|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2. del
1.2.2011 11:44:52   
teodora75

IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

otroka pustiti jokat....jaz sem npr tako aneja kot tudi jakoba zdaj, ko je bil zaspan odlozila v posteljo, dudo, plenicko, pobozat in spat. Ce se ko grem stran zacne jokat, grem nazaj, ponovim postopek in tko v nedogled. Mislim, da ni bolj grozne stvari na svetu kot to, da otrok joka, kliče po tvoji pozornosti, ti pa ga pustiš jokati. Si ne predstavljam kako hudo obupan mora biti, ker njemu najvaznejsa oseba na svetu ne pride k njemu, ima obcutek tesnobe, osamljenosti in ko bo 40 minutah zaspi ali več, je to samo zaradi tega, ker nima vec moci jokati in od same izcrpanosti zaspi. In naslednji dan bo prej odnehal jokat, ker je itak že "obupal" nad takim staršem. Seveda je treba ločiti tle za kak jok gre. Samo tako majhni otroci kot so naši, si res želijo samo našo pozornost, ljubečo toplino in če jokajo zato, je greh če jih ne pockrlaš. Pa četudi to zahteva od tebe več vstajanja, energije, ipd. In potem ko so starejši itak ne jokajo več toliko in ti povejo ko jih kaj muči, se sami pridejo stisnit k tebi in pocrklat, ko pa pridejo v puberteto, pa bomo mogoče lupčka deležne samo še ob kakem prazniku.user posted image

Se 100 x podpišem pod tole!!!
In čeprav je prihajalo s sto koncev, kako scrkljanega otroka imamo/bomo imeli, mi zdaj, pri dobrih 4 mesecih na nek način že 'vrača' za to, ker ga res nikoli nismo pustili jokat. Zdaj so tudi pri nas 'nebeški' časi, ko ga lahko zvečer poljubčkam, povem da ga imam rada, odložim in v 90% sam zaspi. Se pa zavedam, da bo lahko spet drugače.

tinka in Anej, mislimo na vaju tudi naprej!

Miren dan!

T.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 551
1.2.2011 12:30:21   
*Katja
i

< Sporočilo je popravil *Katja -- 1.2.2011 12:33:03 >

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 552
1.2.2011 12:32:14   
*Katja

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

js Eve nikol ne pustim jokat... sm pogruntala, da je ful lažje, če se odzovem na tisto prvo začetno jamranje oz. pojokavanje, kot, da čakam, da se čis razdere... ker pol jo morm najprej umirjat in nost gor pa dol, da sploh neha kričat... če pa takoj pridem jo vzamem vn pa nardim samo par korakov po sobi in že spi naprej... ampak mi ni treba tega ponovit več kot enkrat... no vsaj do zdej ni blo treba...

No tako nekako piše ja, da ujamš tisti trenutek in potem otork sploh ne joka. Morda nisem dovolj natančno napisala. Pomemno je, da otroka v pravem trenutku daš spat, in če vidiš da je zaspan, da tudi če joka, je to lahko zato ker se upira zaspanosti in s tem da ga dviguješ in tolažiš, ni rešitev. On govori, da je to protestni jok, ker bi bil raje s teboj, ampak ker ti veš, da je bolje zanj da zaspi (ker ima znake zaspanosti), ga pustiš.
Pravi, da je to nekaj drugega, kot da otroka poležeš in greš stran. Takrat joče po pozornosti.

No sej ne vem, jaz pri spanju skoz neki preizkušam, in pol ko enkrat nekaj vidim da je ok, se tega držimo. Itak se to enkrat podere, pa spet začenemo nove načine iskat.

Ej Tinka, imate v sobi rač, da si lahko takole na vezi z nami. Super, da spi, kar naj si odpočije. Boš videla, da bo vse ok...oz je že ok user posted image

Izabelina, mi smo tudi poskusili z anglečkom, pa je moj dragi hotu zraven violino igrat...to je bil jok. Violina je čist preglasna in Zala čist razburjena postane, ko vidi, da jo je vzel v rokeuser posted image

Aja, si to terapijo mislila pri Gostečniku delat?

Sončnica, je bil tam na tistem tvojem hribu kakšen velik križ...ker potem si bila na Jetrbenku...mislim da se tako reče.

