Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarski sončki 2011 29.4.2011 9:41:22
|
|
|
|
Tiasana
|
Pa še par besed od mene .. Rdečebela super za krst!! Mi tudi planiramo kje junija, mogoče julija, greva zdaj maja še na priprave.. Mi bomo z GH po malem začeli po dopolnjenem 17. tednu ("Dojenčka ne odstavite prezgodaj (ne pred 17 tedni), saj se njegov prebavni sisstem v prvih mesecih še ni razvil do konca. vse tuje beljakovine, ki jih zaužije prezgodaj, pa povečajo verjetnost za nastanek kasnejših alergij na hrano"). Ker imam sama atopijski dermatitis in smo v družini malo bolj nagnjeni k alergijam, bomo kar lepo počakali. Saj ene mesec konec koncev ne toliko pomeni... Jaša se tud že kr dober teden zelo sili naprej. Pa ko mu včasih ugodim in ga malo posedim, mu je to tako všeč .. Imava pa zdaj v torek pregled kolkov, pa se mi zdi da si bila ti Rdečebela v bolnišnici v Šempetru? Ali sem si napačno zapomnila . No, če si bila, kje točno to je- v stari ali novi bolnici?
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 29.4.2011 11:18:23
|
|
|
|
darchy82
|
Če je treba čakat do dopolnjenega 17. tedna, bo pa takrat ko sem jaz imela v mislih začet uvajat GH ravno prav, ker bomo takrat dopolnili 18 oz. 19 tednov. Sem pa pozabila prej... Naša se tud že ful dviguje in je čist srečna če lahko gleda okrog sebe. Sicer jo pustim če hoče tako sedet, ker itak večino dneva bolj kot ne leži. Če bi jo silila da cel dan občuduje strop bi bil cel hudič . Drugače imam pa zvečer kar mal problem, ker grozno rada gleda v luč pa pomoje to ni najbolj zdravo . Dobro da je že dolg dan, ker če ne bi precej časa preživeli v temi, ker luč pač zato poskusim čim manj prižigat.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 29.4.2011 21:18:04
|
|
|
|
BAMBINA_
|
btw; a vašim že kaj laski izpadajo? Jaz sem mu prej počohala glavico z mokro krpico in je na njej ostalo ful laskov
< Sporočilo je popravil BAMBINA_ -- 29.4.2011 21:20:10 >
|
|
RE: Januarski sončki 2011 29.4.2011 22:38:34
|
|
|
|
rdečebela
|
tiasana-ja,mi smo bili v šempetru na pregledu kolkov.no,ta rentgen pa je v stari bolnišnici.ko prideš not maš na levo stran itak sprejemni pult,pa ti tam povejo.pišuka,sm zmedena,a veš da ne vem več kateri štuk je.vem da sva šla po stopnicah gor,pa dvomim da bi 3 štuke hodila.no,sej ti bojo povedal.pol je tam ena velika čakalnica.in še en sprejemni pult.zadnjič so spraševal če mam kake izvide s porodnišnic,pa u ljubljani nam jih itak niso gledal.je šlo pa kar hitro,morm rečt.kar je že pravi čudež za šempetersko bolnico.no,srečno na pregledu. Drugače pa,skoraj nič novega.to vreme je tudi pri nas bolj kislo,tako da kakšni sprehodi odpadejo.če bo le malo rosilo bova ju3 vseeno šli malo pohajat,ker je prav muka cel dan viset v bajti.no,danes se mi zdi da je kar dosti spančkala čez dan.bomo videli kako bo ponoči. Aja,pa jst sm že cel dan po luftu ker sem končno naročila nov hladilnik za v stanovanje.wipi!!!
