|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zahtevam preveč?
30.1.2011 15:18:26   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: Sonchek83

Hm..... Torej, da svojega partnerja silim, da se ukvarja z otrokom na moj način in ne na njegov svojevrsten, kar pomeni da se ne ukvarja z njim.... Če je tako, ga bom pa še naprej "silila"! Če je to edini način, da ga pripravim do tega, da bo spregledal, potem bom pač taka. Enostavno ne morem dojeti kako je enim čudno, da si želim da se partner ukvarja s svojim otrokom. To je zame narobe svet!!!! In ja, napisala sem, da zahtevam, ker prosila sem in se lepo pogovarjala in ga poskušala pripraviti čez pogovor do tega, da mi vsaj nekako razjasni svoje videnje vzgoje otroka, ampak potem sem pa obupala. Spoštujem svojega partnerja kot človeka s svojo preteklostjo in vem kako je bil vzgojen, kar se seveda odraža tudi sedaj pri najinem otroku, ampak tako kot sem jaz določene napačne vzorce pripravljena priznati in se z njimi spopadati, tako v vzgoji in partnerstvu, ker nikakor nisem perfektna, tako si želim, da se tudi on potrudi.
Otroka puščati v varstvu do zadnje minute, ker pač mastno plačujemo za to, je zame popoln absurd!!! Potem pa lahko dam še kakih sto evrov zraven pa naj ga kar varuška vzgaja in skrbi za njega, če že tako gledate na to. Meni je vsaka minuta z mojim otrokom dragocena, če jo lahko peljem uro pozneje ali pa grem uro prej po njo bom to tudi naredila. Se razume, kdaj pa kdaj vsak rabi kak dan zase, če si ga le lahko privošči. Hvala bogu. Ampak kak dan je pa potem tudi lepo, če ga popolnoma posvetiš otroku, če imaš za to čas. Pač ne morem razumeti in sprejeti tega, da moj partner cel dan zabušava in hodi na kavice ipd.in potem še po možnosti gre zadnjo minuto po hčerko, nato pa še po možnosti pričakuje, da mu bom kaj skuhala!! Saj ne rečem, pomije posodo in tudi skuha kdaj pa kdaj, tukaj mu ne morem oporekati, ampak to ponavadi dela takrat, ko sva s tamalo že doma, ker prej pa cel dan ni imel časa!!??
In valda, baba komplicira za znoret, ko hoče, da partner da nekaj od sebe, je že preveč zafrustrirana in ne vem kaj še vse!! Če bi pa bilo obratno, če bi moški pisal, da se žena ne ukvarja z otrokom, takrat bi pa po moje bila cela panika, da zanemarja otroke, da kako si lahko to dovoli, da otrok pa ja rabi mati, to je pa ja treba socialni prijaviti....user posted image  
Jaz hodim na delo, on dela ko pač dela, zasluži od mene več, četudi bo delal samo dvakrat na mesec, za otroka sva se odločila oba, otrok rabi oba starša, da ga vzgajata in ne samo enega, drugemu pa samo da prođe vrijeme. Res je, takrat ko je z njo, ko pride do tega, da moram jaz dlje ostati v službi, se imata fino skupaj, ampak to je takoooo redko, pa še takrat me zna poklicati in vprašati kdaj pridem....

Sonček pametna punca, ampak svetujemti da raje ne iščeš odgovorov tukaj na RR ker nekatere kar čakajo da te raztrgajo in vso krivdo navalijo nate. Delaj tako kot čutiš da je prav. Se pa popolnoma strinjam s tabo glede zgoraj napisanega.

(odgovor članu Sonchek83)
Neposredna povezava do sporočila: 51
30.1.2011 15:39:29   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

IZVIRNO SPOROČILO: karmy

Varstvo je pa tako ali tako placano do 4-ih. zakaj bi nekdo zapravljal denar ne da bi koristil to storitev?

