Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 6.2.2011 16:08:22
|
|
|
|
tanjusi
|
Jaz sem tudi bla zdajle malo zunaj, otroke je at peljal na en dolg sprehod , da sta se malo zmatrala ... saj bi meni tudi pasalo , ampak ne bi bla sposobna, niti mi niso pustili... Sem pa zdajle iskala , kdaj bo godovala naša deklica in bo kar fajn, če bo vse po sreči blizu rojstnega dne ...
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 6.2.2011 17:36:17
|
|
|
|
SaMaa
|
Evo jaz sem iz 2,5 urnega sprehoda. Prehodila sva cca 8km, sem čisto fuč, zato grem počasi v svoj brlog na kavč
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 7.2.2011 6:48:43
|
|
|
|
naja17
|
Jutroooooooo... A nobena dones nima z mano pregleda? Jest se prov veselim... Še nkol nisem s takim veseljem hodila h dohtarju k od lanskega julija ... malinov čaj - na moji vrečki piše "zeliščni čaj - MALINA"... drgač je pa dober, a bo pomagal tud, bomo pa vidl... - moj noče Meni se že kr sanja ... Če zdržim do 1.3.11, ga naskočim in bom non stop ... Aja, noče pa zato, da ne bi kej sprožil, pa ful si želi marčka pdp - na petek, preglede imam na ponedeljek... Ma to me ne skrbi, jaz imam od dones naprej itak po moje na en teden in CTGje, tko da.... sprehodi - jest grem pa tko rada, ampak me prot koncu sprehoda zmer tko dol tišči in fuuuul otrdeva trebuh... Pa ta teden bi šla rada še okrog jezera en dan zatekanje - v soboto pojedla ful šunke, sem mela zvečer take big footke, da je joj... dones imam test sanford, sam upam, da nau še ful soli v vodi No, kapučin sem spila, še mal prečikiram svet, se zrihtam in grem...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 7.2.2011 7:03:17
|
|
|
|
Poli_H
|
Jutro Naja, si me prehitela . Jaz sem tudi že v akciji, imam ob 8.00 CTG, samo sem vas še brala za nazaj, kaj ste čez vikend počele... Dobro jutro tudi vsem ostalim! Pa vsem srečno na pregledih Jaz sem imela čudovit vikend V soboto dopoldan sva končala sobico . Popoldan sva malo počivala, zvečer šla na rojstni dan, potem pa me je moj peljal plesat na Ribičijo. Joj kak je pasalo! Sicer sva se bolj zibala kot aktivno plesala, ampak je bilo super! No, včeraj sva pa se šla še kopat v Terme 3000. Pasalo, pasalo, pasalo. Sem bila zvečer kot iz gume, nobena kost me ni bolela, odlično. Nazajgrede sva šla še na najboljši čizburger v mestu (Mariborčanke vse poznate Đabirija pri dvorani Tabor) in se je popolno zaključil popolni vikend. Aja, pol pa še , ki ga izvajama dalje redno kot do zdaj, brez slabe vesti, z veliiiiiikim, užitkom . Zdaj pa lahko grem rodit slama welcome home! Pa res počivat, pa brez slabe vesti! Pusti se razvajat, klinc, celo življenje ti razvajaš tvoje naokoli, pa kuhaš, pereš, čistiš itd., zdaj pa naj oni to malo delajo... Privošči si tejka23 in žabica dobrodošle ponovno. Javita se kaj bolj pogosto, pa srečno z Punce, lep ponedeljek vam želim
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 7.2.2011 9:56:26
|
|
|
|
ička
|
Pozdravljene! Se nisem oglasila kar od začetka nosečnosti...zdej sem pa doma ostala in je časa tu mač! Sej brala sem vas veča ali manj redno, sam za odpisat nimaš kaj, če se ne javljaš redno... Moja nosečnost je res fajn zadeva, delala ves čas, eneregije po prvih tednih res veliko...so pa tudi pomanjkljivosti - spomin me daje, besede menjavam, koncentracija za učenje na nuli, zaprtje, zgaga;)) Ampak se mi zdi, da imam fino nosečnost! So se pa tudi pri meni začele tegobice - otekanje nog, mal pritisk nagaja, železo je padlo (pijem sirup), sape mi zmanjkuje in dete mi dol tišči po spregodih...pa večina teh zadev zdej v zadnjem tednu...ravno prav, da sem zdej doma ostala Aja, naslednji pregled imam 14.2.2011, pa upam, da je kri kaj boljše, ker ta sirup je res bljak! Uživajte v sončnem dnevu - jaj, je lepooo!!