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 30.4.2011 10:35:33
|
|
|
|
Tiasana
|
Rdečebela- hvala za info . Sej važno, da vem, da je v ta stari bolnici, pol bomo že .. So me pa že v porodnišnici opozorili, da so hitri in da naj bomo točni. HB vsaj nekje.. Pa super za hladilnik, se spomnim, kako je bilo meni, ko sva si stanovanje urejala.. Danes pa je pri nas sonček, jupi. Vsaj malo, da greva z užitkom ven. Sva pa sedaj namestila športni del na voziček, pol ga samo še sprobava, ko se naš mali zbudi. Me prav zanima reakcija, ko bova šla ven, če mu bo kaj bolj zanimivo.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 30.4.2011 11:35:44
|
|
|
|
Putka
|
GH - pri vesni so rekli polno dojenje do 6 mesecev, sem se tega držala in je punca zdrava, velika, ji nič ne manjka. Pri Katji sem isto delala, tokrat bom tudi.. No, vesna je Vianu zadnjič malino v usta tlačila, tako da prvo sadje je že polizal Laski - njemu ne izpada, ker skoraj nima nič, meni pa tako grozno lasje izpadajo, da mi gre na jok, ko lase perem Vitan se iz polsedečega položaja v sedečega sam potegne že kake dva tedna, v bistvu hoče sedet, ker se v ležečem skoz pritožuje.. Pa igračo že lepo zagrabi in v usta nese. Pogovarja se najraje s sestricama, sicer pa z vsakim, ki mu pozornost nameni, prav veliko pove Bom kak filmček posnela, pa ga poskusila prilimat.. Bambina_, a ni ravno s trebuha na hrbet prvo? Šele potem se z hrbta sami prekotalijo..
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 1.5.2011 16:04:29
|
|
|
|
pika27
|
Evo mi smo doma, je tamala zakuhala spet, ma spet 40. Sploh ne vem kaj je to, vsake 2 tedna ena vročina, brez ostalih znakov Nazadnje mi je rekla, da je viroza, sam vsake 2 tedna? Sam upam, da tokrat ne bomo spet vsi kasiral, ker se še od prejšnje nism pozdravla. Smo kakal dons YEEEEEEEE, že celo po 4 dneh, sem spet mal bol optimistična. Ja jaz tud razmišljam, da še ne bi uvajala GH, ampak glede na tole kakanje bom verjetno mogla. Sicer se pa bojim, da bo pol samo še slabše. LAski so našemu že skor vsi prvi odpadli, so en čas tud kr konkretno vn letel, samo še zadaj ma mal prvih. O mojih pa rajš ne bi, k sem mela prvič na glavi cele pasove brez las. Tud jaz komi čakam, da mi nehajo izpadat. Morm it.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 2.5.2011 0:00:44
|
|
|
|
pika27
|
Moja starejša ma pa jutri svoj drugi rojstni dan ampak so jo prejle zadržal na infekcijski Ma neko bakterijo, še ne vejo katero, so bli izvidi krvi in vode ful slabi, tako da dobi zdele antibiotik v žilo. Jaz pa doma... tok mi je hudo Sploh se ne morm spat spravt. HB da je mož z njo.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 2.5.2011 7:37:30
|
|
|
|
darchy82
|
pika27 držim pesti da se hčerkica hitro pozdravi in da bo kmalu doma, da bo lahko praznovala rojstni dan Drugače pa super za kakanje in da ne bi šlo spet na slabše
|
|
RE: Januarski sončki 2011 2.5.2011 9:46:07
|
|
|
|
Lu
|
pika27 tudi jaz držim pesti za hčerkico, da bo čimpreje doma.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 2.5.2011 9:54:25
|
|
|
|
Lu
|
