Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 28.3.2011 15:47:09
|
|
|
|
alma82
|
najini sončki so pa potem verjetno med najmlajšimi na fb-ju ... našo princesko sem jaz ''not'' prešvercala na mamin-svoj roj.datum
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 28.3.2011 15:51:22
|
|
|
|
ula77
|
katerega januarja si? mi smo 2.1., pa še deklice so.....capljamo za njimi, he he....še na FB bomo zadnje prišle....;-)
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 28.3.2011 15:55:16
|
|
|
|
alma82
|
he he sam res ja capljamo za njimi pomoje bova res zadnje, ki se bova priključile Mi smo še decembrke - 29.12.
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 28.3.2011 17:23:10
|
|
|
|
ula77
|
ker še nimam prijateljev se me očitno ma ne da najti na FB, mi katera še pošlje svoje ime, da ji pošlem prošnjo, da bom vidla, če bo potem bolje????
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 28.3.2011 17:57:38
|
|
|
|
alma82
|
Ula sem ti poslala ZS
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 28.3.2011 23:07:21
|
|
|
|
DeVilla
|
A potem bo tale tema zamrla, če bomo vse na FBju? Men bi bilo tole škoda, ker je konec koncev tukaj malo lažje sledit vsebini kot na FBju...
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 28.3.2011 23:33:14
|
|
|
|
alma82
|
Men je tud tuki velik lažje sledit kot tam... mogoče mi je pa tam tolk težje, ker smo čist frišni še pa tuki imaš smajlije (al jih pa jaz tam še nisem našla ), pa nekak mi je lepše... jaz upam da tale tema ne bo zamrla... jaz bom večkrat sem pogledala, kot pa tja
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 29.3.2011 7:33:52
|
|
|
|
ula77
|
alma, sem ti poslala prošnjo.....ja,tukaj je blo vse skupaj zelo pregledno, med nosečnostjo sem pobrala kupe koristnih inf....škoda, da smo se porazgubile, čeprav imamo sedaj druge skrbi..... Alma, je tvoja pupa pridna? moja je kot cukrček, spi kot polhek (končnooooo 7 ur!!), skoraj ni težav.....( moram nekam hitro potrkat!)
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 30.3.2011 14:26:42
|
|
|
|
alma82
|
Naša je tudi zelo pridna in tud aja okol 7 ur skupaj - trkam (ponoči samo). Čez dan pa se hranive na 3-4 ure. Naša edino kar hoče je, da se z njo skoz ampak res skoz pogovarjam ko je zbujena ... in vsak dan pa je dlje pokonci oz.so dnevni počitki vedno krajši ... to pomeni, da jaz nimam časa za nič drugega. Hvala bogu, da mi ni treba kuhati kosila ali opravljati kakršna koli druga opravila imam zlato taščo (zlata je pa zato, ker ni taprava biološka tašča ) in eno pridno teto, ki pride enkrat na teden pospravit bajto Naša edino jokca čez dan, ko je zaspana, pa še ta jok traja max 5 min predno zaspi. Zdej grem pa na FB še mal prečekirat ... se še vedno tam lovim
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 30.3.2011 15:53:53
|
|
|
|
ula77
|
joj, imas kar srečo s tašči in teto,...;-) jaz moram od prvega dne sama kuhat, pospravljat, likat( to je najhuje), imam pa to srečo, da se z Julijo ni treba nič pogovarjat....ko ima svoje ropotulje, pa v počivalniku igrače, ki na dotij žgolijo, je mama ne zanima, pa v tem času kaj postorim...ja, vsak je po svoje, a ne?
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 30.3.2011 20:34:03
|
|
|
|
alma82
|
no ta teta ni moja teta, je samo soseda ... jaz tud za druge ženske rečem tete npr. ''U tista teta ma pa hudo torbico'' al pa ''A ta teta misli pridt poračunat tole al ne'' ... Moj bi pa itak shiral, če bi čakal, da jaz kaj konkretnega skuham znam večinoma samo neke osnovne jedi...jajca, pohanje, krompir, juha iz vrečke pa kakšno pečeno meso in seveda vse vrste solate Ko si dragi zvečer zaželi palačinke, sam naredi maso (jaz sem jo enkrat probala in se mi sploh ni posrečlo ) jaz pa potem ponosno možu pečem palačinke Samo so res tile otročički tako različni Moja tudi ko se igra pod tistim lokom moram skor tud sama zlest pod tist lok da se ona lahko z mano pogovarja, dokler mlati po tistih igračkah Se je pa tolk navadla name, da ne glede na to, kdo jo drži, skoz spremlja samo mene , tko da se ji moram odmaknit iz vidnega polja, če se hoče kdo z njo pogovarjat Je pa še nisem pustila dlje pri komu drugemu (še nikoli nisem bila jaz v enem prostoru, ona pa v drugem), kot tolk, da skočim na vc in pod tuš. Sem skoz z njo. Zato se verjetno tudi hoče skoz z mano pogovarjat... Pogrešam pa cajt za kakšno peglanje las in pa lakiranje nohtov... moram zmeram lovit čas, ko spi... Ker je kar ne morem pustiti pri nekomu (niti pri njenem očiju ) da je pa jaz ne vidim... sej vem da to ni prav, ampak za enkrat ne morem iz svoje kože
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 30.3.2011 20:34:46
|
|
|
|
alma82
|
Kje ste pa ostale mamice?