Ne morem da ne bi komentirala, PA KAJ SE RES VSE, ČISTO VSE GLEDA SKOZI DENAR?!? Ne vem no...meni čas z otrokom pomeni VELIKO, VELIKO več, kot pa tisti denar ki ga dam varuški in ga vedno dvignem takoj ko ga lahko, ker kolikor jaz razume je varstvo namenjeno času ko smo v službi ko ne moremo biti z otrokom ne? Zakaj potem imeti otroke, če...gledamo vse skozi denar...ne vem no....

potem pa daj odpoved v sluzbi, saj ne rabis denar za zivljenje, pa prezivi ves svoj ljubi cas z otrokom in ga ne socializiraj z drugimi otroki...sigurn mu bo to koristilo kasneje v zivljenju *sarkazem*user posted image

Ja bi ja, vendar nisem rekla da ne potrebujemo denarja, ampak da ne smemo vse meriti z denarjem. Glede socializacije...otrok po mnenju psihologov potrebuje družbo sovrstnikov po 3. letu starosti, tako da...

Pa še nekaj...pri vas vedno pojeste vso hrano ki jo kupite, vsa oblačila nosite tako dolgo da se raztrgajo....ker vse plačete, verjetno ne gre nikoli nobena drobtinica v nič....100% izkoristek vseh dobrin ki jih mastno plačate, ne?

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 52
30.1.2011 15:41:06   
karmy
1. ja
2. ja
3. ja
. ja
. ja
. This is fun, lets do it again sometimes user posted image user posted image user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 53
30.1.2011 17:17:15   
*kristy*
Lepo pozdravljeni user posted image

Glede tega se popolnoma strinjam z teboj pety78, saj je tudi on oče otroka, najlažje se je zgovarjat, v njegovem primeru je to varstvo. Mislim res bi lahko bil mal z tamalo več. Jaz lahko res rečem da imam sreče z mojim možem, njemu sploh nikol ni problem da je z našim sinčkom. user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 54
31.1.2011 8:16:36   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

Najlažja pot, da se ded zašteka z otrokom je, da se ti zgubiš na službeno pot za teden dni. Enostavno, brez prisile in frustracij. Otrok bo preživel, ded tudi, pa še zaštekala se bosta.

a pri vas je pa sluzbena pot mogla bit!? user posted image

Itak, točno tri službene poti :)

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 55
31.1.2011 8:21:11   
kalbo

Ja bi ja, vendar nisem rekla da ne potrebujemo denarja, ampak da ne smemo vse meriti z denarjem. Glede socializacije...otrok po mnenju psihologov potrebuje družbo sovrstnikov po 3. letu starosti, tako da...

Tole je pa tako debela neumnost, pa če jo je napisal sam sociolog, al pa nevem kdo drug.

Neposredna povezava do sporočila: 56
31.1.2011 8:27:08   
kalbo
Glej sonček, al kaj si že. Vsepovsod sem napisal mogoče in hudič je, ko se obesiš ravno na kvadratni koren vzet iz konteksta. Če je pa otrok v varstvu od 8. do 16. ure, pa to ni noben absurd, ampak realnost in to otroku čisto nič ne škodi, prav tako mu ne škodi, če se zna sam zaigrat, brez stalne prisotnosti nekoga. Res pa je, da bi lahko tvoj dec imel do 16. ure kosilo na mizi, s tem se pa globoko strinjam.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 57
31.1.2011 17:33:06   
Mesečnica

Glede socializacije...otrok po mnenju psihologov potrebuje družbo sovrstnikov po 3. letu starosti, tako da...

Mi lahko, prosim, poveš, od kje ti ta podatek? To prvič slišim user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 58
31.1.2011 17:43:28   
Anonimen

Če je tako, ga bom pa še naprej "silila"!

Ti kdo brani, da ga ne user posted image .

Vprašala si za mnenje in dobila odgovore ki so kot so. Če misliš, da je tvoj način pravi, nadaljuj z njim, saj te nihče ne sili, da delaj drugače...Čeprav, glede na komunikacijo, ki jo uporabljaš, komot verjamem, da se z možem ne zmoreš dogovoriti.

