|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
18.2.2011 9:01:14   
lina10
Hvala za čestitke! Punci sta zaenkrat zelo pridni tako da jih sama rihtam kolikor se da, če ne pa mož pomaga,vsaj včeraj mi je ker ko smo prišli domov sta bili obe naenkrat lačni pa je eno pomagal nahranit, mleko si črpam kolikor ga je ostalo pa dodajam. Ponoči se zbudita dvakrat ostalo je pa spanje pa podnevi malo brundata toliko da malo svet okoli sebe opazujeta. Upam, da bo tako ostalo.user posted image

(odgovor članu tarikata)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
18.2.2011 9:02:28   
lina10
Naja 17 lahko javiš to novičko, ker mene ni na FB.

(odgovor članu tarikata)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
18.2.2011 9:08:37   
Sunshine 1
Čestitke za Katjo in Špelo!! user posted image user posted image Naj punčki čim hitreje rasteta!!

Kar se tiče mleka pa, čim večkrat res pristavljaj, men je to pomagalo, pa kupi si čaj za dojilje.... Pravijo tudi da polenta pomaga...kaj pa vem. Mislim da je treba samo čiveč piti.

Lepo se cartajte! user posted image

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
18.2.2011 10:50:43   
*Ninočka*
Jeeej, čestitke lina10 za Špelo in Katjo. Smo pa res komaj čakale, da kaj javiš user posted image

Za dojenje ti ne morem dati pametnega predloga, ker sama s tem še nima izkušenj...glede železa pa sok rdeče pese ali pa grozdni suk, suhe slive, napitki ipd.,
Lepo se cartajte!

(odgovor članu Sunshine 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
18.2.2011 11:27:16   
minka tonka
Živjo dame!
Kako smo? Po doooolgem času se spet malo javljam. Sem delala do srede, zdaj pa uživam v brezdelju, ki ga omogoča porodniška. Imam še mesec do roka in sem že kar v nestrpnem pričakovanju. Malce sem prebirala forum in vidim, da imamo vse nekam podobne izkušnje in "probleme". Zanima me, če tudi vam kaj trebuščki otrdevajo. Zadnja dva meseca mi je otrdeval po "naporih" in po predolgem sedenju v službi, zdaj pa mi tri dni kar v eno otrdeva. Pa ne vem, ali naj samo pošivam, ali naj grem do zdravnice. Kakšen nasvet?
Sicer pa sm včerej dobila odločbi za porodniško in paket in sem bla čist vesela - kako malo je potrebnouser posted image .
Čestitke vsem, ki ste že dobile svoje zakladke!user posted image

I dont care about distance, I just care about you.

(odgovor članu Sunshine 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
18.2.2011 11:31:41   
maladva
No zdaj bom pa malo lena in kar prekopirala kaj sem napisala na FB-ju:)

No da se javim po pregledu:) CTG in vse ostalo je vredu, tako da nič ne kaže da bi šla že rodit:) novih mer na žalost tokrat nimam,.. naslednji pregled je pa 3.3.2011,.. se šalim da grem potem kar rodit pa bo 3.3.2011, 3330g, 53cm, obseg glavice 33,.. ura 03:33 :):):):) no v glavnem same trojke,.. mislim da mi nebo us...pelo, še ima mali 5.3. roj dan, potem pa lahko grem :):)
lp

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
18.2.2011 11:50:02   
tanjusi
Pa ne vem, ali naj samo pošivam, ali naj grem do zdravnice. Kakšen nasvet?
Sicer pa sm včerej dobila odločbi za porodniško in paket in sem bla čist vesela - kako malo je potrebno .
Čestitke vsem, ki ste že dobile svoje zakladke!

baje so to lažni popadki, dokler se ne odpiraš , tako je meni zdravnica rekla ..

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu maladva)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
18.2.2011 14:34:42   
Sitnoba
lina10user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

čeprav sem vedela, da imaš 2user posted image  že v svojem naročju sem sedaj kar kurjo polt dobila ko sem prebrala tvoj post.

Špeli in Katji pa user posted image user posted image za DOBRODOŠLICO!!!!!!!!!!!

Želim VAM ČIM VEČ MLEKA in MIRNIH NOČI, pa da se ČIMPREJ OJAČAŠ - kar pusti da ti ostali pomagajo, čeprav lahko sama - čimveč počivaj in pij ter pristavljaj za mleko.

