|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zahtevam preveč?
27.1.2011 20:50:22   
BellaB
Ja obcasno naj gre ponj, ampak ce pa zenska pricakuje, da ce je moz doma tri dni zapored in bo hodil vse tri dni prej po otroka, se pa moram zal postavit tud na njegovo stran in podpreti stalisce, da je varstvo placano 8 ur in nic manj. Obcasno ze, stalno pa ne gre, je pol ze skoda denarja in bi blo potrebno razmisliti o alternativi, da se placuje varstvo le takrat, ko obeh ni doma.

Sicer pa je vprasanje, koliko se moz ukvarja z otrokom popoldne in cez vikende. Ce se ne ukvarja nic, pol zena ne more kaj dost ampak se lahko le sprijazni z dejstvom da se je porocila s tipom, ki je komot, ga ne briga za druzino in je poleg vsega se plitev ko ponev. Starega konja zal ne mors prevzgojit, pa ce se na trepalnce postavis.

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 26
27.1.2011 21:42:20   
K_a_t_i
Kaj a Sonchek83 ne sodeluje več v tej temi??? Bi bilo zanimivo prebrati kak odgovor na naša vprašanja.

Bom še tole napisala - trenutno sem v porodniški in se mi je že nekajkrat zgodilo, da ko sem prišla po sina med 15 in 15:30 je še spal. Verjetno je bolj smiselno, da je v vrtcu do 16h kot pa da ga vzamem pred spanjem in ga peljem domov - spat??? In - tako kot je meni normalno, da je otrok v vrtcu od 8:30 do 16, je enim normalno, da ga zbujajo ob 5h in je v varstvu od 5:30h do 14h. Pač razlčne službe in različen lifestyle.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 27
28.1.2011 8:25:47   
Sonchek83
[color=#000000 size=3]Še vedno sodelujem, ampak včeraj sem napisala cel esej pa me je ven vrglo in potem sem obupala.
[color=#000000 size=3]Torej, da malo podrobneje napišem kako kaj dogaja pri nas doma. Kot sem že napisala, moj partner včasih dela cele dneve včasih pa tudi po deset dni ali več nima dela. Ko dela, mu ne težim doma še z ne vem kakšnimi opravili, ker opravlja napono fizično delo, čeprav me pa zeloooo jezi, da se pa od ženske normalno pričakuje, da bo po osem urnem delavniku doma še opravila en šiht medtem, ko pa je moški ponavadi preveč zmatran, da naredi karkoli!!! Ampak se zavedam, da smo ženske same krive za nastalo situacijo in jaz jo poskušam spreminjati pa bom iskrena, mi ne gre najbolje. Res je, starega konja res ne moreš prevzgojiti.
[color=#000000 size=3]In ne, ne zahtevam od partnerja, da ko je doma cel teden da gre vsak dan po njo, lahko pa si kak dan vzame samo za njo in se malo posveti njej. Ali pa vsaj prej gre po njo oz.jo zjutraj kako urco pozneje pelje. In to o rutini – rutina je lahko točno takšna kot si jo narediš in če je v to vključeno, da ati malo prej hodi po njo ali pa da je kak dan sam z njo, potem to ni nobeno podiraje rutine. Nekaj časa sem težila, potem sem bila tiho, ampak sedaj mi je pa film počil spet. Predvsem zato, ker se tudi takrat, ko jaz pridem domov, lih ne ukvarja preveč z njo. In tudi čez vikend se velikokrat najde kakšen izgovor, da ga ni potem doma. Pa sploh mi ne govoriti o tem, da mu je pa ja treba vse pokazati in povedati in ne vem kaj še vse. Vidi, kaj ima otrok rad, tudi sama mu povem kaj vse počneva, kaj ona že zmore…. Saj sem mu že rekla in predlagala, da naj tudi kaj prebere kdaj, če ima čas in je doma pa še ni mignil v tej smeri. Prav tako sem mu rekla, da bi šla skupaj na kašno delavnico za starše ipd.ampak je pametno odgovoril, da njemu pa že ne bodo drugi pamet solili, ker on je pač najpametnejši. Jaz imam res slabo vest, ker sem velik del dneva odsotna in potem poskušam vse nadoknaditi, ko pridem domov in se res maksimalno posvetim naši punci, ampak vedno je dobrodošel da se pridruži. Včeraj sem predlagala, da bi pupo vključila v neko telovadbo, on pa mi reče da fajn, da bosta hodile?!!! Sem rekla, da bomo vsi trije hodili!!  In ne moremo vse gledati skozi denar, če lahko zagonimo ne vem kok denarja za avto in cunje ipd. potem naj mi nihče ne govori, da pa je treba gledati na denar , ko gre za to, da je oče več z otrokom. Ampak moj res gleda na vse skozi denar, to sem že prej vedela, ampak si nisem mislila, da bo tudi tako, ko gre za otroka!!!! In ja, res imam občutek, da se boji lastnega otroka. Ampak jasno kot beli dan je, da tudi mene ni nihče učil kako biti mati in naj niti slučajno nihče ne reče, da nam je to prirojeno, ker to je pa tako nakladanje, da glava boli. Oba sva se odločila, da bova starša in oba sva maksimalno odgovorna, da skrbiva za njega, se učiva in si pomagava. Da potem niti ne govorim o tem, kako je to načelo najin odnos, ker jaz pač ne morem čez to njegovo razmišljanje, ampak to je že druga zgodba….

