*Katja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina js Eve nikol ne pustim jokat... sm pogruntala, da je ful lažje, če se odzovem na tisto prvo začetno jamranje oz. pojokavanje, kot, da čakam, da se čis razdere... ker pol jo morm najprej umirjat in nost gor pa dol, da sploh neha kričat... če pa takoj pridem jo vzamem vn pa nardim samo par korakov po sobi in že spi naprej... ampak mi ni treba tega ponovit več kot enkrat... no vsaj do zdej ni blo treba... No tako nekako piše ja, da ujamš tisti trenutek in potem otork sploh ne joka. Morda nisem dovolj natančno napisala. Pomemno je, da otroka v pravem trenutku daš spat, in če vidiš da je zaspan, da tudi če joka, je to lahko zato ker se upira zaspanosti in s tem da ga dviguješ in tolažiš, ni rešitev. On govori, da je to protestni jok, ker bi bil raje s teboj, ampak ker ti veš, da je bolje zanj da zaspi (ker ima znake zaspanosti), ga pustiš. Pravi, da je to nekaj drugega, kot da otroka poležeš in greš stran. Takrat joče po pozornosti. No sej ne vem, jaz pri spanju skoz neki preizkušam, in pol ko enkrat nekaj vidim da je ok, se tega držimo. Itak se to enkrat podere, pa spet začenemo nove načine iskat. Ej Tinka, imate v sobi rač, da si lahko takole na vezi z nami. Super, da spi, kar naj si odpočije. Boš videla, da bo vse ok...oz je že ok Izabelina, mi smo tudi poskusili z anglečkom, pa je moj dragi hotu zraven violino igrat...to je bil jok. Violina je čist preglasna in Zala čist razburjena postane, ko vidi, da jo je vzel v roke Aja, si to terapijo mislila pri Gostečniku delat? Sončnica, je bil tam na tistem tvojem hribu kakšen velik križ...ker potem si bila na Jetrbenku...mislim da se tako reče.
|