|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Strah pred amniocintezo
30.11.2010 7:12:31   
Dada2
Vsem trem hvala za odgovor si bom zrihtala prevoz. Lep dan!

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: STRAH PRED AMINOCINTEZO
30.11.2010 15:56:33   
olimia
Jaz sem dobila izvid in na njem napisano 46xx , kar pomeni punčka, tako da to ti hočeš nočeš napišejo , vidijo pa menda po kromosomih, katerega spola je otroček...

tanjusi lahko poveš, kako dolgo si čakala na izvid. sama vem da traja približno 3-4 tedne, ampak če ti ni odveč, kateri dan po AC si prejela pošto. Mene so do sedaj vedno klicali, ker je bilo vedno nekaj narobe. SEdaj pa čakam... saj poznaš to čakanje, ki se vleečee. Bo pa vsak čas 4 tedne od posega in sem vsa nervozna.
hvala

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
1.12.2010 14:32:04   
tanjusi
Oprosti, ker sem spregledala tvoje vprašanje...Kolikokrat pa si imela ti težave? Jaz sem čakala 23 dni na odgovor.Noro je to čakanje...Jaz mislim da bo odgovor ok , ker dlje čakaš bolje je....Pa javi kak bo rezultat..

az sem dobila izvid in na njem napisano 46xx , kar pomeni punčka, tako da to ti hočeš nočeš napišejo , vidijo pa menda po kromosomih, katerega spola je otroček...

tanjusi lahko poveš, kako dolgo si čakala na izvid. sama vem da traja približno 3-4 tedne, ampak če ti ni odveč, kateri dan po AC si prejela pošto. Mene so do sedaj vedno klicali, ker je bilo vedno nekaj narobe. SEdaj pa čakam... saj poznaš to čakanje, ki se vleečee. Bo pa vsak čas 4 tedne od posega in sem vsa nervozna.
hvala

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 28
2.12.2010 15:47:03   
olimia
hvala ti, tudi za odgovor na zs.
doma imam punčko z ds, drugo nosečnost sem prekinila, sedaj pa čakam izvid ac. jutri bo natanko 4 tedne,
pa ni še nič; zato sprašujem. res je, da če ga dolgo ni, da je ok, ampak je takooooo težko čakat.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
13.12.2010 11:21:26   
Dada2
No pa sem preživela AC tako me je bilo strah kaj pa če.. pa je bilo vse ok, plodovnica mi nič uhajala tudi vročine nisem dobila tako da sem danes spet v službi. Sedaj pa nestrpno čakam na izvide ki bodo čez 3 do 4 tedne upam da bo vse ok. V Lj porodnišnici so bile sestra in zdravnica zelo prijazne vse pohvale. Lp!

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 30
13.12.2010 12:39:09   
butt3rfly
jst sm mela NS pred 3 dnevi, rezulat ni bil optimalen, čeprav daleč od kritičnega, tak da sm šla še na DHT. rezultate dobim ta teden in upam na najboljše. me pa zanima sledeče: vem, da imajo ženske, ki so stare čez 36, 37 let, AC zastonj. kako pa je z mlajšimi nosečnicami (sama sem stara 26), ki imajo slabši rezultat od 1:300? zdi se mi, da je v tem primeru AC prav tako mogoče opravit z napotnico ali se motim?? nekje sem to prebrala... ali je kljub vsemu še vedno samoplačniška?

(odgovor članu Dada2)
Neposredna povezava do sporočila: 31
13.12.2010 12:53:39   
tanjusi
i imajo slabši rezultat od 1:300? zdi se mi, da je v tem primeru AC prav tako mogoče opravit z napotnico ali se motim?? nekje sem to prebrala... ali je kljub vsemu še vedno samoplačniška?

Če imaš pod 1:300 ti amniocenteza pripada in dobiš napotnico...Jaz sem 35 pa sem ac opravila brezplačno, ker sem imela rezultat 1:30 , no pa je bilo vse ok...