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 28
28.1.2011 8:46:46   
kalbo
Je tvoj otrok zadovoljen, vesel, zdrav? Če je, zakaj za hudiča je potrebno imet slabo vest, pa zganjat nevem kakšne doktorske dizertacije okol tega. Čisto možno je, da se tvoj dedec čisto v redu razume z otrokom, sam kvadratnega korena pa še ne znata zračunat, pa kock ravno ne zlagata skupaj. Moj 16 mesečnik niti slučajno nima zanimanja za pravljice in luta po svoje, ko jih s starejšima dvema beremo. Kocke pa zlaga sam, ker mu grem jest očitno na živce, če sem zraven.....

Ne vem zakaj je potrebno vedno neko kompliciranje? Mogoče mu pa ti nabijaš slabo vest s tem, ko stalno tečnariš, kaj bi blo treba, pa kaj ne počnemo, pa kaj bi mogli počet, pa se potem čuti nesposobnega okol svojega lastnega otroka in potem živčnost, napetost in pomanjkanje samozavesti. To je dosti slabše, kot to, da otrok ne bo videl neke vodene telovadbe, al pa da bo do 16. ure v varstvu. Bodi sproščena, delaj po instinktu in zabriši vse možne bukve v smeti. Če boš ti vesela, če se bosta z možem razumela, bo vesel tudi otrok, pa če mu bereta knjigice pr 16 mesecih, al pa ne.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.1.2011 8:55:08 >

(odgovor članu Sonchek83)
Neposredna povezava do sporočila: 29
28.1.2011 8:53:37   
benika
Ne vem zakaj je potrebno vedno neko kompliciranje? Mogoče mu pa ti nabijaš slabo vest s tem, ko stalno tečnariš, kaj bi blo treba, pa kaj ne počnemo, pa kaj bi mogli počet, pa se potem čuti nesposobnega okol svojega lastnega otroka.

Spet podpis. Jaz bi te tud poslala v tri krasne, če bi mi vsak dan težila (pa predvidevam, da otrok ni edina pereča tema) in logično, da potem človek izgubi veselje. Vsaj jaz bi ga. In tvoj se najbrž raje umakne in ti prepusti otroka. Saj praviš, da se po službi ti maksimalno ukvarjaš z otrokom in mogoče on misli, da vama je odveč. Ja, tudi taki obstajajo. Ampak meni se zdi, da imata vidva malce večje težave kot samo njegovo neukvarjanje z otrokom.

16-mesečnico na telovadbouser posted image Ne seri, no. In kaj boste vsi trije počeli tam? Otrok je premajhen, da bi sploh vedel, kaj naj tam počne, eden od vaju bo letal za njo, drugi bo odveč in se bo dolgočasil. Ima tvoj kar prav, naj jo vozi eden. Čeprav.... ah, ja.

< Sporočilo je popravil benika -- 28.1.2011 8:56:31 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 30
28.1.2011 9:03:13   
kalbo
Pa še to, otroci so prilagodljiva bitja in res je 16 mesečnemu otroku baš vseeno za pravljice, telovadbo, sinhrono plavanje in nevemkajše. Njemu je važno, da ima varnost in toplino s strani svojih staršev. To pa dosežeš samo tako, da se ne obremenjuješ z neumnostmi in da se razumeš s svojim možem.
Lahko ti pa napišem, kako zgleda naše popoldne s tremi mulci. Verjemi, da je pestro in poučno že preden pridemo sploh domov. Če ne tulim vsaj enkrat na poti iz vrtca do doma je to že napredek, ko pa poberemo še malega, je pa direndaj zagotovljen, telovadbe pa v izobilju. Pa sem se en čas sekiral, da samo še tulim in prišel do zaključka, da drugač ne gre. Vsi moji trije so pa najsrečnejši takrat, ko se preganjamo po kavču (beri se žgačkamo). ne rabmo novbene telovadbe, nobenga plavanja...)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 31
28.1.2011 11:08:57   
ronja
podpreti stalisce, da je varstvo placano 8 ur in nic manj. Obcasno ze, stalno pa ne gre, je pol ze skoda denarja

