|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2011
13.1.2011 12:25:31   
SILVA
Pigy pojdi se pokazat, pri meni se je tudi tako začelo.
Upam, da ni nič in da je vse v reduuser posted image

(odgovor članu nepremagljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 351
13.1.2011 12:40:37   
lorelei82
Pozdravljene vse stare in pa tudi nove user posted image

Res ste se razčvekale te dni...me čudi da ni nič kaj deževalouser posted image user posted image user posted image

Jaz sploh nimam nekih znakov da sem user posted image , pa lušta se mi tud vse kar ne bi smela. Sej se kolko tolko vzdržim, ampak po drugi strani pa nekaj preveč tud ne mislim komplicirat. Se nekak držim prepričanja, da če sem jaz kul bo tud otroku. Če katere misli kaj drugega me naj prosim proba prepričat drugače...

Sem pa glih včeraj spoznala enga fanka, ki je bil tak priden in lepo vzgojen...upam da se bo z najin otročičkom to tud dalo, ker drugače poznam samo neke razpušene in razvajene otroke, kar pa definitvno nočem.

Lep sončen in topel pozdravček

(odgovor članu SILVA)
Neposredna povezava do sporočila: 352
13.1.2011 12:45:10   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: lorelei82

Pozdravljene vse stare in pa tudi nove user posted image

Res ste se razčvekale te dni...me čudi da ni nič kaj deževalouser posted image user posted image user posted image

Jaz sploh nimam nekih znakov da sem user posted image , pa lušta se mi tud vse kar ne bi smela. Sej se kolko tolko vzdržim, ampak po drugi strani pa nekaj preveč tud ne mislim komplicirat. Se nekak držim prepričanja, da če sem jaz kul bo tud otroku. Če katere misli kaj drugega me naj prosim proba prepričat drugače...

Sem pa glih včeraj spoznala enga fanka, ki je bil tak priden in lepo vzgojen...upam da se bo z najin otročičkom to tud dalo, ker drugače poznam samo neke razpušene in razvajene otroke, kar pa definitvno nočem.

Lep sončen in topel pozdravček

kaj pa pravzaprav pomeni ne smem? Okej tukaj so cigareti, alkohol, ki so absolutno pod ne smem, saj je malo nefer zastrupljat še nekoga,ki nič kriv. Govorim iz izkušenj, ker sem pred prvo nosečnostjo kadila ko turk, potem pa sem čez noč nehala brez tistega občutka, da sem živčna,ker mi je bila motivacija,da ne bom uničevala še enega močnejša...vse je v glavi jest pravim in res ni fer,da zaradi svoje šibkosti uničujete še koga...
Je pa res,da sem si privoščila tudi biftek v nosečnosti...ma jedla sem vse,kar jem običajno...nič pretresljivega...itak ves čas jem raznoliko hrano...samo preveč :)...prvič sem se zredila za 18kg pa sem mislila,da je to zaradi otročka user posted image ...no zdej bom tud jedla vse, le manj :)

(odgovor članu lorelei82)
Neposredna povezava do sporočila: 353
13.1.2011 13:07:21   
lorelei82
Pri meni ne smem pomeni to, kar pač zdravniki pravijo da se ne sme. Se pravi, da sem zmeraj rada pila kavico(po 4-6 skodelic na dan), jedla pršut, biftek, čokolado, slano in začinjeno hrano.... To je vse, kolikor sem prebrala, sedaj "prepovedano". Sej vse jem v nekih normalnih količinah, vsaj predvidevam tako, ker sem kljub vsemu suha.
Ker se ne obremenjujem preveč se tudi dobro počutim in sem srečna...zato pa si mislim da takšne stvari kljub temu ne morejo škodit otroku.

Tudi glede vzgoje imava s partnerjem neke zamišljene ideale...preveč ne misliva komplicirat oz. sva mnenja, da mora imeti otrok tisto osnovno splošno vzgojo. Vendar če se bo kdaj hotel metati po blatu se mu bova celo pridružla. Poznam nekatere starše, kjer otrok ne sme biti niti malo umazan in mora biti vse sterilno...potem pa je takšen otrok glih najbolj bolan. Sej bakterij se mora otrok navadit že v otroštu, ko se mu telo najbolj prilagaja.

