Kerensa* -> RE: Nabaviti stanovanje v istem bloku kot so starši. Da ali ne? (11.1.2011 15:05:36)
|
Odgovorov nisem brala, tako, da moje mnenje samo za avtorico teme... Mi živimo v stanovanju v istem bloku, kakor ga. Tašča in g. Tast (smo pa kar nekaj več nadstropij razlike), je pa točno tako, kakor si sama napisala - do nas lahko pridejo v copatih. In tudi nama so življenje v stanovanju tako blizu staršev odsvetovali iz istega razloga. Pa vendar, če pogledam na vse skupaj, je plusov za nas veliko več, kakor minusov. Midva z g. Možem imava dva otroka in "babi servis" je ob dveh službah z niti ne ravno normalnima urnikoma dobrodošla prednost. Do pred kratkim sta bila tudi ga. Tašča in g. Tast še delovno aktivna, sedaj pa je šel g. Tast v penzijo, ga. Tašča pa je ostala brez službe, tako, da je "babi servis" v bistvu še bolj na voljo. In ker je blizu in ker je zastonj... je to fajn. Nemalokrat prav pride tudi lastna komoditeta. Zunaj dežuje, trgovina je sicer blizu, ampak jaz ne maram hodit' ven, ko dežuje, zmanjka mi mleka za kavo... kam ga grem lahko iskat', je jasno. In obratno - tudi ga. Tašča zna priti, ko in če ji česa zmanjka. Recimo temu vzajemna sosedska pomoč. Prepiri pri nas seveda so, ampak ne pa zato, ker smo sosedje. Imamo jih zato, ker se karakterno ne ujemamo, tako, da smo jih imeli tudi, ki sva z g. Možem živela drugje - in bi jih imeli tudi, če bi se zdaj odselila. Pa se ne bova. Stanovanje je za nas skorajda primerno veliko, absolutno je cenovno ugodno, za povrh vsega pa je še na lokaciji, ki nam vsem zelo ustreza - poleg vrtca, šole, trgovin oz. celotne infrastrukture. Go. Taščo in g. Tasta smo, vsaj tako se mi zdi, relativno hitro navadili na to, da smo mi samostojna družina in da njuna konstantna prisotnost zaradi bližine bivanja ni ne dobrodošla, ne primerna, tako, da s tem nimamo težav. Brez razloga ne prideta takorekoč nikoli (je pa res, da se jaz z njunimi razlogi ne strinjam vedno), zadnje čase pa pravzaprav tudi na splošno ne prideta pogosto. Mi nismo ravno tip družine, ki bi imel non-stop kakršnekoli obiske (imamo dokaj radi svoj mir, predvsem doma), pa tudi onadva nista navajena kofetkanja naokrog. Če je pri vas vsaj dokaj podobno, potem vama svetujem, da stanovanje kupita. Če pa misliš oz. če si prepričana, da bi bivanje poleg staršev prineslo več minusov, kakor je plus sam ugoden nakup, potem pa ne kupujta.
|
|
|
|