gigi1 -> RE: Nismo še obupale kljub 40+ IV. del (30.1.2011 22:11:07)
|
Se spravljam delat, pa sem še mal pokukala sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image] Sonya jaz nekako mislim, da so te bolečine morda malenkost posledica AC, večinoma pa imamo ob takih situacijah velike oči..saj veš kaj mislim. Bolj smo pozorne na vsako stvar..strah ima velike oči... Pestke, da je to kar mislim. Počitek ni odveč! Kakšen dan bolniške tudi! Če bi se ti zdelo, da se bolečine stopnjujejo pa takoj k zdravniku! Miši kaj novega glede izpita? Mme Blančet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za dieto in zgubljanje kilc [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Zdej pa že lahk zlezeš v moto kombinezon? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Lana70 sva nekako podobnih misli glede usnja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Mnenja so deljena. Sonya se bo itak mogla sama odločit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Alpog olivno olje...hja..sem kar študirala to zadevo... se pogovarjala z nutricionisti, vrhunskimi chefi, tako slovenskimi, kot italijanskimi... in prišla do zaključka, da le ni tako rakotvorno, kot pišejo v nekaterih medijih. Nič bolj, kot nekatera druga olja. Baje je še keč v tem ali je hladno stiskano ali toplotno obdelano. Hladno stiskano (tisto najboljše kvalitete - iliti ekstra deviško) ne prenaša dobro visokih temperatur. Bolje prenaša visoke temperature tisto, ki ni oh in sploh deviško [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Od "naših" olj najbolje prenaša visoke temperature sončnično in repično olje. Bog vari kupovati olja za cvrenje ipd pogruntavščine! Ta olja so sestavljena iz "ostankov" različnih olj, ki različno prenašajo temperature. To je veliko večji šit, kot npr olivno...da ne govorim o kakšni masti za pomfri. Ajooojj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] No, da povzamem. Jaz imam ponavadi doma 2 vrsti olivnega olja. Eno "tapocensko" na katerem kuham in eno vrhunsko za solate, polivat ribe, ko so pečene ipd. Cvrem le malokdaj, če pa že - takrat uporabim sončnično ali repično olje. Moram pa rečt, da nisem "na ti" z maščobami v trdem stanju (ala kokosova mast). Nekako imam občutek, da so "trde" maščobe zdravju manj prijetne. Čisto laično namreč gledam na zadevo. Če se nekaj strdi na sobni temperaturi, se bo tudi v mojem telesu..in to se mi ne zdi ravno OK. Verjetno se marsikateri nutricionist ali dietolog ne bo strinjal z mano..to je pač moje mnenje.. Saj uporabljam maslo za popestritev okusa ali pri sladicah, občasno tudi rastlinko mast (raje kot margarino - dajte jo enkrat v mikro, pa boste videli kaj iz nje rata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]), vendar se izogibam temu kar se da... Še nekaj! Mediteranski narodi olivno olje uporabljajo na vse možne načine! In znano je, da ravno mediteranski narodi najmanj obolevajo za rakom.. Aja še to: če je nekaj dobro ali slabo za zdravje boste najlažje vedele po tem, kako se obrišete, ko greste kakat. Če se nikakor ne morete obrisati samo pomislite kako zapacano je vaše črevesje.. No..tole je spet ena mojih pogruntavščin, ki ni nujno, da drži. Je samo moje razmišljanje kakšno škodo si lahko delamo z vnosom napačnih živil. Še ena taka glede maščob...če si roke umijete z lahkoto, ko so zamaščene (npr od rib, olivnega olja) se pravi, da tudi organizem hitro predela te maščobe. Če imate roke od sv. masti, putra..si jih boste kar dolgo umivale...isto velja za telo. Ufff sem spet pametna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. Grem delat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|