|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
28.12.2010 10:23:36   
naja17
banjica ali čebriček - definitivno čebriček... otrok se notri počuti varnega, nikamor ti ne more uiti, glavo umiješ tako, da polivaš; banjice tudi ponovem kar odsvetujejo in priporočajo čebriček.... Sama sem že kopala dojenčka v čebričku, ko sem ga priporočila svakinji, ga zdej na veliko hvali, češ to moraš met - halloo jaz sem ti rekla zanj user posted image ... Drugače pa si točno to vprašanje postavi na stricu googlu in si preberi, mislim, da prevladuje čebriček...

vozek - jaaaa, človek si kar oddahne, ko to da skozi, tko da une k še nimate, držimo pesti (aja 5ra, ti pa ne kompliciraj, itak boš PP na koc vzela user posted image )... Akilene, sej je zelena lepa, črna mi je pa tud kul user posted image

mrežaste gate - tako kot je že Akilene napisala, zarad šivov, baje da k jih maš gor, ko da ne bi imel ničesar, tko da obvezen nakup, če bom šivana user posted image

košara
- dfinitivno zame obvezen nakup, ne glede na letni čas, dosti jih je pa mnenja, da je to stran vržen denar, tko da ....

Aja, pa 5ra, sej mislim, da ostale tudi nimamo še marsikej no.... Jaz bom po moje kr AS kupla, ampak mal kasneje, ne kuj, bom vidla glede na otročka, sem pa panični tip glede tega dihanja, tko da bom rajši za mirno dušo to kr kupila....

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 701
28.12.2010 10:51:52   
inia
banjica ali čebriček...odvisno od posameznice...meni bolj ustreza banjica, sem jo tudi prvič imela in sta uživala v njej.
plastični ležaliniki..jaz jih nisem uporabljala, jih je pa kolegica in je bila zadovoljna. Jaz sem pol kasneje imela tisti sedež, ki se da v bano in je bila kar fajn zadeva. To sicer lahko imaš, ko že samostojno sedi, ampak ni tolikšne nevarnosti, da bi padel v vodo.

mrežaste hlače...definitivno za. Najbolj itak zaradi šivov, je pa fajn tudi zaradi čišče, da se fajn zrači user posted image . Jaz sem prvič bila rezana in šivana, tako da predvidevam da bom zdaj spet (sploh glede na to, da sta prvič bila malo manjša, ta bi naj bila pa večja). 
vir vložki....jaz sem jih porabila cel kup. Za začetek bom kupila ene tri pakete, potem pa sproti naprej.

košara...če gre voziček čisto v vodoraven položaj v bistvu sploh ni potrebna, spet stvar posameznika. Jaz bi jo vzela v vsakem primeru, ni pa nujna. Je pa res, da user posted image  v košari lepše leži.

naravna zdravila...definitivno za, ampak včasih ne gre in ej potreben antibiotik. Vem pa za primere, ko so vztrajali z naravnimi zdravili in so na koncu stvar še poslabšali. Ko pride na koncu do pljučnic, izlitje bobniča itd. Ko so bakterije so in jih je potrebno zdravit. Je pa res, da se pri nas daje polovica antibiotik čisto brez veze, že za navadne viroze. To sem definitvno proti.

seznami..jih nimam. Bom kupila po občutku in kar se spomnim, da sem prvič potrebovala. Še pa zelo veliko nimam in bom nabavila nekje v januarju.  Mi imamo voziček, posteljico, obrobo, posteljnino, previjalno, večino cotk. Ostalo pa ne. Večino teh "drobnarij" moram še vse kupiti. Ampak ko razmišljaš koliko je tega...fulllll.

