Lun1ca
|
Pregled - Sej ne morem verjet.. naročena bla ob 10h prišla domov zdaj. Od dohtarjev se mi pa kr meša.. Skratka vaginalni pregled ok - maternica 38cm, UZ ok, gibi normalno, plodovnice dovolj, posteljica ok. Omenim težave - 2x napad aritmije v roku 3h tednov - utrip 185 v mirovanju in tiščanje v prsih in seveda dobim napotnico za kardiologa, da če je kaj narobe, da se to zve pred porodom in po možnosti ne med porodom. Ok grem v bolnico pridem na kardiologijo, mi reče sestra, da me ne more vzet, ker ne piše na napotnici "NUJNO" in naj grem nazaj do G da to dopiše. Ok.. super 20 minut cajta (ker pol zaprejo sprejem) leti hitro moj do mojga G, da ta dopiše "nujno" pride nazaj, me vzamejo na EKG takoj pred vsemi (pohvale sestri) in potem se začne čakanje na zdravnika.. ob 12h pridem na vrsto k temu kretenu, da druga ne morem rečt. Prvo me vpraša kolk sm noseča, rečem v 38. tednu in mi reče kaj sploh delam tam noseča, da on ni ginekolog in ni plačan za to, da bi reševal te probleme, da ginekologi bi pa mogli vedet za takšne težave kot jih mam. Gledam šokirano, brez besed.. me vpraša kaj je blo, mu začnem razlagat, me prekine sredi odgovora, začne blebetat v tist njegov k***** diktafon. Mi reče, da to ni normalno tak visok utrip, da moram bit v bolnici do nosečnosti, naj grem h G po napotnico, da me bom do poroda not. Mi napiše neke zablete, ki ne vem zakaj so in nič. Vprašam, kdaj v bolnico in kak z izvidom, ker verjetno ne bom dobla napotnice kar brez njegovega izvida. Mi reče, da to ni njegova stvar, da se naj zmenim s sestro, da se bom že sama pobrigala za izvid.. HAAAALOOOOOOOOOOOOOOOOO?!?!?! Kaj si normaln?! Pravkar mi poveš, da bom mogla do konca nosečnosti bit bolnici in to s takim načinom, meni, polni hormonov in občutljivi nosečnici?!?! FAK OFF!!!! No se zmenim s sestro glede izvidov, da bo zrihtala in jih naj jutri zjutraj pridem iskat. Grem do G povem kak je na stvari in hja.. kam me poslat?! No po pogovoru z drugim kardiologom se odločijo, da grem na internistični odelek, do poroda in takrat me bojo pač premestili v porodnišnico čez cesto. Jaz bi si 100x raje želela porodnišnico, moj G se strinja z mano in upam, da me še ta tedn prestavijo iz kardiologije v porodnišnico. Skratka.. ju3 grem v bolnico :(( Če kaj sovražim.. so to bolnice.. in po možnosti bom tam ležala med samimi krehavimi, bolanimi penzionisti.. Za zjokat.. če ne bi blo mojga najdražjega danes z mano, ne vem kaj bi nardila - po mojem se zaprla neki v bolnici na WC in v kakem kotičku jokala in čakala, da dobim popadke.. Upam in res močno si želim, da rodim še danes ponoči!!!!!