A ti to resno?
Torej jaz, ki delam polovični delavnik, naj po tvojem puščam otroke po 9 ur v vrtcu, ker toliko ga plačujem (pač v našem vrtcu nimajo možnosti polovičnega časa, zato plačujem normalno ceno, kot da bi bili po 9 ur v vrtcu). Ne vem, ampak jaz nikakor ne vidim povezave, se mi zdi pa vse skup že prav smešnouser posted image . pa saj niste resni, no! A otroka moraš met v varstvu zato, ker ga plačuješ in vsako uro, ki je plačana, pa tam ni, izgubiš? Ma, vsako uro, ko lahko prej vzameš otroka, dobiš! Dobiš čas z njim - to je ja fajn! Saj ne rečem, da mi ne gresta kdaj na živce, ampak c'mon!

Nič ni narobe, če se pač starši zmenijo, da jim je važna rutina in da mora bit taka in taka in konec. Ok. Nič ni narobe, če se starši zmenijo, da lahko rutino tudi do neke mere upognejo, otroci so precej bolj inteligentni, kot si mislimo - čisto razumejo, kdaj mami mora v službo in kdaj očiju ni treba in so lahko zato z njim. Vsaj mojidve nimata nobenih problemov, čeprav sta kak teden 4 dni v vrtcu, kak teden pa 5. Samo veseli sta, če jima ni treba, čeprav imata čisto radi vrtec. Samo valjda je s starši boljše. Potem bi jih tudi vsi prazniki čisto iztirili, pa navadno uvedeni otroci nimajo nekih strašnih problemov. Vsakemu je lepše doma, ne? Tudi nam se po praznikih včasih ne da v službo. Pa gremo in nam ni hudo zato (če ni kaj drugeg anarobe v službi). Isto je pa z otroki.

Ne vem zakaj je potrebno vedno neko kompliciranje?

Kalbo, vi počnete vsi skup kaj, pač ne kock z malim, pa kaj potem, vseeno počneš kaj z njim. Sonček pa pravi, da se mož kaj dosti ne mara ukvarjat z malo.

sonček, po moje si ti v nulo naštudirala, kaj vse se da počet z otrokom, ves čas se trudiš, da vama bi bilo lepo, da bi tisti čas, ko sta skupaj, izkoristila do maksimuma, da bi se povezali, itd... (ne me narobe razumet, to ni očitek, sama sem istauser posted image ). In vama je super skupaj. Mož to vidi in ve, da male niti približno ne pozna tako dobro kot ti in ima temo: kaj če bo mala hotela k tebi - boji se bit zavrnjen. Vsaj tako se mi zdi, da je iblo pri mojem očetu. Enostavno sem mu ju morala porinit v roke, da je videl, da ga imata čisto radi, da ju lahko tudi on zamoti, da je čisto ok, skratka. Ljudje, ki se otepajo kakršnihkoli idej, nasvetov,... navadno niso tako zelo prepričani vase in to počnejo zato, da jim kdo ne bi podrl slike, ki jo imajo o sebi, ker niso prepričani, d aje res prava. Samozavestni ljudje pa se ne sekirajo, ker vejo, da je slika približno prava in so veseli manjših popravkov - jasno jim je, da se kaj bistvenega verjetno ne bo spremenilo.

tudi za telovadbo se je po moje on pač sklepal, da bosta vidve hodili, ker si jo ti našla - težko ti najdeš nekaj, kar bo on počel, ne? To lahko predlagaš. Sicer pa: kadar kaj delata skup, ga povabi zraven - ne mislit, da je njemu to samoumevno. Pa prosi ga, če ti kaj pomaga. Zmisli si igrico, kjer rabiš 2 odrasla za 1 otroka - recimo da ga guncata za roke in noge - en drži roke, drugi noge - tega ne moreš sama. Ga prosiš, če pride k vama, da se boste lahko šli to igrico. Ok, nekaj mora končat, potem pa le pride. In se imate fajn in se smejite. In on vidi, da je to dejansko fajn! In poetm se drugič rajši pridruži. Povabi ga lepo, ne sitno, da se bo počutil res zaželenega...

