n a n i -> RE: Decemberski sončki 2010 (17.1.2011 16:18:31)
|
Teta M iskreno sožalje. Mojani dobrodosla med nami. Upam, da se še kaksna decembrka ojunaci in se nam pridruzi. BabyKitty in ostale, ki imate dovolj mleka in vseeno dodajate. Mene zanima zakaj dajete se po flaski svoje mleko oz AM? A vas je strah, da se ne najedo dovolj pri vas? Kako veste, da se ne najedo? Meni je pediatrinja rekla, naj samo pristavljam, pa četudi na eno h. Mi imamo že dva dni obdobje, ko podnevi je na 1h. je pa res, da tudi ful bruha. P nam je odsvetovala tudi caj itd, saj naj bi se otrok odžejal z maminim mlekom. In če jim je vroče, ter so žejni se hočejo pogosteje dojiti, da se odžejajo. Zanimivo mi je, da pa eni P priporočajo čaj oz vodo. Pol pa vedi. Zgleda, da si niso o nobeni stvari enotni. Betricija nasa je tudi ful tekoče kaka. Sva se že spraševala, če ima drisko ali kaj je zdaj to? In se enkrat pokaka, ko je bila patronažna tukaj in reče, da to sploh ni tekoče blato, da je tudi še bolj tekoče normalno. Tako, da jaz sem prepričana, da ima Sara normalno blato. Mozoljčke smo mi imeli tudi po trebuščku, no 2 sta bla, pa so rekli, da je to ok, da se cisti telo in se lahko pojavijo se kje drugje kot po obrazu. Glede posteljice pa sem že od nekaj mamic slišala, da se dojenčki takoj zbudijo, ko jih dajo v posteljico in da je razlog lahko v tem, da je posteljnina ful hladna in jim ne paše. Baje pomaga če jo prej malo ogreješ npr. s termoforjem. Jaz tega nisem testirala, ker zaenkrat se nimamo teh problemov, saj se v naši posteljici prah nabira, a mi je že par mamic povedalo, da so tako rešile problem. Jona Klara jaz naši laske namilim 1krat na teden z naravnim milom, ki ga uporabljam za kopanje. Druge dni jo pa kopava v vodi, ki ji dodava malo mandljevega olja. Krem nobenih ne uporabljam, saj nima suhe kože. Se pa je naša sedaj poredila 700 g v 2 tednih. Pa ful poliva in bruha. Jo nonstop preoblačim. Se mi zdi, da Še samo perem bombažne plenice in njene cunjice. Plenic se nam vsak drugi dan nabere za en stroj, prav tako njenih cunjic, pa jih ima ogromno, ker sem jih ful dobila od treh prijateljic. Se vedno je budna samo večer. Niti kopanje je ne utrudi, A vase malčke kopanje utrudi? Koliko časa jih kopate?
|
|
|
|