Hope2 -> RE: Nismo še obupale kljub 40+ IV. del (28.1.2011 12:11:33)
|
IZVIRNO SPOROČILO: loremi Dan, na hitro. IZVIRNO SPOROČILO: gigi1 Loremi nisem še probala in res nisem ekspert za riževo moko. Po neki moji logiki ne bi smelo biti problema...ampak mi ni jasno zakaj bi rada panirala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] S tem ne boš kaj pametnega naredila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . Ko si na dieti je najbolje jesti pečenke ali meso popečeno na malo olivnega olja ali kokosove maščobe. Tudi pretirani maščobi se je treba izogibati in paniranje je res največji strup [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . Sej vem, da je strup, bi spekla kar v pečici, ampak imava raje panirano, kot tako popečeno. Zrezke bi pa v olju ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Hm [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Glede kruha pa ... hvala za nasvete, smao ne smem pa niti kvasa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Moram se pa s to terapevtko pomenit tudi, kako je s pregrehami ... ker čez en mesec imam tri r.d.-je in se bo težk odrečt čisto vsemu, kar bo na mizah, vse pa vsebuje, česar ne smem. Šibam, lupčke vsem. A lahk uletim[sm=zardeva.gif]. Se strinjam z gigi. Loremi, prej ko slej boš mogla narediti en klik v glavi in reči ne, pa potem ne naj ostane ne, nič cincat, nič mencat, kaj pa če bi vsaj malo tega, pa tega, pa malu tu onega, pa raje imeva tako. S takim mišljenjem bo samo težje, poleg tega si zavlečeš zdravljenje. Seveda se lahko pregrešiš, tega ti ne more noben prepovedat, vedet pa moraš da z vsako pregreho stopiš korak nazaj in zdravljenje namesto 3 mesecev bo trajalo 6 mesecev. Tak da se odloči. Pa možu spaniraj normalno, sebi pa ne. Pa njega tudi ne bo pobralo, če ne bo 3 mesece jedel pohanja. Vsak ima rad pohanje, bel kruh, sladkarije.... ampak zdaj je čas, da rečeš stop. Ko enkrat zalaufa, ko odkriješ en kup receptov, spoznaš da sploh ni težko in da lahko marsikaj skuhaš, pa je okusno, pestro in zdravo. Pohanje in ostalo svinjarijo pa pospravi pod predpražnik, te bo počakalo v nosečnosti:-) Glede riža pa mi ni jasno, ker je tudi reževa moka iz belega riža in le ta je ponavadi prepovedan. Najboljši je rjavi riž, tak da sem jaz tudi testenine kupovala iz rjavega riža ali ajdove moke. Pravtako dvomim, da ne smeš ajdove moke, saj ima čist drugačno sestavo, je brez glutena- ta je glavni krivec zakisanosti. Jaz sem si kruh pekla doma iz ajdov emoke, malo ržene, malo riževe moke. Kvasa daš le za ščepec in ker ne poješ ravno veliko kruha, je tole le kaplja v morje. Kruh narežeš na rezine in daš v zmrzovalnik, ap po rezinah odmrzuješ. Za spremembo pa sem si še kupovala kisli kruh, je brez kvasa- jih je več vrst, izbereš glede na moko oz vsebnosti. Vsak puhast kruh iz trgovine, je zanič, ne kupuj. Če se ne spoznaš na tip moke, glej da bo kruh čim bolj zabit, trd. Ko sem jaz začela, sem si našla 1000 izgovorov, da bi pa vseeno vsaj 1 kavo z mlekom in sladkorjem... pa sem se potem matrala z riževim mlekom, pa fruktozo.... pa na koncu sem pristala na čaju, sem se ga ful navadila in kave sploh nisem pogrešala, še manj okusa nagravžne kave z riževim mlekom[sm=smiley36.gif]. Je pa tako, vzet si moraš čas in preštudirat veliko receptov, če imaš žilico za kuhanje je toliko lažje, saj vsak recept lahko prirediš tako kot ti veleva dieta. Zdaj imaš v trgovinah toliko vseh nadomestkov, da res ni težko. Samo voljo moraš met. Še največ volje pa na RD. Vedno se najde kaj, kar lahko ješ, tak da ne rabiš pregrehe, rabijo jo le oči. Če jo rabi duša, si pa privoščih pregreho, vendar nikoli ne pretiravaj. Če si se zdaj tako odločila se tega drži, bolje 3 mesece stisnit zobe, kot se matrat 6 mesecev. Enkrat sem eni pošiljala nekaj receptov- če mi pustiš mail na ZS ti lahko pošljem- upam samo da najdem. Gre za recepte, tolk da vidiš kaj in kako pripraviš. Ni nekih meric, gramov.... tolk da si razširiš obzorje, ker vem, da imaš zdaj občutek, da ničesar ne smeš. Pa verjemi, da več kot okusno in pestro hrano lahko pripraviš[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|