pa še nekaj: ti imaš slabo vest, ker je tvoj otrok v varstvu, on je nima. Mogoče vidi, da je otroku čisto fajn tako kot je, predvsem pa on ni bil z njo doma na porodniški in zato se zanj kaj dosti ni spremenilo. Tebi pa se je, tvoj otrok zdaj ni več pri tebi in zato imaš slabo vest. Vse imamo najprej slab občutek in po moje se večina sprašuje, če bi lahko naredile kako drugače, da bi bile več z našimi otroki, sploh prvih nekaj dni, ko otroci jokajo, ko gremo. To je res grozno in se po moje vsaki normalni mami srce trga, ker tisti jok je res od nesreče, ne od izsiljevanja. Ampak potem se otroci navadijo in niso več nesrečni. Še vedno je lepše doma, ampak tudi v varstvu ni tako slabo. To ni v zagovor tvojega moža, ampak zato, da bi se ti otresla svoje slabe vesti - ker si nanj jezna tudi zaradi nje - on bi jo lahko pomagal ublažit, pa noče.

Misliš, da bi pomagalo, če bi mu rekla, da bi bila v službi pomirjena, če bi šel kdaj prej ponjo, ker bi vedela, da je mali super, ker je z njim, ker veš, da ga obožuje? MOgoče bi mu to vlilo malo samozavesti. Ker je prav hecno: celo očki, ki so super očki in jih otroci obožujejo, včasih rabijo pohvalo. (če smo čisto iskrene: tudi nam pašeuser posted image ).

Pa še to, otroci so prilagodljiva bitja in res je 16 mesečnemu otroku baš vseeno za pravljice, telovadbo, sinhrono plavanje in nevemkajše.

To je res, ampak nekateri starši bi umrli od dolgčasa, če bi cele dneve samo kocke zlagali in pravljice brali. Ok, 1, 2, 3, 5 pravljic, potem mam pa jaz počasi dost (dostikrat že pri 2 ali 3user posted image ). Bi delala še kaj drugega - nekaj, da razbijemo rutino, da nam ni dolgčas. In tudi to otroci sprejmejo kot rutino. K meni zdaj že dostikrat pride Ronja z željo: "Mami, gremo kaj delat!" Kar pomeni, da si želi kake "naše" aktivnosti, pa so lahko to njoki ali pa lutka ali pa da gremo na eno kulsko igrišče, ki je malo dlje. Pač včasih si tudi otroci zaželijo, da je kaj malo drugače.
Res je, da večinoma kasneje, ne ravno pri 16ih mesecih, ampak pri 2 letih recimo se mi zdi, da jim prav paše - sprememba okolja, malo družbe,... Pa nisem za milijon popoldanskih aktivnosti, sama ju nisem vpisala na NIČ, ker se mi zdi, da imamo čisto dovolj okupirane dneve in rabimo malo časa tudi za to, da počnemo kaj iz našega seznama želja, pa da se samo cartamo. Ampak razumem, če pa komu to paše in se mi ne zdi apriori narobe. Narobe se mi zdi, če samo dirkaš iz ene aktivnosti na drugo. Če pa imaš 1 otroka z 1 aktivnostjo na teden, pa se mi ne zdi ravno pretiravanje.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 32
28.1.2011 11:19:32   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Je tvoj otrok zadovoljen, vesel, zdrav? Če je, zakaj za hudiča je potrebno imet slabo vest, pa zganjat nevem kakšne doktorske dizertacije okol tega. Čisto možno je, da se tvoj dedec čisto v redu razume z otrokom, sam kvadratnega korena pa še ne znata zračunat, pa kock ravno ne zlagata skupaj. Moj 16 mesečnik niti slučajno nima zanimanja za pravljice in luta po svoje, ko jih s starejšima dvema beremo. Kocke pa zlaga sam, ker mu grem jest očitno na živce, če sem zraven.....

Ne vem zakaj je potrebno vedno neko kompliciranje? Mogoče mu pa ti nabijaš slabo vest s tem, ko stalno tečnariš, kaj bi blo treba, pa kaj ne počnemo, pa kaj bi mogli počet, pa se potem čuti nesposobnega okol svojega lastnega otroka in potem živčnost, napetost in pomanjkanje samozavesti. To je dosti slabše, kot to, da otrok ne bo videl neke vodene telovadbe, al pa da bo do 16. ure v varstvu. Bodi sproščena, delaj po instinktu in zabriši vse možne bukve v smeti. Če boš ti vesela, če se bosta z možem razumela, bo vesel tudi otrok, pa če mu bereta knjigice pr 16 mesecih, al pa ne.

Kalbo podpis......