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 702
28.12.2010 11:31:13   
5ra8
jutr grem po voza.... na na na na na user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 703
28.12.2010 11:42:51   
maja1985
Evo mene s pregleda ... težki smo 2200g!!!!  Jst sem skor skup padla ... a ni to en mal velik za te tedne user posted image U glavnem ... sem šla en teden prej na pregled, ker mi je grozno trebuh otrdeval in me bolel. Zaenkrat je vse ok, je pa rekla, da ne izključuje možnosti,da bi se kej začelo, tak da mi je napisala napotnico na porodnišnico. Imam predpisan počitek (je rekla, da če doma ne bom počivala, naj ji kr zdaj povem in me da v bolnico) in pa 2x na dan Mg tablete do 36. tedna. Me je pa res ornk pogledala pa vse. Me je pomirila. Tamali je pa tak lepi ... pa non stop miga ... mi je še 2 slikici dala user posted image
Pritisk pa nizek ... 85/45 ... tak ni čudno, da me kar skup vleče user posted image

Zdaj pa počivat pa se potem še malo raz

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 704
28.12.2010 11:43:15   
maja1985
hmmm .... prehitro stisnila ...
zdaj pa počivat pa se potem še malo razpišem user posted image

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 705
28.12.2010 11:58:33   
tanjusi
Pritisk pa nizek ... 85/45 ... tak ni čudno, da me kar skup vleče

Zdaj pa počivat pa se potem še malo raz

pol pa res ni čudno da so omotična.... zdaj pa le lepo počivaj , pa da se ti recimo zdaj kaj začne , a to greš v svojo porodnišnico ali kam ...sicer pa glede na to da je tako velik pomoje ne bi bil tak problem, če se zdaj rodi....mojo je 14 dni nazaj v 29. tednu ocenila na 1400 g, predvidevam da je zdaj že blizu 2kg

< Sporočilo je popravil tanjusi -- 28.12.2010 11:59:20 >

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 706
28.12.2010 12:00:33   
tanjusi
mojo je 14 dni nazaj v 29. tednu ocenila na 1400 g,

Pa mi je rekla da je to kar precej za te tedne, vsaj za en teden pre-več

(a camus)

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 707
28.12.2010 12:07:55   
inia
Saj te mere so tako tako..meni je en teden preden sem rodila rekla, da imata oba že po 3kg. Ko sem rodila pa je imel eden 2400, drugi 2600. je pa približek no. Maja tvoj je vseeno res velik! user posted image  Pa samo da je vse ok. Zdaj pa počivat.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 708
28.12.2010 12:17:12   
tanjusi
No drugače si mi pa dala mislit Maja... po novem letu si pripravim torbo za v porodnišnico ... a druge že kaj razmišljate o tem??

(a camus)

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 709
28.12.2010 12:20:46   
Poli_H
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

jutr grem po voza.... na na na na na user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  Katerega/kam/koliko evrčkov ?

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 710
28.12.2010 12:48:12   
maja1985
Mi je napisala za porodnišnico SG ... me je vprašala, za kam mi napiše, pa sem rekla, da kar SG user posted image Danes sem sicer v Velenju pri očiju in tle prespim, ampak jutri si pa tud jst pripravim torbo za rodit ... sem rekla, da pol še skočim tok v trgovino, da kupim vse, kar potrebujem, potem pa lepo počivat ... sicer vmes kak sprehod, ker non stop pa tud ne morem ležat. Ampak torba bo pa pripravljena.
Glede porodnišnice je pa rekla, da smo nosečnice itak obravnavene urgentno, tak da potrebujemo za sprejem sam materinsko knjižico ... da ne komplicirajo.

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 711
28.12.2010 13:54:34   
discoamela
maja1985: kar pridno počivaj, pa user posted image  naj ostane še malo notri, zunaj je tako mrrrraz... user posted image  ja, jaz bom tudi preventivno pripravila takoj po novem letu vse potrebno, ker nikoli ne veš. Se pa zaenkrat zgleda ni še nikamor obrnil ( predvidevam zaradi brc), kljub vsem vajam .. ok, nisem jih lih redno izvajala cel vikend, ampak vseeno sem upala da bo, ker je bil res kažin v trebuhu vse 3 noči... Upanje umre zadnje, zato pričakujem lepo presenečenje na naslednjem UZ...user posted image  pa bomo vidli kako bo.
Jaz sem včeraj naredila en konkreten sprehod ..cca 2 uri sva z mamo pa s ta mlajšim sinom hodile in bilo je prekrasno. Spala sem kot user posted image . Zgleda se res premalo utrudim čez dan in me potem matra nespečnost.. sinoči pa kot zaklana, niti lulat nisem šla do zjutraj..user posted image  
Mi imamo banjico in smo bili zelo zadovoljni z njo. Problem je bil, ko je malo zrastel in začel čofotat, smo imeli vse mokro naokoli...ampak je tak užitek gledat kako mu paše voda in čofotanje.. čebrička res nisem še probala, ga bom verjetno dobila od sestrične, pa bom znala takrat primerjat.