Drugače smo pa mi zaključili tini mini dopustek. Smo bili na Krku. Otvorili sezono na vodi Z otroci res nobenega dela na morju. Še jaz sem mela kar dost mleka. Nisem rabila nič dodajat. Nadihali smo se morskega zraka in komaj čakam, da gremo nazaj. Vreme je bilo pa bolj tako, tako,... Ne lih za hvalit. Laski. Maša jih počasi zgublja zadaj, mami pa po celi glavi. Ampak mi ni panike. Jih imam za izvoz. 2 dni nazaj sem postrigla Majo na paža, ta teden se grem pa še sama. agataema... se ti moram prav oglasit. Pri nas je bila taka kriza kot pri tebi. Maša je vlekla samo dokler je teklo, drugo mleko pa ne in ne. Tako sem si potem črpala in ji dajala še po flaški. Kasneje se je nekako uneslo in je vlekla. mogoče samo prehodna kriza. Se je pa zelo hitro navadila na flaško in sva kar imele borbe, da sva šle nazaj na joško. Spanje. Naša punca še vedno spi tako kot pri 1 mesecem. Skoraj celo noč. Smo naspani. Obračanje. Če jo dam v kravice se nekaj guga levo, desno,... še nič konkretnega. Mal se je polenila. Sem pa za makadamske naše poti nabavila rabljenega vozička z večjimi kolesi in sem res prav navdušena. Prej smo se jagala z peg peregom pa jo revco notri tako premetavalo, da sem rekla, da morva nujno nabavit enega z večjimi kolesi. Imava pa trikolesnika od bebe confotra high trecka.Mami čist vesela Zdaj pa pojemo in počasi v Lj v trgovino in najdit kakšno odprto lekarno. Se je Maji naredila ena afta v ustih, ki jo zelo peče. Se bo katera prijavila na DM tek?
< Sporočilo je popravil Lu -- 2.5.2011 9:56:10 >
|
|
RE: Januarski sončki 2011 2.5.2011 10:40:34
|
|
|
|
darchy82
|
Lu jst se bom prijavila na DM-ov tek. Sicer ne bom šla laufat, bom pa prišla pogledat mal na prizorišče pa vozičkat po Tivoliju . Upam da bo lepo vreme. Drugače pa naši tud kar precej laski izpadajo. Meni pa na srečo nič in imam še vedno fajn goste lase
|
|
RE: Januarski sončki 2011 2.5.2011 17:25:21
|
|
|
|
Putka
|
Pika27, naj se revica hitro pocajta Mi smo kar v Lj ostali, ker je Katja v sredo ful kašljala, pa Vitan tudi. Pa tudi meni je čist pasal malo doma lenarit, zdaj mi je pa žal, da nismo vsaj za apr dni na svež morski zrak šli. je šla pa ta velika za vikend z mojima staršema na dolenjsko. No, ko se je danes vrnila se je je bratec ful razveslil, jo je že na vratih prepoznal
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 2.5.2011 18:15:02
|
|
|
|
rdečebela
|
joj pika27,držim pesti da pride vaša pupa čimprej nazaj domov,boga mala,tud ona more bit žalostna tam u bolnici :( no,pa super hura za timovo rito :) res je hudo če ne more kakat. Mi smo pa učeri frknili na obalo,sm mislna da se bom nadihala morskega zraka,pa ni in ni hotlo bit tistga duha po morju.pihalo je.mala z zanimanjem opazovala valove.razvajenka mala,ponoči ga lomi.se zbuja kar na vsako uro,dve.nek bom mogla zmislt glede tega.pa k je blo že tko fajn,se je zbujala sam 1krat na noč.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 2.5.2011 20:16:15
|
|
|
|
agataema
|
