem kak dolgo ... ne vem, meni je to čudno. Otrok ima pravico do privatnosti. Tak revni pa spet nismo, da mu ne bi mogli svoje postelje privoščiti.

Si zgolj snaha, ki je polna sama sebe.....mi živimo pri njih (itak, da je to naša pravica) in ker k pravici gredo še dolžnosti, si kot dolžnost vzamemo, da vzgajamo 60 in 70 letne ženske.......

Prav imaš, zelo žalostno.......

Se bom kar podpisala, pa ti lilijana zamerila ali ne - te bom ze vzgojila user posted image user posted image user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 152
13.4.2011 22:16:37   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Ima pa moja tašča tudi take čudne - da bo mali prišel k njej spat (halo?) - ker moj je tudi pri stari mami v postelji spal ne vem kak dolgo ... ne vem, meni je to čudno. Otrok ima pravico do privatnosti. Tak revni pa spet nismo, da mu ne bi mogli svoje postelje privoščiti.

Tisti, ki ne sprevidi lepoto in bogatstvo ljubezni med babicami in vnuki, ko vnuki odidejo na "spanje" ali "pocitnice" k babicam dve hisi stran - so revni, ne glede na financne zmoznosti.

Posplošuješ, Frodo.

Kaj posplosujem? Da so taksni ljude duhovno in custveno revni?

Spanje za vikend ali počitnice je drugo, tega sem tudi jaz bila vesela. Spanje za stalno v skupni postelji je čudno.

Glede na napisano zaradi spanja v skupni postelji tvoj moz ni niti najmanj cuden ali... ?
Ce je tvoj moz custveno zrela in stabilna osebnost nekaj ne stima s tvojimi idejami o skupnem spanju... ali s tvojim custveno "bogatim" odnosom do relacij, ki se s skupnim spanjem ustvarjajo.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   [Brisano sporočilo]
15.4.2011 21:15:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 154
19.4.2011 8:41:35   
superstar7
Kakšna tema hahahhahauser posted image user posted image user posted image Še dobr da jst nimam tašče.user posted image

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.
Charles Caleb Colton

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 155
19.4.2011 16:00:46   
tassika
IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

To, da dela razlike med vnuki. user posted image

Moja tudi, pa se ne sekiram več, saj tudi jaz delam razlike med babicami. Zakaj bi se matrala, če ni učinkauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 156
15.7.2011 9:31:46   
Nocturama
Uh, našla sem temo o taščah, madonca bom pogosto tukaj, da se vsaj nekje lahko spiham! user posted image
Tašče je namreč čisto nora nad najino 3,5 mesečno punčko, s čemer ne bi bilo nič narobe, če si ne bi z njo "reševala" svojih "travm". Tašča si je namreč, ko je pred cca 30 leti bila noseča, blazno želela deklico, na svet pa je prišel fantek (moj partner). Imela je izbranih vsaj 10 ženskih imen, pa nobenega moškega... tako da je na koncu fantka poimenovala Danijel, ker "je pač cimra v porodnišnici rodila punčko Danijelo" (taščine besede). In zdaj, ko ima vnukinjo, je končno prišla "na svoje" in mi pije živce. Vsako malo jamranje od tamale zanjo pomeni "lačna je!", ko bom začela uvajati gosto hrano, ji seveda moram dati bio-korenček (tašča: "imajo v Hoferju, bom jaz kupla!"), ko je oblečena v kaj rozastega je "lepa kot prava punčka", če pa je oblečena v kaj nevtralne barve "joj, kaj ti je to mama oblekla, saj nisi fantek". Ne pusti ji brcati z nogicami (češ, se bo kam udarila), ne pusti ji cucljati prstkov ali igrač (ne vem točno iz kakšnega razloga), ne pusti da pri 35 stopinjah naredim par minut majhnega prepiha. Malo hoče imeti non-stop na rokah, čeprav ji je fajn v pojstlici (v naročju se revica ful poti, ampak tašča gladko ignorira vse, kar jaz rečem). Da sploh ne omenjam, kako mi zna spustiti nekaj nesramnih, tipa "Tvoja oblačila ti še niso prav, neeee?" MARŠ!!! user posted image

I believe that life is a game, that life is a cruel joke, and that life is what happens when you're alive and that you might as well lie back and enjoy it. (Neil Gaiman)

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 157
15.7.2011 9:50:38   
Anonimen
Nocturama, kaj ji pa pustita skos zraven bit?

