gospayamahica
|
špelca marleca 1....vsaj pri nas je tako, da če se odločiš za epiduralno, ti osebni ginekolog napiše napotnico (nekje okrog 35 tedna) s katero greš v porodnišnico, kjer nameravaš roditi. Greš k anasteziologu, ki ti jo pripravi na osnovi tvoje teže, starosti, višine in vseh ostalih nosečniških podatkov. Tako da ko prideš rodit, te epiduralna že čaka, NE rabiš je pa uporabiti, če je mogoče porod lažji oz. ne tako boleč, kot si pričakovala. Epiduralna ti omili bolečino v določenem porodnem obdobju, na koncu pa vsekakor popusti. Kot negativni učinek sem prebrala, da se 90% porodov, kjer se epiduralna uporabi, konča vakumski. Saj po eni strani logično....če te inekcija "omrtviči" res ne čutiš kdaj in kako močno moraš potiskati... Pri nas tj. v MS porodnišnici je epiduralna zastonj, mislim, da je tako po vsej SLO....Ali??? pokamoka...pri nas te v šolo za starše pokličejo kar sestre tvojega izbranega ginekologa. Smo pa bile nosečke v različnih tednih nosečnosti, ene že mesec dni pred porodom, ene pa komaj v 20 tednu. Vse skupaj smo imele 5 ali 6 krat, po uro in pol v povprečju. Imele smo tudi telovadbo za nosečke, partnerji pa na koncu dobijo potrdilo, da so obiskovali šolo za starše. To potrdilo predložijo, ko bomo me šle rodit, in tako plačajo samo pol cene za prisostvovanje pri porodu. Je kar zanimiva ta šola za starše in mi sploh ni žal, da sem šla. SRCE te popolnoma razumem!!!! Moški so včasih tak čudni in nas ne razumejo. Če je tako prepričan, da mogoče TA trenutek še ne potrebujeta drugega avta, naj on tebi odstopi svojega, on pa hodi v službo in po opravkih peš. Me zanima, kako dolgo bo vztrajal pri tem, da ne potrebujeta drugi avto! Saj jih imamo rade in oni nas tudi, ampak včasih nas enostavno ne razumejo. Saj nimam kaj reči, moj vse naredi, vse kupi, NE razumem pa, zakaj mu je tako presneto težko iti z mano na spreho, brati revijo Novorojenček, .... ob nedeljah pa mu ni težko s kolegi iti na 2 nogometni tekmi, da sem skoraj vsako nedeljo cel dan sama!!!!In potem ko "znorim" zaradi tega, sem pa jaz bav bav, in me dajejo hormoni, in sem nemogoča, .... ah!!! Lep sončen dan vam želim !!!
|