Pozdravljene, Pika27, upam da kmalu sporočiš dobre novičke, držim pesti da bo hčerka kmalu boljša. Lu, hvala da si se oglasila. Pri nas sicer očitno ni neka prehodna kriza, ker moram kar dodajat. Sem bila ful žalostna, sicer je bil skoraj 4 mesece polno dojen, ampak sem se kar sekirala zaradi tega, zdaj pa sem si nekako prišla na čisto in ga ne silim več. Pač ga vsak obrok najprej podojim, potem pa ponudim flaško. Včasih se podoji bolj, včasih manj, vendar tudi če se brez scen podoji , na koncu joka in hoče še, vlečt pa noče - in mu pač dam flaško. Boljše, da je še na dodatku kot da je lačen. Ker sem začela tudi opažat, da ima premalo polulane pleničke in tudi kakal ni dolgo časa, ko pa je pa bolj malo, tako da očitno jaz res nimam dovolj mleka več. Za afte je pa drugače fajn Propolis za otroke, res hitro zaceli zadevo. Laski: našemu nič ne odpadajo, meni tudi ne . Sem bila pa zdaj tri dni v Beli Krajini na taščinem vikendu in so nas stregli spredaj in zadaj. Tašča malo krat vidi svoje vnuke in meni je tok pasalo, da je imela tamalega malo po rokah in še uspavala ga je zvečer. poleg tega, da sem imela vsak dan skuhano kosilo, mi je še otroke pedenala - dopust v pravem pomenu besede . Lep večer
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 2.5.2011 22:43:55
|
|
|
|
pika27
|
Je še kr notr, ma še vedno vročino, izvidov pa še ni. Itak je bil pa dons praznik, tko da pričakujem, da se bo šele jutr začel kej dogajat. Upam, da prideta jutri domov. Drugač so pa rekli, da dokler ji vročina ne spusti, bo not ostala. Je bla pa popoldne že kr uredu proti zjutri, je pa res, da sm bla tm mal za tem k ji je svečka prijela. Hvala vsem za dobre želje.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 3.5.2011 7:50:30
|
|
|
|
leda_
|
Dobro jutro! No pa se vam spet oglašam po dolgem času. Je bil mož doma in smo med prazniki uživali. Prav paše, da smo vsi skupaj in mal na off ! Pika 27, držim pesti za tvojo hčerkico, da se čim prej pozdravi. Si sploh ne morem predstavljati, kako se počutiš, ti doma ona v bolnici in za povrhu še za rojstni dan. Pošiljamo veliko ! Čakamo vesele novičke. Drugače pa super za kakanje, naj tako ostane agataema - tak dopust je pa super . Paše malo razvajanja Laski - naši nič ne odpadajo, meni pa malo rdečebela - držimo pesti, da bo tudi tvoja pupa ponoči spala, da se ne bo zbujala vsako uro. Lu - super za dopust Za makadamske ceste so pa res super vozički z veliki napihljivimi kolesi. Pri teh vozičkih je edino problem, ker ti zavzamejo cel prtljažnik. Komaj čakam, da bo naša pikica še mal zrasla, da se bo lahko vozila v marelca vozičku.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 3.5.2011 10:03:13
|
|
|
|
Tiasana
|
pika27 tud jst ti iz srca priželim, da bi bilo s tvojo hčerkico čimprej vse ok., pa da bi kmalu prišla domov.. Mi smo preživeli tako lepa dva dneva..en dan smo šli v grad Miramare se sprehajat po parku, drugi dan pa s prijatelji v Portorož..smo se nadihali morskega zraka.. se mi je kar zaluštalo, da bi bil že mesec junij.. letos nameravam izkoristit poletje . Naš mali pa je bil tko priden, ga morem res pohvalit, hehe. Tud jst opažam, da nam izpadajo laski.. bomo vidli, koliko nam jih bo ostalo. Mi je pa že frizer omenjal, da ponavadi v nosečnosti ne izpadajo lasje, da je pol pa normalno, da grejo celi šopi ven. Sicer zaenkrat pri meni še ni tega. Smo pa se danes slikali za kolke in je vse ok. Jupi.. Pa vidla sem "cimre" z bolnice in njihove malčke.. Tudi mi razmišljamo o nakupu marele, ko bo večji, ker mi trikolesnik res zasede ceeeel prtljažnik.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 3.5.2011 13:28:12