(odgovor članu Sonchek83)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
31.1.2011 20:31:08   
m_o_i
ce smem: tole o ne/potrebi druzbe vrstnikov do otrokovega tretjega leta sem tudi jaz prebrala v nekaj knjigah(o negi in vzgoji-naslovov pa res ne vem), tako da ni nekaj "izmisljenega" user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
1.2.2011 7:46:05   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

ce smem: tole o ne/potrebi druzbe vrstnikov do otrokovega tretjega leta sem tudi jaz prebrala v nekaj knjigah(o negi in vzgoji-naslovov pa res ne vem), tako da ni nekaj "izmisljenega" user posted image

Če se boš morda spomnila, v kateri knjigi si to prebrala, bom zelo vesela njenega naslova. Me res zanima, kakšna je njihova utemeljitev.

Drugače pa moram reči: v psihologiji je tako, da ni ene same, splošno sprejete teorije o človekovem duševnem razvoju, in če nekaj preberete v knjigi, to še ne pomeni, da je nujno veljavno oziroma da so vsi drugi pogledi na duševni razvoj zgrešeni.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 61
2.2.2011 13:23:56   
ronja
Če se boš morda spomnila, v kateri knjigi si to prebrala, bom zelo vesela njenega naslova. Me res zanima, kakšna je njihova utemeljitev.

Znanost o vzgoji. Članki, kjer so nanizani dokazi tej teoriji v prid, pa so zadaj, med referencami. poljudno je to zelo direktno povedala tudi avtorica omenjene knjige v intervjuju v Oni. Videla sem še v drugje,, pa se trenutno ne spomnim točnih naslovov.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 62
2.2.2011 13:38:53   
barni
IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica

Glede socializacije...otrok po mnenju psihologov potrebuje družbo sovrstnikov po 3. letu starosti, tako da...

Mi lahko, prosim, poveš, od kje ti ta podatek? To prvič slišim user posted image

Čudno da prvič slišiš, no sedaj več veš. Sicer se ne strinjam s tem, samo psihologi in pediatri to stališče zagovarjajo. Če se ti da, malo pobrskaj na MON-u na forumu pediatrija je napisano, kjer odgovarja pediatrinja. Pa v kar nekaj knjigah to piše. Pa naša pediatrinja je tudi tako rekla.

Kot pravim, jaz se sicer s tem ne strinjam, ker če pogledam našo 3-letnico je danes že skoraj odrasla oseba in si ne predstavljam, da bi jo šele sedaj vključila v kolektivno varstvo, saj je ravno v vrtcu izredno napredovala v smislu osamosvajanja in socializacije ter delovanja v širši družbi.

Sonček oprosti, samo tole sem morala komentirati. Ti pa naredi kot se ti zdi prav. Jaz ti težko svetujem, ker moj partner vsak prosti trenutek izkoristi, da je s svojim otrokom. V bistvu ga težko da od sebe, sploh za vikend ko pravi, da je že tako čez teden malo z njo, da mora preko vikenda nadoknadit :) Ja tudi taki so. Meni se zdi super in če bi se obnašal kot tvoj, ne vem če bi mi bilo prav. In ja se trudiva, da otroka čimprej pobereva iz vrtca, čeprav vrtec mastno plačujeva in bi se nama bolj splačalo, da otroka peljeva v vrtec zgodaj zjutraj in prideva pozno ponj, ker bi to pomenilo, da se lahko voziva na skoraj isto lokacijo z enim avtom, tako pa se morava z dvema + plačati 2x stroške parkiranja.

Smo pa ljudje različni.

