|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
8.2.2011 18:27:16   
tejka23
Naja17 vaje je bila resnična, še zame..user posted image user posted image Sploh se mi ni sanjalo če je res bila plodovnica ali je bil samo urin.. Smešno mi je samo to da me ni tiščalo na WC.. Ehhh sem že cela zmešana s tem porodom.. Res komaj čakam da grem, takrat mi vsaj nebo treba skrbet kdaj in kako se bo začelouser posted image
No jutri pa v laboratorij kri pa vodo dat, potem pa čakat ta preljubi CTG..
Aja še eno vprašanje. So se mogoče kateri naredile krčne žile??

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
8.2.2011 20:30:40   
tanikamarčevska
Pozdravljena Tejka23!user posted image user posted image Tudi js vas punce že 2mes spremljam po forumu "obačsno", do petka sem user posted image user posted image delala sedaj mam dopust 14.02.2011 pa nastopim porodniško, mislim da imava kar blizu termin.....berem tvoje objave in mam kr podobne težave.-...najhujša je ZGAGA, SLABOST IN NOČNO POHAJKOVANJE...... lp

(odgovor članu tejka23)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
8.2.2011 20:32:10   
tanjusi
..najhujša je ZGAGA, SLABOST IN NOČNO POHAJKOVANJE...... lp

welcome in the club...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu tanikamarčevska)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
8.2.2011 20:38:33   
tanikamarčevska
hahaha.....sam to mi še manjka....."user posted image krčne žile"user posted image , zanima me ko tole čitam s CTG, pri vseh vas že to kot ful poteka......user posted image user posted image user posted image , Men pri prvi nosečnosti .....je že precej dolgo......(10let) so mi merli ctg sam tik pred rokom in potem še 10 dni do porodauser posted image user posted image user posted image , kak je zdej s tem.......al že po dopolnjenem 35t začnejo merit, men moj G ni nič reko....jutr mam namreč pregled....nič ni omenjal.....strah me je najbolj, da babyuser posted image ne bo prav obrnjen.....do zdej ni ležal čist ok......user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejka23)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
8.2.2011 20:52:28   
Akilene
CTG - jutri imam prvega in sicer bom jutri imela 37t0d, je pa odvisno od ginekologa...kaj več pa paoročam jutri - ne vem, a bom imela CTG vsak teden do poroda...

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu tanikamarčevska)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
8.2.2011 21:23:02   
naja17
Jaz sem bila v ponedeljek na prvem CTGju in sicer v 35t3d in mam zdej vsak teden kontrolo in CTG...

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
9.2.2011 8:45:38   
tejka23
Eno lepo neprespano jutro!!
Jaz bom mela prvi CTG drugi teden v torek, takrat bom noseča 36T in 2 dni..
Ja pri prvi nosečnosti meni niso naredili niti enkrat CTGja.. Mislim da je to odvisno od G..

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
9.2.2011 8:53:15   
Lun1ca
CTG - Moj G nima v ambulanti CTGja, v porodnišnici pa  dela le 1x na teden in zato ne opravlja CTGjev. Razen, če zdržimo tak dolgo, se je treba 2 dni pred PDP naročit v porodnišnico na CTG.
Torej namesto CTGja dela Dopplerjev test in/ali UZ.
In če ni CTGja tudi ničesar ne zamujate. Meni je en G v porodnišnici reko (enako mi je rekel tudi moj G), da popadki, ki jih ženska ne čuti, pa četudi jih CTG zazna niso omembe vredni. Srček se pa tak sliši z Dopplerjem.

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu tejka23)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
9.2.2011 9:15:45   
SaMaa
Dobro jutro še tukaj,

jaz imam CTG naslenji teden, ko bom 36t + 2d. Potem pa upam, da se mi obetajo pregledi na teden dni.

IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

..najhujša je ZGAGA, SLABOST IN NOČNO POHAJKOVANJE...... lp

welcome in the club...

ja se strinjam. user posted image

Kosilo: danes bo kar zelenjavnja juha in pa puding.

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
9.2.2011 9:48:30   
*piškotek*
Jaz sem že s pregleda. Naš dojenček se je končno obrnil na glavico, zdej pa upam sam da tko tudi ostane!!!
Imam spet en čuden izcedek, zato sem dobila svečke, pa kri sem dala. Drugače pa je vse ok.
Naslednji pregled imam 23.2. - čez 14 dni, takrat mi bo vzel tudi bris za streptokok.
Za CTG pa ne vem kdaj ga mi bo začel delat, mogoče že naslednjič, ko bom že več kot polnih 35 tednov oz. po mojih izračunih naj bi jih bla takrat že 36, ampak meni tole računanje tednov itak dela preglavice user posted image

------------------------------------
Če sončka ni, sonček bodi ti!
------------------------------------

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
9.2.2011 9:53:36   
*Ninočka*

