Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 10:01:28
|
|
|
|
5ra8
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja17 Dan dan... 5ra8 - u fajn sendvič... a to je vse za dones, al kuko VSE??? Kaj pa je ta mali sendvič no, za nas k rabmo
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 10:13:59
|
|
|
|
tanjusi
|
Pozdravljene! Jaz sem bila že danes pridna pa sem šla kri dat za ščitnico ...Pa zapravila toliko, da ne smem ta mesec več v trgovino... V Baby Centru sem kupila darili . Eno za mojo nečakinjo ,ko gre h krstu , pa eno za eno kolegičino pupo, ko je tudi mesec nazaj rodila...No pol pa nisem smela pozabit na našo pupo in sem kupila dva bodyja , dvojne hlačke( kao spodnje) dve kapice in ene tiste mini rokavičke...no o skupnem znesku pa raje ne bi Pojedla sem pa približno enak sendvič, ko si nas ga častla 5ra8 V zvezi z otroci je pa pri nas približno enako , sploh ta mali 9 let ma zlo podobne finte kot praviš Akilene ...Ta večji je pa že v tistih letih, ko je najpametnejši in vse najbolje ve ... Tako da je kar pestro.. Akilene a greva danes?
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 10:49:43
|
|
|
|
morowi
|
Pozdravljene! V ponedeljek je blo res pestro! Sva bila v ikei in kupila posteljico dve posteljnini, kovterček, povšterček... Previjalne nisva vzela, ker mojmu dragemu so bile vse grde in sva pol vzela eno komodo s štirimi predali (malm-če katera ve- imava namreč že spalnico tako) in jo bova sama predelala v previjalno- pa še ful placa je. Posteljico sva vzela pa kr navadno leseno. Potem sva šla še čez cesto v nek ogromen nek baby center- ko sm tam vidla tiste sobice... ufff, da dol padeš, kako lepe... cene pa tut zelo lepe sva kupla pol samo dva bodija in dva kompletka- prve oblekice, ki sva jih kupla... Joj sm bla tok smešna tam med tisto goro vseh oblekic- 'pa sej sploh ne vem kaj se rabi, pa kako ga je treba oblečt... ' prideva domov, pa naju že kličejo iz trgovine da je voziček, ki sva ga prejšn tedn naročila, že prišel... tako da sva ga šla kr iskat... (vzela sva tista od emmaljinge in nama zgleda super)....Skratka v enem dnevu vse to, na avtosedežek še čakava... V materinski sem dobila tudi eno flaško od Tommee Tippe, in dudico, pa še zadnjič eno dudico. Js to sama še niti približno ne bi zdej to kupla ... Pol za poslastico na konc dneva pa še 3d ob osmih zvečer... Je bilo res super, spola ne bova prej izdala ... najprej si je dojenček zakrival obraz, js sm se smejala in mi je ginekolog reku, da se ne smem, ker bo pol slab posnetek in pol kot nalašč je dal iztegnjen kazalec pred usta ... sej je kr mal čudn občutek tako gledat v živo vesoljčka...Drugač je pa doktor reku, da je vse ok, točno 28 tednov, težek 1 kg... slikice nimam nobene v elektronski obliki, nama je dal samo dva filmčka na cd (bi bila prevelika znanost, da dobila iz filmčka slikico...) Počutim se super, kooomi čakam, da greva v slo 20.12.... Js bom doma do 20. 1., mogoče celo ujamem 2. čvek marčevk , bi blo fajn Lepo se mejte
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 11:36:58
|
|
|
|
Heilie
|
Jutroo.. 5ra8 jaz imam naslednji pregled 15.12. - vidim, da ni na seznamu še popravljeno Ne vem zakaj me je samo 14 dni narazen naročil... Drugače je pa danes grozno vreme, jaz pa že dva dni lena, da ni za nikamor. Nič se mi ne da...groza res. Čakam, da malo neha padati, da grem s kužiko malo na zrak, da malo križ razmigam.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 11:47:19
|
|
|
|
5ra8
|
IZVIRNO SPOROČILO: Heilie 5ra8 jaz imam naslednji pregled 15.12. - vidim, da ni na seznamu še popravljeno hm...a da ni? jst vidim drugače
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 11:56:31
|
|
|
|
Akilene
|
tanjusi - se vidiva!! Sicer pa sem tudi jaz ravnokar nazaj iz Špara in ugani kaj malicam...
