|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2011
24.6.2011 11:00:27   
trsica
Trsica - ti praviš, da ste srečni s Hippom? Sem tudi jaz včeraj videla to reklamo in pomislila na zamenjavo. A BioGaio jima še daješ?

Nič več. Porabili smo tisto eno dozo. Potem so se tudi krči nehali. Imeli smo jih cca. tri tedne.

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Lunca31)
Neposredna povezava do sporočila: 251
24.6.2011 15:11:44   
kai09
Anchika,
na www.sunval.si.
Smo tudi mi mislili, da imata krče, ker sta bila cel dan tečna, ponoči sta pa kar dobro spala. Pa zgleda, da sta samo težko prebavljala druge vrste mleka, ker je sedaj super (in ni blo nič povezano s t.im. tromesečnimi krči). 

LP

(odgovor članu Lunca31)
Neposredna povezava do sporočila: 252
24.6.2011 22:27:26   
anchika
kai: to je BIO mleko?

(odgovor članu kai09)
Neposredna povezava do sporočila: 253
24.6.2011 22:28:26   
anchika
Trenutno pijeta Novalak 1 in je v italiji še enkrat ceneje  kot pri nas. Najbrš je najcenejše mleko za otroke.
Odločila sm se da bom probala to bio mleko

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 254
25.6.2011 20:02:47   
kai09
Anchika,
ja, to je bio mleko, menda izpolnjuje nek hud nemški standard.
Ne vem, ampak za nas je najboljše, ker so res vsi t.im. krči izginili manj kot 24 ur zatem, ko sem jima ga začela dajati (pri čemer je bilo tako hudo, da smo dobili tudi diagnozo, da sta alergična na kravje mleko in smo poskusili tudi z Allernovo-nadomestek ki je res obupnega vonja in okusa in ga sploh nista hotela jesti). Tudi če ga sama probaš ali povohaš, je Sunval čisto drugačnega okusa in vonja, kot ostala (ki so meni smrdela). Tudi jaz sem skeptično kupila prvo škatlo z mislijo, da škodit itak ne more (dr. Cerarjeva je na medover.net napisala, da otroku menjava mleka različnih proizvajalcev nič ne škodi in da se otrok ne navadi enega mleka ter da naj starši najdemo mleko, ki otroku najbolj odgovarja in je tudi cenovno sprejemljivo za naš žep - tako nekako se je izrazila). So tudi nam pri pregledih težili, da preveč menjamo mleko pa da je Aptamil najboljši...pa sem zelo vesela, da smo še s tem poskusili (in sem jim tudi povedala, da je Aptamil en user posted image Res sta povsem drugačna otroka sedaj (dobrovoljna, vse ju zanima,...), prej sta pa skoz tečnarla, pa bila pikasta po obrazu, pa ful sta polivala...res je ful razlika.
Ful se razpišem, ampak ne znam drugače povedat in mi je po eni strani kar hudo, da uvoznik ne reklamira tega mleka in da potem nevedni starši "matramo" svoje otročke s tistimi mleki, ki so propagirana in potem kupujemo vse vrste kapljic, da ne bodo imeli krčev, pa pri nas smo dobili odvajalo, ker eden po Aptamilu ni mogel kakat (pri slabih dveh mesecih starosti pa odvajala!). Saj ne trdim, da vsem dojenčkom ne odgovarjajo, je pa po mojem mnenju vredno poskusiti, če ima otrok težave.

LP

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 255
25.6.2011 22:10:12   
anchika
A ti si jih poklicala al naročila kar po internetu? Rekla si da si dobila popust ker maš dvojčke, pol si govorila z njimi al kaj? Naj pokličem?
Odločila sem se da bom  poskusila to mleko, če bo isto lohk še zmeraj grem na Novalak. Namreč nam staršem je všeč Novalak ker je  cenovno najceneje. Vendar če jim bo Sunval bolj odgovarjal bom pa ostala na Sunvalu vsaj dokler ne dopolnita 3-6 mesecev ker takrat naj bo krčki minili.

(odgovor članu kai09)
Neposredna povezava do sporočila: 256
25.6.2011 22:12:02   
anchika
kai: Kaj imaš fantke al punčke , koliko so pa stari tvoji dvojčki? Sej lohk da si že omenila vendar sem  pozabila.