IZVIRNO SPOROČILO: rožica86

*ninočka*, nej te pomirim, s tvojim cukrom jo vse ok... Lohk pa ti povem, da vrednost 3,9 je za nosečnico precej majhna in ti je lahko slabo in se ti vrti od premal cukra in ne preveč... Od preveč cukra je hiperaktivnost, razdraženost, vroče ti je, lahko pa se ti tudi vrti (ni nujno)... Jaz bi prej pripisala tele tvoji omotici nizek nivo železa v krvi ali pa kot si sama omenila nizek pritisk... Sladkor pa sigurno ni... Za nosečniško sladkorno je jutranji test čez 5,1, čez uro obroka nad 10 in čez dve uri nad 8... Vsi sladkorji od 4,5 pa do 6,5 so čisto normalni... zakaj vem- doma mamo sladkorčka... ker me je veliko zanimajo te stvari in jim v dietetični ambulanti nisem dala miru...user posted image

Zatorej en nasvet- dej tist cukrmeter stran, k te bo od stresa pobral.... user posted image Resnično, malo več zaupanja v to da je vse OK in ne tolk paničart... Naši dojenčki se bodo bolje počutl... user posted image

Evo, sem naredila točno to. Mašine ni večuser posted image Sicer so delali malo panike vsi okoli mene, ampak je bilo potem včeraj vse ok. Zjutraj sem imela sicer res 3,7. potem pa 90 minut po jedi 4,8. Tako da sem pomirila navzoče....

Danes pri nas spet sije sonce, mogoče se pa spravim na sprehod. Sem zdaj že dvakrat prakticirala sprehod, lepo sama, z mp3 in je bilo res fino. Včeraj sva se z mojim odpravila na krajši izlet z avtom (je beba očitno tako ležala, da mi je v avtu kar pasalo). Malo čez mejo, itak v trgovino (kot da ne moremo enega dneva praznika preživetuser posted image ). Pa dobro, sem dobila nov povšer, ki mi je po vsej verjetnosti pomagal danes pri boljšem spanju... potem pa še v MC (sprva je bila želja le sladoled, potem pa sem kar meni)

CTG - jaz ga imam v ponedeljek in bom 35t6d. Kako dolgo pa traja, tiste ki ste ga že imele?

(odgovor članu rožica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
9.2.2011 10:11:28   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: *Ninočka*

CTG - jaz ga imam v ponedeljek in bom 35t6d. Kako dolgo pa traja, tiste ki ste ga že imele?

Pol ure si prkloplena gor - vzemi nekaj za brat user posted image

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
9.2.2011 10:23:41   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: *Ninočka*

Pol ure si prkloplena gor - vzemi nekaj za brat user posted image

jst sm nazadnje ko sm sla u bolnico na drugo mnenje, pa me je dala se na CTG kr zadremala

< Sporočilo je popravil 5ra8 -- 9.2.2011 10:27:15 >

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
9.2.2011 10:59:26   
Akilene
Tudi jaz nazaj s prvega CTG - nič posebnega se še ne dogaja. Priklopljena sem bila 20 minut, sestra mi je dala čtivo, tako, da je hitro minilo. Potem pa še pogovor pri ginekologu, menda vse OK, ni me kaj pregledal, vprašal, če čutim otroka in to je to. Pritisk 110/80, urin vredu.Edino - kilogrami so nesprejemljivi, saj sem se v enem tednu zredila za 70 dag, tako, da sem sedaj +12,60kg, ampak 70 dag v enem tednu menda ne tolerira in sedaj se moram pazituser posted image ...

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
9.2.2011 11:03:04   
Akilene
Še to : naslednji CTG čez en teden 16.2.

Mogoče katera ve kaj pomenijo oznake, ki jih zdravnik napiše na list od CTG, npr. FS10, spomnem se, da sem pri prvem otroku imela največkrat FS8, vem, pa ne kaj bi pomenilo?

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
9.2.2011 11:14:33   
nina42
Eno vprašanje- a te mrežaste spodnje hlačke se dobijo tudi v lekarni? Do Sanolaborja imam kar daleč...
Kaj pa epiduralno bo vzela katera? Jaz grem danes na predavanje... pa bomo videli, upam, da bo v reduuser posted image

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
9.2.2011 11:37:19   
naja17
Joj Akilene, meni sploh ni jasno, da te tko dribla zarad kil... Halo na +12 si, to je pa ja super... user posted image user posted image user posted image

mrežaste hlačke - mislim, da samo v sanolaborju

EA - noup, tud na predavanje ne grem

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
9.2.2011 11:45:13   
mija75
IZVIRNO SPOROČILO: Akilene

Edino - kilogrami so nesprejemljivi, saj sem se v enem tednu zredila za 70 dag, tako, da sem sedaj +12,60kg, ampak 70 dag v enem tednu menda ne tolerira in sedaj se moram pazituser posted image ...

MIslim, da te takole sekirajo mi sploh ni jasno. Jaz grem zdaj na koncu kar 1 kg na teden gor, če ne že več, res da mal zatekam, sam stradala pa ne bom user posted image . Sem pa sigurno na +15 oz. seraj ne vagam do petka ko mam pregled user posted image

EA - sem bila na predavanju, mislim, da če bom že naravno rodila, da z ultivo (če bo na volji), če pa bo CR pa najbrž kar splošna...kaj pa vem.