(odgovor članu Nocturama)
  Neposredna povezava do sporočila: 158
15.7.2011 13:26:41   
arabela*
to, da se imajo vedno za najbolj pametneuser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 159
15.7.2011 13:39:17   
malibauc
A mislite, da bomo me tudi enkrat take user posted image user posted image ?

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 160
15.7.2011 15:10:26   
Pia*
uf 2 leti sem z njo živela ampak sem spakirala in šla. Poleg stresne službe nikakor nisem morala še doma shajati in to ne samo z eno ampak dvema!Je pa res, da sva bili v skupnem gospodinstvu. NIKOLI VEČ!!!!

- v kuhinji nisem smela ničesar prijeti,pospraviti,vzeti. Za vsako stvar sem najprej vprašala in mi jo je ona dala,ker kuhinja ni moja ampak je njena. Krožnik od kosila nisem smela nesti v pomivalca ampak ga je ona,ker ima svoj način pospravljanja,katerega se jaz ne morem naučiti.
- partner je šel naprej v šolo. Vse zapiske,skripte, knjige je najprej ona vzela in prelistala se NAUČILA,ker je v pokoju in ima čas potem pa to mojemu razlagala!Odgovorila je na vsa vprašanja,ki so bila v knjigi pa čeprav mu določene snovi ni bilo potrebno znati.Ja za vsak slučaj je trebe tudi tisto znati, kaj če profesor pozabi , da je rekel da tega ne bo notri! Ko se ji je pri matematiki ustavilo, (piflarija ji je kar šla,logika nikakor) sem pa jaz z njo sedela po službi do večera za mizo, da sem njej razlagala in ne mojemu partnerju,ker najprej mora ona razumeti,da lahko njemu razlaga, ker ona ga pozna že celo življenje in imata nek svoj sistem. Sicer ne vem kakšen,ker sta se vsakič skregala na mrtvo!
- seminarske je naredila vse ona, moj je itak tako nesposoben, da ne zna niti uvoda napisat. Seveda, je seminarsko napisala na roke, potem mi jo je pa dala naj jo med službo pretipkam. Prosim lepo, sem čisto znorela nad mojim, tako da se je nekaj minimalnega še Worda naučila, ostalo je naredil moj. Saj on hodi v šolo ne jaz. Lahko pomagam ne bom pa jaz sedaj delala njegovih obveznosti, ko sem jaz študirala tudi moj meni ni tega delal.
- graditi ni pustila,ker je trdila, da tako super skupaj shajamo, da ne rabiva svojega gospodinjstva.
- edino kar je naredila, da sem se počutila koristno je to, da mi je napisala listek za v trgovino, kaj naj prinesem, ko sem kupila kaj zase je vedno rekla, da kupujem same traparije (npr. dnevne vložke,kapučino,kako štručko,vlažilne robčke,vatke...itd)in trošim denar. Seveda sem trošila svojega ne njenega!
- da je brez izpita mi je tudi načenjalo živce (saj sem jo lahko samo jaz vozila okoli,ker vozim lepše od vseh ostalih) ma ja!!!
- potem sem pa imela v isti hiši še od tašče mamo jamrač, da ni večjega, ona samo gara in gara ne pa jaz,ki 9 ur vsak dan v službi počivam in sem za to še plačana. Otroke naj imava šele proti 40im, da si nam sivih las delala že sedaj s "pankrti"(besedni zaklad ima zelo bogat), po njenem bi morala honorarno še kam krompir pobirat, da bi vidla kaj se pravi delat, poleg tega mi je pa vedno dala jasno vedt, da sem prišla k hiši samo z vrečkami! Bila sem dobra samo takrt oz. tisto uro,ko je bilo potrebno posojati denar, katerega sigurno nikoli ne bom videla, ja bože mili se čudim, da mi ni že prej pokrovke dvignilo.