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 11:58:51
|
|
|
|
Heilie
|
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8 IZVIRNO SPOROČILO: Heilie 5ra8 jaz imam naslednji pregled 15.12. - vidim, da ni na seznamu še popravljeno hm...a da ni? jst vidim drugače Pa to ni res, jst rabim okolista Itak sem gledala pod 14. 12, k mam takrat 3D....se opravičujem
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 12:06:56
|
|
|
|
5ra8
|
IZVIRNO SPOROČILO: Heilie Pa to ni res, jst rabim okolista Itak sem gledala pod 14. 12, k mam takrat 3D....se opravičujem okUlista sej ni panike...ampak sem šla 3x nazaj gledat, al jst narobe vidim al ti. Pa še pol ko sem napisala post da jst drugač vidim, sem šla še enkrat
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 12:50:38
|
|
|
|
Klemy82
|
men se pa danes nič ne da... še jest ne! Čeprav tuhtam, kaj naj skuham za kosilo, pire+špinača+hrenovke ali musako... al bi kej drugega... Mah...
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 12:51:24
|
|
|
|
5ra8
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 men se pa danes nič ne da... še jest ne! Čeprav tuhtam, kaj naj skuham za kosilo, pire+špinača+hrenovke ali musako... al bi kej drugega... Mah... MCDONALDS
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 12:57:38
|
|
|
|
Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8 IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 men se pa danes nič ne da... še jest ne! Čeprav tuhtam, kaj naj skuham za kosilo, pire+špinača+hrenovke ali musako... al bi kej drugega... Mah... MCDONALDS O, Bog, neee!!! Ne morem verjet, ampak res ne bi, hvala! No, saj, najbrž imam še posledice od včeraj, ko sem se nažrla toplega kruha... sem mislila, da me bo razgnalo, tak me je napihnilo...
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 13:05:57
|
|
|
|
slama
|
Živjo klepetuje, zdaj vsaj vem, zakaj je zunaj dež Skratka jaz sem s pregleda. Čakala 1 uro in skoraj žulj na riti dobila. Tehnica je pokazala +11, samo sem imela ta težke škornje gor, tko da bo +10 bol držal. Skratka otroček je ok, miga, da je veselje, pogleda med nogice ni razkril, tako da bo presenečenje. So bile pa nogice pod rebri na desni strani, glavica pa pod popkom. Se mi je pa posteljica premaknila še ustje MV za 7mm . Kaj točno to pomeni oz koliko je možnosti, da se dvigne ne vem. Napisala mi je bolniško za 5 tednov, do naslednjega pregleda. Sem prav žalostna. Dobila sem cel kup listov in datumov. V ponedeljem mam cukr test, potem pa 31.12., na silvestra grem po injekcijo, ker sem Rh-, naslednji redni pregled je pa 12.1.2011 Uživajte in za uspešne nakupe!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 13:11:50
|
|
|
|
tanjusi
|
Se mi je pa posteljica premaknila še ustje MV za 7mm . Kaj točno to pomeni oz koliko je možnosti, da se dvigne ne vem. Jaz sicer ne vem kako je zdaj pri meni z tem, moja je rekla da je kritično nizko posteljica, zdravnik v dežurni je rekel da je posteljica več kot 4cm od materničnega vrata, tako da sploh ni panike... A ti je dala slučajno diagnozo placenta previja... Jaz sem dobila samo ta navodila, da takoj v bolnico če začnem krvavet , sledi hospitalizacija do poroda in odpoved spolnim odnosom ....JE pa tako da posteljica se lahko dvigne še...Jaz mam čez en teden pregled in me prav zanima kaj je z mano zdaj...