Si v bistvu napisal že to kar sem sama želela dodati avtorici......

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
28.1.2011 11:25:08   
liliana
A ti to resno?
Torej jaz, ki delam polovični delavnik, naj po tvojem puščam otroke po 9 ur v vrtcu, ker toliko ga plačujem (pač v našem vrtcu nimajo možnosti polovičnega časa, zato plačujem normalno ceno, kot da bi bili po 9 ur v vrtcu). Ne vem, ampak jaz nikakor ne vidim povezave, se mi zdi pa vse skup že prav smešno . pa saj niste resni, no! A otroka moraš met v varstvu zato, ker ga plačuješ in vsako uro, ki je plačana, pa tam ni, izgubiš? Ma, vsako uro, ko lahko prej vzameš otroka, dobiš! Dobiš čas z njim - to je ja fajn! Saj ne rečem, da mi ne gresta kdaj na živce, ampak c'mon!

No, če plačaš vrtec 300 EUR na mesec....pa ti je otrok recimo že nekaj dni na mesec bolan in ti zato odštejejo le 0,88 EUR na dan......potem ljudje začnemo že malo kalkulirati, ali boš vzel otroka ob 12 domov (in gre otrok doma spat) ali pa ga pustiš tam, da se naspi tam in tam pomalica in ga šele nato vzameš domov.....user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
28.1.2011 11:27:46   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kalbo, vi počnete vsi skup kaj, pač ne kock z malim, pa kaj potem, vseeno počneš kaj z njim. Sonček pa pravi, da se mož kaj dosti ne mara ukvarjat z malo.

Po resnici povedano ga večino časa vlečem stran od neumnosti, al mu pa vlečem iz rok dalince, telefone in podobno šaro, ki niti slučajno ne spada v njegove roke, mali je buldožer, ampak pustimo to.

Mogoče se pa dotični mož dotične gospe ne mara ukvarjat z malo na njen način, pa se ukvarja na svojega, njej pa to ni prav, ker komplicira za znoret.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.1.2011 11:30:47 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
28.1.2011 11:35:32   
ronja
Po resnici povedano ga večino časa vlečem stran od neumnosti, al mu pa vlečem iz rok dalince, telefone in podobno šaro, ki niti slučajno ne spada v njegove roke, ampak pustimo to.

Saj točno to je ukvarjanje s 16 mesečnikomuser posted image .

Mogoče se pa ne mara ukvarjat z malo na njen način, pa se ukvarja na svojega, njej pa to ni prav, ker komplicira za znoret.

Tudi to je možno. Jaz vedno vsem babicam in dedkom težim, da naj pustijo lubija, da ju meče v zrak, ker mu še nikoli ni nobena padla in nikoli še ni nobene nikamor treščil pri teh igricah. To je njihov način, mali uživata. Jaz bi tudi, pa sem prešvoh, da bi bila na njegovem mestu oz. pretežka, da bi bila na njunemuser posted image .

lilijana, Ronja ne spi več, malico poje doma, kadar mi rata prit do takrat. Res pa plačamo manj vrtca, ker pač nimava takih plač, ampak mi to ne igra neke vloge pri odločanju. Vem pa, da bi si malidve želeli, da bi ju vzela po kosilu domov (ker me včasih še vpraša - ko sem ju uvajala, sem ju nekaj časa hodila po kosilu iskat - skratka postopno smo podaljševali) in če bi lahko, bi ju. Žal trenutno pač ne morem, ko/če bom kdaj lahko, pa ju bom. Tudi zdaj priletim v vrtec, da se mi vsi režijouser posted image . Ampak če se mi pa mudiuser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 36
28.1.2011 13:55:06   
Sonchek83
[color=#000000 size=3]Hm, zanimivi odzivi… Torej, ne bom komplicirala in na dolgo razlagala, ker nekateri itak niste prebrali tistega kar sem zares napisala, ampak preberete tisto kar hočete! Kar se tiče tega, da nadlegujem in frustriram svojega partnerja, da se mora ukvarjati z otrokom…Niti slučajno ne počnem tega, vsekakor pa ga hočem vključiti v družinsko življenje, ker smo le trije in nisem samo jaz in hčerka ali pa samo on in hčerka itd. Res se premalo ukvarja z njo, že od vsega začetka in razumem, da je moškim res težje, ampak vsaj malo se pa res mora potruditi ne pa da gleda na svojo vlogo kot da je samo prinašalec denarja v hiši in nič drugega!!!! To o neumnostih o nekih kvadratnih korenih oz.da bi moral ne vem kaj početi z otrokom  - ne, ne zahtevam tega, ampak naj pa le vsaj nekaj svojega časa posveti svojemu oz.najinemu otroku. In ni treba ob tem početi nič drugega kot pa da se samo valjata po kavču.
[color=#000000 size=3]Kar se tiče knjig in podobnih zadev – res je, včasih je preprosta kmečka pamet najboljši recept pri vzgoji, ampak vsake toliko pa je tudi pametno uporabiti kakšno modrost izkušenejših, ker kot sem rekla se učimo celo življenje biti starši.
[color=#000000 size=3]Telovadba – ne gre za to, da bi rada pred drugim letom iz svojega otroka naredila gimnastičarko, ampak predvsem za to, da se malo druži s svojimi vrstniki, ker je v varstvu sama, da se malo navadi otrok preden gre v vrtec.
[color=#000000 size=3]In ja, mogoče res hočem da on krpa tisto luknjo, ki nastane, ko jaz delam in nisem z otrokom, ampak po drugi strani sem mu poskušala tako in drugače dopovedati, da je fino biti z otrokom, tudi če mamice ni zraven in da naj kdaj poskusi tudi sam, ampak….