(a camus)

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 32
21.12.2010 12:55:06   
matejast
Če imaš rezultat nuhalne pod tisto statistično mejo, ki je izračunana glede na tvojo starost, potem dobiš napotnico, drugače pa ne. Jaz sem se ravno danes naročila na AC samoplačniško ker pač nisem pod mejo, rezultat pa še zmeri ni tako visok, da bi bla jaz pomirjena. sem se naročila na kliniko Medgen v Lj, cena je 580 Euruser posted image  in rezultati soi potem v 14 dneh, v porodnišnici bi trajalo pa vsaj 3 tedne. Upam, da bo vse ok, me je strah samega postopka, da ne bi blo kaj narobe potem.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 33
21.12.2010 14:52:11   
olimia
Upam, da bo vse ok, me je strah samega postopka, da ne bi blo kaj narobe potem.

Če te kaj potolaži, jaz sem bila že 2× na AC in enkrat na BHR - vedno vse ok, spomladi pričakujemo novega člana. So pa na kliniki Medgen res hitrejši, saj sem jaz zadnji izvid od AC letos čakala več kot en mesec, da je prispel. pa po telefonu ti nič ne povedo, ko kličeš, tako da sem bila že vsa nervozna. skratka jaz bi ti svetovala, da tiste tri dni po posegu res počivaš, piješ magnesol, potem pa po občutku. srečno

(odgovor članu matejast)
Neposredna povezava do sporočila: 34
22.12.2010 10:02:15   
matejast
Hvala za spodbudne besede user posted image   Upam, da bo res vse ok, tolaži me dejstvo, da mi bo postopek opravljal dr. Pušenjak, ki ga vse ful pohvalijo in vem, da je strokovnjak na svojem področju.

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 35
22.12.2010 19:16:33   
olimia
tudi meni je zadnjo AC opravljal on in nimam besed. vse pohvale, res. prijazen strokoven...

(odgovor članu matejast)
Neposredna povezava do sporočila: 36
28.12.2010 11:17:55   
reni36
Pozdravljene,
da se še tukaj javim, saj sem imela na nuhalni izvid 1:30, velikost nuhalne 2,7 cm pri plodu velikem 5,3 cm. Sem pa stara 36 let.
Kam se naj obrnem na AC in kateri zdavniki so ok. Jaz mislim da je veliko tudi odvisno, da ti to dela zdravnik ki to res obvlada????

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 37
28.12.2010 11:27:17   
Taula
Jaz sem šla na AC pri 26 letih, ker sem imela slab NS in DHT..1:48. Šla sem pa v Postojno ker te pokličejo 14 dan da ti povedo rezultate.  Nisem hotela čakati, kot se čaka v LJ, ker pri teh zadevah je meni bil pomemben vsak dan. Delal mi je pa dr. Cerar, pride tja iz LJ.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Dada2)
Neposredna povezava do sporočila: 38
28.12.2010 14:34:27   
olimia
jaz sem delala v ljubuljani, en krat mi je delala dr. Tul mandič, drugič dr. pušenjak. v postojni pa dela dr. cerar, ki prihaja iz ljubljane

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 39
28.12.2010 19:03:13   
aprilčica07
reni36: sem delala AC v LJ, če se prav spomnim je bla dr Šajina. Jst sem bla zadovoljna. Sam poseg ni bil niti preveč boleč. Moja NS je bla 2,9, tveganje pa 1 proti 36, dht je bil malo bolši, ampak še vedno krepko pod mejo 300. HB je blo vse ok in zdaj nas razveseljuje navihana 16 mesečnica.user posted image

Srečno.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 40
5.1.2011 14:57:46   
matejast
No, jaz sem včeraj imela AC in sicer sem se naročila na privat kliniko Medgen- toplo priporočam, ni gužve, ko si naročen si tudi takoj na vrsti in vsi so zelo prijazni. Oni imajo kliniko v Postojni (tam AC opravlja dr. Cerar) in v Lj, kjer AC opravlja dr. Pušenjak. Jaz sem bla pri njemu, res je stručko, ga vidiš že kako suvereno opravi uz, sam postopek je pa zelo hitro mimo in ni boleč, prej malo neprijeten. Partner je lahko cel čas pri tebi in po uri in pol ležanja greš domov. Tudi rezultati so pri njih veliko hitrejši- poklicali me bodo čez 14 dni, v porodnišnici pa traja 3-4 tedne.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 41
5.1.2011 19:24:39   
Anonimen
mene pa zanima: koliko casa traja,od tega ko prides v sprejemno pa do posega v lj porodnisnici?je partner lahko ves cas prisoten?