Sedaj sem šla nazaj k mami, seveda sama partner je ostal,ker 3 bolani  upokojenci brez njega ne folgajo. Kako bova naprej reševala stanovanjsko stisko ne vem. Pri meni ne želi biti on jaz pa ne pri njih. Bomo videli.
Sicer pa lahko samo rečem hvala bogu, da ni še otrok v kolkr bi bili, bi bila prisiljena gotovo ostati tam!

Sem pa sedaj veliko bolj mirna, glava me za 80% manj boli in nisem več živčna razvalina,ki je iz dneva v dan slabe volje!

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 161
15.7.2011 15:27:11   
josephine27
najbolj me moti to da se ves čas vmešuje v stvari ki se je sploh ne tičejo. pa da ji ne na lep ne na grd način tega ne moreš dopovedat, ker se verjetno sploh ne zaveda. jst sm že obupalauser posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 162
15.7.2011 21:51:36   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: malibauc

A mislite, da bomo me tudi enkrat take user posted image user posted image ?

jaz zase vem, da ne bom.....se bom trudila da bom dobra taščauser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 163
17.7.2011 14:07:45   
karmy
no da spravim vase trenutne tasce to shame:

ko sem bila z mojim bivsim ( ocetom mojega otroka ) ga je njegova mat vprasala ce je 100% da je otrok njegov in ko sva se razsla je priponila "ali se vedno hodis tja gledat TISTEGA otroka" ...... in si je celo upala pripomnit da pridem zivet k njej hahahaha.... i would be in prison by now user posted image

Trenutna tasca je super, zivi 45 minut stran in redkokdaj pride okoli.... se ne vmesava v najino razmerje ali daje bedaste pripombe... ce jih, jo moj prbije nazaj naj se briga za svoje zivljenje... loving it... user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu bulčica)
Neposredna povezava do sporočila: 164
17.7.2011 20:09:23   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

uf 2 leti sem z njo živela ampak sem spakirala in šla. Poleg stresne službe nikakor nisem morala še doma shajati in to ne samo z eno ampak dvema!Je pa res, da sva bili v skupnem gospodinstvu. NIKOLI VEČ!!!!