Imava tudi polno živali...od muc do psa in zajcev, pa tu pa tam se tud kašen pajek najde v hišiuser posted image in jih ko bo bubica na svetu tud ne mislim iz hiše metat.

Mogoče imam za nekatere zmotno prepričanje, da se ne sme preveč komplicirat, ampak če rojevajo zdrave otroke tiste, ki živijo v jungli in še nikoli niso videle "modernega" sveta, kaj šele tekoče vode iz pipe, ne vem kakšnih kremic in podobnega...potem tud jaz ne mislim nekaj preveč komplicirati.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 354
13.1.2011 13:11:16   
dory
Edino knjigo ki sem jo jaz prebrala na temo kao vzgoje je bla brez joka v spanje, ker mi tamal tri leta ni spal. Pa ja, sej v knjigah vse lepo pocukrano piše, dejansko stanje imaš pa ti doma in vsak otrok je svoj idividum...

Jst sem jedla vse v mejah normale, ker nisem bila bolna ampak samo noseča...pa ja sej normalno je pomoje že,da kompliciramo, ampak z leti vidiš da je prav hecno....

Najprej prisluhneš sebi,kaj ti paše, potem prisluhneš otroku pa ne boš falila :)

Neposredna povezava do sporočila: 355
13.1.2011 13:20:36   
Teni_
Malo za res in malo za hec, spodnji dopis. JE pa velika resnica. Pri prvem še najbolj kompliciraš, pri drugem pa že veliko manj.

Oblačila:
1. otrok: Nosečniške obleke začnete nositi takoj, ko vam ginekolog potrdinosečnost.
2. otrok: Normalna oblačila nosite, kolikor dolgo je to mogoče.
3. otrok: Vaša normalna oblačila so vaša nosečniška oblačila.

Ime za otroka:
1. otrok: Berete leksikone imen, delate sezname, črtate, dodajate itd.
2. otrok: Nekdo mora poimenovati otroka po prababici Štefki. Zakaj to nebi bila ti?
3. otrok: Odprete imenik, zaprete oči in pogledate, kje se vam je ustavilprst. Zdravko? Odlično ime!

Priprave na porod:
1. otrok: Zelo resno vadite dihanje.
2. otrok: Ne obremenjujete se z vajami, ker vam dihanje prvič ni pomagalo.
3. otrok: Zahtevate epiduralno v 8. mesecu nosečnosti.

Oprema za dojenčka:

1. otrok: Skrbno perete vse perilo, ga zlagate po barvah in shranjujete votrokovo omarico.
2. otrok: Preverite samo, če je perilo umazano in zavržete tistega znajvečjimi madeži.
3. otrok: Tudi fantki lahko nosijo roza, kajne?!

Skrbi:

1. otrok: Jočete pri vsakem znaku otrokovega vznemirjenja, na vsak znaknezadovoljstva ga vzamete v roke.
2. otrok: V naročje ga vzamete šele, ko obstaja nevarnost, da bo zbudilprvorojenca.
3. otrok: Svojega triletnika naučite pestovati dojenčka s kolikami.

Aktivnosti:

1. otrok: Otroka peljete na gimnastiko, plavanje, v igralnice, na izlete,sprehode.
2. otrok: Otroka peljete na sprehode.
3. otrok: Otroka peljete v supermarket.

Večerni izhodi:

1. otrok: Kličete varuško vsakih pet minut.
2. otrok: Tik preden odidete od doma, se spomnite, da bi ji lahko pustilištevilko, na kateri ste dosegljivi.
3. otrok: Poklicati vas sme samo, če vidi veliko krvi.

Doma:
1. otrok: Večji del dneva očarano buljite v otroka.
2. otrok: Večji del dneva pazite, da starejši otrok ne bi poškodovalmlajšega.
3. otrok: Vsak dan se poskušate vsaj za kratek čas skriti pred otroki.