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 13:24:43
|
|
|
|
slama
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi Se mi je pa posteljica premaknila še ustje MV za 7mm . Kaj točno to pomeni oz koliko je možnosti, da se dvigne ne vem. Jaz sicer ne vem kako je zdaj pri meni z tem, moja je rekla da je kritično nizko posteljica, zdravnik v dežurni je rekel da je posteljica več kot 4cm od materničnega vrata, tako da sploh ni panike... A ti je dala slučajno diagnozo placenta previja... Jaz sem dobila samo ta navodila, da takoj v bolnico če začnem krvavet , sledi hospitalizacija do poroda in odpoved spolnim odnosom ....JE pa tako da posteljica se lahko dvigne še...Jaz mam čez en teden pregled in me prav zanima kaj je z mano zdaj... Naredila mi je vaginalni pregled. V 22. tednu je bila tik ob UMV, zdaj se je premaknila čez ustje. Takoj je rekla za bolniško, nič spolnih odnosov, nič dvigovanja, raztegovanja ... Pa tudi če se kakšna kri, sveža ali rjava pojavi, tkao j v porodnišnico ... Za diagnozo je rekla, da je še prezgodaj, da se jo da po 28. tednu, se pravi moram počakati do naslednjega pregleda, ki ga imam v 30. tednu ... bah, sem ravno pušenjaka brala in če posteljica popolno ali delno prekriva MV je CR direkt ... Upam, da se bo posteljica še dvignila. Tebi pa srečno na pregledu in da je posteljica na pravem mestu ...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 13:49:06
|
|
|
|
tinkapobalinka
|
Pozdravček! Glede dud in flašk, so me nekako pritegnili pri Tommee Tippie http://www.tommeetippee.co.uk/product/closer_to_nature_easivent_150ml_bottle_twin_pack_with_slow_flow_teats_/, ne vsebujejo BFA... Pa še nekaj o BFA: Bisfenol A ali skrajšano BFA (ang. BPA) je organska spojina z dvema fenoloma iz funkcionalne skupine. Primarno pa se uporablja kot dodatek raznim vrstam plastik. V medijih pogosto zasledimo, da je ta spojina nevarna zdravju. Takšna medijska pozornost pa je dosegla, da to spojino podjetja že umikajo iz svojih proizvodov. Med drugim so spojino vsebovale tudi plastične stekleničke za dojenčke in pa plastenke z ustekleničeno vodo. Kaj te jaz vem slama, počivaj kolikor le lahko in ne bodi žalostna zaradi bolniške... Tukaj ne moreš narediti nič... Imej v mislih, da glede na to, kako hitro teče čas, bo marec tukaj kot bi mignil in posledično tudi naši dojenčki LP
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 14:04:34
|
|
|
|
SaMaa
|
Živjo, slama držim pesti, da se bo vse odvijalo tako kot mora in da se posteljica dvigne. Drugače pa počivanje, počivanje in še enkrat počivanje. 5ra8 moje mnenje glede jogijev poznaš. Še vedno zagovarjam lateks, po možnosti iz naravnih materialov. Pena se veliko prej "uleži" in povzroča grude, kar pa ni dobro za otrokovo hrbtenico. Pomoje jogi za 20 ali 40 EUR ni kakovosten, je pa to stvar okusa in navade. Imaš pa tudi ZS Dudice in flaške: jaz sem šla danes v BC in kupila dudi in flaške od Tomme Tippee. V paketu so 3 flaške po 260 ml in dve dudici od 0m+. Pomoje je OK nakup, cena pa tudi sprejemljiva. Sem bila pa tudi v Mullerju in kupila pisane tetra plenice. 3 komadi so 5 EUR, kar se mi zdi OK. Hrana: glede kuhanja imam pa tudi jaz vsakodnevne probleme kaj za vraga skuhati. Se mi zdi, da pride dan, ko mi čisto nič pametnega ne pade na pamet. Danes bo zato kar pire in zelenjavni zrezki, pa zelena solata. No lep dan še naprej.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 14:30:53
|
|
|
|
*Ninočka*
|
Evo, še malo pa domov. A kaj, ko me čaka doma toliiiko dela. Sem si pred marcem zadala še en cilj. In sicer narediti strokovni izpit. Tako da mi čas grozno beži in bomo videli, če mi bo uspelo. Joj, Naja17, ta saherca je mmmm. Moja najljubša torta (najboljša je pri Ilichu v mB - Mb-čanke bodo vedele) in si mi prav lušte naredila.... Glede flašk in dud. Kolebam med Avent in Tomme Tippe. Mislim, da imajo slednje obliko prsi al neki podobnega ?? Morowi - tudi midva sva vzela Malm komodo za cotke, previjalno pa tisto stensko. Razmišljam tudi, da bi si kupila še eno poceni podlogo za kopalnico, ampak imava pralni stroj globine 40 cm in bi bilo verjetno težko tam previjat. Ja...kako potem. Bebico skopaš npr. v kopalnici, jo zaviješ in neseš v spalnico na previjalno???