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 257
25.6.2011 22:30:53   
anchika
Še enop vprašanje za vse: Ste cepile oz boste cepile vaše otroke protu rotavirusu?

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 258
26.6.2011 15:13:45   
kai09
Jaz sem jim napisala mail in so mi pojasnili, kako naj uveljavljam popust pri naročanju po netu, poslala sem jima pa rojstna lista.
Imam fantka, 13.7. bosta stara 5 mesecev (korigirano 4). Proti rotavirusu jih pa zaenkrat ne bova cepila.

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 259
26.6.2011 21:28:08   
katym
Js sm točno isto opazila pri moji punčki, ki ima dodatek aptamila...bom tut js probala to mleko...sicer ni zaprta, ampak cel dan neki joka in stoka in se ful muči predn kaka in pol naslednji obrok, ko je že kakala...kai09, kok si pa ti dobila popusta? 10, 20%?

mi smo se tut odločili, da ne bomo cepili proti rota virusu, pa čeprov mamo starejšo v vrtcu in prinese domov, vse kar se sploh da :)

(odgovor članu kai09)
Neposredna povezava do sporočila: 260
27.6.2011 11:19:11   
katym
preračunano z 20% popustom za to mleko in brez poštnine (če jih naročiš več) je Sunval cenejše mleko kot pa aptamil v mullerju...tko da je to tut super...upam,da bo res bolj zadovoljna s tem mlekom...

(odgovor članu katym)
Neposredna povezava do sporočila: 261
27.6.2011 12:33:48   
lina10
Moraš tudi gledati koliko gramsko je mleko, če se po tem denarno splača.

(odgovor članu katym)
Neposredna povezava do sporočila: 262
27.6.2011 16:52:00   
kai09
Katym,
priznali so 20% popust. S popustom je to mleko (kolikor jaz poznam cene) gotovo najcenejše (če jih naročiš več ni niti poštnine). Je 600 g, ampak pride okrog 9 EUR, Aptamil 900 g je pa okrog 14 EUR (Milupin popust za dvojčke pa ne velja za začetna mleka).
Sicer pa ne gledam toliko, koliko se denarno splača, saj bi ga kupovala tudi če bi bil najdražji - razlika, ki je opazna v vedenju malih dveh (in s tem prihranjeni moji živci), mi odtehta tudi višjo ceno. Ker smo prej kupovali Aptamil/Novolac/Bebo proti krčem, je 400g "koštalo" 8,5 EUR, tako da...
Sedaj smo probali tudi že Sunvalovo riževo kašo, pa sta še vedno brez kakršnihkoli problemov.

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 263
27.6.2011 17:34:42   
katym
lina10: sem preračunala tudi glede na grame...

kai09: hvala, sm naročila, bomo pa vidlim poslala sm pa tut že rojstna lista, tako da upam, da kmalu tudi popust lahko uveljavljam...

(odgovor članu kai09)
Neposredna povezava do sporočila: 264
27.6.2011 21:36:05   
anchika
Tudi jaz sem danes naročila in poslala roj.lista tako da upam da kmalu dobim in  probam pa da vidim če bo kaj bolje. Če bo pomagala me ne briga cene , kupila bi tudi če ne bi dali popust važno bi bilo da bi pomagalo. Sedaj pijeta novalak in dajem za 900g 8,5 E tko da mislim da je ta nejceneje vendar če bo Sunvalovo mleko pomagalo mi ne bo težko dati za mleko več denarja. Ker  zdaj sta  tako nemirna čez cel dan . Gledala sem tudi kašice in mislim da ko bo čas za drugo hrano bom tudi kako kašico kupila pri njih.
kai: ali dajo popust tudi na drugo hrano ali samo na mleko?
No komaj čakam da dobim mleko pa da vidimo kaj bo. Jaz res upam da bo bolje.

(odgovor članu katym)
Neposredna povezava do sporočila: 265
27.6.2011 22:27:24   
mismis
Kai, hvala za link in uporabne informacije, mi smo zaenkrat še na PRE mleku, ker sta bili naši mediki tako drobčkani. Sicer vmes dobivata tudi moje mleko, ker pa ga žal nimam dovolj za obe, ga dobivata izmenično. Ko bomo prešaltali na naslednje AM bomo sigurno poskusili s tem Sunvalom, še sploh ker Milupa nima popustov za ta začetna mleka.