Duda:

1.otrok: Ko pade duda na tla, obvezno prekuhat.
2.otrok: Ko pade duda na tla, operemo pod tekočo vodo.
3.otrok: Bolj je usrana, rajš jo ima.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 13.1.2011 13:22:44 >

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 356
13.1.2011 13:27:50   
lorelei82
Sej to je ravno to...

Jaz sem že itak prepričana da je vse v glavi, zato pa na primer tudi nikoli nisem šla ležat ko me je začel dajati prehlad ali vročina, ampak se ravno takrat šla ven na sprehod in noret z psom...in kaj se je zgodilo ko sem prišla domov??? Bila sem kot nova...nič več vročine in smrkanja.

Sej moram priznat, da sem prvič ko sem bila noseča tudi jaz ne vem kaj vse brala, jedla zelenjavo, sadje, in tiste "tazdrave" reči, vendar sem kljub vsemu imela ss. In potem začneš razmišljati kaj si narobe naredil in prideš do zaključka, da si preveč kompliciral. Pikica po mojem, glede na to da raste v tebi, čuti dobro in slabo voljo ter stres. In če se že v mojem telesu navadi na neko določeno hrano, ki jo bo itak otrok dobival, ko bo odraščal-saj ne mislim kuhat 2 krat tak kot nekateri, potem bo z navjanjem na hrano še lažje. Saj v Mehiki tud jejo ful pekočo in z čilijem začinjeno hrano in še nisem slišala, da bi to kateremu otroku škodilo.

Mogoče se zdaj na vse zgoraj napisano sliši, da mi je vseeno za otroka-ni res, vendar če bom že zdaj komplicirala bo otrok vzgajal mene in ne jaz njega.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 357
13.1.2011 13:27:56   
strelkica
Pozdravljene, čveke!

Ste pa res pridne ni kaj...takole, ko vas berem, si mislim, kolk enih različnih stvari doživljamo ljudje...ne razum pa vas zakaj se obemenjujete s stvarmi, ki ni potrebno, uživajte v nosečnosti, kolikor se da seveda user posted image user posted image  in ko pride problem ga rešujte.

Teni RR: To je pa odvisno od usode, lahko, da boš ravno takrat v porodnišnici, ti bodo posneli s kamero nimaš kaj, lahko pa boste skupaj šli na sprejem. A veš kako imajo to pri nas poštimano? Vsi prvi razredje imajo sprejem ob 10 uri, ko imajo ostali otroci že konec pouka, v telovadnici šole, tako da pride lahko vsa družina na sprejem, tudi babice in dediji.
Ne obremenjuj se sedaj s tem, je pa res da ima mlajša hči prednost, prvič v šolo je samo enkrat v življenju.

IZCEDKI: Jaz se ne bi hecala s tem in bi takoj šla na pregled, nikoli ne veš, upaš res lahko, da ni nič narobe, vendar tu ni nikakršnjega pravila kako se ss začne, pri eni tako pri drugi drugače. Bolje da greš na pregled in ti povedo, kaj je kot pa da tuhtaš doma kaj je in čakaš kaj bo...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 358
13.1.2011 13:32:58   
lorelei82
user posted image user posted image user posted image ...user posted image user posted image user posted image ...user posted image user posted image user posted image

Teni RR, mislim da si kar prav napisala...res smešno. Moram obvezno mojemu pokazat, se bom ziher na to smejala vso nosečnost oz. si bo kar ven sprintala in obesla nad otrokovo posteljo.

Neposredna povezava do sporočila: 359
13.1.2011 13:36:43   
sonce81
Teni - haaaaaaaaa haaaaaaaaaa, ful dobro piše tole o obnašanju za 1. 2 in 3 otroka - sem sem mogla prav do solz nasmejat user posted image user posted image user posted image ..no jaz še nimam otrok, tako da bo najbrž res tako kot piše za prvega user posted image

Pigy - držim pesti. jaz nebi nič čakala

sicer pa eno vprašanje - jaz sem tkooooooooooooo napihnjena..sedim v pisarni in mam zadrgo od hlač čist odpeto, ker ni šans da zaprem hlače (še dobro da imam dolgo jopo čez) ...a mi lahko prosim poveste če je to normalno?