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
28.1.2011 14:13:48   
majcci
Glede na to, da si v zadnjem postu napisala, da je punčka sama v varstvu, predvidevam, da jo čuva privat varuška. Mogoče bi se s to varuško lahko pogovorila o znižanju plačila za ure, ko bi prišel partner prej po punčko in bi mu potem to predstavila, kot "varčevalni ukrep" - če praviš, da glede vse skozi denar.
Drugače pa poizkusi doma narediti tako: vsak dan imej "nek" opravke - likanje, kuhanje, pospravljanje, trgovina,... in reci partnerju - a bi lahko ti imel ta čas punčko, da jaz zlikam - da bom prej konec; a bi vidva prebrala knjigico, da si operem lase; sestavita grad iz kock v tem času, ko grem v trgovino po kruh, nam ga je zmanjkalo - pač na tak način, da mu ne "ukažeš" ampak kao prosiš. Potem se bo mogoče ščasoma navadil in bo stvari delal sam od sebe. Ali pa punčki rečeš - sfriziraj očija, skuhaj mu kavico, pokaži mu knjigico,...
Drugače pa se mi ne zdi sporno, da jo pusti v varstvu, če tisti čas doma dela kaj za gospodinjstvo, kaj skuha, pomije po tleh, gre v trgovino; če pa vse čaka na tebe, potem pa se mi ne zdi prav.

Neposredna povezava do sporočila: 38
28.1.2011 18:48:06   
m_o_i
da je fino biti z otrokom, tudi če mamice ni zraven in da naj kdaj poskusi tudi sam, ampak….

ce reces, da se naj ukvarja z otrokom, je presirok pojem. moski rabijo NAVODILA.

npr:
-sestavljajta kocke medtem, ko se jaz tusiram
-berita knjigico medtem, ko jaz likam
-pojdita na sprehod medtem, ko jaz pospravljam

pri nas deluje tako in samo takouser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 39
28.1.2011 22:37:48   
BellaB

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

podpreti stalisce, da je varstvo placano 8 ur in nic manj. Obcasno ze, stalno pa ne gre, je pol ze skoda denarja

A ti to resno?
Torej jaz, ki delam polovični delavnik, naj po tvojem puščam otroke po 9 ur v vrtcu, ker toliko ga plačujem (pač v našem vrtcu nimajo možnosti polovičnega časa, zato plačujem normalno ceno, kot da bi bili po 9 ur v vrtcu). Ne vem, ampak jaz nikakor ne vidim povezave, se mi zdi pa vse skup že prav smešnouser posted image . pa saj niste resni, no! A otroka moraš met v varstvu zato, ker ga plačuješ in vsako uro, ki je plačana, pa tam ni, izgubiš? Ma, vsako uro, ko lahko prej vzameš otroka, dobiš! Dobiš čas z njim - to je ja fajn! Saj ne rečem, da mi ne gresta kdaj na živce, ampak c'mon!

To da si stavek vzela iz konteksta pustimo pr miru, ker nima veze. Vcasih je treba sestavke brat bolj pozorno. In ce bi jih prebrala, bi vidla, da govorimo o VARSTVU in ne o vrtcu. Ceprav (se) nimam otrok mi je jasno, da sta vrtec in varstvo dva razlicna pojma in da zna biti varstvo prekleto drago. Tako da stojim za svojem staliscem, da ce je varstvo placano od 8-16 je brezveze, da se otroka jemlje prej ven in placuje tako ceno. Dovoljene so izjeme, ki pa ne smejo postati pravilo. Ce bi se dogovorili za varstvo po potrebi in placilo sproti, pa je druga storija.