Anchika in katym, sporočita prosim kako se bo vama obneslo tole mleko

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 266
28.6.2011 6:53:19   
kai09
Pozdravljene,

jaz sem jim najprej poslala mail in so mi odgovorili, da je popust na vso hrano Sunval, ki jo ponujajo in da naj popust uveljavljam ob naročilu v tistem okencu, kjer mislim da piše opombe. Po mailu sem jim kasneje poslala skenirana rojstna lista in popust so mi priznali že ob prvem naročilu.
Mismis: moja dva sta imela ob rojstvu 41 cm/1860 g in 43 cm/2060 g (nato sta vsak izgubila še po 150g), samo mi nihče ni povedal, da obstaja mleko PRE, tako da smo začeli z navadnim Aptamilom, takoj nato pa z vsemi vrstami mlek proti krčem, dokler nismo po dveh mesecih in pol izvedeli za Sunval. Pri enem mesecu sta zrasla za dva cm in imela 2440 in 2830 g, pri štirih mesecih in pol pa 5100 (57 cm) in 6000 g (58 cm) - dobro sta pridobivala tudi brez PRE (v bistvu jima bo vsa poletna garderoba premajhna, ker sem menda mislila, da bosta skoz tako majhna rasla user posted image ). Sva ju pa na začetku budila na dve uri, da sta po hudih mukah pojedla (beri: sva jima "natlačila" v ustka) po 15-20 ml..., ker nista hotela jesti.

Tudi jaz prosim, da Anchika in Katym sporočita svoje izkušnje (ko/če boste preskusili to mleko). Se spomnim, da sem imela jaz takrat še največ težav svojega dragega prepričat, da bomo spet probali drugo mleko, saj smo jih do takrat kupovali, tri dni jedli in vrgli stran vsaj enih 8 vrst. In sem morala zaradi njega poiskat mnenje dr. Cerarjeve, da ne škodi, če dojenčku menjaš hrano. Potem pa nekaj dni ni hotel priznati, da sta res zaradi hrane čisto drugačna otročka in da nista samo po mamici skoz tečna user posted image

Lep dan vsem

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 267
28.6.2011 7:00:03   
katym
anchika: men je napisala na mejl, da imajo za mleka 20% popust, bi blo treba prašat še za kašice in ostalo hrano...kai09, ti kej veš?

mišmiš: bom poročala, kako je pri nas, ker je res zoprno, da cel dan stoka in joka - fora je pa u tem, ker je Maj pa izključno dojen, on je samo v porodnišnici ene 5x dobil dodatek in res res ne mara plastike - tut mojga mleka ne bi po flaški jedu in je on super zadovoljen fantek, ko ni lačen je v posteljici/sedežni/stolčku in se pogovarja, zajoka samo, ko je lačen ali utrujen, če je utrujen tut sam zaspi, zdej k so krčki nehal, dude noče..ona pa cel dan joka in stoka, sploh je hudo, ko se hranimo - je včasih kar histerična, da se pa vsak mal pomiri in nam je ni treba nosit, ji dam pa dudo - jo je lepo sprejela, sam je pa res - če to lahko mleko spremeni, sm tut js pripravljena poskusit...

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 268
28.6.2011 7:06:58   
katym
hehe, kai09, super si to napisala, ja itak da je mamica kriva, če sta otročka tečna :) hvala, pol zgleda da je na vso hrano - no sporoči, ko boš naročala še kakšno drugo hrano, če so ti popust priznal...aja, v kolkem času ti pa pošljejo pošiljko z mlekom..hehe, bi ti mogl dat kkšno provizijo na tej strani, k bosta vsaj dve mamici z dvojčki poskusile tudi s sunvalom... :) 

(odgovor članu katym)
Neposredna povezava do sporočila: 269
28.6.2011 10:01:12   
Lunca31
Kaj pa mleka različnih proizvajalcev - lahko mešaš med seboj? Recimo daš 3 obroke Sunval in ostalo AM? A katera mogoče ve?