(odgovor članu strelkica)
Neposredna povezava do sporočila: 360
13.1.2011 13:37:03   
Teni_
Ne, saj se ne mislim obremenjevat glede tega. Saj sta dovolj veliki, da bosta razumeli. Sicer pa bosta z veseljem raje šli s kom drugim, samo, da bo user posted image čimprej pri hiši. Sploh Nika(še ne ve, da semuser posted image ) non-stop sprašuje kdaj bomo imeli user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 361
13.1.2011 13:38:40   
Teni_
IZVIRNO SPOROČILO: sonce81

sicer pa eno vprašanje - jaz sem tkooooooooooooo napihnjena..sedim v pisarni in mam zadrgo od hlač čist odpeto, ker ni šans da zaprem hlače (še dobro da imam dolgo jopo čez) ...a mi lahko prosim poveste če je to normalno?

Čisto normalno. Jaz že dva tedna 100% hodim okoli v trenerki, ker niti slučajno ne zaprem kavbojk. Oz. zaprem še jih, ampak me potem tišči za znoret.

(odgovor članu sonce81)
Neposredna povezava do sporočila: 362
13.1.2011 13:40:20   
Anonimen
lorelai, imaš prav, čim manj komplicirat. In se s problemom ukvarjat, če do njega slučajno pride. Jst sem tudi vse jedla v 1. nosečnosti. Tudi po porodu se nisem nič pazila, pa tamala skoraj ni imela krčev. So pa nekatere, ki še pol leta po porodu ful pazijo na hrano... Pa moram povedat, da sem imela lepo in zdravo nosečnost, delala do konca. V drugo pa SS, odmrl plod. Kar ti je namenjeno, to pride. Jst sem si že takrat rekla, da mi je en drug dojenček namenjen. In če bi se 2. nosečnost obdržala, potem tega pikija, ki je zdaj v trebuščku, ne bi nikoli bilo. user posted image

auser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 363
13.1.2011 13:46:33   
dory
e priznam, jaz sem se pazila le po porodu,ker je mel tamal grozne krče...pa ko sem že čist shujšala mi je pediatrinja rekla,da je najboljš če začnem spet nazaj vse jest, ker očitno bo tamal imel krče tako ali drugače...in ja nobene razlike :)

glede izcedkov pa..pa ne samo izcedki...skozi celo nosečnost se je treba poslušat in rajš narest vik in krik,kot da je kej narobe....jaz sem skoz sprašvala G kaj je narobe z mano,da se tako grozno počutim, pa me je takoj odslovila,da sem prvič noseča in nimam pojma kaj to pomeni...no na koncu so z urgentnim cr reševali oba...

nč pretiravat, ampak spremljat in akcija :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 364
13.1.2011 13:51:01   
dory
haha teni ta seznamčič bo kar držal ja...itak je logično,da manj kompliciraš in prav je tako :)...čeprav pri meni bo 7let razlike in upam,da ne bo tko kot prvič :)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 365
13.1.2011 14:09:03   
sonce81
Teni, hvala!! user posted image ..takoj lažje ko slišiš, da nisi edini..

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 366
13.1.2011 16:37:28   
Teni_
Pigy, si se šla pokazat? Javi se!

(odgovor članu sonce81)
Neposredna povezava do sporočila: 367
13.1.2011 16:47:47   
lily81
helou vse nove nosečke!!!user posted image user posted image  
saj vas ne dohajamuser posted image ..

Hudo mi je zate Silvauser posted image -upam, da čimprej zagledaš plusek!!!!!