DRŽI SE pa sporočaj kako ste!!!!

juuuhuuuu user posted image

VSE ki ste že dobile svoje MARČKE user posted image  kar pišite kako izgleda z otrokom doma, pa napotke nam tudi pišite, da bomo čim bolj pripravljene ko pridejo naši user posted image  

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
18.2.2011 16:26:25   
Tira
Lina čestitke tvoji dve punčki user posted image user posted image user posted image  Čim več zdravja in mirnih noči ti želim user posted image

Svetujem ti, da najprej sebe poštimaš, da ne bo kaj za tabo "prišlo". Mali bosta tudi ob AM zrasli, brez skrbi. Veliko pij in počivaj.

Jz pri prvem nisem imela nič mleka in se niti nisem obremenjevala... Če ga ni, ga ni. Naš korenjak je zrasel na Novolacu in kasneje na Aptamilu. Krčev ni imel nikoli, bolan pa je bil tudi do sedaj samo 1x, HB user posted image  

Vidim, da ste že vse pripravljene za rodit... mene pa čaka še kar nekaj časa. UZ za lego imam šele 28.2. user posted image  Potem me pa čaka še cel mesec. Upam, da bo kej prej.

(odgovor članu Sitnoba)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
18.2.2011 17:03:41   
mama123
čestitke za dvojčiciuser posted image
jaz sem pa včeraj imela Uz in sem zelo vesela da vse dobro kaže,je v pravi legi tako da še samo raste še 1,5 mecuser posted image

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
18.2.2011 19:46:31   
mija75
Lina10 - čestitke za konkretki pupi.!.

No jaz sem cel dal bluzila več ali manj po P....to je ene procedure in nakoncu sploh še ne grem rodit. Punčkama se godi dobro, so mi naredili CTG in UZ, vse je ok, moji izvidi so vsi ok, no slabokrvna sem itak jemljem sirup. Tako, da sem se po posvetu odločila, da je skrajni rok CR 1.3., če se pa prej kaj zgodi, pa bo prej. Mi je pa smotano, ko te vprašajo za datum, jaz bi pa rada, da se otročki sami odločijo in sproducirajo. Upam, da se mi začne naravno, dokonča pa itak s CR , ker sta obe spet medenično. Imata pa tam nekje 2700g, sam je odstopanje lahko +/- 20% v realni teži.

To je to, ostajam vsak dan v pripravljenosti in upam, da me drugi teden samo zvije user posted image .

(odgovor članu mama123)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
19.2.2011 9:36:14   
tanjusi
Snoči sem pa jaz mela take fajn one neprave popadke...sem že malo upala, da se kaj začne, pol sem pa zaspalauser posted image , ne vem če bo luna kaj nardila

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu mija75)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
19.2.2011 11:17:20   
emilija2008
Lina, čestitke za princeski!!!! Pa čimveč zdravja in prespanih noči.

Mija1975, 22.02. je bil in je zame ful lep datum ,ker je hčerka rojena na ta dan.user posted image Mi je kar padu v oči, no pa tudi 01.03. je lep. Jaz bi ziher izbrala najprej 22.02., potem pa 01.03., ker je takrat rojen moj nečak, pa tudi sama sem rojena na 01. v mesecu.user posted image  Punci sta pa glede na kilažo orng babnci. Luštno!!!!user posted image user posted image

Tanjuši, ti bi že kar šla, jaz še ne bi šla. Po drugi plati pa si že grem sama sebi na živce user posted image  

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
19.2.2011 11:24:42   
rožica86
lina10, čestitam za punčki z zelo zelo lepimi imeni (ta imena so bila v mojem ožjem izboru)...Crklajte se čimveč in upam, da imaš kaj pomoči, da si opomoreš...

Za ostale pa- sej bo vse ok... Važn, da majo naši mali dojenčki v trebuščku najboljše pogoje, ko jim pa ne bo več pasalo bit v trebuščku, bojo šli pa ven... JUPI

ti vedno moj... jaz vedno tvoja... ljubezen vedno najina...

(odgovor članu emilija2008)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
20.2.2011 21:13:33   
5ra8

user posted image

user posted image  

21.02 - Sitnoba, Klemy82, Lun1ca, Naja17 - CTG, discoamela - CTG
23.02 - *piškotek* + testiranje streptokok, tanikamarčevska - CTG
24.02 - Heilie - CTG
28.02 - 5ra8 - CTG
01.03 - Poli_H
02.03 - *Ninočka* - CTG, nina42
03.03 - maladva

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mija75

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu rožica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
20.2.2011 21:14:09   
5ra8

user posted image

user posted image

NICK          PDP       DATUM ROJ.   SPOL    TEŽA       VELIKOST    
IME

thunder       22.03         12.01        user posted image      1.580g          43cm          VID
Sunshine 1  02.03        14.01       
user posted image      2.270g          45 cm        GAJA

lina 10 12.03  11.02 user posted image user posted image 2210g/2630g 47cm/49cm KATJA/ŠPELA

slama         22.03        13.02    user posted image         2.480 g         48 cm       ZOJA

Skupaj

user posted image = 1
user posted image = 4

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
21.2.2011 9:50:44   
nina42
Tiste, ki ste bile na testiranju za STREPTOKOK B, kako to izgleda in koliko stane?