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 31.3.2011 9:11:05
|
|
|
|
Dadi
|
Jaz sem tukaj..občasno, zdaj pa sploh ko so lepi dnevi . Naša malčica je tudi tako pridna. Raste, je se zabava in se mi zdi da gre pri njej ta razvoj še hitreje kot pri prvih dveh. Večkrat si rečem, joj ne tako hitro rast. Se pridno doji, vsak dan sva max. zunaj, naredim po par km na dan, tako da se imava lušno. Pa še družbo imam pri vozičkanju, ki je prej pri prvih dveh nisem imela. Lušno nam je
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 2.4.2011 22:50:59
|
|
|
|
DeVilla
|
Kuku, jest tukaj. Na FBju mi je zoprn, ker tolk časa nalaga pogovore, pa punce čist preveč čvekajo in ker nisem vsak dan prijavljena, moram preveč tem pogledat... Spanje - naš fantič ta teden spi rekordno dolge ure - od 20-21h enkrat zaspi, pa potem tja do 6-7h enkrat... Upam, da se to še dolgo ne bo spremenilo... Hrana - Novalac rula! Vozičkanje in avto - tamal zaspi v momentu, ko se mu začne ritka guncat... Zabava - všeč mu je vrtiljak nad posteljo, ful rad prijema različne stvari in si jih nosi v usta. Na mojo srečo se sam zelo zamoti s tem, tako da imam nekaj prostega časa tudi ko je buden. Odrivanje - na previjalni mizi se mi ful odriva hkrati z obema nogicama, mu je to v zabavo. Kravc pa ne pase rad, se začne hitro pritoževat. Teža in velikost - pri 3 mesecih 5,7 kg in 59 cm Še vprašanje: Ali svoje otročke kaj namažete s sončnimi kremami med vozičkanjem po soncu ali samo poskrbite, da je čez strehco še kakšna plenica, da ne sije direktno na njegovo kožo?
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 3.4.2011 8:31:03
|
|
|
|
alma82
|
Jaz tudi tuki Naša je danes prvič spala 8 ur, drugače spi 7 ur. Je pa res, da se ne zbudi sama, ampak jo jaz.Tako da bi pomoje še dlje sama spala. Jaz jo vzamem in nahranim takrat, ko slišim,da se premika. A ga ti zbujaš? Al začne jokcat al stokcat? Hrana- pri nas je zakon Aptamil proti krčkom iz Mullerja . Druge nismo niti probal. Tega sem kupila ko sem bila še , da imam za vsak slučaj,če meni zmanjka mleka...in zdej ji paše in smo kar na temu ostale Avto in vozičkanje - pri nas je popolnoma enako . Celo predno gremo, ko je ona že v lupinci ali pa v košari in se jaz še oblačim začne včasih malo godrnjati, če se jaz preveč obiram.... in potem jo samo malo ruknem v košarico in se takoj umiri Zabava - naša tud obožuje svoje medvedke nad pojstljo. Zdej se je pa še navadla sama prijet dudo in jo potegnit iz ust (sledi jok), potem si jo pa sama hoče dat nazaj, pa ji glih ne rata najbolje začne kar rokico cuzat, dudiko si pa v lička rine Odrivanje - jaz sem se jo naučila previti v rekordnem času ker se tako zvija in odriva, da ni šans da zapnem pleničko pravilno. Se nam je že zgodilo, da sem večkrat zaporedoma grdo zalimala, pa je potem šlo lulanje čez Jo pa dostikrat čisto slečem, dam previjalno podlogo na pojstlo in njo gor ... ja ni ji lepšega To so celi žuri Teža - Pri 3 mesecih + 7 kg in 62 cm. Točno kilažo izvemo jutri ko imamo cepljenje. Še odgovor Jaz jo nič ne mažem. Pa niti nima rada, da jo s kremo po licih mažem. Pozimi sem jo mazala s kremico proti mrazu, pa je tako jokala ko sem jo mazala, pa še potem malo... Jaz imam strehco potegnjeno čez, jo pa tudi postopoma odmikam (da jo glih takoj je prestraši sonček in svetloba) in potem je čisto odmaknjena. Če pa začne godrnjat in vidim da jo sonček moti pa spet strehco potegnem.Tako da jaz kar pustim, da jo sonček po ličkih boža Pa ni nič ''popečena'' . Mogoče več ni tako bledolična kot je bila in ima celo rahlo barvico Aja pa če potipam in čutim da ima full topla lička tudi malo potegnem strehco, da se ohladijo, potem pa spet odmaknem.