Neposredna povezava do sporočila: 63
2.2.2011 13:42:42   
Katy78

Hm..... Torej, da svojega partnerja silim, da se ukvarja z otrokom na moj način in ne na njegov svojevrsten, kar pomeni da se ne ukvarja z njim.... Če je tako, ga bom pa še naprej "silila"! Če je to edini način, da ga pripravim do tega, da bo spregledal, potem bom pač taka. Enostavno ne morem dojeti kako je enim čudno, da si želim da se partner ukvarja s svojim otrokom. To je zame narobe svet!!!! In ja, napisala sem, da zahtevam, ker prosila sem in se lepo pogovarjala in ga poskušala pripraviti čez pogovor do tega, da mi vsaj nekako razjasni svoje videnje vzgoje otroka, ampak potem sem pa obupala. Spoštujem svojega partnerja kot človeka s svojo preteklostjo in vem kako je bil vzgojen, kar se seveda odraža tudi sedaj pri najinem otroku, ampak tako kot sem jaz določene napačne vzorce pripravljena priznati in se z njimi spopadati, tako v vzgoji in partnerstvu, ker nikakor nisem perfektna, tako si želim, da se tudi on potrudi.
Otroka puščati v varstvu do zadnje minute, ker pač mastno plačujemo za to, je zame popoln absurd!!! Potem pa lahko dam še kakih sto evrov zraven pa naj ga kar varuška vzgaja in skrbi za njega, če že tako gledate na to. Meni je vsaka minuta z mojim otrokom dragocena, če jo lahko peljem uro pozneje ali pa grem uro prej po njo bom to tudi naredila. Se razume, kdaj pa kdaj vsak rabi kak dan zase, če si ga le lahko privošči. Hvala bogu. Ampak kak dan je pa potem tudi lepo, če ga popolnoma posvetiš otroku, če imaš za to čas. Pač ne morem razumeti in sprejeti tega, da moj partner cel dan zabušava in hodi na kavice ipd.in potem še po možnosti gre zadnjo minuto po hčerko, nato pa še po možnosti pričakuje, da mu bom kaj skuhala!! Saj ne rečem, pomije posodo in tudi skuha kdaj pa kdaj, tukaj mu ne morem oporekati, ampak to ponavadi dela takrat, ko sva s tamalo že doma, ker prej pa cel dan ni imel časa!!??
In valda, baba komplicira za znoret, ko hoče, da partner da nekaj od sebe, je že preveč zafrustrirana in ne vem kaj še vse!! Če bi pa bilo obratno, če bi moški pisal, da se žena ne ukvarja z otrokom, takrat bi pa po moje bila cela panika, da zanemarja otroke, da kako si lahko to dovoli, da otrok pa ja rabi mati, to je pa ja treba socialni prijaviti....user posted image  
Jaz hodim na delo, on dela ko pač dela, zasluži od mene več, četudi bo delal samo dvakrat na mesec, za otroka sva se odločila oba, otrok rabi oba starša, da ga vzgajata in ne samo enega, drugemu pa samo da prođe vrijeme. Res je, takrat ko je z njo, ko pride do tega, da moram jaz dlje ostati v službi, se imata fino skupaj, ampak to je takoooo redko, pa še takrat me zna poklicati in vprašati kdaj pridem....

Sonček pametna punca, ampak svetujemti da raje ne iščeš odgovorov tukaj na RR ker nekatere kar čakajo da te raztrgajo in vso krivdo navalijo nate. Delaj tako kot čutiš da je prav. Se pa popolnoma strinjam s tabo glede zgoraj napisanega.

Jap, tako to gre tukaj na RR. Nekateri, praviloma eni in isti, komaj čakajo na novo kost, da lahko potem udrihajo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 64
2.2.2011 13:53:38   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pa še to, otroci so prilagodljiva bitja in res je 16 mesečnemu otroku baš vseeno za pravljice, telovadbo, sinhrono plavanje in nevemkajše. Njemu je važno, da ima varnost in toplino s strani svojih staršev. To pa dosežeš samo tako, da se ne obremenjuješ z neumnostmi in da se razumeš s svojim možem.
Lahko ti pa napišem, kako zgleda naše popoldne s tremi mulci. Verjemi, da je pestro in poučno že preden pridemo sploh domov. Če ne tulim vsaj enkrat na poti iz vrtca do doma je to že napredek, ko pa poberemo še malega, je pa direndaj zagotovljen, telovadbe pa v izobilju. Pa sem se en čas sekiral, da samo še tulim in prišel do zaključka, da drugač ne gre. Vsi moji trije so pa najsrečnejši takrat, ko se preganjamo po kavču (beri se žgačkamo). ne rabmo novbene telovadbe, nobenga plavanja...)

Ne gre drugače, kot da ves čas tuliš? user posted image Se pravi da bodo otroci navajeni, da lahko dosežejo svoje s tuljenjem, tako kot to počneš zdaj ti.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 65
2.2.2011 14:16:49   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: barni

IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica

Mi lahko, prosim, poveš, od kje ti ta podatek? To prvič slišim

Čudno da prvič slišiš, no sedaj več veš. Sicer se ne strinjam s tem, samo psihologi in pediatri to stališče zagovarjajo. Če se ti da, malo pobrskaj na MON-u na forumu pediatrija je napisano, kjer odgovarja pediatrinja. Pa v kar nekaj knjigah to piše. Pa naša pediatrinja je tudi tako rekla.

