|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2011
13.1.2011 20:20:40   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR

Se pa dobijo tamponi posebej za to, samo ne vem točno kje se kupijo. 

Kupiš jih lahko v lekarni.

Pigy - ?!?

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 376
13.1.2011 20:23:34   
leaa
Olana - ne nobene ne poznam, ki bi v Spina hodila. Tut telovadm ne, ker mi je gin. reku, ko zanosm naj velik počivam, tko da ga bom ubogala. A te še kaj špika??

(odgovor članu nepremagljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 377
13.1.2011 20:28:14   
Teni_
Zdaj me pa že skrbi za pigy.  Edino, če so jo noter obdržali na opazovanju. 

(odgovor članu leaa)
Neposredna povezava do sporočila: 378
13.1.2011 20:28:18   
olana
IZVIRNO SPOROČILO: leaa

Olana - ne nobene ne poznam, ki bi v Spina hodila. Tut telovadm ne, ker mi je gin. reku, ko zanosm naj velik počivam, tko da ga bom ubogala. A te še kaj špika??

Ja sej ga moram jaz tud najprej vprašat, preden se spravim.user posted image user posted image Do zdaj sem skoz fitnesirala, zdej mi pa manjka neki. Ne dons me ni neč špikaluser posted image , pa tud slabo mi ni blo, zgleda da je včeraj bil tak dan, full sm bla boga.user posted image user posted image

(odgovor članu leaa)
Neposredna povezava do sporočila: 379
13.1.2011 20:40:28   
strelkica
Evo mene iz pilatesa, počutim se kot prerojena...Svašta...prvič slišim da obstajajo taki tamponi za v bazen. To pa moram kupit, gremo v Moravske naslednji mesec.

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 380
13.1.2011 20:58:36   
strelkica
GIBANJE, GIBANJE IN ŠE ENKRAT GIBANJE
Nekatere ženske se med nosečnostjo čezmerno zredijo, ne samo zaradi nenadnih napadov lakote, temveč tudi zato, ker večji del obdobja prebijejo v naslanjaču. Če nosečnost poteka brez zapletov, je v tem času telesna aktivnost silno pomembna. Pomaga pri izgorevanju kalorij, ugodno vpliva na presnovo maščob in sladkorja, varuje pred sladkorno boleznijo, visokim pritiskom, nosečnostno debelostjo ter ugodno vpliva na dobro prekrvljenost posteljice ploda, ki pripomore, da je otrok dobro preskrbljen s hranilnimi snovmi.
Zelo priporočljive dejavnosti so pol ure zmerne hoje na dan, plavanje, vožnja s kolesom, pa tudi vodna gimnastika, pri kateri voda blagodejno masira telo in odpravlja oteklost nog. Vse omenjene aerobne aktivnosti so v nosečnosti zelo primerne, saj med izvajanjem nosečnica porabi od 200 do 250 kalorij na uro, ne da bi bilo telo pri tem preveč obremenjeno.
Poleg tega je dokazano, da ohranjanje dinamičnega načina življenja pomaga premagovati nosečniško anksioznost in zmanjšuje živčno lakoto. Manj slabosti in manj napadov lakote pa hkrati pomeni spokojno nosečnost brez čezmernega pridobivanja kilogramov.
VIR: Povzeto po italijanski reviji INSIEME, maj 2006

(odgovor članu strelkica)
Neposredna povezava do sporočila: 381
13.1.2011 21:40:50   
Anonimen
Hoj!
Komaj vas dohajam toliko ste napisale!user posted image Sem si kar mogla vzet čas, da sem vse prebrala. No, danes se je pa pri meni začela slabost. Preveč sem se hvalila, očitno.user posted image Ko sem pojedla zajtrk, ki mi je čisto pasal, sem vstala in kar naeknrat je bil cel zajtrk gor...bruhala HB nisem, jest  mi pa tudi na več pasalo. Cel dan mi je po malem slabo...
Napihnjena sem pa tudi jaz, mi ni jasno zakaj. Malo sem srfala in ugotovila, da je to čisto normalno. Ampak vseeno mi pa ni všeč. Pa včeraj zvečer me je ful špikalo v predelu ledvic...

Telovadba - v 1. nosečnosti sem vsak dan doma telovadila, zdaj si pa še nisem vzela časa. Grem pa vsak dan s prvim otrokom na sprehod za kakšno uro ali dve.

prehrana - jaz sem vedno jedla kar mi je pasalo in tudi tokrat bom. Tudi jaz sem jedla biftek v 1. user posted image pa je bilo vse OK. Mislim, da manj kot se obremenjuješ, boljše je.

pigy user posted image user posted image user posted image SREČNO!