Neposredna povezava do sporočila: 553
1.2.2011 12:43:18   
nadka30
dannnnnnnnnnnnn
se opravičujem ker se nekaj časa nisem javila ampak smo bili čist terenski z pripravo na krst.
tinka- držim pesti da je že vse za vama in da je vse okuser posted image user posted image user posted image user posted image
vsem bolančkom pošiljamo koš zdravja

sedaj pa k našemu poročilu mis mo ok, krst je uspel niti enkrat ni zajokala ampak je z okroglimi očmi gledala kaj se dogaja okolil nje, cerkev je bila full lepa saj še niso pospravili božičnih smerečk in jaslic tako da je bil čist božični filing, torta je bila dobra ostalo jo je zelo malouser posted image user posted image user posted image user posted image v glavnem uživali smo je bil hec ko naju je župnik povabil odspred in jih je velika večina mislila da se boma poročila in da boma sedaj izmenjala prstanauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image saj po eni strani mi je malo žal da tega nisma storila pa saj bo bomo imeli pa še v prihodnosti eno feštouser posted image user posted image user posted image user posted image .
Drugače tudi mi se še ne obračamo tudi nadja se je začela komaj pri 6 oz 7 mesecih tako da tega niti ne pričakujem niti kaj veliko noče biti na trebuščku ji najbolj paše kar na hrbtu ali pa na strani.
Malo poskušamo z gosto hrano pa ni ne vem kako velikega navdušenja tako da smo trenutno na mirovanju in uživamo pri maminem mlekcuuser posted image user posted image user posted image user posted image se moram pa pohvalit po cca 2 mesecih smo spet končno spali to pomeni da se mi je zbudila samo 2x na noč ma to je naš rekord, nazadnje sem tako spala na dan pred prvim ceplenjem- ja punce lanskega decembrauser posted image user posted image user posted image user posted image moram rečt da je prav pasalo se končno 6 ur skupaj se naspatuser posted image
Drugače pa pridno rastemo spet se nam nekaj pojavljajo te sitne temence ampak mi smo vztrajni in jih bomo pregnali.
Moram pa pohvalit še našo nadjo letos je prvošolka in sedaj so pisali test iz matematike in ja naša pupa je dobra v matematiki mami pa ponosna da se ji smeji do koroškeuser posted image user posted image user posted image

tako to bo v kratkem vse punce uživajte naši sončki so tega vredniuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Katja)
Neposredna povezava do sporočila: 554
   [Brisano sporočilo]
1.2.2011 12:57:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 555
1.2.2011 13:24:04   
Izabelina
Izabelina, mi smo tudi poskusili z anglečkom, pa je moj dragi hotu zraven violino igrat...to je bil jok. Violina je čist preglasna in Zala čist razburjena postane, ko vidi, da jo je vzel v rokeuser posted image

Aja, si to terapijo mislila pri Gostečniku delat?

user posted image user posted image ja kitara je bolša za te zadeve... sam pri nas pa moj ni veren in pol mava angelčka kr akapela... ob kitari pa vse ostalo...

ja družinsko terapijo pa na našmu faksu vodi gostečnik...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu *Katja)
Neposredna povezava do sporočila: 556
   [Brisano sporočilo]
1.2.2011 13:26:56   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 557
   [Brisano sporočilo]
1.2.2011 14:23:53   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 558
1.2.2011 14:31:01   
mala
Tinkatonka - samo, da je za vamiuser posted image . Aneju pa zdaj čimlažje in hitro okrevanje pa velik crklanja.

Lenart je še kar prehlajen, mu iz nosa teče in ko kašlja je kar grdo slišat...jutri imava zdravnika pa bomo vidli kaj bo povedal..

Glede puščanja otrok, da joka...se popolnoma strinjam s Tinko, ker sama izvajam enake metode.
Je pa res, da naš zelo zelo malo joka...je en velik dobrovoljčekuser posted image . Pa recimo, da ne pride do besedeuser posted image

Almera - en zaboj user posted image  za zdravje....

Tannya - kako ste pa vi kaj? So ugotovili kaj je z Živo??

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

Neposredna povezava do sporočila: 559
1.2.2011 14:58:10   
lillchy123
sam da je sonček, pa je takoj vse lepše

medve sva iz RA in je vse ok. imamo močno 4-mesečnico po njenem se čist lepo redimo, je pa svetovala, naj ji kar probavam dajat gosto hrano po žlički. glede motorike tako kot zdaj, jo spodbujat, edino rekla je, naj se posvetujem z našo P, ker možno, da ima tamala težave z odposrnostjo. da je to pogosto pri teh, ki so malo prej rojeni.in glede vrtca- lahko mi da priporočilo, naj jo sprejmejo zaradi bratca. da je to že naredila in da je vrtec upošteval. skratka, res je zlata tale naša zdravnica v RA

tinka-kako je mali bolnik? pa ti? kdo je pa operiral?

zdej pa čakam na moja fanta- imata govorilne ure
aja, >Naja pa spiiiii

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 560
1.2.2011 15:24:18   
Izabelina
Eva se pogovarja po skaypu z nekim američanom user posted image user posted image   user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 561
1.2.2011 17:01:44   
tannya

Tinka :samo, da je za vami in naj mali junak hitro okreva.