OK, da se razumemo, en dodatni podatek: sem psihologinja, pa ne zagovarjam tega stališča. Res se profesionalno ne ukvarjam ravno z razvojno psihologijo, a ideja, da otrok do 3. leta starosti ne potrebuje družbe vrstnikov, je pa zame larifari.

Ker imam dejansko malo časa, prav načrtno ne berem knjig na temo vzgoje, ker jih je mnogo napisanih tako, da bi jih lahko poimenovali "psiho-čvek". Danes se v poljudnem tisku promovirajo ideje, ki jih v znanstveni psihologiji sploh ne najdeš, ali pa se potencirajo določene ugotovitve, vzete iz konteksta. Ja, kar pojezi me, ko slišim "psihologi pravijo" - hm, kateri že? Jaz ne, moji kolegi, s katerimi imam stik (pa teh ni malo), pa tudi ne

IZVIRNO SPOROČILO: barni

Kot pravim, jaz se sicer s tem ne strinjam, ker če pogledam našo 3-letnico je danes že skoraj odrasla oseba in si ne predstavljam, da bi jo šele sedaj vključila v kolektivno varstvo, saj je ravno v vrtcu izredno napredovala v smislu osamosvajanja in socializacije ter delovanja v širši družbi.

Ja, moje izkušnje so podobne, moja fanta sta v vrtcu izredno napredovala, pa je bil mlajši v vrtec vključen z 11 meseci.

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Znanost o vzgoji. Članki, kjer so nanizani dokazi tej teoriji v prid, pa so zadaj, med referencami. poljudno je to zelo direktno povedala tudi avtorica omenjene knjige v intervjuju v Oni. Videla sem še v drugje,, pa se trenutno ne spomnim točnih naslovov.

Ronja, tisti članek v ONI sem takrat preletela (ni bilo časa za podrobno branje), a se res ne spomnim, da bi bilo tako kategorično zapisano, da otroci do 3. leta ne potrebujejo družbe vrstnikov. Se ti bolj točno spomniš tega? Ker če je ta trditev res tako kategorična, bom šla po to knjigo (ob prvi priložnosti), drugače mi je pa kar škoda časa - ker se spomnim, da mi ta ženska že takrat sploh ni "potegnila".

Moje mnenje (na podlagi mojega strokovnega znanja) je, da otrok lahko preživi brez družbe vrstnikov, samo v družbi odraslih, da pa je zanj vsekakor boljše, če ima tudi družbo vrstnikov.

V razvojni psihologiji se mnenja strokovnjakov glede vzgoje pogosto krešejo. Neka druga priznana avtorica, Judith Rich Harris (kolikor se spomnim iz prebrane knjige (jaz sem jo že pred leti brala v originalu): http://www.juliadoria.com/knjigarna/q/avtor/2360/Judith_Rich_Harris) bi verjetno rekla ravno obratno, da se otrok brez družbe vrstnikov sploh ne more dobro razviti. No, ja, tudi tako ekstremnega stališča ne zagovarjam, se pa strinjam z njo, da je družba vrstnikov zelo pomembna in to ne šele po tretjem letu starosti.

Sicer pa, kakor pravi Barni, ljudje smo različni. Eni potrebujejo potrditev, da je njihova odločitev, da otroka ne dajo v vrtec, pravilna, drugi vrtec sprejemajo kot nujno zlo, tretji ga vidijo kot pravi blagoslov ... Absolutne resnice pa itak ne bomo nikoli našli user posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 66
2.2.2011 14:25:19   
Mesečnica
Še to:

Eno moje osebno opažanje: Majhni otroci že zelo zgodaj, ko so še precej nemobilni, zelo zavzeto opazujejo druge otroke. Otroci so jim bolj zanimivi kot odrasli (to se vidi iz tega, koliko časa gledajo ene oz. druge). Ko pa postanejo mobilni, kar nekako "gravitirajo" skupaj user posted image . Vse, kar sta potrebovala moja dva fanta, je bilo to, da sem zraven (ali pa da je zraven nekdo drug od pomembnih odrasli, recimo očka ali babica), da sta se počutila varna, pa me nista več potrebovala, drugi otroci so bili bolj pomembni od mene, do takrat, ko sta postala lačna/utrujena/naveličana ali pa ju je nekaj prestrašilo. Na začetku so bili taki "odklopi" od mene dolgi nekaj minut, potem pa so z pozitivnimi izkušnjami hitro postajali vedno daljši.

