Hope2 -> RE: Nismo še obupale kljub 40+ IV. del (2.2.2011 7:25:12)
|
IZVIRNO SPOROČILO: KT HVALA ti Hope2, zlata si veš! Oprosti še enemu vprašanju, ker si ziher naštudirala tudi to: do kolikšne mere se smem držati "diete" v času nosečnosti? Na morem ti namreč z besedami razložiti kako takšna "dieta" blagodejno vpliva na moje telo in na moje počutje. Dejstvo je, da sem se "diete" držala že prej, sedaj pa sem v precepu saj ne želim, seveda, škodovati bitjecu, ki raste v meni in se dobesedno "pucati" na malem bitjecu. Naj še povem, da sem sedaj nekaj več kot teden dni jedla vse po vrsti in se počutim grozovito, boli me vrat, tišči me v želodcu, ne uspem sporducirati - oprostite drage moje - blata, ki bi bil vreden svojega imena, ko si želim očistit nos, krvavo, skratka, katastrofa. Že v naprej HVALA za informacije! Tako je, v nosečnosti niso zaželjene nobene stroge diete, predvsem pa ne na novo začete. Če si to izvajala že prej, potem ni tako hudo, kot če bi kar naenkrat to začela v nosečnosti. Tale dieta je sestavljena tako iz zelenjave, sadja, proteinov, sestavljenih OH- v glavnem več ali manj vsega, razen mlečnih izdelkov. Tu pa ali začneš z mlečnimi izdelki, ampak bolj jogurti, sveže mleko- prekuhano, kozji siri.... ali pa dodajaš dodatke v obliki tablet- npr fi-di kalcij, ter posežeš po zelenjavi, sezamu... polnih calcija. Ravno zato jaz tudi vztrajam pri mesu, pa čeprav več ali manj člankov pravi, da meso bog ne daj. Se mi zdi, da sem jo jaz že v začetku prilagodila nekemu bolj normalnemu prehranjevanju in ne odpovedovanju določeni vrsti hrane. Druga stvar so zelenjavni sokovi, ki jih ukineš, lahko nadaljuješ s sadnimi, zelenjavne bolje ukinit, ali pa izbrati zelenjavo, ki ne škodi (zelena v velikih količinah ni priporočljiva) in zmanjšaš količino na 1-največ 2 dcl. Trtje stvar je, v nobeni stvari ne pretiravaš, torej lahko počasi nazaj začneš s kakimi priboljški. Vse pa počasi, ne kar naenkrat. Otroku ne boš škodila- otrok je "zajedalec" on si vzame toliko kot rabi, problem si ti, ker ti ne boš imela. Otrok bo npr vlekel calcij tudi iz tvojih kosti, zaloge železa ti bo čist spraznil... torej on ni problematičen, temveč ti in če bo kriza pri tebi precej huda, bo s časoma tudi škoda na dojenčku, ampak do tega s tole dieto ne more prit, ker kot pravim vsebuje vse hranilne stvari, ki jih človek rabi, razen mlečnih izdelkov. So mame presnojedke in je z otroci vse ok. Problemov s kakanjem pa nisem imela niti en dan- vsak dan sem si dala v hrano laneno seme in to počela celo nosečnost, zaprta nisem bila niti 1x, napenjalo me ni. Za železo ti priporočam, da po vsakem zrezku ali hrani bogati z železom, spiješ čez še sok 1 pomaranče ali poješ kivi. Pa 2 uri prej in 2 uri po taki hrani ne zaužiješ nič mlečnega. Moja izkušnja- jaz sem se še naprej držala diete, ampak sem jo omilila- sem si privoščila več prekrškov. Vse do 16 tedna pa še vedno nisem jedla pšenice, kravjega mleka, sira, skute...svinjine, Nato sem počasi začela s piro, polnozrnatimi izdelki, nekje proti 30 tednu sem začela vse uživat, ampak vse postopoma, nikoli kar naenkrat velike količine. Celo nosečnost sem jedla fi-di kalcij, proti koncu še magnezij zaradi krčev. ZARADI krvavitve okoli 30 tedna, so me sprejeli v P, tam sem povedala, da ne jem mlečnih izdelkov.... pa me sploh ni noben nič vprašal, celo hrano so mi prilagodili. Kri in vodo ti preverjajo, če je vs eok, potem ti ne bo nihče nič težil, če se ti počutiš odlično in bolje, pa je itak bolje tudi za otroka. KOkr pa kaj ne štima na krvi in vodi, pa se moraš vprašat kaj spremenit Upam, da sem ti kaj pomagala, ali je še kako vprašanje odprto.
|
|
|
|