|
|
|
|
rdečebela
|
dns sm pa tud jst opazla da nam očitno izpadajo laski.zadaj ima naša pupa en del skor čist brez laskov.ob rojstvu je imela konkretno čupco.no,sej bojo zrasli. Pri sebi ne opažam nekega velikega izpadanja. Tiasana-super za kolke. No,danes smo spali malo bolje.do pol 1h in potem do 4.40.seveda pa je zgodnja da šišne še peteline,ob pol 7h,7h je budnica.in previjanje.zakinkala je še pred sprehodom in dremuckala cel giro,skor 2urci.pol je papala,pa sitnarla,pa previli smo ritko.zej spet pančka.tko me glava boli,pa ne vem zakaj.slabo sem spala.pa še sonce je žgalo prej na sprehodu.kaj bo šele poleti.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 3.5.2011 20:42:05
|
|
|
|
BAMBINA_
|
pika27 Upam, da se vaša pupa čimprej pocajta in pride domov. Boščica mala. ej rdečebela tudi naš se je ponoči pričel prebujati. Saj, ko mu dam dudo, takoj zaspi nazaj, ampak čez pol urce spet jamranje. In tako celo noč. Danes sem ga poskusila manj pokriti, če bi mu bilo slučajno bilo vroče, pa je res malo bolje spal. Putka jp, možno, da sem jaz kaj zamešala s temle obračanjem. No, saj logično je bolj, da prične iz trebuha na hrbet, ker je lažje. Tisana super za kolke. Kar se vozička tiče.. mis mo ravno iz Peg Perega (košara) presedlali na Maxi Cosi Mura. V primerjavi s športnim delom Plikota (smo ga uporabljali pri ta večjem), je ta pravi Mercedes, škoda samo, da zasede toliko prostora. Ne vem, kdaj lahko gre na kakšnega Zappa? Je pri pol leta prehitro? Malo za morje razmišljam... tega ni šans, da ga peljemo zraven!! Razen, če zadaj še prikolico priklopimo Aja, včeraj sem poskusila s sokcom... nič ga ni rad popil, ampak, ko pa ga je, se je čisto razživel. Mu je očitno zelo pasalo se malo odžejat. Čajčka ne pije rad, tako, da sem se odločila, da bom pričela dajat vodo od prekuhanih jabolk.
|
|
RE: Januarski sončki 2011 3.5.2011 20:52:46
|
|
|
|
pika27
|
Ja moja pikica je še kr na infekcijski, dons je mela sicer 38 in malo čez vročine, ne več 40, tako da očitno so antibiotiki malo prijeli. drugač pa pojma nimajo kaj ji je, baje da zdej uroinfekt ni, so ji ponovno vzel bris grla, pa skoz sam govorijo, da bodo jutr zjutri povedal. Upam, da ji bo vročina še padala, pa da bosta jutr domov prišla. Je pa fora, da ko ji pade vročina je čist normalna, ne deluje da jo kej boli al pa kej. Se mi sploh ne sanja kaj bi to lahko blo, njim pa tud očitno ne. Drugač je pa mali dons spet kakal , tko da upam, da se mu bo tole mal znormaliziralo. Je pa tok prehlajen revček, da se komi doji. Se mi tok smili, mu skoz pucam nosek, ampak kej dost ne pomaga očitno. A ma katera nosni aspirator na baterije? Kako ste zadovoljne z njim? Študiram s čim bi mu še probala spucat nosek, k z unim k z usti povlečeš zrak očitno ne gre vse vn. Rdečebela pojma nimam zakaj se ti tko zbuja. Edino kar mi pride na pamet je, a je možno, da jo kej moti ponoč (kakšni zvoki ). Ena kolegica je dala malega v svojo sobo, ker je rekla, da se je zbudu vsakič k se je obrnila. Aja tud jaz se bom prjavla na DMov tek, kok bom pa tekla bomo pa še vidl...