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 3.4.2011 8:40:20
|
|
|
|
alma82
|
aja kravica pa full rada pase. Takrat imave cele govore, k se full razpriča z mano samo še kavica nama manjka Pa full uživa, če jo kotalim. Dam jo ležat na hrbet, rokice ob telo in jo potem obračam levo in desno na trebušček ... ima usta od ušeska do ušeska razvlečena Ko jo pa potem spet pustim na hrbtu pa ima cele govore (pomoje razlaga kako fajn ji je ko se tako vrti )
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 3.4.2011 23:09:32
|
|
|
|
DeVilla
|
Alma82 - vidim, da sta najina otročka rojena samo en teden narazen, pa poglej kakšna razlika v rasti in v razvoju! Naš je imel pri porodu nalomnjeno levo ključnico (kar so mi povedali šele pri odpustu dva dni kasneje ), mogoče je to razlog, da še noče past kravic. Naju je pa tudi zdravnica opozorila, da se pretirano obrača na desno, tako da smo zdaj postali ful pozorni, da se mu več dogaja na njagovi levi. Moram rečt da mu gre kar ok. Pa čaka nas fizioterapija al kako se že reče...
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 4.4.2011 11:12:57
|
|
|
|
Dadi
|
Za tako pridne otročke alma in DeVilla. Tudi pri nas je cel žur kadar je brez plenice. Drugače je pa prava mala čveka...govori in gruli, včasih tudi ponoči, ko poje, tako da se z možem prav smejiva. Ta naša mala budilka. Zadnje čase se ponoči zbuja na vsaki dve uri, ker ma malo zamašen nos in potem jo podojim, položim nazaj in zasmrčim. No upam, da bo z zdravim nosom ratal tudi mal drugačen urnik . Kadar smo zunaj je nič ne namažem s kremo, tako ali tako ima strehico gor, pa voziček je tak da se ročaj obrne v obe smeri tako da ji nikoli direkt sonček ne sveti v obraz. DeVilla to očitno ne povejo, da se ne bi še bolj sekirale mamice takoj po porodu ali zakaj? No sicer bo pa tvoj sinek itak vse nadoknadil...Ne skrbi. Naša tudi pase kravce, ampak ne preveč rada, se kmalu začne pritoževat.
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 4.4.2011 20:02:36
|
|
|
|
birdy
|
De villa, a ma slučajno erbovo parezo? Ma nalomljkeno ključnico al ma poškodovane živce?
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 10.4.2011 20:37:39
|
|
|
|
Dadi
|
Kako kaj vaši decembrčki? Da nas mal pomaknem višje , ni časa za tukajšnji klepet ko je lepo sonce a ne. Midve vsak dan uživava na polno...toplo sonco naju vabi, tako da se večkrat spravim na rolerje in z vozičkom oddihava 10 km . Prav paše, meni se pa tudi en dan mora na kakšnem gramu maščobce poznat . Uživajte
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 12.4.2011 22:16:44
|
|
|
|
DeVilla
|
Dadi - jaz bi rajš vidla, da bi mi takoj povedal za njegovo ključnico, je pa tud res, da se je ful hitro zacelila in da je zdaj vse ok. Birdy - tega uzraza nisem zasledila na izividh oz. odpustnici, tako da predvidevam da ni to. Mi2 se tud vozičkava, le da narediva le kakšna 2 km, ko greva po starejši dve v vrtec in šolo. Me grabi neka čudna otožnost, se komaj ven spravim. Sam bo treba mal več migat, se mi teža nikamor dol ne zgane... Zjutaj ko malega nahranim bi morala na sobno kolo, tako grem pa rajši še kakšno uro odspat...
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 29.4.2011 10:08:19
|
|
|
|
pinkyneza
|
pozdravljene... tudi sama sem decemberka, ampak žal nimam FBja... Imam pa eno VVEELLIIKKOO prošnjo. V kranjski porodnišnici sem imela cimro Nino (decembra je rodila Filipa, dve leti prej pa Vito). Videla sem da se pogovarja z vami preko FBja in bi vas samo prosila, če ji lahko sporočite, da sem ji tukaj pustila zasebno sporočilo. Hvala za trud in prijeten dan, Neža
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 29.4.2011 20:55:45
|
|
|
|
**NiNa**
|
oj oj Neža! So mi punce sporočile, da me iščeš . Sem ti že par besed na gmail napisala . Punce hvala za posredovano sporočilo!!!
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 30.4.2011 16:58:16
|
|
|
|
pinkyneza
|
evo, sva se najdle... Hvala lepa za pomoč!!!!
|
|
|
|
RE: Z: Decemberski sončki 2010 30.4.2011 23:34:07
|
|
|
|
mag3
|
IZVIRNO SPOROČILO: **NiNa** oj oj Neža! So mi punce sporočile, da me iščeš . Sem ti že par besed na gmail napisala . Punce hvala za posredovano sporočilo!!! Malenkost.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?