Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 11:56:05
|
|
|
|
kapesanta
|
cisca - men smrdi ze od prvega dneva, pa pri Roku je tud... Poseben vonj. ja pa kaj se pri meni se je po enem tednu skor nehala, zdaj je pa spet bolj sveza in tekoca... Bo ze nehala, enkrat. A vas se kaj matra pri kaslanju ali kihanju? Men se zdi da bo kej ven pogledal, ce se ne pripravim in stisnem misice. Joj ku da porod ni dost.
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 11:57:43
|
|
|
|
pikizenc
|
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta jutro krcki - sesalec pomagal v 95%, samo smo se pa matral vec kot 4 ure, pa se pol je parkrat zajamrala in punknla. Zgleda da je mela orenk prebavne motnje. Me kr zmrazi kaj bi delala brz sesalca. Punc ne vem a poznate tole http://www.happiestbaby.com/book-dvd-excerpts/the-happiest-baby-clips/ Jaz sem zloadala tale film "Happiest baby on the block" dol in je res zanimiva teorija, ena izmed metod je tud sesalec al kej podobnega pa zdej mal vse skupaj probavamo. Res zanimivo ...
< Sporočilo je popravil pikizenc -- 26.11.2010 11:58:12 >
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 12:01:01
|
|
|
|
pikizenc
|
IZVIRNO SPOROČILO: november2010 Dan! hranjenje - mi smo tam nekje do 90ml... zadnji obrok je recimo pojedel pa samo 50ml, tako da čist odvisno.... ima pa mali ful probleme s prebavo oz. vetrovi... čist skoz prdi in se napenja, kaka pa tud ful, ima skoz po malem drisko, bava blata je že ves čas čisto rumena. Poleg tega ima tud probleme s požiranjem in morva ful kupčke podirat med hranjenjem, ker se revež kar davi - pa sem sprobala že kar nekaj različnih flašk, pa je povsod isto.... pol pa zarad tega še bruha, tako da mu gre hrana iz vseh lukenj ven.... sem kupila aptamil proti polivanju - je ful gost in ma mal manj problemov s požiranjem, ampak s prebavo pa še vedno - joka vsakič ko prdne, blato pa je nekako normalno - ni driskasto in še zdaleč ne trdo..... mu dajem zdaj biogaia kapljice, bomo vidl če bo kej pomagal. skratka cel doktorat iz mleka in prebave - po moje bom še kar nekaj denarja stran vrgla, da najdem tapravo formulo, ki bo adamu najbolj odgovarjala.... še dobr da v pondelk patronažna pride, da se mal z njo posvetujem, pa še v četrtek imava posvetovalnico, da se še tam mal z njimi pomenim. mal me skrbi tud tale moja čišča - zdaj je že take rjavkaste barve, ampak je tak ful neprijeten vonj - vem da ima čišča nek značilen vonj, da pa ne sme smrdeti.... sam ne bi mogla zdaj lih meje določit a je to sam ta vonj al smrdi... :S Moj popije nekje med 80 - 120 ml na cca. 3 ure trenutno, gre vsake tol časa tud čez to merico, tko da ga mal težko dohajam s svojim mlekom in kdaj tud dodam. Jaz mu tud biogaio dajem, pa zraven še sirup proti krčem. Čišča je pa men tud mela neprijeten vonj že od začetka, ampak ok sej tud menstruacija, če mam vložek pa ne menjam ravno skos, mi neprijetno smrdi ...
