|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2. del
25.1.2011 10:00:37   
eva2010
Jaz itak ne bi na hitro dodajala novih okusov in živil. V prvi vrsti mi je važno, da bi bil user posted image  sit, kar očitno ni, saj se tudi čez dan doji z tam od 1,5 ure do največ 3 ure presledka, torej ima zadnje dneve tudi 10 in več obrokov na dan.
Pol sem pa mislila če bo "mlečni riž" sprejel, čez kake 14 dni pripravljat riž z zelenjavo (korenje, bučke...) pol pa naprej. Ne vem bom vidla, naš fant zelo očitno kaže kaj si želi oz, kaj potrebuje in kaj ne. Pri Evi npr. nisem bila nikoli prepričana ali je lačna, zaspana, se želi stisniti itd., pri Lukcu pa vse to zelo dobro vem. Ne vem a so to izkušnje in sem bolj dojemljiva ali je res to od otroka odvisno.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 301
25.1.2011 10:27:04   
archie
Uvajanje GH: jaz sem ji hotela dati pire krompir (neslan, dodano samo moje mleko, da je ratala ful redka kašica). Pa je samo ven pljuvala. Isto naredi, če ji dam po žlički mleko ali čaj (kar drugače obožuje po flaški!!). Očitno tudi ona še ni dorasla žlički. Bomo sprobali čez kakšen teden še 1x.

Nenka: mi se s temencami borimo že 3 tedne. Najprej sem mazala z oljem, pa ni bilo nič bolje (samo pikice je dobila po čelu). Potem sem jo začela umivat z Mustela šamponom. Na 2 dni. Sedaj je bolje tam, kjer ima manj las. Na sredini, kjer ima ful las, ima še vedno temenca. Bo šlo počasi tudi to do.

Gostilna v Lj: uf, tam sem pa bolj boga user posted image

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu eva2010)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   [Brisano sporočilo]
25.1.2011 10:35:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 303
25.1.2011 10:37:45   
nenka7
temenca - pri tem, da je naš mali praktično plešast!! tako da nimam nobenih problemov zjutraj naoljiti glavice, pa z brisačko malo podrgnem, pa gre vse dol, ampak kaj, ko to čez par ur nazaj prileze!? ima kar vlažno glavico cel dan, ko mu nastaja, kot da bi mu iz teh por ven mezilo nekaj belega, potem se pa to posuši in je to potem to - temenca. bom poskusila še s tole oljno kapico, kot je benika predlagala, pa da vidimo, če bo kaj bolje. user posted image sej ne rečem, po glavici je bolje, ampak sedaj so še po čelu, obrveh in hudiča še po ličku!? user posted image

jaz tamalmu nisem še ničesar drugega dala kot mleko - dokler ga to zadovolji, se mi ne zdi nobene potrebe po uvajanju druge hrane. ko mu bo pa to premalo, pa bo dobil še kaj, ko bom vidla,da je nekak pripravljen, trenutno se mi pač še ne zdi, da bi mu dajala karkoli drugega. vsaka po svoje glede na to, kako se jim zdi, da otroci to sprejemajo...

29. 9. 2010 nama je spremenil življenje najin bučko Blaž

23. 11.2011 se je naši družini pridružil Tevž

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 304
25.1.2011 10:39:41   
eva2010
Almera zanimivo. Upam, da naš fant ne bo tolk zahteven, ker zdaj se mi je pa utrujenost že kar nabrala, ampak čez da se nikakor ne morem spravit spat, skoz mi gre čez glavo milijon opravkov. Upam, da bo pri nas GH vplivala na spanje ponoči, saj 2x do 3x mi ni problem se zbudit in dojit ampak 6x je pa res preveč.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 305
25.1.2011 10:42:41   
eva2010
Nenka7 tudi jaz sem do pred kratkim razlagala, da do 6. meseca ali pa vsaj 5,5. ne bom uvajala GH, po nekaj povsem neprespanih nočeh pa razmišljam drugače.