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
21.2.2011 10:00:12   
maja1985
Cena je odvisna od ginekologa do ginekologa. Z eno tako palčko ti potegne (podobno kot pri brisu), nekaterim vzame tudi in analne odprtine.

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
21.2.2011 10:24:18   
emilija2008
Nina42, s tako palčko vzame bris iz nožnice. Pri moji gin. stane celo 51 eur. user posted image  Vidim pa, da so cene zelo različne.

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
21.2.2011 10:26:28   
slama
Živjo,

najprej user posted image user posted image user posted image  lina za dvojno srečo, da bosta punčki pridni in lepo rastli.

Pri nas se je vse skupaj odvilo v 1 uri in 38 minut iz sobote na nedeljo.

Malo do 1h zjutraj se je hčerkica zbudila v joku. Mož jo je šel iskat in prinesel k nama v posteljo. Ko se je umirila, se lepo namontiram na levi bok in čez nekaj sekund začutim, da nekaj teče po moji nogi. Možu rečem naj prižge luč. Pod mano je bila mlaka krvi user posted image user posted image  Takoj pokličeva rešilca. Vmes me nekako preoblečeva in zavijeva v bisačo. Rešilec je prišel po približno 20ih minutah. Sledilo je natovorjenje v avto - so me takoj priklopili na infuzijo, pa tlak merili, na redi sem še kisik dobila, ker je tlak tako padel ...
Jaz sem pa hotla spat - pa mi je sestra ves čas govorila, da naj mam odprte oči; no, v sebi sem bila zelo mirna, saj sem ves čas čutila brcike, kar mi je bilo najpomembnejše.
Nekje na sredi poti, sem začutila, da mi spet nekaj teče - sem mislila, da je kri - v porodni se je izkazalo, da je odtekla tudi plodovnica.
Po prihodu v p, so me zapeljali naravnost v dvigalo user posted image user posted image  Jaz sem bla prepričana, da bo treba še kakšne papirje izpolnit.
Šli smo naravnost v porodno, kjer je blo takoj ene 5 sester na kupu - so me slekli, umili, ctg, uz, infuzija - vse v 5ih minutah in hitro v porodno. Potem se spomnim besed, da bo zapeklo in da bom zaspala. ...
Zbudila sem se na poti na intenzivni oddelek A (no, takrat sem se prvič zavedla), mal čez 3jo. Povedali, so, da je punčka in da je ok, vseeno pa so jo dali na intenzivno.
Ves čas so hodile sestre preverjat stanje ... Ob 8h so me pa postavili na noge in poslali na wc - juhuhu ... to je bil podvig in pol. Sem se primajala do školjke ko en pijanec user posted image user posted image user posted image  Izgubila sem cca 1,5 l krvi, zaradi česar sem bila bleda ko kakšna stena ... Transfuzije nisem dobila, so mi dali pa kar zajetno količino železa. Zdaj sem na 94 Hb.
Zojo sem prvič videla ob 15h, ko me je mož peljal na int oddelek z otročki - kakšen drobižek. Naslednja dva dni sem jo hodila jaz k njej na obisk, potem pa je prišla k meni user posted image user posted image user posted image  Z mlekom na srečo nimam težav, sem šla že drugi dan črpat, je pila lepo po flaški, zdaj pa sva že kar dobro utečeni pri dojenjuuser posted image user posted image user posted image . Četrti dan povejo, da greva lahko naslednji, peti dan domov user posted image . Mene je skoraj kap - sem bla prepričana, da bom grela posteljo še vsaj nekaj dni. Ker je Zoja še nekaj teže izgubila, se rekla, da bi ostala še en dan, da potrenirava dojenje, kar se je izkazalo za dobro odločitev. Tako sva domov odšli v petek, ko sta naju prišla iskat očka in mala Mija, ki je zelo lepo sprejela sestrico user posted image user posted image user posted image .