To, da se tip ne ukvarja z otrokom pa... ja to je problem. Ker nimam izkusenj s tem, ne morm bit pametna.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
29.1.2011 14:36:54   
karmy
jaz osebno ne mislim da ni nic narobe, da je otrok v varstvu. Je z svojimi vrstniki, veliko igracami in do 4-ih popoldan.

In vsak od nas ( ce rece ne, laze) hoce imeti cas zase... ce jo pride iskat ob 4-ih pol se pa ukvarja z njo, se mi zdi cisto nic narobe. Varstvo je pa tako ali tako placano do 4-ih. zakaj bi nekdo zapravljal denar ne da bi koristil to storitev?

< Sporočilo je popravil karmy -- 29.1.2011 14:39:30 >

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 41
29.1.2011 17:20:29   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

Varstvo je pa tako ali tako placano do 4-ih. zakaj bi nekdo zapravljal denar ne da bi koristil to storitev?

Ne morem da ne bi komentirala, PA KAJ SE RES VSE, ČISTO VSE GLEDA SKOZI DENAR?!? Ne vem no...meni čas z otrokom pomeni VELIKO, VELIKO več, kot pa tisti denar ki ga dam varuški in ga vedno dvignem takoj ko ga lahko, ker kolikor jaz razume je varstvo namenjeno času ko smo v službi ko ne moremo biti z otrokom ne? Zakaj potem imeti otroke, če...gledamo vse skozi denar...ne vem no....

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 42
29.1.2011 20:07:44   
Izabelina
Torej, se jaz tista ki zahtevam preveč ali kaj??

nisem brala ostalih odgovorov (no sm sam se ne spomnem kaj so rekle ostale)...

js bi sam na to odgovorila: po mojem mnenju nimaš pravice od svojega parterja zahtevat ničesar... sej ja nisi njegova mama, da bi mu postavljala zahteve... lahko prosiš, želiš, pričakuješ... naj bi bla enakovredna partnerja in pri enakovrednosti ni zahtev...

no kokr koli upam, da boste zrihtal... mogoče, če samo spremeniš tale odnos zahtevati/prositi, da se bo kej samo spremenilo...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

Neposredna povezava do sporočila: 43
29.1.2011 20:13:56   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

da je fino biti z otrokom, tudi če mamice ni zraven in da naj kdaj poskusi tudi sam, ampak….

ce reces, da se naj ukvarja z otrokom, je presirok pojem. moski rabijo NAVODILA.

npr:
-sestavljajta kocke medtem, ko se jaz tusiram
-berita knjigico medtem, ko jaz likam
-pojdita na sprehod medtem, ko jaz pospravljam

pri nas deluje tako in samo takouser posted image

Hočeš rečt...moj moški rab navodila, a nede?

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 44
29.1.2011 20:20:55   
kalbo
Avtorici teme pa...in kaj bi ti, da počne nekaj na silo, po tvojih merilih al kako? Rada bi na telovadbo z otrokom, da se navadi vrstnikov. Kul, vse lepo in prav, sam zakaj vlečt v to še deca, če mu ne sede? V bistvu ti hočeš, da se ubada z otrokom po tvojih merilih, pa če je to kvadratni koren al pa ne.

Najlažja pot, da se ded zašteka z otrokom je, da se ti zgubiš na službeno pot za teden dni. Enostavno, brez prisile in frustracij. Otrok bo preživel, ded tudi, pa še zaštekala se bosta.

Neposredna povezava do sporočila: 45
29.1.2011 21:32:29   
m_o_i
Najlažja pot, da se ded zašteka z otrokom je, da se ti zgubiš na službeno pot za teden dni. Enostavno, brez prisile in frustracij. Otrok bo preživel, ded tudi, pa še zaštekala se bosta.

a pri vas je pa sluzbena pot mogla bit!? user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 46
30.1.2011 8:52:19   
sanja87
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

