caillou -> RE: pritožba na policijski zapisnik (24.12.2010 6:14:46)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ellie Imam eno vprašanje...če kdo ve...al pa če ima kakega policaja poznanega. Danes me je ustavila policija...zakasirali 80 eur za 10km/h preveč v naselju. Zdaj pa berem zapisnik in piše, da bi mi morali pokazat dokaze (torej imerjeno hitrost na radarju). Tega mi pa niso...ker mi niti niso mogli...radar je strelajal pol km pred tistimi, ki so ustavljali. A je kaka možnost za pritožbo? In če se potem pritožba zavrne oz. ovrže...bom morala plačat polno al bo še možnost plačila tiste polovičke? Da ne bom še krajšo potegnila kot sem že[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Vedno se lahko pritožiš na postopek, če imaš kolikortoliko tehten razlog. To je tvoja pravica in v drobnem tisku, na hrbtni strani Plačilnega naloga, to tudi piše. Me je pa zmotilo nekaj drugega in sicer, kako so opravili postopek ID? Kaj niso zahtevali dokumentov (vozniško, prometno)?. Saj z vozniške prepišejo vse podatke, tudi lastništvo avtomobila itd.... In ja, izmerjeno hitrost bi ti morali pokazati. Kot opisuješ, se mi zdi, da je bil to precej teksaški način postopka. V osmih dneh imaš možnost ugovora. Če bo sodišče presodilo v tvojo korist, je pa druga pesem. No, za 40 EUR se pa jaz vseeno ne bi kaj dosti pritoževala.
|
|
|
|