(odgovor članu eva2010)
Neposredna povezava do sporočila: 306
25.1.2011 10:49:13   
Jinx
GH: jaz bom tudi počakala, dokler ne dopolne vsaj 5 mesecev, potem bom pa videla. Zaenkrat kaže zelo zanimanje, ko midva jeva, ampak bo pupa še malo počakala user posted image Sem se pa kar bala, kako bo z mlekom, sedaj ko sem bila tako bolna ... Ampak je bilo vse OK user posted image

I Am One Of God's Mistakes

(odgovor članu eva2010)
Neposredna povezava do sporočila: 307
25.1.2011 10:50:56   
tinkatonka
GH....pri nas ima samo riževo kašico zvečer. Predvsem zaradi polivanja. Spi mi itak nič dlje. Ampak meni je važno, da ni pobruhan ponoči, ker ko sem ga preoblačila, se je zbrihtal in ni hotel več zaspat. Je pa že polizal banano in jabolko in mu je oboje všeč user posted image

Evo danes bo za kosilo zeljnata juha s krompirjem, ki se že kuha, potem pa šibava z A. in J. peš do pokopališča svečko prižgat, kjer se dobimo z mojo mami, da prevzame Aneja, jaz grem pa še en ornk krog naokrog in domov. Sicer vreme ni tipi topi, samo bolje to kot da se nam skisa notr.

tannya...držim pesti in mislim na vaju. Za soboto pa pol velja? Ob 20h, al ob 21h?

almera...upam,da se Bor hitro izvleče iz bolezni.

čav bav

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu eva2010)
Neposredna povezava do sporočila: 308
25.1.2011 10:52:39   
eva2010
tinkatonka - kakšno riževo kašico pa imaš, ali jo sama pripraviš, ali je kupljena. Kolikokrat se ti pa ponoči zbudi sicer?

Neposredna povezava do sporočila: 309
25.1.2011 11:15:43   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: eva2010

Jaz itak ne bi na hitro dodajala novih okusov in živil. V prvi vrsti mi je važno, da bi bil user posted image  sit, kar očitno ni, saj se tudi čez dan doji z tam od 1,5 ure do največ 3 ure presledka, torej ima zadnje dneve tudi 10 in več obrokov na dan.
Pol sem pa mislila če bo "mlečni riž" sprejel, čez kake 14 dni pripravljat riž z zelenjavo (korenje, bučke...) pol pa naprej. Ne vem bom vidla, naš fant zelo očitno kaže kaj si želi oz, kaj potrebuje in kaj ne. Pri Evi npr. nisem bila nikoli prepričana ali je lačna, zaspana, se želi stisniti itd., pri Lukcu pa vse to zelo dobro vem. Ne vem a so to izkušnje in sem bolj dojemljiva ali je res to od otroka odvisno.

Jaz bi na tvojem mestu mogoče še probala z AM, če mu bo mogoče pa to dovolj... user posted image  Pa pol s kašicami. Sicer pa naredi kot misliš, da je prav - pa boš tak vidla, če ti mali zavrača ali pa če ima težave s krči,...

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu eva2010)
Neposredna povezava do sporočila: 310
25.1.2011 11:21:45   
Izabelina
evo naju s cepljenja...

no dr. je rekla, da naj evi naslednji tedn začnem uvajat GH ker se je v enem mesecu zredila samo 300g

Da naj začnem z nekimi riževimi kašicami npr od Hippa user posted image Tinka help... vem, da Jakob to tut je... a to po flaški al po žlički... pa rekla je da naj ji to zvečer začnem dajat... uglavnem čimveč info pliss!!

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 311
25.1.2011 11:31:01   
tinkatonka
Da naj začnem z nekimi riževimi kašicami npr od Hippa Tinka help... vem, da Jakob to tut je... a to po flaški al po žlički... pa rekla je da naj ji to zvečer začnem dajat... uglavnem čimveč info pliss!!

Ja od Hippa je. Jaz sem mu dajala po flaški. Npr v 5 meric mleka in 150ml vode sem dala eno merco in pol. Pa seveda večjo luknjo cuclja, da gre skozi. No pa je isto polival. Pa sem mu začela dajat po žlički pa je kr lepo pojedel. No zdaj pa že od cepljenja naprej noče več po žlički in smo nazaj na flaši in presenetljivo tud polije ne več.user posted image Važno da pomaga, kot rečeno dobi to kašico zaradi polivanja ne zaradi tega da bi se nahranil in dlje spal. Drugače so pa navodila kako pripravit tudi na škatli.

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 312
25.1.2011 11:36:10   
Izabelina
kot rečeno dobi to kašico zaradi polivanja ne zaradi tega da bi se nahranil in dlje spal. Drugače so pa navodila kako pripravit tudi na škatli.

