dangermouse
|
Zdravo mamice, kako kaj? Se že kepate z mulčki? Midva sva tud malo žalostna in tečkasta, ker se ne da it ven vozičkat, pa mali je prvi prehladek staknil - je mel samo eno noč malo vročince 37,7 pa zmašen nosek, zdaj pa še težko diha, ko se dojiva, tako da ga zalivam s fiziološko, pa menda bo kmalu nosek čist. BabyKitty Jaz tud v takem vremenu raziskujem po netu in si kaj kupim - jasno za Filipa, ne zame he, he... Jaz sem tud par dni nazaj naročila tale ring sling http://www.dinodirect.com/baby-sling-carrier-cotton-ring-flower-currency-EUR.html za 27,50 EUR, pa ne računajo poštnine, kar je super cena. Upam, da ga bom znala not namontirat - naš mali ma najbrž že 7kg (3 mesece pa pol) in ga že kar težko nosim okol, tako da bo tole kar prav prišlo, pa še dojiš lahko diskretno v njem. Komaj čakam da pride Arwenko Glede baby handlinga si me spraševala ne? Naš je v eno stran glavico skoz obračal, pa se nazaj stegoval. Zdaj hodiva na fizioterapijo, kjer ga obrača preko boka, da si ojača trebušne mišice, malo ga masira in mu sprošča ramena, ker jih gor zateguje in drži pestke. Nazadnje ga je mela na žogi kjer je kravce pasel, pa na svojih kolenih ga ima in ga obrača v eno in drugo stran. Kupčka ne smemo več pokonci podirat (čez ramo) ampak, ga dam na trebušček preko mojih stegen, kot da bi kravce pasel. Vse to moramo tud doma delat, pa veliko kravce past. Aja pa nič več ne sme bit v ležalniku kjer je zvit, ampak na hrbtu na ravni podlagi - tako da ima zdaj eno igralno podlago z lokom - tole: http://www.madeformums.com/reviews/baby-gear/play-gyms/chicco-ergo-gym-/601.html - to so nam podaril in ful prav pride, se ful zabava in smeje ko leži gor in z rokam klati po igračkah... Glede poroda men ni blo nč hudega - bi šla prec še enkrat, če bi blo tako lepo. Men je začela počasi odtekat voda v 35. tednu, po parih dneh opazovanja v bolnici so mi dal umetne popadke (v porodni sem čakala na popadke 17ur - to je blo edino malo dolgočasno), ko so se pa končno začeli je blo pa v 4 urcah vsega konec. Babica in sestre so ble odlične, ful prijazne in nežne, kar so mi rekle, sem nardila in je šlo ful lepo. Bila sem v Novem mestu in moram rečt, da je blo tud potem, ko sva ostala zarad zlatenice in premajhnega pridobivanja teže 1 teden noter ful lepo, so sestre res pomagale, ko nama dojenje ni steklo in ni blo nobenega navala mleka, tako da smo skoz dodatke dobival. Hvala bogu, da so me skoz pumpale naj dojim in da nisem obupala, ker ga zdaj lahko skoraj izključno dojim. Glede obiskov in praznovanj mi ne kompliciramo, smo bli že parkrat na velikih praznovanjih pa ni bilo nič, je mali vse skupaj lepo prespal v vozičku - prijemajo ga pa itak samo družinski člani in prijateljice, ki imajo tudi male otročke, tako da smo sigurni, da ni noben bolan. Se mi pa zdi, da bolj ko si zaščitniški in paničariš, več se enega sranja zgodi... No pa da ne bom preveč pametna, ne? Kako pa čistite noske pri prehladih? S fiziološko v šprici, v ampulah ali v spreju? Koliko naenkrat pa naj bi mu dal v eno nosnico? Po en mililiter? Pa potem posesate ven z aspiratorjem ali pustite da samo steče ven? Pa naj bi pri tem ležal na hrbtu ali z dvignjeno glavico? Ker jaz mu v malo dvignjeno glavico stisnem s šprico not, pa iz noska nič ne priteče, očitno vse pogoltne, ker potem pa kupčka podre in to bruhne ven. Pa vedno skor znori, že ko vidi šprico he, he... Lepo se imejte pa držim pesti, da bo kmalu sonček in pomlad!