Ponavljam: ideja, da otrok do 3. leta starosti sploh ne potrebuje vrstnikov, je zame popoln larifari.

Neposredna povezava do sporočila: 67
2.2.2011 14:32:09   
ronja
moja fanta sta v vrtcu izredno napredovala, pa je bil mlajši v vrtec vključen z 11 meseci.

Ronja pa je šla v vrtec šele z 2,5 leti in je tudi med 1 letom in 2,5 leta izredno napredovalauser posted image .

Ronja, tisti članek v ONI sem takrat preletela (ni bilo časa za podrobno branje), a se res ne spomnim, da bi bilo tako kategorično zapisano, da otroci do 3. leta ne potrebujejo družbe vrstnikov. Se ti bolj točno spomniš tega? Ker če je ta trditev res tako kategorična, bom šla po to knjigo (ob prvi priložnosti), drugače mi je pa kar škoda časa - ker se spomnim, da mi ta ženska že takrat sploh ni "potegnila".

Vprašali so jo, kaj je za malega otroka najboljše. Odgovor: da je pri mami ali očetu, ki ga imata rada.
Vprašanje: ali bi svojega otroka dali pri 1 letu v vrtec? Odgovor: samo v primeru, da bi bila narkomanka, pijanka ali hudo psihično bolna. V vseh ostalih primerih, ko je starš kolikortoliko normalen, pa je za otroka boljše, da je na varnem doma
Vprašanje: kaj pa socializacija? Odgovor: študije, ki jih navajam, potrujujejo, da otrok .... v tem odgovoru boš našla točno konkretno napisano. To zdaj iz glave pišem, tako da ne bom nič citirala, je pa to sigurno za prebrat, ker ona JE znana in priznana psihologinja in pravi, da ni edina s tem mnenjem in da vsi, ki se ukvarjajo z razvojem otroških možgan, so praktično res vsi prišli do istih zaključkov.
To sem si ful zapomnila, ker sama nisem imela izoblikovanega mnenja o tem in me je res zanimalo, kaj pa kako in ker mi je iblo težko dat malidve v vrtec, saj je bilo to zame prvič (obe sta šli, ko sem pač mela konec p. za Lejlo). Obe sta vrtec lepo sprejeli, tudi po besedah vzg. ni bilo baje nobenih problemov z uvajanjem in sta baje med najbolj samostojnimi v svojih skupinah, čeprav sta obe najmlajši - tako da zdaj že lahko zavrnem kakršnekoli morebitne očitke o tem, kako sem ju navlekla nase, da revici brez mene nič ne moretauser posted image .

da pa je zanj vsekakor boljše, če ima tudi družbo vrstnikov.

Družba vrstnikov je gotovo fajn, vendar to, da je otrok doma z mamo, ne pomeni, da je izoliran od vrstnikov. Prvič ima lahko brata ali sestro in drugič valjda gre mama z otrokom ven, na igrišče,.. in se otrok igra.
Predvsem je pa važno, kaj imaš na drugi strani tehtnice. Ali imaš malo manj stikov z nesorojenci in ves čas mamo na razpolago ali pa imaš ogromno vrstnikov, pa malo mame. Jah, še vedno mislim, da je boljše malo več mame, ap malo manj družbe za prva leta življenja. Potem se to vedno bolj obrača in na koncu smo jim že odvečuser posted image