< Sporočilo je popravil ička -- 7.2.2011 9:57:45 >
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 7.2.2011 10:00:12
|
|
|
|
Heilie
|
Jutrooo Jaz se samo čudim kaj nekatere še izvajate, kake dolge sprehode. Jaz grem za 10 minut ven in komaj prištorkljam nazaj...groza je to, če morš počivat in ti vso kondicijo pobere. Zdaj upam, da bo v čet. vse ok na pregledu in da pol lahko spet malo bolj aktivno začnem okrog skakat. Kar se pa tiče sperme mi2 čisto normalno, ker tudi zdravnik ni okoli tega nikoli rekel, da bi mogla kaj paziti. Edino zdaj zaradi skrajšanega vratu pride v poštev samo bolj nežna varianta
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 7.2.2011 11:00:20
|
|
|
|
Lun1ca
|
Meni pa je danes moj obljubil, da me na tortico pelje, ko je tak lep sonček! Sicer ni najbolj navdušen nad tem, ker pač mam predpisano mirovanje in je reko, da bi mi raje šel kr iskat, ampak jaz morem prit malo ven iz teh 4ih sten!!! Ja res enim svaka čast.. jaz nardim po stanovanju preveč korakov pa me že vse dol tišči, pa še bolet me začne vse Sem pa zdaj dala glih prat stroj cot in to prvič s pralno kroglo Pa da vidimo.. me prav zanima kak bo je tudi par takih fajn zapacanih, ko jaz sm itak bolj štorasta zdaj pri kosilu s tem trebuhom in mi vse 10x dol pade z žlice predno prinesem do ust
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 7.2.2011 11:37:08
|
|
|
|
naja17
|
Evo mene... CTG - aktiven To je vse kar vem... Naslednji pregled in CTG čez en teden... Khm, mal me je čudno pogledal G - v 14. dneh 4 kg +, sam sem mu razložila sobotno požrtijo, da me je sol napadla, pa ni nič rekel...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 7.2.2011 11:43:26
|
|
|
|
maja1985
|
tejka23 uf, to pa vem, kak zgleda ... mene tud moti vse, če ni pospravljeno, če je kje kakšna smetka, če je kje prah ... kot da sem Monk Vikend naporen ... sem potrebna dva dni počitka, da pridem k seb Danes ponoči me je po dolgem času spet zgrabil krč v nogo ... in začnem jamrat ... pa se moj zbudi in me vpraša: "A je treba it rodit?" Jaz pa njemu: "Ne, ne ... sam krč me je zgrabu v nogo, ti kar spi naprej." Sprehodi .... meni zadnje čase ful pašejo, sicer nazaj se komaj zvlečem, ker imam občutek, da mi bo tamali ven padel. Ja nič, greva s tamalim v knjižnico, potem pa naprej nalogo delat ... Lepo popoldne!