Jok otrok: Tinka zelo lepo si napisala in se globoko strinjam s tabo. Naša Ž. je več kot 3 mesece večino časa prejokala in smo jo nosili na tisoč načinov in umirjali. In res nikoli je nismo pustili jokat. Zdaj je pa sicer še vedno velikooo budna, ampak je pa pa taka dobrovoljka, pravi sonček. Sem pa nekje slišala ali brala, da je sin od enega avtorja, ki je pisal o kao nadzorovanem joku naredil samomor in da je potem ta isti človek nehal propagirati to metodo joka. No, tale je malo skrajnauser posted image .

Izabelina: ti sigurno poznaš knjigo Rahločutnost do otrok od Katarine Erzar , a ne? Meni je ta knjiga super. Sem jo v službi dobila, ker MOL sofinancira programe tudi od Frančiškanskega dr. inšt.

Almera; upam,da boste kmalu boljeuser posted image user posted image user posted image

Lilchy:: super za RA. Naja je carica, itak.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 562
1.2.2011 17:04:34   
tannya
Mala: Živa je tako kot je bila,v petek imava še gastro ambulanto.Se ne nadejam kakšnih ugotovitev....

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 563
1.2.2011 18:06:37   
NiNiBo
Tinkatonka&Anej super, da je za vama sedaj se pa lepo crklajta!!!!
Katja* nekaj seveda na igrivi vadbi, pa v knjigi iste avtorice, pa Miselni razvoj dojencka in malcka (Jackie Silberg), Baby Minds (Linda Acredolo), a imas nasvet se za kaj? Tole z varstvom ti pa tudi jaz posiljam nas kontakt, ker se zna zgoditi da bomo kaj rabili, ce ne drugega pa kaksen vecer, da bova sla lahko ven.
nadka30 user posted image user posted image user posted image  za krst
animacija nasih sonckov tudi Neo zahteva svoje, smo se tudi pri nas mal trudili s klavirjem pa tudi ni bil pretirano navdusen, bo treba spet poskusit user posted image user posted image user posted image .
kavica danes je bilo prav fino, so bili nasi soncki tko pridni, smo se prav fino naklepetale. Res je tannya kar pravis, Ziva je kot drugi otrok, tak soncek je postala, ful se zamoti sama, skratka ne duha in sluha o jokici.
jok midva nikoli nisva pustila Nea jokat, ko ga je kdo cuval sva izrecno narocila, da je pac to najin nacin in naj naredijo isto. Meni se zdi to edino pravi nacin, ker vse drugace bi delala proti svojim custvom.

Mi smo imeli danes prvo cepeljenje in ga junasko preziveli, nase mere ob 4 mesecu pa so: 5720g, 66 cm in (og)40.5cm. Neke reakcije do sedaj nima, tako da vse pod kontrolo. Pa kupila lustkane lesene igrace, user posted image  spet prevec zapravila.  

Neposredna povezava do sporočila: 564
   [Brisano sporočilo]
1.2.2011 20:40:11   
Brisani uporabnik

(odgovor članu NiNiBo)
  Neposredna povezava do sporočila: 565
1.2.2011 21:00:16   
tinkatonka
Evo Anej spi, jaz pa na FB visim. Sem pa v temi, ker tudi sosedi spita. user posted image Sicer se bom počasi vseeno vlegla, pa mal še keglovih vaj naredila, pol pa v kino mižule.

Anej je super razpoložen, kot da ne bi bil operiran. Kr malo preveč živahen, ni smel danes v igralnico, ker mora kao počivat, pa se mu je trgalo od energije. Je bil pa ful zalostem, ker ni smel jest, tak da je v tem smislu malo trpel. Boli ga drugače nič.

Jutri pa domooovvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv!

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 566
1.2.2011 21:02:38   
Jazzy1
Čisto na hitro...

tinka - upam da je vse bp!! No vidiš, pa je končno le za vami user posted image user posted image

kavica danes - short but sweet! Hvala punce za prijeten čvek user posted image P.s.: fuuuuuul mate pridne otroke user posted image

katja - a sem kakšno ponudbo za varstvo preskočila? Sem vidla da si Ninibo nekaj to omenjala user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 567
1.2.2011 21:24:54   
NiNiBo
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1

kavica danes - short but sweet! Hvala punce za prijeten čvek user posted image P.s.: fuuuuuul mate pridne otroke user posted image

katja - a sem kakšno ponudbo za varstvo preskočila? Sem vidla da si Ninibo nekaj to omenjala user posted image user posted image

A dej nehi, jazzy ti tud user posted image user posted image user posted image .