Mrežaste gate sem jaz dobila kar v bolnici, so bile takrat sestre kar radodarne z njimi in sem si naredila fajn zalogo... so še preden sem šla domov vprašale če rabim še za domov in mi kar en kupček pustile na omarici... verjetno je zdaj drugače...user posted image

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 712
28.12.2010 15:14:29   
inia
Meni so tudi dale mrežaste gate za seboj. Vsaj nekaj pozitivneg aod njih user posted image .

Torbo za seboj...še jaz niti nisem razmišljala. Se tolažim, da bo še po roku. Ne vem zakaj, ampak jaz ves čas mislim, da bom šla čez rok. V prvo tudi nisem imela nobene torbe seboj, pa nisem nič pogrešala. Mi je moj potem vse prinesel pa ni bilo panike.

(odgovor članu discoamela)
Neposredna povezava do sporočila: 713
28.12.2010 19:19:55   
Akilene
maja1985 - kako to, da si se odločila za bolnišnico SG, glede na to, da si s celjskega območja? Torej smo že 3 kandidatke za tja :), mogoče se pa srečamo...ampak NE ŠE..le počivaj!

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 714
28.12.2010 19:25:34   
Poli_H
maja 1985 vau! to pa je res mislim da vsem dalo za mislit user posted image   Da nam ne boš k januarkam pobegnila user posted image  Kdaj pa imaš kontrolo? Kaj prej kot čez 4 tedne?

štetje brcik a so vam vaši G že dali kartonček? Jaz mam naslednji pregled 10.1., ko bom glih dopolnila 32. teden, pa mislim da bom takrat dobila vse potrebno... ker še ni bilo govora o kakem štetju ali napotnici ali čem takem...

Midva pa razmišljava, da bova še 14. šla v Makedonijo... 13 ur vožnje... Ampak ob predpostavki da bo vse ok kot do zdaj, pa da G da zeleno luč... A bo katera še kam potovala?

previjalno sva kupila na bolhi za 45 € user posted image  Fantastično lepa, velika, š 95, g 75, v 90, s tremi predali... Sva v nedeljo po kosilu kar v Ljubljano mahnila po njo, pa še na psrehod po praznični ljubljani sva mahnila, je prav pasalo... Tako da od večjih stvari še samo pričakujeva vozek, pa bo. Posteljo že imava, jogi bo Dormeo (12 let garancije), tako da bo še za drugega, tretjega, četrtega... user posted image  Pa januarja še sobico pobarvamo, pa bova midve bereit user posted image

Lepo noč vam želim, spočijte se user posted image

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 715
28.12.2010 20:11:10   
maja1985
Akilene slabe izkušnje imam s  celjsko porodnišnico ... me ne vidijo tam, razen če mi že glavica ven gleda user posted image Moj se je sprijaznil, nekateri sicer še neki sikajo in me grdo gledajo, ampak jaz grem tja, kjer se bom ok počutila. Že tak me je strah poroda in ne potrebujem še dodatnega stresa. Pa od očijevga sodelavca žena dela tam, tak da je vseen mal lažje, če nekoga poznaš.

štetje brcik meni je samo rekla, da če bi začela otroka manj čutit, potem naj se odpravim v porodnišnico oz. če mi odteče voda ali začnem krvavet ali bodo popadki redni.

