petea -> RE: pritožba na policijski zapisnik (23.10.2015 19:34:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: petea Še glede reakcij v šoku - tudi sama sem do sedaj, tudi že kot mlada šoferka, imela nekaj srečanj s policisti. Kadar sem bila kriva, sem se vedno ukvarjala z vsebino svoje napake. Ko nisem bila kriva, sem, verjetno ravno zaradi začudenja in nesprejemanja krivice, že takoj odreagirala drugače in jasno zavrnila policistove trditve na licu mesta. Tej avtorici teme pa, če bi ne naredila prekrška, menda ja ob skupnem soočanju s policijo lahko z izjavi na zapisnik pomagala starejša sestra, ki je, kot piše, vse videla kot priča. Ali poklicala starše po nasvet. Veš, vsi ljudje nismo enaki in ne reagirajo tako skulirano kot ti.....eni "planejo na prvo žogo".....drugi se ustrašijo in ko jim neka uradna oseba kaj pove takoj prikimajo in vse podpišejo.....niso vsi sposobni jasno, glasno in skulirano zavrniti policistove trditve na licu mesta......zato potrebuješ kar precejšnjo mero odločnosti in poznavanja predpisov......in vsi ljudje tega nimajo.....nekateri lahko mnogo jasneje razmišljajo, ko se pomirijo, kasneje..... In ne policist, ne učiteljica, ne referentka na CSD niso bog i batina......in se lahko zmotijo, lahko so malomarni, lahko so nepravični.....ker so samo ljudje, tako kot mi, "navadni smrtniki"........zato pa imamo za take primere možnost pritožbe oz. ugovora.....in če izkoristiš to možnost ne pomeni vedno, da hvataš krivine......ker, kot rečeno, niso uradni organi bogovi in tudi delajo napake....... vedet moraš, katere bitke je vredno bojevat in katerih ne ...
|
|
|
|