Sama nisem opazila nobenega manjka kar se socializacije tiče, pa sem bila zelo pozorna, ker sem se bala, kako bo; tudi vzgojiteljice ga niso opazile pri Ronji, čeprav je bila z mano doma kot rečeno 2 leti in pol. En čas je imela eno sramežljivo fazo, ampak se je začela kasneje, ko je že bila nekaj časa v vrtcu, pa bolj do neznanih odraslih. Edino, kar ji je res manjkalo na začetku, je bilo to, da se ni znala postavit zase, če jo je kdo porinil ali ji vzel igračo. Sva se pogovorili in je trajalo mogoče kak teden. Še zdaj ni agresiven karakter in ne udari nazaj, ampak nimam občutka, da bi bila žrtev, tudi vzg. nista kaj takega navajali na sestanku. Baje je vse super, mi je bilo kar malo čudno. Edino, akr sta prosili, da ji ne oblačimo enega plašča, ker je štorast.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 68
2.2.2011 14:36:50   
Mesečnica
Ronja, hvala za tako podroben povzetek user posted image .
Bom šla pogledat v primarni vir.

Tale članek je bil objavljen v času, ko sem pisala doktorat, pa mi sploh ni ostal v spominu - saj veš, preobremenjenost s podatki user posted image . Ah, bo zdaj morda boljše.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 69
2.2.2011 14:41:26   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sama nisem opazila nobenega manjka kar se socializacije tiče, pa sem bila zelo pozorna, ker sem se bala, kako bo; tudi vzgojiteljice ga niso opazile pri Ronji, čeprav je bila z mano doma kot rečeno 2 leti in pol. En čas je imela eno sramežljivo fazo, ampak se je začela kasneje, ko je že bila nekaj časa v vrtcu, pa bolj do neznanih odraslih. Edino, kar ji je res manjkalo na začetku, je bilo to, da se ni znala postavit zase, če jo je kdo porinil ali ji vzel igračo. Sva se pogovorili in je trajalo mogoče kak teden. Še zdaj ni agresiven karakter in ne udari nazaj, ampak nimam občutka, da bi bila žrtev, tudi vzg. nista kaj takega navajali na sestanku. Baje je vse super, mi je bilo kar malo čudno. Edino, akr sta prosili, da ji ne oblačimo enega plašča, ker je štorast.

Jp, naš starejši je tudi podoben. V vrtec je šel z malo več kot 2 letoma, na začetku je bil zelo plašen in se je težko vključil oz. se je lažje vključil takrat, ko je veliko otrok zaradi bolezni manjkalo. Žal pa on še zdaj v veliki meri ostaja plašen, kar sama pripisujem dednosti - imamo v družini podobno osebo. Pri njemu bi bilo morda malo lažje, če bi šel v vrtec že malo prej, recimo z enim letom in pol - takrat sem pri njem opazila povečano težnjo po druženju z vrstniki, kasneje se je pa pojavila ta plašnost, ki nam še zdaj na trenutke greni življenje.

No, ampak vrstnike pa kljub temu zelo potrebuje - ko je zaradi bolezni doma, že kar teži, da bi šel spet v vrtec, ko pa pride v vrtec, je pa plašen.

< Sporočilo je popravil Mesečnica -- 2.2.2011 14:43:25 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 70
12.2.2011 19:33:43   
anabanana1981
joj obup...kake ste ene.

Blagor vam da mate vse u nulo pošlihtan in mate popolne partnerje...potem ko pa ena prizna da ni vse tko ko mora bit (pa vrjetn ni edina ,mal takih bi to priznal sploh pa se hvalil s takimi deci)...pa gremo jo napast...kr neki....in na koncu je baba vse kriva.

Moj je tud pr taprvi skor vse naredu,zdej pa ne več tok...ne rečem da nč sam manj...pa mi dol visi zakaj je tko al je odvisen od mamine vzgoje, al sm ga jaz razvadla al ne ,ker včasih mi je lažji in hitrej sama nardit kot pa da nekoga prosim (ne zahtevam ...opa)da bo vidu kaj je treba nardit.