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 14:58:41
|
|
|
|
tanjusi
|
Ja cr absolutno...pa še nekaj pravi Pušenjak, z počitkom krvavitve ne moreš preprečit, se pa prva krvavitev navadno ustavi in se ne konča z porodom, hospitaliziran pa si za to ker se ne ve kdaj se bo pojavila druga krvavitev, takrat pa je potrebno navadno rodit...Masaj nisem jaz tako pametna, sem malo brala ko me je moja g. zastrašila, jaz upam da ima zdravnik iz dežurne prav in je moja postlca dovolj visoko zdaj...Pa tudi tebi želim da se dvigne in ne bo delala problemov ti...
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 15:01:49
|
|
|
|
tanjusi
|
Slama pa še nekaj , kaj pa je z tem špikanjem v nožnici, pri obračanju v postelji in bolečinami v medenici , mislim da sva se midve na fb pogovarjale... ali si kaj vprašala?
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 17:26:47
|
|
|
|
*Ninočka*
|
Aja, 5ra - jz imam pregled 20.12, ne še jutri Da ti ne zmrdam seznama...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 18:01:18
|
|
|
|
slama
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi Slama pa še nekaj , kaj pa je z tem špikanjem v nožnici, pri obračanju v postelji in bolečinami v medenici , mislim da sva se midve na fb pogovarjale... ali si kaj vprašala? je normalno, saj naj bi se medenična kost "mehčala", špikanje pa je največkrat posledica, ko se otroček premika in če je posteljica nizko, kot pri nama, se to še bolj čuti - tako je meni danes rekla. No, jaz grem jutri v službo povedat za bolniško, pa po par stvari, v petek pa k osebni zdravnici, da mi napiše bolniško ... Uh, bom res čim več počivala, samo da bo dete ok. Ko pa bo mala iz vrtca prišla bom mogla pa kar svoji sesti in mami pa taščo aktivirat, da ne bom jaz preveč aktivna ... hvala za lepe želje , sem se res zasekirala, ampak, važno, da je dete notri ok!!! lepo se mejte!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 8.12.2010 19:27:37
|
|
|
|
tanjusi
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi Slama pa še nekaj , kaj pa je z tem špikanjem v nožnici, pri obračanju v postelji in bolečinami v medenici , mislim da sva se midve na fb pogovarjale... ali si kaj vprašala? je normalno, saj naj bi se medenična kost "mehčala", špikanje pa je največkrat posledica, ko se otroček premika in če je posteljica nizko, kot pri nama, se to še bolj čuti - tako je meni danes rekla. SEM vesela ,da se tule pomenimo, pa malo potolažimo , ker imamo podobne izkušnje , bom kar laže zdržala do kontrole
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 9.12.2010 7:06:25
|
|
|
|
Akilene
|
Dobro jutro! Ok, se zavedam, da se bom čez par mesecev tolkla po glavi, da nisem spala, ko bi lahko, ampak naveličala sem se premetavanja po postelji in raje vstala. Po dozi Retaferja sledi približno takle zajtrk:
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 9.12.2010 7:57:00
|
|
|
|
naja17
|
IZVIRNO SPOROČILO: Akilene Dobro jutro! Ok, se zavedam, da se bom čez par mesecev tolkla po glavi, da nisem spala, ko bi lahko, ampak naveličala sem se premetavanja po postelji in raje vstala. Jutro.... Jaz te zastopim... Itak grem 100x lulat, tam od 4h dalje se pa še 1000x obrnem in gledam na uro, kdaj bo en tak primeren čas za vstat, čeprav jaz bi še spala... Jest grem pa zdej k frizerjuuuu ... Da me mal postriže in pobarva, pol pa do nadaljnega nič, ker k bo beba, bo itak skos čop ...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2011 - 2.del 9.12.2010 8:02:09
|
|
|
|
Akilene
|
O, naja17 ti kar zavidam, jaz bi tudi šla...pravzaprav planiram naslednji teden, a kaj, ko je moja frizerka v porodniški in bom prepuščena na ne-milost nekomu drugemu . Sicer pa je najbrž že zadnji čas - vprašanje, kako bom lahko v naslednjih mesecih še sedela 3 ure, po rojstvu pa itak ne bo hitro prilike.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 30 dejstev o nosečnostiNosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?