Sama sem ok, čakam patronažno, ki bo prišla verjetno že danes. Rana se lepo celi, malo me cuka in veže. Bom pridno počivala - čeprav, me kar naprej nekaj vleče iz postelje user posted image user posted image

Za zaključek pa vse pohvale osebju v p. Od tistih, ki so sodelovali pri porodu, predvsem pa osebju na oddelku A, ki so nadvse prijazni, ter čudovitim ljudem na intezivni, ki skrbijo za naše male piščančke, ko na svet pridrvijo prehitro.

Skratka, druga nosečnost in drugi porod je pri meni prava drama - a bi vse takoj ponovila, vse za bitjece, ki me čaka v svoji zibki.

Lepo se imejte in se oglasim še kaj - če nič ne bom pisala, to pomeni, da pridno počivam user posted image user posted image user posted image

Lep dan in čim mirnejše dni pre velikim dogodkom user posted image user posted image

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
21.2.2011 10:52:08   
SaMaa
Slama kot sem kmentirala na FB pretresljiva zgodba, ampak važno, da je sedaj vse OK.

Drugča pa tiste, ki vam že teče mlezivo iz dojk oz.že dojite: jaz sem včeraj svojega prosila, naj mi malo posesa bradavice, da vidim, kako bo potem otrok sesal in moram povedat, da me je prav bolelo, čeprav naj bi bil nežen. Torej ali lahko bolečine pričakujem tudi pri dojenju otroka? Moram še napisat, da nimam prav velikih bradavic in da si jih že 10 dni mažem z lanolinsko kremo.

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
21.2.2011 11:00:52   
slama
IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa

Slama kot sem kmentirala na FB pretresljiva zgodba, ampak važno, da je sedaj vse OK.

Drugča pa tiste, ki vam že teče mlezivo iz dojk oz.že dojite: jaz sem včeraj svojega prosila, naj mi malo posesa bradavice, da vidim, kako bo potem otrok sesal in moram povedat, da me je prav bolelo, čeprav naj bi bil nežen. Torej ali lahko bolečine pričakujem tudi pri dojenju otroka? Moram še napisat, da nimam prav velikih bradavic in da si jih že 10 dni mažem z lanolinsko kremo.

Mene je v prvo bolelo ko user posted image  - trajalo je cca 10 dni, potem je dojenje postalo užitek. Sem pa par dni uporabljala nastavke za dojenje in me je manj bolelo . Zdaj pa me ne boli nič.

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
21.2.2011 11:56:20   
Akilene
slama - res, pretresljiva zgodba, neverjetno, kako si ostala mirna ob mlaki krvi, ja, čestitke še enkrat - vse se je srečno končalouser posted image

Danes pa čakamo na tanjusi in njeno punčko, pa tudi pikachu je najbrž na poti v porodnišnico...

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
21.2.2011 12:20:36   
nina42
slama- iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image

samaa- ja boli kotuser posted image , lahko ti tudi krvavijo, čez čas se navadiš, lahko si kupiš tiste nastavke, ki se drugače uporabljajo za vdrte brdavice, sicer manj boli, ampak se mi zdi, da se otrok težje doji... ne vem, moraš se pač navadit

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
21.2.2011 13:45:31   
Poli_H
Ojla punce, evo mene končno iz CTG - jev. Množina, ker so mi 3x delali:
1. utrip med 140-150, brez obrazlage me sestra napoti nazaj na ponovitev
2. utrip 128-132, me sprejme doktarca, pa vpraša če sem kaj jedla. Razložim da sem, da sem malo peški hodila, pa po stopnicah prišla. Me vpraša kaj sem jedla, jaz seveda ponosno...: Čokolino! So se vsi začeli smejat ;-) Me pogleda izpod čela in vpraša: pa vi mislite da je to dovolj za vaju?!? In me pošlje v trgovino-naj grem po sendvič/burek/pečenko, pojem, potem obvezno njihovo vročo čokolado iz avle, naj 10 min. meditiram in relaksiram in grem še 1x na CTG :-D
3. utrip 140-170, pridem k G., ki mi reče, da to je pa skor preveč razgibano...
Skratka, ker sem imela čas, sem spraševala vse mogoče naokoli... Normalen utrip pri naših tednih je 120-160. AMPAK ne sme bit konstanten, ampak mora bit razgiban (poskočen).
V kolikor začutimo, da smo zatečene čez cel dan ali glavobol ali bliskanje pred očmi, previsok pritisk, odtek vode, popadek, premalo gibov - takoj nazaj...
UZjev v bolnici ne delajo kar tak, na prošnjo. Če prideš pod nujno ali če ležih pri njih, jasno da ti naredijo. Drugače pa šele 4. in 8. dan PO pdpju.
Po pdpju so CTGji na 2 dni...
Malo izčrpno poročilo ;-)

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?