(odgovor članu strelkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 382
13.1.2011 21:41:49   
Anonimen
Ta zgornji post je moj....user posted image

Anonimna user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 383
13.1.2011 22:13:22   
ANDMIL
Dober večer!

Na hitro se malo javljam...

Nič kaj novega pri meni, razen, da se učim, učim, učim... Ko se mi ne ljubi več... Samo, ko pomislim, da bom rodila, čez 1 mesec pa bom morala spet na faks. Ne vidim se ven...

Drugače pa nimam kakšnih posebnih nosečniških znakov...

Zdaj grem pa še samo v vodoravno pozicijo na kavč, ker sem imela cel dan faks...

Čestitam novim srečnim nosečkam! user posted image user posted image

Žal mi je za vse, ki ste izgubile pikico ali pa krvavite... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 384
13.1.2011 23:55:38   
Pigy
Napisala vse in me vrže vnuser posted image

Hvala vam ker ste mislile name,

ravnokar iz urgence, sprejela me je ginek. Lucija Sorč, mlada in prijazna, vse je ok , noseča 4/5, izcedek sem imela še celo popoldne v službi, tako da mi je sedaj rekla da je verjetno od težkega dvigovanja.

Dobila sem svojo prvo slikico- lepo je videt gastr. vrečko in mehurček user posted image . Rekla mi je še, da se to lahko ponavlja in naj me skrbi šele ko bo kaj krvi umes, do  takrat pa naj uživam v nosečnosti.

Danes sem šefici povedala za nosečnost in me je samo pogledala in rekla a še ti al kaj?user posted image Zgleda nas je kr nekaj nosečk, samo jaz vem samo za eno, ki ima junija rok.

Toliko od mene, grem kivi jest, sem full lačna, mi ni nič pasala na šihtu, od skrbi.

< Sporočilo je popravil Pigy -- 13.1.2011 23:56:31 >

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

(odgovor članu ANDMIL)
Neposredna povezava do sporočila: 385
14.1.2011 6:53:24   
Anonimen
Pigy, sem ful vesela, da je vse OK. Se ti kar oddahne, a? Poznam, sem doživela v ponedeljek. Srečno tudi za naprej. user posted image

Jst se pa včeri nisem več upala tiste vaginalete proti vnetju not dat. Se mi zdi, da ni šlo nič na bolš, celo slabš. Vsak dan je bilo malo več krvi na vložku. user posted image Sem šla navodila brat in piše, da če po treh dneh ni bolš oz. če je slabše, da nehaš jemat. Moram dans G poklicat in vprašat, če sem prav naredila. V ponedeljek imam itak kontrolo. A bo morala bit ta nosečnost stresna al kako? user posted image

auser posted image

(odgovor članu Pigy)
  Neposredna povezava do sporočila: 386
14.1.2011 7:04:04   
Norica
Dobro jutro!

IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR

Malo za res in malo za hec, spodnji dopis. JE pa velika resnica. Pri prvem še najbolj kompliciraš, pri drugem pa že veliko manj.

Tole me je pa res nasmejalo user posted image
Zdi se mi, da sem zdaj bolj obremenjena kot v 1 noseč. Vsakič ko grem na wc gledam da ni kaj...skoz se bojim, da ne bo kaj narobe, zato sem šla tudi prej na pregled.

Pigy, vesela sem, da je vse v redu.

Jaz sem se danes končno naspala. 12 ur sem spala kot ubita. Jaz nimam vec nobenih nos.znakov....čudno je, da je vsak dan drugače... 

Gibanje v nosečnosti: Jaz sem v prvi nosečnosti vsak dan vrtela po 1h na orbitreku. Tudi zadnji dan pred porodom. Mogoče zaradi tega porod mi ni bil naporen. Do 15 dec sem hodila na aerobiko in sem nehala, ker sem nacrtovala da zacnem s 3 jan in evo še nisem user posted image  Disciplina ...

Zdaj pa služba čaka...
Lep dan vsem!

