|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski malčki 2010
7.1.2011 11:54:01   
Najki
Tehtnica je bila prijazna user posted image . Mala ima 5100g, v zadnjem tednu jih je dobila 140, v zadnjem mesecu 450, tako da se popravlja user posted image . Cez en teden imamo kontrolo. Dolga je pa 59cm.

majabar to pa res, alergeni lahko tudi 2 tedna ostanejo v sistemu. pa hrenovke imajo tudi mlecne beljakovine.

emma seveda se lahko ze obrne user posted image . a prav s hrbta na trebuh se je?

kapesanta leclerc ima tudi vecje bodije na preklop (vsaj 62), pa tud clar v BCju jih ima. Clarove je nas prvi kar dolgo nosil, ker so raztegljivi. Tiste rebraste.

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
7.1.2011 12:45:51   
ječi12
ojla

evo mi smo se stehtali in zmerli pri P in ima pri 2mescih 4960g in 58cm...

kapasanta v pikapolonci maš bodije na preklop po en komad,sicer pa niso prou poceni.pa v BC tut. večje cifre.

aja tut kle je tema od motignaca to pa nism vidla. men itak ni prou ušeč RR ko forum,se ne znajdem,edino tole temo mam pod bližnjice in drugi sploh ne berem.

tale zumba tut zame ni.....user posted image

majchi nam pa rolka ful dobro pride. naša se ful rada vozi gor. jo mam obešeno gor,pol pa ko se zmatra in se ji ne da več hodit gre gor. no pa na morju nam bo ful prou prišla ko bomo do centra šli zvečer na sprehod.
super za zdravje. no nam gre tut ok,sicer je naša zdj en teden v vrtcu,ker je bla prej dobrih 14 dni doma(pač prazniki) in je ok. ko pride domov si umijeva roke pa celo jo preoblečem in to je to. mali ma neki noska zamašenega,ampak to bolj kot ne ni težava.spucam ko previjam in to je to.

majabar upam da uredita tole polivanje. je pa vaš že težji od našega user posted image  je pa res da je tut kr dost starejši se mi zdi :) ampak važno da napredujejo.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
7.1.2011 12:48:24   
Renesme**
najki- super za težouser posted image

Tinkara 9.10.2006
Bastian 5.11.2010

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
7.1.2011 12:50:47   
birdy
Bodiji na preklop so do cifre 68, dobi se jih pa praktično povsod do te cifre, v šparu, HM, CA, BC, Merkator jih more tud met ker prodajajo od firme Katja in alen.
Ječi, kok je tvoj star? Moj je 1 mesec in 4 dni pa ma 5,5kg pa 58cm. Pomoje je proti tvojemu tak buhteljuser posted image  Jah, moj je po men, ni kejuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
7.1.2011 12:52:22   
Renesme**
bodiji na preklop v pikapolonici- men so fini, samo mi imamo zdaj 2 št. 62 in ga komaj še zapnem čez pampersko!!! Imajo res majhne številke..večje št. sem pa jaz videla da pa niso več na preklop (no možno da samo ta bodi k sem ga jaz vzela)...imam pa njihove tudi navadne bodije še od Tinkare, tiste k sta tudi 2 v kompletu in so super raztegljivi...sicer pa jaz že kar veliko čez glavo oblačim, ker me moti da direktno na kožo pridejo vsi tisti neti....

Tinkara 9.10.2006
Bastian 5.11.2010

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
7.1.2011 12:59:51   
Renesme**
Sva se šla tehtat... oblečen ima ca. 6,1kg, ene 300-400 pomoje je treba odštet, se pravi 5,7-5,8kg in okoli 59cm, se pravi spet 5cm in več kot 1kg v 1 mesecu...sej ni čudno, da kaka na 2-3dni, pa še to s sladkim čajem...očitno res rastejo ko spijo, ker Basti ogromno spi.
Danes je spal od 22h-6h, samo dudo sem mu dala ob 2, sem mislila, da bo vsaj do 3 spal preden bo jedel in potem je spal še od 6h-10h, ko sem ga zbudila...no saj danes bo pa spet po staremuser posted image

< Sporočilo je popravil Renesme** -- 7.1.2011 13:00:20 >

Tinkara 9.10.2006
Bastian 5.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1031
7.1.2011 13:25:53   
nejka000
Ojla!

dieta jaz se nekak ne morem na dieto spravit. Vedno sem bla na nekih dietah, pa samo odpovedovanje, pa nikol pravega učinka. Pol sem pa se šla uno da mau menj žri pa malo gianja pa so še kile kr dol. Tak da zej se tudi tega držim. Grem pa zaj na fitnes pa na telovadbo (Aleunam in bejo lahko se mi pridružita če keri je do tega.)

mere malčkov Berem pa gledam kok vaši malčki tehtajo pa merijo in me je kr malo zaskreblo da Zoja ni pretežka. Sicer včeraj niso nič rekli ko sva ble na tehtanju ampak pri 58 cm ima čez 6 kil pri komaj 2 mescih. Je full buckasta, dvojna bradica, gube po rokah in nogah, lička pa ko bi mela dve pinkponk žogici v ustah.