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 7.2.2011 15:30:51
|
|
|
|
Poli_H
|
ička dobrodošla nazaj No, zdaj ko so se pa porodniške začele, pa se le dajte malo pogosteje javljat moj CTG uspešno za mano. Sicer je mali od začetka srček ful nabijal - začele sva s 198, potem sma ble med 180 in 190, potem pa se je umirila in sva bili med 160 in 170. Komentirali niso čisto nič, tak da očitno to ni nič takega No, naslednji CTG čez en teden, v pon., 14.2. Zdaj do konca sčistim stanovanje, čakam da moj pride, kosilo, pa na sprehod. Jutri pa v Ikeo Rabi katera kaj? Lep popoldan vam želim
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 7.2.2011 17:16:57
|
|
|
|
*Ninočka*
|
Tudi jaz s krajšega sprehoda. Se prav prisilim, da se spravim ven. Sicer hodim počasi, pa ne daleč....imam potem vsaj dober občutek. Ampak tudi meni začne potem nekoliko dol tiščat. Punce (sem vprašala tudi že na fb)....a si katera kontrolira krvni sladkor? Sama nisem po tistem obremenilnem testu nikoli pomisla, da bi si ga. Je bilo vse ok. Danes pa slučajno dobim v roke mašinico za merjenje in zmerim na tešče. Je pokazala 3,9. Ok, to še gre skoz. Sicer se mi zdi malo nizko, ampak dobro. Potem pa me začne nekje uro po zajtrku malo matrat (rahla omotica, utrujenost) in sem bila ziher, da je pritisk, ker ga imam od nekdaj nizkega. Pa si ga grem zmerit, vse normalno. Pa si zmerim še sladkor, če že imam mašino in mi pokaže 9,2!!! Mene je skoraj kap. Sicer so mi potem povedali, da moraš počakat vsaj dve uri po jedi. In sem razmišljala, da se mi je takšna utrujenost v tem času dneva že parkrat pojavila in sem vedno pripisala pritisku... Sicer sem potem nekje 3 ure po jedi zmerila še enkrat in je bilo 4,6, pa 2 uri po koslilu je bilo 6,2...ampak sem zmedena ko šus. Sploh ne vem ali jo ok. Jutri merimo še enkrat in če bodo takšne čudne vrednosti, v sredo pokličem ginekologinjo. Pa tudi ni mira
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 7.2.2011 17:27:32
|
|
|
|
tanjusi
|
Jaz sem pa bla očitno preveč na nogah , mam prav ene krče v nožnici pa v spodnjem delu trebuha , ne sicer boleče ampak čutim in upam da se umiri ... pa če bo jutri podobno stanje bomo pa šli malo proti bolnici se pokazat , čeprav tole ni prvič in je že blo in se je navadno umirilo , tako da danes ne delam več kaj ,,, tole glede cukra pa pojma nimam , pa vse nove stare le pišite in kaj povejte
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 7.2.2011 20:07:41
|
|
|
|
5ra8
|
Evo mene še tle....cel dan smo bli brez neta....ta telemach je tud en Jst tud ne hodim več na dooolge sprehode...kakšne pol urce je največ, ker me začne dol tiščat in trebuh otrdevat. Kera gre v Ikeo jutr? Prečekiraj fajn, da boš poročala kaj kej majo za bebije takrat ko jst dam pobudo, moj noče nič sam. Ampak tud men zdej nekako ne ''''paše'''' al kako naj rečem....Kot da me boli al kaj...ne vem no u glavnem neprijetno...tak čudn filing.... Drgač pa je bil danes res lep dan, sem šla dopoldne s psom in popoldne še enkrat...samo v trenirki...res je sonček šajnal....po moje je blo okol 15 stopinj....
< Sporočilo je popravil 5ra8 -- 7.2.2011 20:08:25 >
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 7.2.2011 20:11:44
|
|
|
|
5ra8
|
10.02 - maja1985, Heilie + testiranje streptokok 09.02 - nelikaa, *piškotek*, Poli_H, Akilene - CTG 10.02 - Heilie 11.02 - mija75 14.02 - *Ninočka* - CTG + testiranje streptokok, discoamela, Lun1ca, slama, ička, naja17, Poli_H 15.02 - SaMaa - CTG 16.02 - tanjusi + testiranje streptokok 17.02 - 5ra8 - CTG 21.02 - Sitnoba, Klemy82 11.02 - lina10 ? - slama
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.2.2011 7:19:31
|
|
|
|
naja17
|
Dobr jutr na ta veliki slovenski praznik ... He he, jap naspana zgleda, pa mal vpliva .... Dones pa v gužvo, torej na Bled... Se dobim z eno nosečko junijko (mam tri junijke), tko da bosta desca zraven mal .... Tud za kosilo ne bo nič, bo kr pica s pod gradu, k majo ful dobro ... Joj, včeri sem jedla zelnato solato, mi je dala vetra - spahvane, da se mi je obrnil ... Pol pa še zgaga zvečer... Ufff... Ajde babe, dost je spanja...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.2.2011 8:19:51
|
|
|
|
Akilene
|
Oj... naja17 - o Bled, kako super, boš si privoščila tudi Blejsko kremšnito? Veš, jaz že sanjarim o dopustu v prelepi Gorenjski, sem ravno možu včeraj opisovala, kako bi bilo krasno it v Bohinj...en apartma, vozičkanje okrog jezera, pa v kengurujčku bi nesel malega do slapu, pa ta večjega bi peljala v tisti vodni park...ah...pa sem mislila, da sem budna ...ja, lep dan na Bledu ti želim... Jaz pa sem načela flašo z vodo, suhe slive se namakajo, jogurt je pripravljen. Potem pa imam še pol ananasa, 3 jagode, 2 jabolki in porovo juho....ja, jutri imam tehtanje in CTG. Popoldan malo sprehoda, mogoče še kakšni obiski in sreda bo tu. mojih 37 tednov. Jeeeees!!