< Sporočilo je popravil pikizenc -- 26.11.2010 12:10:42 >
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 12:06:53
|
|
|
|
aleunam
|
Ene še kar vstrajate. Upam, da bo čimprej. Hranjenje... midva se samo še dojiva. Ko sva bila prvi teden doma, sem si ga občasno črpala in načrpala za dva nočna obroka. Pa je tisto ful trajalo, tudi jedel je po flaški pol ure , pa še črpala sem si ko je on že spal in je bilo že skoraj vseeno ali ga dojim ali mu dajem po flaški. Zdaj črpam samo še, če je preveč. Je pa po flaški pojedel 120ml, pa je bil star slabih 14 dni. Ni kaj, jedec pa pol. Se tudi redimo fajn, iz P sva šla z 3680g, 19. dan po rojstvu pa je imel 4430g. In to samo z mojim mlekom, nič ne dodajava. Prebava - ful me je strah krčkov. Zaenkrat (trkam!) ga občasno napenja, potem prdne in se pokaka, pa je ok. Tudi mi še joka zaradi tega nismo imeli. Pa tudi nasploh joka ni. No, zdaj pa je čas za malo toplega mlekca.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 12:11:08
|
|
|
|
aleunam
|
Čišča - komaj čakam, da se neha. Ko že kaže, da bo fertik, se spet pojavi. Ko gre h koncu je rjavkaste barve, nato pa samo še prozorna sluz, ne? Mene pa polek čišče moti še rana po CR, počasi se celi, pa ma tudi malo neprijeten vonj. Se tudi tuširam in čistim z fiziološko.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 12:17:27
|
|
|
|
ljubljana
|
http://www.dojenje.net/vprasanja/21-kako-veste-da-zdrav-polno-dojen-otrok-dobiva-dovolj-mleka.html Zanimivo branje. Čišča se poveča in postanew spet temno rdeča če ne počivate zadosti. pri meni se je v porodnišnici že skoraj končala, takoj ko sem prišla domov se je spet ulila. Striktno sem z Zarjo hodila spat ali leža vsaj ene 3 ure dnevno pa je mnogo bolje, včeraj je skoraj ni bilo več. Sem pa 15 dan po porodu. Pri prijateljici je trajala točno 6 tednov. Našo tudi vsako prdenje matra ima kar tekoče driskasto blato, kar je v prvem mesecu normalno. Sva pa z mojim 2 dni nazaj do 4 zjutraj ploščice v kuhinji polagala ampak je treba sedaj samo še pofugirat namestit fronte in pipo pa vse počistit . No ampak počasi bo.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 12:39:03
|
|
|
|
aleunam
|
Se pravi, da se čišča lahko konča prej, če počivaš? Kaj pa če traja predolgo in te pošljejo na čiščenje? Kako to poteka? Kako ste kaj z kilogrami? Jaz sem imela na zadnjem pregldu v +11kg, danes jih imam -18, ampak imam še podlage. Nosečniškega trebuščka ni bilo več opaziti takoj po porodu, ostale so moje zaloge. Je pa res, da bom tokrat morala kar potelovaditi, da malo dvignem vse skup. Kdaj pa prvič ? A je še katera imela CR? Nisem preveč pridno sledila zadnje čase... Kako se vam celi rana? Aja, midva sva od srede doma. Je dobil še antibiotikov za 4 dni, drugače pa sva zdrava. In veste katero bakterijo je med drugim imel? STREPTOKOK! Jaz pojma nimam kako je to mogoče. Je res, da so meni med porodom dali antibiotike, njemu pa ne, ker je bil na koncu CR (baje, da mu potem ne rabijo dat ). So mi rekli, da moj streptokok nima veze z njegovim.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 12:51:41
|
|
|
|
emma83
|
Dober dan. Očitno so naše nosečke vse šle rodit, sej je prav tko. Čišča pri meni je trajala tam cca. 4 tedne, je pa na koncu bil tak rumen izcedek. Zdaj sem od predvčerajšnjim brez kakršnihkoli vložkov, sem pa zaradi antibiotikov fasala glivice okrog anusa, ker sem itak imela še hemeroide in se je očitno eno na drugo pol vezalo. Počasi se že urejajo zadeve. Imam pa v torek poporodni pregled. jaz bi že, pa se moj nazaj drži, noče pred pregledom nič. Se pa na drugačne načine pocrkljava. KG jaz sem šla v gor za cca. 16 kg, zdaj sem že na prednosečniški teži, imam pa še podlage od prej, bo treba še ene 20 kg shujšat pa mišice spraviti v red, prav želatino imam zdaj na trebuhu. Mi je pa ful zanimivo, da po trebuhu nisem dobila nikjer strij, stegna so pa taka fina tigrasta, čist me je razneslo po stegnih. Hranjenje moj spije od 60 do 120 ml, včasih tudi več. Čez dan se zbuja striktno na 3 ure, ponoči pa zdrži tudi do 4,5 ure v kosu. Imava pa tudi midva probleme s prebavo, ful ga napenja in pol se tko zvija in prdi da je joj. Evo je že sirena, nadaljujem pozneje.