Ja sej Eva spi ponoč tut po 12 ur... tko, da ona tut ne bo dobivala tega zarad spanja... Zdravnica je rekla, da naj začnem s temi kašicami potem pa zelenjava pa sadje, ker se premalo redi od mleka... sm ji povedala, da pride patronažna šele sredi februarja pa je rekla, da naj ji pa do takrat vsaj te kašice dajem...

ne vem še kaj nej nardim... a ji bom dajala to al ne... do naslednjega tedna bom še počakala pol bom kupla te kašice pa bom vidla...

kot mu je usojeno!

Neposredna povezava do sporočila: 313
25.1.2011 11:41:24   
corfu
Izabelina, koliko pa je težka?

Uživaj življenje...

Neposredna povezava do sporočila: 314
25.1.2011 11:51:31   
Izabelina
pri 3 mescih je bla 6040g velika 63,5 dans pri 4 mescih in 3 dneh pa ima 6390g in 66 cm...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 315
25.1.2011 12:55:52   
katrinka
da me ne boste kregale da me nic ni...berem samo ni casa sproti pisat...

uvajanje gh
- jaz bom ta teden zacela...pa bomo videli

Neposredna povezava do sporočila: 316
   [Brisano sporočilo]
25.1.2011 12:59:49   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 317
25.1.2011 13:43:08   
tannya
Evo nas!

Ne morem vam povedat kako raz..user posted image sem prišla s pediatrične!!!! Mater jim vidim šalabajzerji šalabajzerski!!!! Čakali sva kot blesavi v čakalnici, kjer je ena punca tako kašljlala, da smo vse mamice svoje otroke pokirvale. Pa je kao niso imeli kam drugam datiuser posted image . Prideva na vrsto, naju pregleda tako nezainteresirana in anemična pediatrinja, da se ji hotla pulz potipat, če je sploh živa. user posted image . Karkoli sem jo vprašala .hhm....bomo videli. 10 x me je vprašala isto stvar, nič poslušala,nič slišala. Na koncu je vzela blato in kri, kar je itak že naša P v petek naredila. Pa pravi še, da bo treba UZ trebuha, ampak da naj kar v petek še enkrat prideva, ker sva itak iz LJuser posted image ...halo, pa še enkrat med vse te bolne otroke. Potem naslednja je bila, da mogoče bi ji pa že gosto hrano dala...pa pravim, da se mi zdi, da še ni pripravljena, pa kaj če bo še slabše....njen odgovor je bil, no mogoče pa res neuser posted image user posted image user posted image . Skratka pojma nimajo kaj je, naslednji teden greva še v gastro ambulanto. Še vedno moram imeti dieto, pa se je res držat, ker ne vem kaj mislijo, da se je zdaj nisem ,al kaj...skratk drage moje, fuj in fej! Se opravičujem , da sem se tako razburila...ampak nekje moram tole ven dati! No, dober je to, da nama ni bilo treba notri ostati. HVALA, KER STE MISLILE NA NAJU!

Badminton: Jaaaaaa, to rabim Tinka. Meni je bolje ob 20. , če lahko izbiramuser posted image .

Uvajanje GH: Only zdrava pamet, očitno. Pediatri so zgleda še bolj zmedeni kot me! Jaz bom začela, ko bo tamala pripravljena.

Almera: pozdravite seuser posted image user posted image user posted image Pa škoda za badminton, tebe še nisem preizkusilauser posted image .

Jinx: super, da vam gre na boljeuser posted image user posted image

Mesto jutri: je katera za kavo jutri v mestu? Če bo vreme...seveda.

Temence: jaz ji glavo naoljim in pustim par ur, potem s trdim glavnikom fajn počešem dol. Jih kar spravim stran, res pa se potem kakšna nova naredi.

Za konec pa še to: ko sem prišla domov me je čakala pošta od naše osnoven šole in vabilo, da pridemo na spoznavni sestanek z bodočo prvošolko. No, pa sem se zjokala kot dete. Ne morem verjet, da gre moj otrok že v šolo.

Neposredna povezava do sporočila: 318
25.1.2011 13:58:19   
tinkatonka
tinkatonka - kakšno riževo kašico pa imaš, ali jo sama pripraviš, ali je kupljena. Kolikokrat se ti pa ponoči zbudi sicer?