- v kuhinji nisem smela ničesar prijeti,pospraviti,vzeti. Za vsako stvar sem najprej vprašala in mi jo je ona dala,ker kuhinja ni moja ampak je njena. Krožnik od kosila nisem smela nesti v pomivalca ampak ga je ona,ker ima svoj način pospravljanja,katerega se jaz ne morem naučiti.
- partner je šel naprej v šolo. Vse zapiske,skripte, knjige je najprej ona vzela in prelistala se NAUČILA,ker je v pokoju in ima čas potem pa to mojemu razlagala!Odgovorila je na vsa vprašanja,ki so bila v knjigi pa čeprav mu določene snovi ni bilo potrebno znati.Ja za vsak slučaj je trebe tudi tisto znati, kaj če profesor pozabi , da je rekel da tega ne bo notri! Ko se ji je pri matematiki ustavilo, (piflarija ji je kar šla,logika nikakor) sem pa jaz z njo sedela po službi do večera za mizo, da sem njej razlagala in ne mojemu partnerju,ker najprej mora ona razumeti,da lahko njemu razlaga, ker ona ga pozna že celo življenje in imata nek svoj sistem. Sicer ne vem kakšen,ker sta se vsakič skregala na mrtvo!
- seminarske je naredila vse ona, moj je itak tako nesposoben, da ne zna niti uvoda napisat. Seveda, je seminarsko napisala na roke, potem mi jo je pa dala naj jo med službo pretipkam. Prosim lepo, sem čisto znorela nad mojim, tako da se je nekaj minimalnega še Worda naučila, ostalo je naredil moj. Saj on hodi v šolo ne jaz. Lahko pomagam ne bom pa jaz sedaj delala njegovih obveznosti, ko sem jaz študirala tudi moj meni ni tega delal.
- graditi ni pustila,ker je trdila, da tako super skupaj shajamo, da ne rabiva svojega gospodinjstva.
- edino kar je naredila, da sem se počutila koristno je to, da mi je napisala listek za v trgovino, kaj naj prinesem, ko sem kupila kaj zase je vedno rekla, da kupujem same traparije (npr. dnevne vložke,kapučino,kako štručko,vlažilne robčke,vatke...itd)in trošim denar. Seveda sem trošila svojega ne njenega!
- da je brez izpita mi je tudi načenjalo živce (saj sem jo lahko samo jaz vozila okoli,ker vozim lepše od vseh ostalih) ma ja!!!
- potem sem pa imela v isti hiši še od tašče mamo jamrač, da ni večjega, ona samo gara in gara ne pa jaz,ki 9 ur vsak dan v službi počivam in sem za to še plačana. Otroke naj imava šele proti 40im, da si nam sivih las delala že sedaj s "pankrti"(besedni zaklad ima zelo bogat), po njenem bi morala honorarno še kam krompir pobirat, da bi vidla kaj se pravi delat, poleg tega mi je pa vedno dala jasno vedt, da sem prišla k hiši samo z vrečkami! Bila sem dobra samo takrt oz. tisto uro,ko je bilo potrebno posojati denar, katerega sigurno nikoli ne bom videla, ja bože mili se čudim, da mi ni že prej pokrovke dvignilo.

Sedaj sem šla nazaj k mami, seveda sama partner je ostal,ker 3 bolani  upokojenci brez njega ne folgajo. Kako bova naprej reševala stanovanjsko stisko ne vem. Pri meni ne želi biti on jaz pa ne pri njih. Bomo videli.
Sicer pa lahko samo rečem hvala bogu, da ni še otrok v kolkr bi bili, bi bila prisiljena gotovo ostati tam!

Sem pa sedaj veliko bolj mirna, glava me za 80% manj boli in nisem več živčna razvalina,ki je iz dneva v dan slabe volje!

OMG, a to ti resno?!?! Joj, potem so naše tašče perle user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 165
17.7.2011 20:11:19   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Nocturama

Uh, našla sem temo o taščah, madonca bom pogosto tukaj, da se vsaj nekje lahko spiham! user posted image
Tašče je namreč čisto nora nad najino 3,5 mesečno punčko, s čemer ne bi bilo nič narobe, če si ne bi z njo "reševala" svojih "travm". Tašča si je namreč, ko je pred cca 30 leti bila noseča, blazno želela deklico, na svet pa je prišel fantek (moj partner). Imela je izbranih vsaj 10 ženskih imen, pa nobenega moškega... tako da je na koncu fantka poimenovala Danijel, ker "je pač cimra v porodnišnici rodila punčko Danijelo" (taščine besede). In zdaj, ko ima vnukinjo, je končno prišla "na svoje" in mi pije živce. Vsako malo jamranje od tamale zanjo pomeni "lačna je!", ko bom začela uvajati gosto hrano, ji seveda moram dati bio-korenček (tašča: "imajo v Hoferju, bom jaz kupla!"), ko je oblečena v kaj rozastega je "lepa kot prava punčka", če pa je oblečena v kaj nevtralne barve "joj, kaj ti je to mama oblekla, saj nisi fantek". Ne pusti ji brcati z nogicami (češ, se bo kam udarila), ne pusti ji cucljati prstkov ali igrač (ne vem točno iz kakšnega razloga), ne pusti da pri 35 stopinjah naredim par minut majhnega prepiha. Malo hoče imeti non-stop na rokah, čeprav ji je fajn v pojstlici (v naročju se revica ful poti, ampak tašča gladko ignorira vse, kar jaz rečem). Da sploh ne omenjam, kako mi zna spustiti nekaj nesramnih, tipa "Tvoja oblačila ti še niso prav, neeee?" MARŠ!!! user posted image