a pri vas je pa sluzbena pot mogla bit!? user posted image

user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 47
30.1.2011 11:36:02   
Sonchek83
Hm..... Torej, da svojega partnerja silim, da se ukvarja z otrokom na moj način in ne na njegov svojevrsten, kar pomeni da se ne ukvarja z njim.... Če je tako, ga bom pa še naprej "silila"! Če je to edini način, da ga pripravim do tega, da bo spregledal, potem bom pač taka. Enostavno ne morem dojeti kako je enim čudno, da si želim da se partner ukvarja s svojim otrokom. To je zame narobe svet!!!! In ja, napisala sem, da zahtevam, ker prosila sem in se lepo pogovarjala in ga poskušala pripraviti čez pogovor do tega, da mi vsaj nekako razjasni svoje videnje vzgoje otroka, ampak potem sem pa obupala. Spoštujem svojega partnerja kot človeka s svojo preteklostjo in vem kako je bil vzgojen, kar se seveda odraža tudi sedaj pri najinem otroku, ampak tako kot sem jaz določene napačne vzorce pripravljena priznati in se z njimi spopadati, tako v vzgoji in partnerstvu, ker nikakor nisem perfektna, tako si želim, da se tudi on potrudi.
Otroka puščati v varstvu do zadnje minute, ker pač mastno plačujemo za to, je zame popoln absurd!!! Potem pa lahko dam še kakih sto evrov zraven pa naj ga kar varuška vzgaja in skrbi za njega, če že tako gledate na to. Meni je vsaka minuta z mojim otrokom dragocena, če jo lahko peljem uro pozneje ali pa grem uro prej po njo bom to tudi naredila. Se razume, kdaj pa kdaj vsak rabi kak dan zase, če si ga le lahko privošči. Hvala bogu. Ampak kak dan je pa potem tudi lepo, če ga popolnoma posvetiš otroku, če imaš za to čas. Pač ne morem razumeti in sprejeti tega, da moj partner cel dan zabušava in hodi na kavice ipd.in potem še po možnosti gre zadnjo minuto po hčerko, nato pa še po možnosti pričakuje, da mu bom kaj skuhala!! Saj ne rečem, pomije posodo in tudi skuha kdaj pa kdaj, tukaj mu ne morem oporekati, ampak to ponavadi dela takrat, ko sva s tamalo že doma, ker prej pa cel dan ni imel časa!!??
In valda, baba komplicira za znoret, ko hoče, da partner da nekaj od sebe, je že preveč zafrustrirana in ne vem kaj še vse!! Če bi pa bilo obratno, če bi moški pisal, da se žena ne ukvarja z otrokom, takrat bi pa po moje bila cela panika, da zanemarja otroke, da kako si lahko to dovoli, da otrok pa ja rabi mati, to je pa ja treba socialni prijaviti....user posted image  
Jaz hodim na delo, on dela ko pač dela, zasluži od mene več, četudi bo delal samo dvakrat na mesec, za otroka sva se odločila oba, otrok rabi oba starša, da ga vzgajata in ne samo enega, drugemu pa samo da prođe vrijeme. Res je, takrat ko je z njo, ko pride do tega, da moram jaz dlje ostati v službi, se imata fino skupaj, ampak to je takoooo redko, pa še takrat me zna poklicati in vprašati kdaj pridem....

(odgovor članu sanja87)
Neposredna povezava do sporočila: 48
30.1.2011 12:52:28   
karmy
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

IZVIRNO SPOROČILO: karmy

Varstvo je pa tako ali tako placano do 4-ih. zakaj bi nekdo zapravljal denar ne da bi koristil to storitev?

Ne morem da ne bi komentirala, PA KAJ SE RES VSE, ČISTO VSE GLEDA SKOZI DENAR?!? Ne vem no...meni čas z otrokom pomeni VELIKO, VELIKO več, kot pa tisti denar ki ga dam varuški in ga vedno dvignem takoj ko ga lahko, ker kolikor jaz razume je varstvo namenjeno času ko smo v službi ko ne moremo biti z otrokom ne? Zakaj potem imeti otroke, če...gledamo vse skozi denar...ne vem no....

potem pa daj odpoved v sluzbi, saj ne rabis denar za zivljenje, pa prezivi ves svoj ljubi cas z otrokom in ga ne socializiraj z drugimi otroki...sigurn mu bo to koristilo kasneje v zivljenju *sarkazem*user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 49
30.1.2011 13:34:22   
Izabelina
sam če je tvoj partner tko slab oče... zakaj sta se pa odločila za otroka? a pa si že prej vedla, da ma tako mišljenje o vzgoji otrok? (namreč, da vse pade na tvoja ramena)...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

o brihti
Naša črtica koraka

Se zgodi, da kdaj prav pride, če je imaš malce pre-več. Kako bi glede tega označili sebe?

da, sem dovolj brihtna. (35%)

to je domena mojega partnerja. (3%)

ravno prav, ne preveč, ne premalo, se pa opazi. (30%)

ha, zagotovo vem, da ni dedno! (6%)

ne razumem te ankete. (22%)

sem lepa. (5%)

Število vseh glasov: 186

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!