kai09
|
Anchika, ja, to je bio mleko, menda izpolnjuje nek hud nemški standard. Ne vem, ampak za nas je najboljše, ker so res vsi t.im. krči izginili manj kot 24 ur zatem, ko sem jima ga začela dajati (pri čemer je bilo tako hudo, da smo dobili tudi diagnozo, da sta alergična na kravje mleko in smo poskusili tudi z Allernovo-nadomestek ki je res obupnega vonja in okusa in ga sploh nista hotela jesti). Tudi če ga sama probaš ali povohaš, je Sunval čisto drugačnega okusa in vonja, kot ostala (ki so meni smrdela). Tudi jaz sem skeptično kupila prvo škatlo z mislijo, da škodit itak ne more (dr. Cerarjeva je na medover.net napisala, da otroku menjava mleka različnih proizvajalcev nič ne škodi in da se otrok ne navadi enega mleka ter da naj starši najdemo mleko, ki otroku najbolj odgovarja in je tudi cenovno sprejemljivo za naš žep - tako nekako se je izrazila). So tudi nam pri pregledih težili, da preveč menjamo mleko pa da je Aptamil najboljši...pa sem zelo vesela, da smo še s tem poskusili (in sem jim tudi povedala, da je Aptamil en Res sta povsem drugačna otroka sedaj (dobrovoljna, vse ju zanima,...), prej sta pa skoz tečnarla, pa bila pikasta po obrazu, pa ful sta polivala...res je ful razlika. Ful se razpišem, ampak ne znam drugače povedat in mi je po eni strani kar hudo, da uvoznik ne reklamira tega mleka in da potem nevedni starši "matramo" svoje otročke s tistimi mleki, ki so propagirana in potem kupujemo vse vrste kapljic, da ne bodo imeli krčev, pa pri nas smo dobili odvajalo, ker eden po Aptamilu ni mogel kakat (pri slabih dveh mesecih starosti pa odvajala!). Saj ne trdim, da vsem dojenčkom ne odgovarjajo, je pa po mojem mnenju vredno poskusiti, če ima otrok težave. LP
|