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 3.5.2011 21:56:30
|
|
|
|
rdečebela
|
joj,kok sm jezna,sm napisala že cel roman,pa me je nekako vn fliklno tle prek mobilca.ne vem ki sm stislna.bom mal skrčila use. Pojma nimam zakaj se mi tolk zbuja ponoči.bom probala mal manj zadekat.še vedno jo oblačim v dolg bodi in pajacek.pa kovtrček povrh.je pa res da ne kurimo več,ponoč se mal ohladi.pika27 njen tati grrroozno smrči.upam da ni to vzrok.sicer ga bom mogla nagnat na kavč (ki je sicer redko fraj) ker smo tu pri nas malo na tesnem (upam da se kmalu preselimo).joj,boga tvoja pupika,a si ji spekla tortico za rd? Ma to zdravstvo,mene me vedno znova razočarajo.najbolj me pa razkuri,ko nič ne povejo. Kdaj pa je dm-ov tek?in kje?pišuka babnce,ve ste prav divje,vse neki fit,športnice...jst pa...mam kr slabo vest.pa sej sva skor cel dan okol z vozičkom.pa na dieti.upam da se bo kmalu kaj poznalo. Aspirator-mi tud mamo ustnega.mi je bil kar učinkovit.je pa res da nismo bli nek prehlajeni.še zaenkrat.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 4.5.2011 8:31:12
|
|
|
|
baby1978
|
Pozdravljene. No pa da se jaz kaj napisem. Ravno smo se vrnili iz Vodic, kjer smo zelo uzivali. Teo je bil zelo priden, je veliko spal, edino kar je, da se mu je prebava cisto zmrdala, upam, da se pocasi stabilizira, ze ni kakal od cetrtka. Lasje- mi odpadajo nenormalno, tudi Teu so, ampak ze dobiva nove. Menstruacija- tako, pa je prisla v vsej svoji velicini. Dojenje- se vedno se samo dojiva vozicek- smo se kr premali za sportni del, zato smo kupili vozicek marelo Pegperego Si, ki ga lahko ze zdaj uporabljamo, saj noce vec v kosaro. Zdaj pa pocasi picim, ker imava z Teom pregled in cepljenje- boscek
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 4.5.2011 20:59:11
|
|
|
|
pika27
|
Sam tok da vam sporočim, da je moja pikica doma Ma pa vnete sečne vode in more jemat antibiotike še 2 meseca do ene preiskave, da ugotovijo, če se ji slučajno urin iz mehurja vrača v ledvice. Upam, da ti antibiotiki ne bodo pustil preveč posledic na črevesju pa zobeh. Še enkrat hvala vsem za pikapoke in želje.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2011 4.5.2011 22:05:44
|
|
|
|
rdečebela
|
pika27-super truper za vašo malčico da je doma.jo bo mami zej pocartala :) Mi pa imamo ju3 cepljenje.in to dvojno.aika (dDog) ima ob 13.15,Zoja dBaby pa ob 16.30.upam da ne bo preveč hudo.a te vročinske reakcije na cepivo imajo vsi dojenčki ali ne? Wipi,dobila dns hladilnik,okol 15ega pride kuhinja. Aja,neki sm hotla že večkrat uprašat,pa vedno pozabim.glede varčevanja za vaše sončke.kako ste ve to uštimale.jst nisem še nič,pa razmišljam da neki bo najbrž treba.ker je dobila že neki eurčkou pa jih mam še kar doma.jst sm sicer nameravala kr račun zanjo nardit in pa trajnik,da bi ji mesečno nek nakazval.pa se slabša polovica ne strinja.kao da pol ne bo znala cenit če bo enkrat (ko bo starejša) kar dobila večjo vsoto.jst pa mislim da ji morš to itak privzgojiti.seveda ji ne bo kr use z neba padlo,sej nama tud ni,bo pač še sama kaj zaslužila.ne vem no...
|
|
|
Kakšno kavo pijete?Turško (
53%)
a la Nescafe (
28%)
Espresso (
19%)
Število vseh glasov: 10239Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!