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
9.2.2011 12:30:06   
Akilene
Ah, ma ne mislim se več sekirat s kilami, te tri tedne še...

kje pa je danes tanjusi - malo mi je sumljivo, da se ne javi kaj...

(odgovor članu mija75)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
9.2.2011 13:02:14   
Akilene
Pravkar me je klicala tanjusi, šla se je pokazat v bolnico, a so jo tam tudi kar zadržali, tako da bo zgelda ostala malo tam "pod nadzorom". če sem prav razumela je CTG pokazal, da user posted image  malo prehitro bije srček, pa zmehčan in malo odprt maternični vrat je. Tako, da držimo pesti za naše punce! 

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
9.2.2011 13:10:15   
emilija2008
O, to pa držimo pesti za našo tanjuši!!!  A je kaj rekla, kakšni so bili znaki, da se je šla rajši pokazat?

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
9.2.2011 13:12:16   
Akilene
ja, rekla je, da se ji je user posted image  zdela zadnja dva dni bolj mirna, pa je klicala svojo ginekologinjo, ta pa jo je napotila kar v bolnico...

(odgovor članu emilija2008)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
9.2.2011 13:38:25   
rožica86
Cel šment... držim pesti za tanjuši...

ti vedno moj... jaz vedno tvoja... ljubezen vedno najina...

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
9.2.2011 13:40:00   
naja17
user posted image Zdej se bo pa počas začelo...

tanjusi veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Upam, da bo vse ok, pozdravi jo Akilene!

Pa ja, ti se nehaj sikirat s temi kilami, lepo te prosim....

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
9.2.2011 14:43:46   
discoamela
tanjusi drži se!!!!user posted image user posted image user posted image  joj punce mene zdaj malo panika ... jaz imam en kup teh ščipalnikov, včeraj me je šravfalo, kot da bom drisko dobila, pa istočasno krč in zadaj bolečina v križu...in to ravno med vožnjo..mi je že začelo piskat v ušesih in tista mrzlica oblivat...pol se je vse ustavilo, ampak vseeno...prpaaaa!!!user posted image

že včeraj sem sanjala porod oz da rojevam doma, enkrat prej sem vam tudi pisala že kako sem sanjala, da sem rodila v levo hlačnico, maloprej sem zakinkala in sanjala da sem rodila doma v kadi in mi je najprej voda ful odtekla, pol so neki mehki kosi iz mene šli ..sem samo čakala kdaj bom rodila... ko sem se zbudila, sem šla takoj pošlatat med noge če sem res mokra, al če mi je odtekla voda in prisežem da sem čutila poplavo med nogami, ki je seveda sploh ni bilo, ampak strah pa...ni za opisat...!!ne vem al jaz to preveč razmišljam o porodu zaradi teh ščipalnikov al kaj mi je??? če bom tako paničarla še cel mesec bo grave...user posted image  a ja, v sanjah mi je nekdo rekel, da bom rodila po 25.2.in sem si rekla, "a ja, torej 26.? " no, pa da vidimo če sem kaj jasnovidna ..user posted image
zdaj pa še tanjusi  v bolnici....uf uf...

kile...jaz jih bom verjetno tudi slišala 14., ampak..kaj pa mi more? imam pa res apetit mamma mia!slona bi pojedla!
ctg...super da ste omenile koliko traja, da se oborožim s kakšno revijo...user posted image  jaz sem 5 let nazaj imela ene 2x in to v bolnici...sem se ravno preselila k mojemu in ker je bil G daleč, mi je dal napotnico za tisto ambulanto v bolnici (APRN?) in sem bila lih 2x, pol sem pa že rodila...mi pa moja ni omenila, da bom kaj imela 14., pustimo se presenetit..bom pa tudi že po 2.PDP v 37.tednu..( jaz mona še vedno ne vem katerega roka se moram držat..user posted image  UZ ali zadnja M? ona reče tedni amenoreje... toliko, user posted image  pa ustreza ...tednu.. kaj zdaj?!?pa vedno pozabim vprašat.. )

EA, mene so uspeli prepričat, da je ne rabim...pa da boljše da ne, zato ne bom podpisala prej in tudi na predavanje ne planiram it...
bi pa res rada šla na Nego novorojenčka, ponovit par stvari...sem ta vikend bila pri sestrični ki ima 2mesečnika in to kar velikega (ob porodu 4kg) pa se mi je zdelo vse tako mikeno in zakomplicirano, da sem se takoj lotila doma gledat posnetke na youtube - handling pa to..evo toliko o izkušenosti drugorodk he he... ma še vedno se zanašam na to, da ko pride ven, bom spontano začela previjat in čistit, se bom kao čudežno spomnila vsega...user posted image

joj tanjusi...mi ne greš iz glave....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.