Poli_H pa ne bi še šla rodit ... čeprav sem par dni nazaj sanjala, da sem rodila 1. 1.user posted image Mal je še hitro ... čeprav je očitno velikan user posted image
Pregled imam šele čez 4 tedne, takrat imam tudi CTG, je pa rekla, da če bo karkoli, da se brez problema pridem pokazat. Čeprav nisem nek paničar in tud zdej ne bi šla, če me ne bi tok fejst matralo. Je rekla, da je boljše, da pridem za brezveze kot pa da bi kaj bilo, pa bi spregledali.
Grem pa jutri kupit še zadnje stvari (plenice,hladilno mazilo ...), ker res ne bi rada, da me kej preseneti. Ma me spet tak čudno v trebuhu stiska ... joj joj, kaj še bo user posted image

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 716
28.12.2010 20:19:27   
tanjusi
Maja h gin. pa hodiš v velenje pa ne k S.H.L. če sem si prav zapomnila user posted image

(a camus)

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 717
28.12.2010 20:41:36   
SaMaa
Živjo punce,

ste se pa kar razpisale danes. Vidim, da že vse odštevamo dneve v službi, jaz grem še natanko 18 krat v službo, s 24.1. nastopim dopust, potem pa 12.2. porodniška user posted image

Jaz bom vsekakor kupila banjico, da jo bom lahko uporabljala tudi za kasneje, ko bo otrok malo večji. Maja1985 pomoje se s težo otroka nimaš kaj obremenjevati, bo med težjimi, ampak saj imaš še cca 2 meseca do konca, resnično pa upam, da te kaj ne prehiti user posted image

Torba za v porodnišnico: pripravila jo bom po novem letu, moram si pa najprej seznam kaj rabim sprintat, da sploh vidim kaj vse piše oziroma se priporoča. Ampak kot sem na hitro pogledala je en kup enih stvari, ki mi še manjkajo. Imam pa vsaj dvoje VIR80 doma user posted image user posted image user posted image . Mrežaste gate: sploh ne bi pomislila nanje, ampak kot berem jih priporočate, torej gre za obvezen nakup v Tosamini trgovini v januarju. Ali boste s seboj v porodnišnico vzele črpalko za mleko? To je zame en nakup, za katerega še ne vem ali naj kupim ali ne. Kaj menite vi?

Naslednji pregled imam 11.1. takrat moram obvezno prosit G za napotnico za rešilca. Ali ti na napotnico napišejo, kje naj bi rodile? Jaz se namreč še vedno nisem odločila ali bom šla v Kranj ali v LJ.

Poli_H: na sem vsa potovanja do nadaljnega "skenslala", razlog je pa ta, da ful težko sedim. Že po eni uri sedenja me nmreč vse boli in tišči. Če se dobro počutiš, pa če ti G odobri, zakaj pa neuser posted image

OK, sedaj grem pa malo v hladilnik pogledat, če je kaj užitnega za pojest. Moj dragi je namreč na novoletni zabavi in zakaj bi samo eden užival in jedel, če lahko trije user posted image

Lep večer še naprej!

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 718
28.12.2010 20:48:01   
maja1985
tanjusi ja v Velenje hodim h ginekologinji, k K.K. user posted image

SaMaa saj se ne obremenjujem, me še veseli, da je težji, če bi slučajno kej ven prišel ven. Če bo pa do roka čakal me pa vseen mal skrbi, kak ga bom rodila user posted image Ja, mene je vprašala, kam bom šla rodit in mi je tudi napisala na napotnico Porodnišnica SB Slovenj Gradec. Za rešilca mi pa ni dala napotnice.

banjica ... mi jo bomo imeli oz. jo imam tak od prejšnjega še doma.

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 719
28.12.2010 20:56:05   
tanjusi
Ja, mene je vprašala, kam bom šla rodit in mi je tudi napisala na napotnico Porodnišnica SB Slovenj Gradec. Za rešilca mi pa ni dala napotnice.

aHA mene je pri zadnjem sinu tudi vprašala, kje bom rodila, pa če rabim napotnico za rešilca, pa mi jo je tudi napisala...

(a camus)

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 720
28.12.2010 20:58:12   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: Poli_H

IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

user posted image user posted image user posted image  Katerega/kam/koliko evrčkov ?