Taki tašči bi pa jaz kar gladko svoje povedala! Jaz še moji svoje povem, pa ni tako grozna! Povej kaj misliš, tvoj otrok je in ima da dela z njim tako, kot ti hočeš, ali pa naj jo pusti pri miru!!!

Neposredna povezava do sporočila: 166
19.7.2011 9:37:18   
Nocturama
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Nocturama, kaj ji pa pustita skos zraven bit?

Tamala se mora navadit nanjo, ker jo bo začela čuvati s 6. meseci, jaz se vračam v službo...

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82
Taki tašči bi pa jaz kar gladko svoje povedala! Jaz še moji svoje povem, pa ni tako grozna! Povej kaj misliš, tvoj otrok je in ima da dela z njim tako, kot ti hočeš, ali pa naj jo pusti pri miru!!!

Težko je, Jada82, težko... še posebej ker nama je tašča ogromno finančno pomagala, podarila pol zneska, da sva si lahko kupila garsonjero in odselila na svoje. Dolgo sva bila brezposelna in živela pri njej. Hvaležna sva ji zelo, kako naj je potem človek nesramen do nje? Zdaj si pač "lasti" vnukinjo... Težko je, saj pravim. user posted image

I believe that life is a game, that life is a cruel joke, and that life is what happens when you're alive and that you might as well lie back and enjoy it. (Neil Gaiman)

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 167
19.7.2011 10:33:40   
manna
Nisem brala vseh strani, samo pripomnim mimogrede eno zanimivost, če morda kjero zanima malo psihoanalize;
nekje sem zasledila psihološko študijo o tem, zakaj nas vse vedno nekaj moti pri taščah, ne samo žensk, tudi moške seveda. Navedli so, da nas na taščah običajno najbolj moti tista lastnost, ki jo sami kot otroci od svojih staršev nismo dobivali. Npr. Če je bila moja mama strašansko zgovorna in samozavestna, me bo pri moji tašči najbolj motilo to, da je tiha in plašna. Ali drug primer; če je bila npr. moja mama taka, da je za vsako stvar desetkrat razmisila preden jo je naredila, se pravi da je bila neodločna in je cincala in komplicirala za vsako malenkost, potem bo mene pri tašči najbolj motilo to, da sploh ne vpraša nič ampak vedno naredi hitro in po svoje, brez da bi koga vprašala za mnenje, da je preveč gospodovalna... itd.
Skratka, naša psiha naj bi delovala tako, da nas na tašči moti tisto, kar naša mama ni imela ko smo bili otroci. Iščemo namreč tisti vzorec, ki smo ga prinesli iz svoje primarne družine...

Neposredna povezava do sporočila: 168
19.7.2011 10:59:50   
Anonimen
Bom dopolnila mannine psihološke zanimivosti še z eno:

kadar uproabljamo besede kot so vedno, nikoli, zmeraj (recimo mož me nikoli ne upošteva, tašča si vedno lasti mojega otroka,...), s tem velikorat zgolj izražamo tisti del sebe, ki nam ni všeč in ga tlačimo nekam v podzavest, se z njim nočemo soočit. Mogoče mož res ne posluša, a verjetno tudi žena ne posluša njega, tašča si že mogoče (ali pa tudi ne) lastnini vnučka, a je tudi mama posesivna - zrcalimo svoje slabe lastnosti na druge, dejansko pa gremo na živce sami sebi.

