artista7
|
Pa še moja zgodba. Stara 28 let, brez otrok, trenutno zaposlena preko razpisa za zaposlovanje dolgotrajno brezposelnih (sofinancirano z EU skladov) - ZA LETO IN POL. Ni dobro da zanosim, ker potem ne bom morala zrealizirati zaposlitve (za kar se seveda plačuje penale), poleg tega je moj abs, medicine, študij ni lahek. Tudi sama moram diplomirati. Plača je minimalec. Iskala sem službo 2 leti, vprašanja o družini in partnerstvu so bila na vseh razgovorih DO KATERIH SEM SPLOH PRIŠLA. Nimam malo izkušenj in tudi te zelo uporabne in raznolike. Vedno sem po tem ali onem viru izvedela, da so imeli že izbrano ali kaj podobnega. Pa sem hotela delat!!! Karkoli, tudi proizvodnja mi ni bila nikoli odveč, ker sem že kot študentka ogromno delala tako. Torej z menoj ni bilo nič narobe, čeravno se mi že na daleč vidi da sem družinski človek..? Tud če ne rečem, mislim da mi na čelu piše da otroke hočem. Brez zamere do vseh, ki imate dobre službe in vam delodajalci to omogočijo (kar je sicer edino prav po mojem mnenju)- lahko vam rečem samo, da je iz polne riti lahko srati. Če je vsaj 1 orenk plača pri hiši, se nekako da. Če ni nobene al pa ena slaba, je težko. Med mojimi kolegicami, ki so že mamice so zelo različni odzivi. Je pa veliko mobinga, kako da niso efektivne kao zaradi malčkov, zaradi katerih so na bolniškah. in to samo pridne punce! v vrtcu pa otroka domov pošiljajo zaradi vnetih oči, kar se mi osebno zdi POPOLNOMA nepotrebno. Tako ta maktub, ne vem kaj naj ti rečem. Tudi jaz sem poslušala od fantovih doma (sestre in mame, ki so se zaposlile takoj po končanem šolanju-torej brez nekega pretiranega mučenja) da sem negativna in zato dela ne dobim. Boli, še posebej če bi rad delal in bil koristen, in te razumem. Lahko ti svetujem edino to, da kot so že svetovali, da poveš naravnost in iskreno, če te vprašajo. Ne izgubi upanja, enkrat se more obrniti. Tudi jaz ne vem, kaj bom po 30tem, ko bom verjetno šla v to, da se bom resno odločila za družino. Ampak mislim, da je bistveno, kako se ti zastopiš z možem in kako delujete kot družina. Če pa te njegovi zezajo, pa tudi ni treba prepogosto tja hoditi, manj ko slišiš takih pametnih, bolje je zate (po lastnih izkušnjah govorim). Ker sit lačnemu ni in ne bo nikoli verjel, tako je bilo in bo ..