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.2.2011 9:03:30
|
|
|
|
tanjusi
|
Pri nas nič posebnega, sem se kar fajn naspala, bolečin nimam več , očitno je res pametno počivat... Mogoče bomo šli popoldan malo na potep...Bravo Akilene da se lotiš takega jedilnika , jaz nimam ne volje ne želje ... Bojo kar klobase pa zelje ... Lep prešernov dan vam želim!
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.2.2011 9:12:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz se vam malo tukaj "prištulim" ker me zanima, ve ste že bolj blizu PDP-ja in ziher imate že doma kake vozeke. Mogoče ima katera izkušnje z Peg Perego Pliko Switch Completo Sophia? Kako je vozen in če je 1 leto star vreden 300 evrov. Kolegica bi mi ga rada prodala pa danes se moram odločit. Je pa cel komplet, z vsem! Hvala za nasvet in lepo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.2.2011 11:10:48
|
|
|
|
tanjusi
|
Tejka ok tale tvoj ...Mene je strah da bo moj v službi, ko se bo meni začelo dogajat
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.2.2011 12:20:05
|
|
|
|
Akilene
|
tejka - super, malo vaje prej :)), moj nimam pojma kako bo reagiral, po moje malo panike sigurno tanjusi - super, da se bolje počutiš, vseeno pa "po pameti" al Jaz sem po kosilu, porova juha je izpadla prav okusna. Zvija pa me pogled v hladilnik, saj je še poln tort in peciva...ne, saj ne bom, vsaj danes ne. Sedaj se odpravljam na krajši sprehod, potem kavica in upam, da ne bo preveč dolgočasen popoldan, dopoldan se je že grozno vlekel...
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.2.2011 16:27:29
|
|
|
|
rožica86
|
*ninočka*, nej te pomirim, s tvojim cukrom jo vse ok... Lohk pa ti povem, da vrednost 3,9 je za nosečnico precej majhna in ti je lahko slabo in se ti vrti od premal cukra in ne preveč... Od preveč cukra je hiperaktivnost, razdraženost, vroče ti je, lahko pa se ti tudi vrti (ni nujno)... Jaz bi prej pripisala tele tvoji omotici nizek nivo železa v krvi ali pa kot si sama omenila nizek pritisk... Sladkor pa sigurno ni... Za nosečniško sladkorno je jutranji test čez 5,1, čez uro obroka nad 10 in čez dve uri nad 8... Vsi sladkorji od 4,5 pa do 6,5 so čisto normalni... zakaj vem- doma mamo sladkorčka... ker me je veliko zanimajo te stvari in jim v dietetični ambulanti nisem dala miru... Zatorej en nasvet- dej tist cukrmeter stran, k te bo od stresa pobral.... Resnično, malo več zaupanja v to da je vse OK in ne tolk paničart... Naši dojenčki se bodo bolje počutl...
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.2.2011 17:10:35
|
|
|
|
naja17
|
Pa je šel sonček.... akilene - noup, ne maram kremšnite, se pa vedno napokam z blejsko grmado pr šmonu... ful dobra... in kako ti rata met sadno-zelenjavni dan tejka - a je bla vaja
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.2.2011 18:10:37
|
|
|
|
tanjusi
|
Jaz sem tudi bla na sončku, smo bli na obisku, pa sem šla na en kratek sprehod z njimi, ne sicer do konca, ampak po mojih zmožnostih
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?