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 169
19.7.2011 13:49:34   
biba_leze*
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Nisem brala vseh strani, samo pripomnim mimogrede eno zanimivost, če morda kjero zanima malo psihoanalize;
nekje sem zasledila psihološko študijo o tem, zakaj nas vse vedno nekaj moti pri taščah, ne samo žensk, tudi moške seveda. Navedli so, da nas na taščah običajno najbolj moti tista lastnost, ki jo sami kot otroci od svojih staršev nismo dobivali. Npr. Če je bila moja mama strašansko zgovorna in samozavestna, me bo pri moji tašči najbolj motilo to, da je tiha in plašna. Ali drug primer; če je bila npr. moja mama taka, da je za vsako stvar desetkrat razmisila preden jo je naredila, se pravi da je bila neodločna in je cincala in komplicirala za vsako malenkost, potem bo mene pri tašči najbolj motilo to, da sploh ne vpraša nič ampak vedno naredi hitro in po svoje, brez da bi koga vprašala za mnenje, da je preveč gospodovalna... itd.
Skratka, naša psiha naj bi delovala tako, da nas na tašči moti tisto, kar naša mama ni imela ko smo bili otroci. Iščemo namreč tisti vzorec, ki smo ga prinesli iz svoje primarne družine...

Morda je res kar si napisala. Lahko pa to gledaš tudi tako: Najmanj do 18 leta smo živeli z mamo oz. s starši, ki nas je vzgajala po svojih načelih in prepričanjih, ki smo jih sprejeli za svoje (na primer govorim iz lastnih izkušenj: da ni lepo, da si radoveden in bi povsod rad vtaknil nos, ni lepo da se opravlja; družino sestavljajo mama, oče in otrok/ci, kjer sta mama in oče tista, ki otroke vzgajata po svojih načelih in prepričanjih, stari starši pa naj se v njuno vzgojo ne vtikujejo, naj ne uveljavljajo svoje in naj ne nasprotujejo staršem), potem pa pride nekdo (torej tašča), ki počne ravno tisto, kar so ti starši najmanj 18 let vcepljali v glavo, da ni lepo, primerno, itd. Postavlja se torej zoper tvoja prepričanja, pa tudi zoper vzgojo tvojih staršev, ne predstavlja si, da imajo (druge) osebe lahko svoja lastna prepričanja o neki stvari, ampak želi uveljavljat svoje, ker meni da so edino njena pravilna, tvoja pa ne (ker si morda (pre)mlada, neizkušena, po domače rečeno "nimaš pojma, saj si mlada, jaz pa semstara in izkušena"). Poleg tega lahko govori še, da ji moraš povedati, kar te muči, saj bosta tako lahko skupaj poiskale rešitev, ko pa ji našteješ, te grdo gleda (ker se torej postavljaš zoper njena prepričanja o tem, kaj je primerno in kaj ne) in po potrebi še grdo (in seveda nesresnico) govori o tebi za tvojim hrbtom, po možnosti še v bližini kakega vnuka, ki nehote sliši in ti potem to seveda pove, dela s tvojim otrokom, čisto nasprotno kakor želiš ti in to samo zato, da ti meta polena pod noge, saj ti namreč "nimaš pojma, ker si mlada, jaz pa sem stara in izkušena" itd.

Takšna je moja tašča. In toliko o psihološkem vzorcu.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 170
19.7.2011 17:14:06   
Nocturama
Če smo že pri psihologiji, pravzaprav je finta v tem, da tašče - tako kot vsi ljudje - pozabljajo. Kaj konkretno mislim? Tudi te naše tašče so imele svoje tašče, ki so jim bile tečne na identičen način. Pa tudi me bomo tečne tašče, ker bomo pozabile, kako je bilo nam. Tako kot npr. starši pozabljamo, kako je to biti otrok.

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 171
19.7.2011 22:07:09   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: Nocturama

Tudi te naše tašče so imele svoje tašče, ki so jim bile tečne na identičen način. Pa tudi me bomo tečne tašče, ker bomo pozabile, kako je bilo nam.