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 13:03:53
|
|
|
|
emma83
|
Lažni alarm. Smo pa sinoči spet imeli orng napad krčev, mojemu otroku nič ne pomaga. Tko se matra revež, da se meni srce trga. Včeraj je prav huronsko vpil od 10 do 11.30. Pol pa itak čist omaga in mi samo zaspi v naročju. Sem pa ugotovila, da ful boljše spi, če spi z mano kot pa sam v svoji posteljici. Punce a imate že kaj snega? Pri nas je zdaj začelo malo bolj orng snežit. Upam, da nas ne bo čist zamedlo. Ljubljana zakaj si pa ti polagala ploščice? Saj vem, da ste na novo v stanovanju ampak daj se še nazaj malo držat, je vseeno tvoj 4. porod, počivaj. Uživajte mamice in nosečke. PS: A boste svoje cepile proti rotavirusu? Mi se moramo do januarja odločiti a ja al ne, pri nas sta 2 dozi, ena stane 75€. Nisem pa sploh še sigurna a bo šel Liam naslednje leto v vrtec ali bo najprej kakšno varstvo laufalo, da pa končava na infekcijski zaradi rotavirusa mi pa tudi ne diši. Pa sploh ne vem kdaj se pri nas v Kamniku vloge za vrtec oddajo, da bi bili vsaj v čakalni vrsti, ker je pri nas obup z vrtci (vsaj bil je, zdaj so pa nekaj na novo par vrtcev zgradili). Zdele sem pa kar zabluzila, grem bit mal koristna in kopalnico spucat.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 13:07:20
|
|
|
|
emma83
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam In veste katero bakterijo je med drugim imel? STREPTOKOK! Jaz pojma nimam kako je to mogoče. Je res, da so meni med porodom dali antibiotike, njemu pa ne, ker je bil na koncu CR (baje, da mu potem ne rabijo dat ). So mi rekli, da moj streptokok nima veze z njegovim. Ne morem verjet kako so nekateri šlampasti, itak da je od tebe dobil streptokok, kako naj bi se drugače okužil? Prav blesave fore imajo, ne morem verjeti. Samo, da sta oba sedaj v redu, ti se pa še pazi zaradi rane.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 13:08:22
|
|
|
|
tejci1981
|
Dan! Kako ste kaj? Jaz čakam na prvi sneg,...kakšno je (vremensko ) stanje pri ostalih? ČESTITKE PIKAMONCA!!!!!!!!! ČESTITKE D0aisy!!!! Moj sonček je priden in počiva, tako da sem celo stanovanje spucala, zdaj pa bi mogla še malo popeglat, pa se mi lih ne da,....bom počakala na popoldan ko bo moj doma! Kaj kuhate danes? Rabim ideje,.... Bejo2010 - tudi mi smo na AM - poje 90ml (včasih pusti, tako da je okoli 70ml), jemo pa na 3 ure, ima pa eno rundo ko spi 4-5 ur - ponavadi zvečer ko gremo spat spi od 20-24 ali 1 zjutraj. Majabar - super da dobite obisk in seveda, da pridete malo v domače kraje! Pajacka - a veš da sem zaradi vas že jaz tudi študirala da privlečem naprej svojo božično dekoracijo prej kot ponavadi ,....si mi lušte naredila ,.... smrekica bo še sicer malo počakala, samo ostalo pa bi komot lahko,... Čišča - sem gotova z njo , že par dni, trajala točno 3 tedne,.....je patronažna rekla, da zato, ker ne dojim sem lih včeraj mojega vprašala kdaj te boma spet , pa se je nekaj zgovarjal name,....če se že dobro počutim (kdaj se te nisem??? ) pa če mi je že vse zacelelo,....ga bom en dan šokirala! Ura je 13, pajacka se še ni javla danes,....jo imam na sumu da ja šla v AI apartma !