Ja sonce pa teni, tudi jaz imam v šlužbi odpete kavbojkeuser posted image user posted image user posted image user posted image ..in včeraj sem pomotoma vstala in šla v drugo pisarno na printer nekaj iskat..pa me je sodelavka samo pogledala..nič komentirala..po mojem sluti, ker imam napihnjen trebušček.. še pred enim mesecem sem bila čiso ravna in se toliko bolj opazi.. pa nehala sem kaditi..no sej tudi prej nisem ne vem kolkiko pretiravala..in sedaj ne hodim več s sodelavkami na pavzo pa počasi sumljiva ratujem.. imam kao novoletno zaobljubouser posted image user posted image .. pa seveda dopoldan v službi dvakrat lepo malicam..prej pa samo na kavi... čez 1. mesec po nuhalni bodo vsi vedeli..tačas nas si pa mislijo kar hočejo ne??user posted image

Drugače se počutim super.. aja se je katera že za nuhalno v Dravljah naročila?? koliko prej je to že treba?user posted image ..malo me že pozabljivost dajeuser posted image .. ta vikend gremo na oddih v čateške...pa mi kolegica prepoveduje v bazen..kaj pravite..grem lahko..kolikor jaz vem se celo priporoča v user posted image  plavanje.. kaj pa vemuser posted image

lepo boditeuser posted image

(odgovor članu sonce81)
Neposredna povezava do sporočila: 368
13.1.2011 16:49:18   
lily81
še nekaj.. Pigy upam da je vse okuser posted image ..držim pesti!!!

(odgovor članu lily81)
Neposredna povezava do sporočila: 369
13.1.2011 16:56:20   
strelkica
Oj!

A katera hodi na kakšno rekreacijo? Jaz hodim na pilates, vam morem povedat, da je super zadeva, sploh za tiste, ki imamo probleme s križem, mene še od prejšnje nosečnosti daja in če parkrat ne grem na pilates me boli za znoret. Sem že pred nosečnostjo hodila, po porodu in je super. Priporočam. Sem vaditeljici zadnjič povedala da sem noseča in mi je rekla da to 3 meseca brez priblema, nekatere vaje bova prilagodile, po 3 mesecu pa je rekla da  bom pa videla, kako se bom počutila. Zdaj pa grem na sobno kolo, pod tuška in na pilates. Papa  

(odgovor članu lily81)
Neposredna povezava do sporočila: 370
13.1.2011 17:43:15   
Norica
Olja punce!

Jaz sem ravnokar prišla iz pregleda. Bila sem neučakana in sem poklicala G, če se lahko grem pokazat in sem šla. Noseča sem 4-5 tednov in se srček še ne vidi. Sestra mi je odprla MK, dala  napotnice za laboratorij in čez4 tedne spet laborotorij in pregled.

SILVA user posted image
PIGy user posted image

Se javim še kaj pozneje, ker mi hčerka ne pusti sedeti pri miru user posted image

Otroci niso naša last...
So majhna bitja, ki se prikradejo
v naša življenja in nam prinašajo veselje in odgovornost - vendar niso naša last.
Samo pomagamo jim, da postanejo to, kar so.
- Ruth Nuneviller Steinman

Neposredna povezava do sporočila: 371
13.1.2011 19:12:56   
Anonimen
Jst sem do pred kratkim tudi bila za bazen, ampak trenutno si pa ne bi upala. Zgleda, da imam probleme z vnetji in najbrž ne bi bilo lih fajn še iskat probleme... user posted image

auser posted image

(odgovor članu Norica)
  Neposredna povezava do sporočila: 372
13.1.2011 19:31:23   
Teni_
Tako kot pravi anonimna. Ravno zaradi vnetij bazen ne priporočajo. Čeprav jaz sem se ravno tako kopala v bazenih v vseh nosečnostih. Se pa dobijo tamponi posebej za to, samo ne vem točno kje se kupijo. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 373
13.1.2011 20:04:43   
olana

Leaa! A ti kej telovadiš? Js bi šla u Spina, pa ni dost kandidatk. Poznaš kako?

< Sporočilo je popravil olana -- 13.1.2011 20:13:07 >

(odgovor članu leaa)
Neposredna povezava do sporočila: 374
13.1.2011 20:12:23   
nepremagljiva
Res je, vnetja so tista, ki so potem lahko problematična. Samo jaz sem v prvih dveh nosečnostih šla na bazen, brez tamponov, pa je bilo vse vredu. Sploh pomislila nisem nikoli, da bi lahko bilo kaj narobe. Mlada in nevedna. user posted image Sedaj pa tudi ne bi upala kar v bazen. 

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?