Iz tega sledi, drage moje, da se nehajmo sikirat, če ne prej jih bomo pozable, ko nas demenca napade user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 172
21.7.2011 21:43:48   
mojci
Meni pa gre pri moji tašči in tastu naživce to, ker vse kar narediš ni pravilno in tako kot si zamislita onedva. Če postavim stvar na desno bi po njuno moralo biti na levi. Delimo si kopalnico, spalinici sta druga poleg druge, HB imam vsaj svoj kotiček za kuhinjo. Ko pospravim po stanovanju je takoj spet vse iz nereda, poleg tega pa če pomijem gre isti dan zamano pomivat še ona. Seveda potem stopim čez, zamižim na eno oko, ampak to lahko delam samo en teden, ker mi gre blazno na živce, če se smeti valajo povsod in grem pomedem pomijem, pa se zgodba spet ponovi.

Bom probala še nekaj časa to prenašat kako dolgo pa bo še šlo pa ne vem.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 173
24.7.2011 20:38:35   
diamantina
Odnos do tašče je velikokrat odvisen od odnosa med vama z možem in med možem in njegovo mamo. Niso vedno krive tašče, marsikdaj so krivi prav vaši dragi možje. NJih zdresirajte, 60 let stare ženske pa pustite na miru, bi si ga v teh letih tudi ve želele. Verjetno ne boste učile tašče solate prat, tal pomivat ipd. pa tudi one vas nimajo pravice, ampak to mora z njimi razčistiti vaš mož, ker s tem, ko dobijo punčko v hišo, mislijo, da so dobile hčerkico, ki jo je treba navadit na njihove navade, ne razumejo pa, da smo povečini tudi me že zrele in izoblikovane osebnosti in nikakor ne enake, kot so one.

Jaz imam takle odnos in živimo skupaj, a ne v skupnem gospodinjstvu - pomagam, če kaj potrebuje, drugače jo nič ne sprašujem (da bi šla k njej na kavo ali kaj podobnega), rinem vanjo, ji tiščim otroka v varstvo (raje poiščem varstvo, razne če sama vpraša, če lahko gre z njim na srehod ipd.), skratka delam vse sama, če zboli ali kaj, jo vprašam, ali ji kaj prinesem (če sem slučajno doma), drugače ji dam popolnoma mir. Ona sicer ni taka, najraje bi kar skoz bila pri meni, ampak ji je mož povedal, da imam tudi jaz rada svoj mir. Če sem jaz bolna ali se slabo počutim, jo pokličem in mi pomaga, čeprav se potrudim, da ji ni treba. Ne hodim plet njenega vrta, ona mojega ne, ne gledam njenih pridelkov, ona moje sicer ja, jo večkrat vidim, ampak ignoriram. Ne gledam, kako tla pomije, če ona gleda mene, pač ignoriram. Pustim, da gresta z možem kaj, ker vem, da ga na čase pogreša, tudi jaz bom svoje otroke in tudi moji starši so veseli, če grem še z njimi kam, pa magari v trgovino.

Ja, tudi me bomo tašče, jaz bom pri dveh sinovih dvakrat ... pa mi ni problem, ker hočem, da sta otroka samostojna, da bodo kot družina samostojni, da imajo svoje načine, svoje skupne vikende ... želim pa, da se ohrani spoštovanje do staršev, ker tudi jaz spoštujem taščo (tast je pa že umrl), moj mož pa tudi moje starše.

(odgovor članu mojci)
Neposredna povezava do sporočila: 174
24.7.2011 21:41:58   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: diamantina
Odnos do tašče je velikokrat odvisen od odnosa med vama z možem in med možem in njegovo mamo. Niso vedno krive tašče, marsikdaj so krivi prav vaši dragi možje.

mislim, da se premalo žensk/žena tega zaveda. potem pa vse pokasirajo tašče, sinovi pa s prstom ne mignejo, čeprav so oni tukaj da postavijo meje.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?