Tole katja* pravi:

IZVIRNO SPOROČILO: *Katja

Aha še to, tiste, ki bi potrebovale kakršno koli varstvo otrok v prihodnosti, mi prosim to pošljite na ZS, da posredujem naprej mojim sošolkam.(predšolska) Jazzy, veš da takrat nisem imela tvojega klica? Daj, pošlji mi kako z varstvom na ZS, da posredujem naprej.

tinkatonka super vidva tole stimata, sem vesela da je Anej vse tako super prenesel. Sej sem ti napisala, to bo slo vse tip-top, zato ker ima krasno mami. user posted image  Eno mirno nocko vama zelim jutri pa veselo domov!!

..jutri pa soncek, po jutrajsnem pa obiski do ponedeljka - pride od N. ena prijateljica iz Spanije (sicer nizozemka) s svojim loverjem.

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 568
1.2.2011 21:44:29   
Jazzy1
IZVIRNO SPOROČILO: NiNiBo

A dej nehi, jazzy ti tud user posted image user posted image user posted image .

Džisus, čist je šlo mim mene. user posted image user posted image Tnx.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 569
1.2.2011 21:57:31   
NiNiBo

user posted image user posted image user posted image  mal ekstra spanja, pa bo takoj boljs mami!!!

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 570
1.2.2011 22:06:39   
Jazzy1

user posted image user posted image user posted image  mal ekstra spanja, pa bo takoj boljs mami!!!

Ok, bom rekla Tomu, da si TI rekla da mora več spat. Maybe then it'll work user posted image user posted image user posted image user posted image Če je že do mame neposlušen. user posted image

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 571
   [Brisano sporočilo]
1.2.2011 22:13:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Jazzy1)
  Neposredna povezava do sporočila: 572
   [Brisano sporočilo]
2.2.2011 8:54:30   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 573
2.2.2011 9:13:15   
*Katja
Morgen

Dobila vaša sporočila glede varstva. Bom zrihtala v kratkem.
Danes sem pa prav dobre volje, včeraj bila na enem super predavanju o prehrani, danes je mož zjutraj z mano vstal ker ima en sestanek in gre kasneje v službo, zdajle se bompa počasi odpravila na skupino za mamice. Same lepe stvari.

Jao Tinka, si me spomnila, da bi blo fino mal keglove vaje delat, čist pozabla na touser posted image

Almera, za trebušne zadeve pri Ronji - jaz sem zali kar par kaplic aloje dala, in se mi zdi da je bilo potem veliko bolje. No sej ne vem, Ronja ima vročino, kaj pa veš kaj točno jo matra. user posted image

Ninibo, uh imaš že toliko literature na to temouser posted image Nimam nobene ideje, kaj bi še lahko. Kako z Zalo telovadit jaz bolj črpam ideje iz lastne domišljije, ne bi pa škodilo še kaj prebrat na to temo.

Ane tannya, tolk enga razvoja v zdravstvu pa ne vem kaj še, ne morejo pa ugotovit zakaj ima dojenček kri v blatuuser posted image Mah...sej verjetno se trudjo, ampak se mi zdi, da če bi šel pa privat, bi pa v parih dneh ugotovili kaj je.
Aja, jaz tudi poznam to knjigo Rahločutnost do otrok. Super da ti je všeč! Mi smo to knjigo dobili na tej skupini za mamice, ki jo tudi Katarina Erzar vodi.

Bravo Evauser posted image Je navdušena ne? A ni bila v tem času pri njih noč?

Ok, se grem počasi zrihtat, danes greva kar z avtom, na avtobsu vsi neki krehajo pa kihajo.

Neposredna povezava do sporočila: 574
2.2.2011 9:34:46   
Jazzy1
Jutro. user posted image . Ok, če sem včeraj rabla zjutraj 3 virtualne kave (verjemite, da bi tudi realne user posted image user posted image , but where would that get me??) jih danes 4. Mislim, da je bil najdaljši razpon 2 uri user posted image user posted image user posted image Pa ok no, sej vem da bi moja P najbrž rekla: se ima še pravico zbujati ponoči. Hmm... jaz pa mslim da bi se mu ta pravica lahko počasi  iztekla, duš tud!! Oz. bi mu jo vsaj omejila, glede na to da je fante že star 5 mesecev user posted image . Zdej pa vljudno prosim za nasvete user posted image user posted image .!!!!

tinka - ste že doma?

almera - ste že kej boljš?

tannya - zdej se pa res vsak dan spomnim nate zjutraj in si rečem da je pri vas to nekaj vsakdanjega in se čudim da tolk sveža zgledaš vsakič ko te vidim. Bravo!

knjige - ravno včeraj sem dobila 2 knjigi o dvojezičnosti, ki jih morm preštudirat pa še 2 luštni knjigici za Lijo in pa eno za mojo dušo (Eleganca ježa - je kera brala?) Tako da plan je da sem manj za PC in več pred tiskano besedo. Well, that's the idea, anyway user posted image user posted image

(odgovor članu *Katja)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.