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 13:11:22
|
|
|
|
tejci1981
|
Šele zdaj vidla, da sta tudi naša beba in škorpijonček samo zjutraj malo pokukali sem mogoče pa so vse v apartmajih
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 13:17:50
|
|
|
|
škorpijonček_
|
No, jst sem še tle...nč novga, samo ponovi vajo čez dva dni, pa upam sedaj res, da bo kaj prej. pač do 14 dni pustijo čakat, nimam kaj. Mam jst tud pajaco na feelingu, da je dans zanjo dan D . Srečno, če je tko. Jst sem si še prvoščla kavico in pijačko, ker potem spet ne vem kdaj bom lahko, če me zagrab. Znakov pa še ni, pa tud CTG ni nč pokazal...mam v nedeljo spet.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 13:29:59
|
|
|
|
tejci1981
|
Škorpijonček - škoda , jaz pa sem misla, da je že akcija,....no v nedeljo je krajec, mogoče pa pomaga, če nebo prej!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 13:36:17
|
|
|
|
aleunam
|
IZVIRNO SPOROČILO: emma83 Ne morem verjet kako so nekateri šlampasti, itak da je od tebe dobil streptokok, kako naj bi se drugače okužil? Prav blesave fore imajo, ne morem verjeti. Samo, da sta oba sedaj v redu, ti se pa še pazi zaradi rane. Moj streptokok naj bi bil vaginalni, njegov pa en drug. Kakšen, pojma nimam. Ali se samo ščitijo v bolnišnici (ker mu po porodu niso dali ant.) ali je to res, da ni povezano, pa ne vem. Sem vse dni opozarjala na to, da ni dobil antibiotika ob porodu, pa so rekli, da ga baje ni treba, dokler ne razvije znakov okužbe. Mislim... Je pa na izvidu brisa imel napisano streptokok A, jaz pa sem bila testirana na streptokok b. Če je to kakšna razlika, pa spet ne vem. Tejci, jaz pečem ribe in krompir. Mi spimo čez dan po 3 ure, včasih tudi dlje, ampak ponavadi ga prebudim, če je preveč. Ponoči pa kakor kdaj, povprečje je tam 2,5h, danes verjetno prvič, da je spal 4 ure skup. Skoraj nisem verjela uri.
< Sporočilo je popravil aleunam -- 26.11.2010 13:41:55 >
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 13:41:46
|
|
|
|
november2010
|
čišča - se pogosto stuširam spodaj, menjam vložke (po moje še prepogosto, tako da tosama kar služi zdele na meni), pa je še vedno vonj... zato se mi pa vse skup sumljiv zdi.... če ne bo nobene spremembe grem v pondelk h G.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 13:52:49
|
|
|
|
november2010
|
ja jaz imam tud občutek, da je pajac odromala v Rim :))) če je tako - srečno Pajac in naj bo ekspresno! spanje - ponoči tri ali štiri ure, podnevi pa še nimna nekega ritma, po vsej verjetnosti zarad tega zvijanja, ker se vsakič ko ga zvije itak zbudi.... razen v vozičku, tam ga po po moje sam res huda lakota zbudi :) kuhanje - bravo za vse, ki kuhate, jaz namreč ne..... imam tako srečo, da kosilo naročamo pri tašči v šoli - ni treba kuhat, pa še ceneje pride, tako da je kuha sam med vikendom, pa še takrat je ponavad tako, da včasih kam gremo, včasih tašča kuha..... jaz priznam, da ful nerada kuham - sicer izhajam iz družine samih kuharjev, jaz pa sem očitno en odpadnik kar se tega tiče :)
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 14:11:46
|
|
|
|
majabar
|
aleunam, jaz sem imela pred porodom +7,5kg, takoj po porodu se 3 v plusu, v nekaj dneh na nuli, zdaj pa res pgromno jem, da ne gre vec dol. Ce bi jedla normalno, bi izgledala cisto izstradana. sva zacela 3 tedne po porodu, malo neznejse kot ponavadi in ni nobenih bolecin, nobenih tezav:). moje cisce je konec, trajala je dobre tri tedne. skorpijoncek, v tvojem tickerju pise, da je otrok ze doma . Ljubljana, hvala za to povezavo! Jaz sem se ze kar sekirala, ko sem brala na forumu, da dobivajo dojencki po vec kot kilo na mesec, moj pa niti priblizno. A tu pravi 450g, to pa ja:)! Bomo videli, kaj bodo rekli danes na pregledu.