Chicco trio S3

če te zanima, jih majo se u lj, dobil so dva u btcju.

tko da hitro pokliči ali pojdi tja.

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 721
29.12.2010 7:03:00   
naja17
Dobro jutro...

Spala sem user posted image ... Smo bli včeraj na ogledu živih jaslic v ledu v Mojstrani, pa me je mraz zgleda zdelal in sem lepo spala (no, brez vstajanja ene 3x ne gre)....

Maja - POČIVAT! A veš to je tisto, k se uležeš in te vsi pedenajo user posted image ... Kaj pa majo drugi zraven pri tvoji odločitvi kam greš rodit? Eh... In kaj mate to s CE porodnišnico? Sanja je bla tud neki huda okrog tega?

Poli H - uf, jaz ful rada hodim naokrog in poskušam bit ne komplikator, sam zdej smo pa že tok deleč, da ne vem, če bi si upala na tako pot... Poglej majo, kaj ji je G rekla...

torba za v porodnišnico - to pa res nimam prštiman in verjetn tud nam mela... Ko bo, bo, al si bom takrat naštimala, al pa mi bo pol desc prnesu....

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 722
29.12.2010 9:12:06   
maja1985
Dober dan!

Jaz sem se danes ob 4h dokončno zbudila ... prej pa vsako uro, ampak sem zaspala nazaj. Ob 4h pa konc. Ah ... Zdele bom šla pa verjetno nazaj spat user posted image

naja17
... ja, sej počivat je včasih fajn ... sam zdej bi jst še 1001 stvar rada zrihtala user posted image Ah, bo res treba počivat, me je zvečer spet nekaj špikalo pa trebuh je otrdeval.
Glede porodnišnice CE ... men so se pri splavu ful zamerli, nenormalno neprijazen odnos, kar nekaj so se drli ... eh ... mene ne vidijo tam. Pa marsikatera mi je že povedala veliko stvari (nelepih) o tej porodnišnici.
Ja, eni pač tečnarjo, da zakaj se bom vozila 40 minut daleč v drugo porodnišnico, če imam do te 10 minut al pa še to ne ... Kakorkoli ... mogoč bom pa v Velenju, ko me kaj zgrabi, pa bo tak vseen user posted image

Kaj boste danes kuhale? Mi bomo imeli musako ... njami user posted image Pol začnem pa mojga matrat, da je treba vse pripravit do konca za bejbija user posted image

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 723
29.12.2010 9:24:56   
5ra8
dan user posted image
Samo da se na hitro javim...ker za več itak nimam časa.
Zdej gre moj po vozeka. Jupijej, vesela. Ena skrb je mimo.
Naročila sem posteljnino, samo neki nimajo na zalogi user posted image  Sem jim pisala mail, naj točno povejo kaj majo in kaj ne. Blah user posted image

Drugače pa gužva user posted image  grem.
adju user posted image

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 724
29.12.2010 9:26:30   
daissy

Ojla!

Zopet se po dolgem času malo javljam. Z mano je vse ok, dete pridno raste in fulll brca. Malo sicer otekam predvsem v gležnje, probleme imam tudi z drisko...sicer pa je ok. Ju3 imam zopet en UZ, pomoje bo to zadnji.
Včeraj sem izvedela krasno novico, da bom šla na dopust in potem  na bolniško že kmalu po novem letu. user posted image

Sicer pa me zanima ali mi lahko katera svetuje kam naj grem pogledat za kakšne jakne nosečniške, da se bom lahko zaprla, ker je zunaj fulll mraz. Zanima me le Ljubljana. Hvala!

Sicer pa še čisto nič ne pripravljamo za dojenčico (najvrjetneje), sem bila do zdaj full zaposlena z drugimi zadevami in se z nosečnostjo sploh nisem veliko ukvarjala...po novem letu bom pa malo več počivala in se počasi začela pripravljati, da nas slučajno kaj ne preseneti. Glede na vreme, bomo pa tudi v začetku marca še potrebovali zimske pajace.:-)))

Uživajte v zdravem zimskem mrazu in sproščeno in veselo praznujte!
LpK

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.