Držim pesti, da bodo vaši dvojčki zadovoljni z novim mlekom in boste vsi skupaj srečnejši user posted image

(odgovor članu katym)
Neposredna povezava do sporočila: 270
28.6.2011 10:11:19   
lina10
Če jih dojenčki dobro prenašajo in če so doziranja enaka ni nič narobe.

(odgovor članu Lunca31)
Neposredna povezava do sporočila: 271
28.6.2011 12:23:34   
katym
Sem že dobila ravnokar in tudi 20% popust je upoštevan..bomo videli, kakšne bodo reakcije - sporočim čez 1 teden :)

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 272
28.6.2011 13:35:26   
ruška
Živjo!

Mismis, hvala za obvestilo user posted image

Prišla sem k vam na forum malo klepetat in dosti več vprašat.
Rodila sem Mojco in Iztoka 14.6. Naša deklica je tehtala 2420 g, sinko pa 2280 g. Oba dolga 46 cm, oba glavici 32,5. Iztok je bil zahiranček, čeprav zelo živahen in žilav, in nadvse navdušen nad sesanjem :)
Doma smo dober teden in sta dobila 240 in 230 g.... so pretežno na AM.... mleka mam kulk-tulk pa mi ne rata dojit več.... to me žalosti.
Zdej nimam časa pisat več, ampak enkrat vas bom vprašala o dojenju. Upam da kmalu, preden presušim....
Joj skus primanjkuje časa in se mi zmeraj mudi.

LP Ruška

(odgovor članu katym)
Neposredna povezava do sporočila: 273
28.6.2011 21:05:30   
SANDOLINA
Živjo punce!

Zanima me samo kaj kej dajete svojim dvojčkom za malco in kosilo? Ali večinoma vse same pripravljate doma? Pa kako se kaj rihtate, ko ste sami doma?
Sem pa mamica dveh sončkov Eve in Nika, stara 7,5 mescev.

Hvala za odgovoreuser posted image

(odgovor članu ruška)
Neposredna povezava do sporočila: 274
28.6.2011 21:22:17   
ruška
Torej, dojenje.
Kako vam kaj gre ta zadeva? Jaz se neki mantram, a nemorem jih nafutrat oba. V porodnišnici so mi povedali naj jih najprej dojim 10 minut in potem dodatek, ker so še majhni. Zdej me pa zanima ali sploh imam šanso, da jih bom dojila polno. Nisem preveč mlečna, bi rekla. Mam nekaj, za cel obrok pa ne. Skušala sem jih dojit tolk dolgo kolk jima paše, pol ure ali celo uro, zdraven sta dremala, in na konc ostala lačna ter dobila dodatek. Mislim da se z dojenjem zelo zmantrajo pa precej energije porabijo na sesanje. Oba pa zelo lepo primejo in zizajo.
Mojca je precej močna, ko je na trebuhu dviguje glavo, pri dojenju zdrži 5-10 minut, potem zaspi. Iztok je manj močan, ampak bolj izdržljiv pri dojenju, 20 minut lepega zizanja ziher. No, ne zmeraj.
Ali ima kjera izkušnje z dojenjem oba hkrati? Najbolj zoprno mi je, ko oba jokata lačna, jaz pa moram hranit enega, drugega pa poslušat, oz. ate ga/jo hrani z AM. Skušala sem podložit kovtre in povštre pa ni ratalo ker se ne da lepo zložit. Razmišljam o blazini. Izkušnje? Rada bi nabavila kvalitetno, dost debelo da mi nista nizko.
Kolk sem zasledila, zdi se mi da Mija75 in Lil_ dojita polno. Je to res, punce? Ali imete kak nasvet kako prit do polnega dojenja? Ali katerakoli z takimi izkušnjami?
Ali jih dojite ločeno ali istočasno?

...Pa tolk sem zmantrana, da je včasih lažje dat samo flašo.... Posebej ponoč, ko bolj dremamo kakor se dojimo, dodatek je pa obvezen.....

Kok pa ostale zdržite ta tempo? Kolk počivate? Bojim se da me bo zmanjkalo..... iz porodnišnice sem prišla kot prazna vreča in zdej nisem nič boljša.

Če mi kjera lahko svetuje, bom zelo hvaležna.
Pa lep pozdrav!

(odgovor članu ruška)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?