Otroci niso naša last...
So majhna bitja, ki se prikradejo
v naša življenja in nam prinašajo veselje in odgovornost - vendar niso naša last.
Samo pomagamo jim, da postanejo to, kar so.
- Ruth Nuneviller Steinman

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 387
14.1.2011 7:10:16   
Teni_
Dobro jutro! Sem se včeraj preveč hvalila, da sem fajn spala. Se mi je že maščevalo. user posted image

Pigy, samo, da je vse ok.

Se še potem kaj oglasim, ko bosta mali2 v vrtcu in šoli.

(odgovor članu ANDMIL)
Neposredna povezava do sporočila: 388
14.1.2011 8:32:20   
dory
Evo tamal v šoli, jaz sem bla že pri svoji zdravnici,da sem dobila napotnice za naprej...mislim končno sem se znebila tedenskih obiskov poliklinike pa sem spet tam user posted image

sedaj sem bila pol leta na terapiji zaradi strdka in nisem NIČ športala,ker nisem mogla....je bila žila v nogi kar dolgo časa zamašena...no sedaj pa ne vem s čim začet? najprej bom šla na sprehode, tiste moje več km...pol pa ne vem....pa saj je dovolj da smo na zraku in da se vsaj malo premigamo ne?

sem pa iz dneva v dan bolj skurjena...slabo mi je ponoči, se zbujam in potem šele proti jutru zaspim...komi čakam ponedeljek,da vidim kaj in kako...

pigy hb se je dobro izteklo...sedaj pa pazit nase...res da nismo bolne, smo noseče, ampak res vsaka previdnost ni odveč...meni so se že pojavili strahovi iz prve nosečnosti in poroda in se poskušam prepričat,da bo zdej drugače...

aja pa občutljiva sem tako...bognedaj,da mi moj doma kej reče, me kar odnese...bogi, se morm začet kontrolirat...

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 389
14.1.2011 8:39:16   
Teni_
Meni pa več na srečo ni full slabo. Zjutraj mi je malo, ampak to bolj tako, da mi pač nekaj ni ravno ok, ne da bi mi bilo prav slabo. No, saj mi je bilo v vseh nosečnostih slabo samo 1 teden.

Joj, jaz sem se tudi zadnjič zlajalauser posted image doma. Potem pa sem šla malo ven, se vrnila čez pol urce, pa je bilo ok. Saj sem rekla možu, da takrat me pač naj pusti, da jezo spiham, pol je pa itak ok. Ampak včasih prav paše ponoret.user posted image user posted image user posted image Sem taki človek, da mi lahko nekdo dolgo, dolgo najeda, včasih pa samo na čudni dan prileti, pa znorim.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 390
14.1.2011 9:05:14   
Anonimen
Jst sem pa lihkar v Leonišče klicala, na številko, kjer piše svetovanje. Sem se spet malo prestrašila, ker se ta rdeča kri pojavlja. Upam, da je še vedno od vnetja, ker drugače me nič ne boli. Pravi tam ženska, naj vaginalete lepo jemljem do konca. Da kri ni nič nenavadnega, če je vnetje. user posted image Sem malo bolj pomirjena. Zakaj ne more it vse lepo, da bi se lahko samo veselila? Sem že mojemu rekla včeri, da če se plan "dojenček" obnese, me ne briga ne za službo ne za papirje za hišo. Vse ostalo se bo že rešilo, glavno, da mava midva najinega malčka septembra! user posted image Res ne bom mirna, dokler ne vidim, da user posted image v meni raste. Grozno, kako lahko vpliva ena slaba izkušnja name. Ampak tokrat gremo do konca. Ane, teni, tko kot ti piše v podpisu. Ko se porušijo sanje, gre lahko samo še navzgor. user posted image

auser posted image

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 391
14.1.2011 9:07:24   
Anonimen
Meni ni nič slabo zaenkrat. Mi tudi v prvo ni bilo. Samo kaka mastna in težka hrana mi ni dišala. Bruhala pa nisem. Upam, da bo tokrat isto. Mi je pa prav zanimivo, kako ti telo samo pove, kaj rabi. Jst sem pojedla na kile sadja in mi zdej spet paše, najbolj pomaranče.

auser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 392
14.1.2011 9:09:04   
Anonimen
Punce, kdaj se vidi srček? Okrog dopolnjenih 6 tednov, prej najbrž težko? Jst imam v ponedeljek kontrolo in bom šele kake 5t 4d (po mojih izračunih) - bo skor sigurno še prezgodaj.

auser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 393
14.1.2011 9:25:33   
Teni_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ane, teni, tko kot ti piše v podpisu. Ko se porušijo sanje, gre lahko samo še navzgor. user posted image

auser posted image

Ta podpis je nastal ravno takrat, ko sem imela splav. Ne govori. Moj vsakdan je tudi samo razmišljanje o tem, ali bo tokrat vse ok. Ne, da bi se full obremenjevala in živcirala, ampak pač razmišljam, da upam, da bo.

