Majchi
|
IZVIRNO SPOROČILO: emma83 IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_ Hojla, HELP!!!! Mi full bruhamo po podiranju kupčka, kaj to pomeni??? Tud jst od jutri dalje ne dajem D3, ker se odkar jih jemlje full dere . Imamo pa cel projekt spravljanja v pojstlo, ga previjemo, se naje, položmo in se dere tud tri ure, dokler ni spet lačen...kakšen predlog??? Kar se tiče pa dretja, ga poskusi z zibanjem uspavati. Pri nas ni šans, da Liam sam od sebe zaspi, včasih zaspi med hranjenjem, včasih ga moram zibati, včasih pali fen, moraš ugotoviti kaj je za tvojega primerno. Nekje sem prebrala, da se dojenčki ne znajo sami uspavati in itak rabijo našo pomoč. Se strinjam z Emmo. Naši dojenčki so še tako majhni, da se jaz npr. ne bi šla še nobene metode. Pri nas je vsak dan drugačen ritem, pa se zarad tega prav nič ne sekiram. Važno, da je mir nekje med 22 in 6 zjutraj, ko je pač noč. Oz. da se takrat vmes zbuja le za dojenje. Če smo to dosegli, smo na konju. Vse ostalo pa pač samo od sebe sčasoma pride, ko rastejo in doumevajo svet in dogajanje okrog sebe. Za zdaj pa z jokom in nemirom itak izražajo samo svoje fizične potrebe ali pa stiske. Pri nas je zdajle 3 dni takoj po kopanju dobil joško in zraven zaspal na moji postelji. Ko sem šla spat, sem ga samo prestavila. Luksuz! Pred tem pa sem ga praktično od rojstva tud po eno uro zvečer ujčkala v naročju, da je zaspal. Dons npr. sem od 19ih do 21ih zraven njega ležala, on se je pa zbujal na 5 min in čekiral, če sem zraven. Torej konec luksuza . Tud čez dan nima nobenega ritma hranjenja in spanja. Uspela sem ugotovit samo to, da mu pašejo kratki spanci do pol ure in da več kot uro ne more bit buden, ker rata siten kot drek. Pa še to, da je na sprehodu v vozičku tiho kot miška tud če je buden. Kar se hrane tiče, ga pa opazujem. Približno že vem, kdaj me fehta za zizo. Kakšen dan je to tud na vsako uro. Mah, da skratim pričo... Moja rešitev je dobra knjiga . Tamalega imam v naročju, ga do onemoglosti crkljam, zibam in ujčkam, če je treba, zraven pa knjigo berem. V bistvu sem glih kar z eno zaključila. 420 strani v treh dneh . Aja, mogoče še to. Od kolegice fantek je bil od rosjtva naprej priden kot bubica. Za dojenje se je zbujal 1x na noč in tud čez dan je ok spal. Nekje pri 7ih mesecih ga je pa začel na polno srat in se ji ponoči zbuja tud na 2 uri. Pravi, da ga zdaj, ko so na GH, doji skoraj več kot prej. V bistvu hočem rečt, da ko že misliš, da imaš ritem, ga otrok lahko spremeni. To ni narobe, samo drugače je pač. In glupa nam je, ker nam vzroka ne povejo .
|