(odgovor članu matejast)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
5.1.2011 19:45:10   
PC Baby
Prideš v sprejemno, ti dajo nalepke pa ene papirje, greš gor v čakalnico, te pokličejo prvič, da izpolnijo papirje, potem pa začnejo delat AC po vrstnem redu, kot si se prijavil v sprejemni. Tako da če prideš prva, si tudi prva na vrsti ;)

S partnerjem je pa tako, pri moji prvi AC (pred 2 letoma), zdravnica ni pustila partnerja zraven in tudi sestre ne tam kjer smo počivale po AC, letos pa je Pušenjak enemu partnerju dovolil, sestre v počivalnici pa potem spet ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
6.1.2011 11:58:39   
olimia
No, jaz imam malenkost drugačno izkušnjo. ko prideš iz sprejemne v čakalnico, tam oddaš papirje sestri, tam pa kakor kdaj, prvič je šlo po vrstnem redu, naslednjič pa je samo klicala ''katera še ni bila pri meni, kar naprej ena''. je pa tako da poseg traja med 10 in 15 minut. pri posegu pri meni niso nobeni dovolili partnerja poleg (ne lani, ne letos), pri počitku potem v sobi, pa je lahko bil partner poleg nas (smo imele 3 partnerje ob sebi).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
6.1.2011 12:08:57   
tanjusi
V Mariboru je sprejem ob 8 zjutraj in si sprejet, izpolnijo papirje te izprašajo ... potem greš v dnevno sobo, tako nekako se imenuje, v glavnem noter so tiste , ki so sprejete samo za en dan..Tam so postelje in tam počakaš da te pridejo poklicat... Poseg niti ni bil tako boleč kot zoprn, najprej odvzem plodovnice, potem pa natančen ultrazvok.
Potem greš nazaj v tisto dnevo sobo in tam počivaš , no jaz sem imela poseg okrog 10.30 , odpustnico pa sem dobila ob 15.00 , moj je šel med tem časom domov...
Sem pa bla zadovoljna, malo sem upala na dr Mujezinoviča, baje naj bi bil eden boljših v Mb, poseg je opravil dr. Žebeljan , pa morem rečt da je bil tudi čist ok , je prišel še potem v sobo in mi dal nekaj napotkov in spodbudnih besed...

(a camus)

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 45
6.1.2011 14:47:10   
Anonimen
punce,pa si na posegu oblecen oz.se je treba sleci-do kam?

(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
6.1.2011 14:52:42   
tanjusi
Ja jaz sem mogla kar dat spodnjice dol , zaradi tega ker dela tik nad sramno kostjo in te tam zmočijo in razkužijo, so me pa pokrili z papirnato servieto... jaz sem dala možgane na off in nisem razmišljala kaj se dogaja ...

(a camus)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
7.1.2011 9:31:20   
matejast
Bom pa še jaz napisala mojo pozitivno izkušnjo v kliniki Medgen. Naročena sem bila ob 6. zjutraj, takrat me je sprejela sestra, da sva izpolnili potrebne papirje, za mano je sprejela še eno pacientko in 6. 20 je prišel dr. Pušenjak. 6.25 me je sestra (skupaj s partnerjem) odpeljala v ordinacijo, kjer je bil dr že pripravljen. Hlače sem si samo odpela, ni bilo potrebno se slečt, dobro so me zaščitili, tako, da nisem bila nič mokra po oblačilih od razkužila. UZ in sama AC je vse skupi trajalo 5 minut in 6.35 sem že bila v drugi sobi, kjer sem ležala še eno uro in pol. Partner je bil cel čas pri meni, enako od tiste, ki je bila za mano, tako, da smo se potem še prav fino imeli- ni blo nič dolgčas. Skratka, res priporočam, pa še rezultati so fuuuul prej. In nob 8. zjutraj sva se že odpravila domov.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?