dangermouse
|
Hej mamice, kako ste? Mi smo danes spet zaspančki, mali spi po 4-5ur skupaj čez dan se nahrani in spi dalje, buden je sam nekje od 19h do polnoči, potem pa spi v postelci do kakšnih pol sedmih zjutrej, pa potem še do desetih enajstih potegne. Ful je priden, zato pa najbrž tud tko raste, je v prvem mescu dobil 1,1kg, v drugem pa 1,4kg, pa zrasel je za 7cm od rojstva, je že pravi dečko. A je to normalno, da je tako malo buden čez dan, mogoče ene tri urce zvečer? Glede flašk je meni najboljša od Aventa (mamo tud črpalko in sterilizator od njih, pa lončke za shranjevat mleko v zmrzovalniku - vse je zelo fajn). Zaenkrat je dovolj velika tista flaška za 125ml, imamo pa še vedno prvo, enkico, z eno luknjico od 0m+. Imamo tudi 260ml z dvema luknjicama, ampak že pri tej prehitro pije, tako da jo sprazni v 10-15 minutah, bo ta velika še malo počakala. Tudi meni se je cucelj zamašil, ko sem imela še Aptamil Premature mleko za nedonošenčke, ki je verjetno bolj gosto. Zdaj imam pa Novalac 1 pa normalno teče. Jaz mleko naredim takole: najprej natočim vrelo vodo v flaško do recimo 120ml, potem pa polovico odlijem in dam hladit, stresem v flaško štiri merice hrane, dam gor cucelj in pokrovček, dobro pretresem, potem pa dodam še preostalo vodo in še enkrat fajn pretresem. Pa se ni še nikol zamašila. Ta flaška je menda dobra tudi zato, ker je sesanje pri njej najbolj podobno dojenju, da ne teče samo od sebe, ampak je treba zraven še sesat - jo pohvalijo tudi svetovalke za dojenje. Dudo mamo pa tud mi tako kot čebelica11 - tako čist majhno kot en metuljček, od Mam. Mali ne more več brez nje. Čebelica11 šele včerej zvečer sem vidla tisto vabilo na kavico, smo mel kosilo za eno petdesetletnico včerej pa smo šli v Dobovo (je mali spal v tistem džumbusu 4 ure, niso sploh vedli da imamo dojenčka zraven), danes smo šle pa po kosilu s taščo na sprehod do Lidla, ker majo od danes za 15 eur take simpatične torbe za previjat, jaz je še nisem mela, pa sem vzela eno http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/lidl_si/hs.xsl/index_15725.htm. Pa slike smo šle iskat, sem dal razvit fotke od rojstva Filipa do danes, da zložimo v album - sem se zelo brzdala pa jih je blo vseeno skoraj 300 - če je pa naš knedeljček tako luškan - sej razumete ne? Za vozičkanje se lahk potem jutri zmenimo, upam da bo kaj bolj toplo kot danes.