Kot že rečeno je od Hippa. Je okrog 20h, potem pa ponavadi zvrsti vsaj dva do tri obroke ponoči, včasih na 4 ure, včasih je prvi daljši 5, 6 ur, pa potem na 3 ure.

tannya...nimam besed in te popolnoma razumem, da so te razkurili. Moja mami vedno reče, pišite pritožbe, ker če ne se bo še vnaprej to dogojalo, če ne vam, pa drugim staršem. A teste za alergije ji pa niso delali, kot so rekli da bojo. No kakorkoli že upam, da težavam, ki jih ima Živa, pridete čimprej do dna in da se bo stanje izboljšalo.

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 25.1.2011 14:02:49 >

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu eva2010)
Neposredna povezava do sporočila: 319
25.1.2011 14:36:19   
archie
tole naše zdravstvo je user posted image user posted image user posted image meni slabo rata, samo da pomislim, da bom morala iti k zdravniku.

Tannya, resnično upam, da kmalu ugotovite vzrok težavam!!! user posted image user posted image a kam drugam pa ne moreš it?

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

Neposredna povezava do sporočila: 320
25.1.2011 14:55:39   
NiNiBo
zbujanje in dojenje ponoci, soncica tudi mi se dojimo se vedno na 2-3 uri ponici, danes sem imela pa obcutek da skoraj na vsako uro. Tudi jaz sem upala, da bo nas Neo pocasi zacel malo vec spati, ampak ostajamo na istem ritmu.

GH vidim, da vas res ze veliko uvaja no jaz bom se malo pocakala, meni se Neo zdi se tako "zelen". Ampak kar me pa vedno mal "pikne" je pa to kje zaceti, ker se ocitno res skoz spreminja. Jaz imam naceloma nacrt zaceti pri hrani, ki povzroca najmanj alergij - torej korencek.

jazzy Meni so vsec naslednje lokacije samo sorry niso vse v Ljubljani imajo pa vseeno vecinoma moznost spanja: Posestvu Pule, Grad Otocec, Kendov Dvorec, Nebesa + Kulinaricna hisa Franko, Dvor Jezersek (Brnik), ter Galerija Repansek.  

o tannya  to je pa res ena svinj....ma dej no, sej je pa res danes tezko najti dobrega dohtarja. Upam, da bodo vsaj na UZ videli kako in kaj.

izabelina  Neo je imel pri 3 mesecih cca. 5440 g, pa sem prav vprasala ce ni panike, ker je med suhimi in mi je od P do patronazne (je bila ravno tam) zagotovile da ne. Delaj po obcutku, ker to je ocitno se najboljse - tako, da ce  mislis da res rabi dodaj, ti si njena mama, ti jo najbolje poznas in ti najboljse ves.

Na obali vreme zanic, ampak greva sedajle mal ven da se razluftava. Sem pa tudi jaz neki prekurjena danes, ne vem tisto ustajanje danes ponoci mi je res mal utrudil. Joj Almera, jaz upam da bo nam to prihranjeno, bo ze.

< Sporočilo je popravil NiNiBo -- 25.1.2011 14:57:24 >

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 321
25.1.2011 16:20:11   
benika
Izabelina, teh riževih kašic imaš malo morje. Imaš jih od Hippa, Milupe...Sej so vse isto sra nje, le proizvajalec je druguser posted image Kašico ji lahko daš po žlički, če jo bo sprejela, drugače pa v stekleničko med mleko.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   [Brisano sporočilo]
25.1.2011 16:44:24   
Brisani uporabnik

(odgovor članu NiNiBo)
  Neposredna povezava do sporočila: 323
25.1.2011 17:50:57   
Jazzy1
tannya - lahko rečm samo 'saj ni res pa je'. Žal me tak odnos nekako ne preseneča. Kako to da vama niso naredil testov za alergije?????

NiNibo - hvala za predloge, na večino teh sem tudi sama pomislila, ampak se mi zdi kar pomembno to, da svatje lahko mirno kaj popijejo in da se jim ni treba sekirat glede prevoza (torej mora biti še zmeraj toliko blizu Lj. da taxi ni ravno 50 plus €.

No, tudi pri nas smo SPET obležali. Lija ima vročine 38.9. Nimam pojma kje je staknila. Grrrrrr.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   [Brisano sporočilo]
25.1.2011 18:06:43   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?