Zna se zgodit, da se srček ne bo videl, bi se pa že vseeno lahko videlo kaj več kot na prejšnje  pregledu. Držim pesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 394
14.1.2011 9:26:31   
dory
Baje že v petek tednu vidijo srček...jaz morm zaradi zdravstvenih razlogov preventivno tako zgodaj na pregled...in me G hoče pregledat takrat kot tud videt srček...zdej pa ne vem več..

< Sporočilo je popravil dory -- 14.1.2011 9:27:33 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 395
14.1.2011 9:28:04   
Reby
pigy - super, samo da je vse vredu. Če bi imela pa kakšne krče in izcedke, je pa fino, da si nabaviš Buscopan (ti napiše tvoja osebna ali pa sama kupiš). Drgač, če se izcedki radi ponavljajo, je tut vredu, če jemlješ progesteron (Prometrium, Utrogestan) za podporo nosečnosti. To se jemlje nekje do 12. ali 14. tedna.
Anonimna - čist odvisno je, kdaj je srček od tega, kdaj se je pikica vgnezdila. Lahko da bo, lahko da ne, čeprav je po mojem še prezgodaj, če nisi še 6 tednov. Zato pa grem jaz na 1. UZ, ko bom 8 tednov nosečka - za ziher user posted image  Pikapoke za krvavitve, tole res ni lušno.

Jaz sem danes ponoč ful slabo spala, pa mali se je kr naprej zbujal in jokal, ne vem, al so zobki, al je kej sanjal, nimam pojma...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 396
14.1.2011 9:31:02   
Anonimen
Ja, več kot ta ponedeljek bi vsekakor moralo biti, ker zdaj ni bilo še prav nič. Razen odebeljene sluznice. Ampak ta ponedeljek je bilo šele 4t4d. user posted image Še dobro, da imam doma tamalo, da se zamotim čez popoldneve. Na šihtu imam pa dosti preveč časa. user posted image Pa komaj čakam, da bo srček videt, da ne bom rabila bit več anonimna. user posted image

auser posted image

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 397
14.1.2011 9:33:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Reby
Zato pa grem jaz na 1. UZ, ko bom 8 tednov nosečka - za ziher user posted image

Ja, sej jst sem tudi imela tko v planu, ampak sem zaradi izcedkov šla na pregled že ta teden. Kontrolo naj bi imela čez 14 dni, ko pa mojega G cel teden ni, tko da imam že drug teden. Ker čez 14 dni bi se pa sigurno že moralo kaj videt. user posted image

auser posted image

(odgovor članu Reby)
  Neposredna povezava do sporočila: 398
14.1.2011 11:49:02   
nepremagljiva
Pozdravljene!
Vidim, da ste se že fino naklepetale. Meni je komaj sedaj uspelo prit do računalnika.
Že odštevam dneve do torka, ko imam pregled. Ampak po moje lepo rastemo, ker takih napadov lakote pa še v svojih nosečnostih nisem doživela. Ponavadi mesa videt nisem mogla, tokrat pa ni važno kakšno je, samo da je. user posted image   Edino kava mi malo nagaja, če jo spijem. Vse ostalo pa gre za med. user posted image
A še kateri tako smrdi mehčalec in določena mila? Jaz sem zadnjič kupla eno milo za roke in ko si z njim operem roke, mi kar želodec obrača. Zato sem sedaj pričela raje uporabljat Johnsonovo otroško milo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 399
14.1.2011 12:05:16   
Teni_
Meni drugače skoraj nič ne smrdi, da bi me motilo. Edino zadnjič je moj delal za kosilo meso v čebulni omaki in s smetano. Tisto mi je pa želodec dvignilo in sem potem za kosilo jedla samo restan krompir in solato. Ko so se vsi najedli in pomili za sabo, da več ni bilo vonja po tisti omaki.user posted image

(odgovor članu nepremagljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Mirena
Miška2006

Ste zadovoljne z Mireno? Prosim komentirajte!

DA - Zakaj? (13%)

NE - Zakaj? (9%)

Je ne uporabljam! (78%)

Število vseh glasov: 363

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!