< Sporočilo je popravil majabar -- 26.11.2010 14:20:15 >
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 15:22:53
|
|
|
|
simonmojca
|
Živjo punce čista ah pri meni je še in bo še , po vsakem podoju imam bolj krvav vložek, pa če kaj delam tudi. Če pa nič ne delam je pa rjavkast-rumeno sluzast uglavnem čudne barve. Vonj mora biti pa itak tak kot pri menstruaciji, pravojo pa če je sladkobn vonj nekaj ni uredu. Baje prepoznaš takoj vonj, ko stopiš v hišo (da nekaj ni ok) tako men pravi patronažna. količina hrane nimam pojma kok poje , je veliko ampak se striktno samo dojiva, tako da ne vem kok poje. Patronažna mi je rekla, da ima časa da pride na porodno težo 3tedne, pri meni jo je presegu že v 1tednu, tako da je hrane dovolj. mleko se je zgleda uspostavlo po povpraševanju HB sem pa opazila, da mi takoj zatečejo če imam modrc za dojenje gor, pa je čist vseeno katere znamke je (sem 3spobala) tako da imam doma mrežaste hlačke prerezane spodaj in blazince , prava erotika. spanje uff pri meni je ponoči blazno priden, danes sva spala 7h v kosu oz. on je spal jaz sem se zbujala in preverjala če je vse ok . Čez dan pa na 2-3h, razen zdele imava 2dni malo probleme z krčki čez dan in se hoče na 1h priklopit (pomirit) ampak ni panike tudi če bi ves dan imel probleme samo, da se ponoči naspi . Ga pa zvija da rata ves trd in se zvije pa malo zajoka (1-2min traja) potem pa zaspi (in tudi če spi čez dan se zbudi zajoka in zaspi nazaj) če mu pa rata da prdne je pa vse ok, sploh ne zajoka. Upam da je pajac res šla jaz se grem pa na kavč stiskat
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 16:02:15
|
|
|
|
bejo2010
|
Zdravo, aleunam - vesela sem, da sta doma inda je vse ok. Super se redita. Midve tudi. iz bolnice je šla z 3980, zdaj pa ima 4600-dojena 2 tedna z dodajanjem, zdaj pa samo na AM. novemnber2010, jaz ji dajem Novalac 1, pa sem kar zadovoljna, se mi zdi, da je sina Aptamil bolj zapiral. Je pa do zdaj pojedla 90, včasih tudi manj, odvisno koliko časa je vmes spala, ponoči pa ji je bilo 90 ml po 4ih urah spanja premalo, sem ji 30 ml še zraven naredila. Kupujemo pa mleko v Avstriji -800g cca.9 eur. Čez dan je ful pridna, lepo spi, pa tudi če je budna, je mirna v ležalniku. Ponavadi zvečer težje zaspi in se od kopanja pa tja do desetih nosive pa malo tečnari, potem pa spi. Samo ne joče, tak da niso krči, upam, da jih tudi ne bo. Zanima me še to, kako dolgo boste imele plenice 2(3-6 kg)? Meni je patronažna rekla, da tam do 5 kg, tak da bova kmalu preklopili na 3 (4-9 kg).
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 16:10:28
|
|
|
|
tejci1981
|
Zapadel je prvi sneg, pobelil sosednji breg,......
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 16:19:55
|
|
|
|
november2010
|
našabeba sporoča da leži v P s tabletko za mehčanje ustja in čaka.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 16:38:10
|
|
|
|
kapesanta
|
go go NAŠABEBA
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 17:17:29
|
|
|
|
lottyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: november2010 našabeba sporoča da leži v P s tabletko za mehčanje ustja in čaka. naj bo hitro in čim manj boleče kje pa je pajac? Še vedno se ni nič oglasila. No če gre zares, srečno. november potem pa najboljše da se greš res pokazat, boljše 1x zastonj tja it, kot pa da bi kaj bilo narobe. simonmojca - tale tvoj mrežasti moderc mi je pa znan , je bil dolgo moj najboljši prijatelj. No dokler ni od Da-da modrc prišel, pol sem pa zamenjala. Čeprav občasno za ponoči še vedno mrežastega prijateljčka oblečem. plenice - mi smo še na št.1 razen za ponoč imamo že št.2, bomo šli pa na 2 takoj ko zmanjka enke. Mamo še pol velikega paketa za ponucat. Alarm, bo treba jest.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 26.11.2010 17:37:57
|
|
|
|
november2010
|
mi smo s plenicami na na dvojki trenutno, smo pa na pamperskah,ker mu najbolj sedejo. Imam tud od Tosame, ampak Adamu čist spustijo....
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?