Neposredna povezava do sporočila: 71
12.2.2011 20:52:35   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana1981
ker včasih mi je lažji in hitrej sama nardit kot pa da nekoga prosim

Tole se mi pa zdi, da ženske ful velikokrat delamo napako...tut pri otrocih, ne samo pri partnerjih. Res je sicer, da je najbrž lažje (mogoče se je treba celo prerekat al pa rečt petkrat, če pa nardiš pa si tiho je pa narejeno takoj), je pa na dolgi rok, po moje, to bolj 'škodljivo'. Otroci se ne naučijo in ne dobijo delovnih navad, partnerji pa tut ne oz. jim po moje ravno zaradi tega, ker nimajo prakse, ne postane to neko samoumevno opravilo.
Mislim, nič ni narobe, če se tega poslužujemo kdaj pa kdaj, samo da pa nam to postane stalna praksa, da delamo delo namesto drugih, ker nam je tako v tistem trenutku lažje, pa mislim, da ni čist fajn. To je delala moja mama in fotr ni premaknu riti, jst pa tut ne in sem se morala veliko naučit kot odrasla ženska, prav tako pa tut pridobit delovne navade.

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu anabanana1981)
Neposredna povezava do sporočila: 72
13.2.2011 15:03:12   
anabanana1981
Se popolnoma strinjam s tabo!!!

Če imaš kak nasvet kako preoblikovati moškega da bo samostojen po 20 letih razvajanja in pedenanja od ospredi in odzadi izvoli..jaz pa nimam cajta za to...mam dva otroka za vzgajat njega pa ne bom ker to ni moje delo,to je bilo delo njegove mame.

Moje otroke pa učim samostojnosti in odgovornosti,da pospravljajo svoje stvari,ker vem da je to zelo pomembno že od mali nog ,ker starga kojna plesat učit je pa bog pomagi.

lp

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 73
13.2.2011 18:51:58   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana1981
jaz pa nimam cajta za to...mam dva otroka za vzgajat njega pa ne bom ker to ni moje delo,to je bilo delo njegove mame.

user posted image user posted image Maš pa cajt za špilat njegovo gospodinjsko pomočnico, kuharico, itd.
Tako kot je mene mož naučil zamenjat gumo, pogledat kej pri avtu, kej glede tehnike... ker me moj oče/mama doma, ni...tako sem jaz njega kej drugega naučila. In zdej delava oba v glavnem vse.
Zdej kaj ti je lažje...Meni osebno je blo in je še vedno lažje razložit in pokazat, čeprav FAK to bi moral znat že od doma!!!!, kot pa CELO ŽIVLJENJE to počet namesto njega...(ali pa on namesto mene)

< Sporočilo je popravil picola1 -- 13.2.2011 18:52:09 >

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu anabanana1981)
Neposredna povezava do sporočila: 74
14.2.2011 8:25:47   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pa še to, otroci so prilagodljiva bitja in res je 16 mesečnemu otroku baš vseeno za pravljice, telovadbo, sinhrono plavanje in nevemkajše. Njemu je važno, da ima varnost in toplino s strani svojih staršev. To pa dosežeš samo tako, da se ne obremenjuješ z neumnostmi in da se razumeš s svojim možem.
Lahko ti pa napišem, kako zgleda naše popoldne s tremi mulci. Verjemi, da je pestro in poučno že preden pridemo sploh domov. Če ne tulim vsaj enkrat na poti iz vrtca do doma je to že napredek, ko pa poberemo še malega, je pa direndaj zagotovljen, telovadbe pa v izobilju. Pa sem se en čas sekiral, da samo še tulim in prišel do zaključka, da drugač ne gre. Vsi moji trije so pa najsrečnejši takrat, ko se preganjamo po kavču (beri se žgačkamo). ne rabmo novbene telovadbe, nobenga plavanja...)

Ne gre drugače, kot da ves čas tuliš? user posted image Se pravi da bodo otroci navajeni, da lahko dosežejo svoje s tuljenjem, tako kot to počneš zdaj ti.

A res :) Bejš no bejš. Se pravi tebi ratuje obvladovat tri otroke, od tega enega buldožerja brez da povzdigneš glas. Ta recept me pa prav zanima. Prosim, če ga napišeš, da ne bo sam lapanje v prazno.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 14.2.2011 8:30:53 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Klomifen!
Matejčika

V katerem poskusu ste zanosile po Klomifenu?

V prvem! (67%)

V drugem! (9%)

V tretjem! (5%)

V četrtem! (2%)

V petem! (1%)

Več kot petem! (16%)

Število vseh glasov: 424

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!