Aleunam,bejo kako zgleda zaj naš sestanek ob kavici????

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1032
7.1.2011 13:37:12   
pikizenc
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

Da porocam, kako napredujeva. Danes sem ga prvic izmerila cez 5kg (5050g)user posted image . Poliva recimo 90% od tistega vceraj in predvcerajsnjim, morda je mali napredek, a se zdalec, da bi bilo dobro. Jutri sva narocena pri pediatru. Malo me skrbi se njegov popek, ker se zelo izboci, ko kaka, v mirovanju pa izgleda, kot da bi imel en zracni mehurcek s cisto tanko kozico cez cel popek, sivkastmodre barve. Ne vem, morda je kila, bom vprasala jutri. Sem pa danes pridelala toliko mleka, da sem ga dala 110ml zmrzniti, cca 60ml ga je se v hladilniku, ce bo slucajno se danes kriza, a dvomim, ker ze spanckauser posted image . Sem res vesela za mleko, a tudi zelo utrujena.

Sej ti je že Pajac odgovorila, skor sigurno je popkovna kila. Jaš jo ma tudi, nimaš nič za narest, ampak se mi zdi da je že bolje. Ko okrepijo trebušne mišice, se začne sama od sebe nazaj vlečt.

emma83 in ostale - a še izvajate jutranjo nego. Mi se samo kopamo zvečer.

Punce a kera ve a ma H&M kake popuste zdej na otroške zadeve?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
7.1.2011 13:47:24   
phelps
Na hitro, ker me kosilo čaka user posted image

Majabar, kg so super! Zaradi polivanja se ne sekiraj, če napreduje, je vse ok. 80% dojenčkov ima blag refluks. Kupi spodaj malo plastificirane slinčke ali tiste od Tommee Tippee, ki so prav za polivančke, da ne boš preoblačila 100_x_ na dan (tako sem jaz naredila). Pa par dekic (na hitr zamenjaš, če gre v loku ven).

Nejka000, bodi vesela za kg. Meni je pediatrinja rekla, da nikoli ni preveč, sploh, če dojiš. Edino v porodnišnici so nekaj pametovali, da tisti, ki so na AM, ne smejo preveč pridobit, ker vodi v kasnejšo debelost. Mnenja se od zdravnika do zdravnika zelo razlikujejo.

Cotke, mi smo na št. 68 (62 št. niti od H&M ne spravimo več gor), danes sem bila v BC in kupila ful cotk od Babygro (meni so ful nore), nekaj bodijev in žabic. Znižano tudi do -50%. Ful zadovoljna, Neža pa pravi cukr v njih user posted image

Tehtanje, tehta se malčke popolnoma gole. Imam tehtnico in povem koliko kaj tehta:
- plenička - 40 g (suha seveda),
- benkica št. 56 - 50 g,
- žabice št. 56 - 60 g,
pajaci imajo lahko pa tudi po 200 g. Oblačila hitro zavedejo, zato jaz vedno tehtam popolnoma golo (razen, ko sem tehtala koliko popije (pred in po podojem)).

Spanje, Neža prespi skoraj že celo noč, pa me malo skrbi, če je to ok glede hranjenja. Je le šele dobra dva meseca stara. Jih še zbujate? Na joški ponoči takoj zaspi, iz flaše poje pa le 70 ali 90 ml user posted image . Kako zmrzujete mleko? Jaz ga sedaj stran zlivam, mi je pa malo škoda, glede na moje začetne težave z dojenjem.

< Sporočilo je popravil phelps -- 7.1.2011 13:59:03 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
7.1.2011 13:56:28   
Valentina85
Joj so me spravli na obrate... Razumem da so vsi moji v strahu da se nama s tamalo ne bo kej zgodilo ampak vse ma svojo mejo... kličem babico in je imela ravno en obisk in sem rekla da jo tekom dneva pokličem nazaj. Potem sem pospravljala in pozabila poklicat ter šla k sosedi na kavo, telefon pa pozabila v stanovanju. So naredili takšno paniko... Pridem v stanovanje in vidim na mobitelu 15 neodgovorjenih (mama, oče, stric, babica, sestra), na stacionarcu 10... isti moment zazvoni zvonc pred vrati in je prišla mama 20 km stran pogledat k nama če je kaj narobe ker smo ble uro pa pol brez telefona... Razumem, da nas imajo radi in da so se ustrašili, da je kaj narobe, samo takšno pretiravanje...joj!! Babica je bla čist fertik... Mislim, kaj pa če bi bla v MB doma, bi v MB leteli? Joj mogoče se vam zdim čudna ma sem mogla dat iz sebe... 

Neposredna povezava do sporočila: 1035
7.1.2011 14:00:36   
phelps
IZVIRNO SPOROČILO: Valentina85

Joj so me spravli na obrate... Razumem da so vsi moji v strahu da se nama s tamalo ne bo kej zgodilo ampak vse ma svojo mejo... kličem babico in je imela ravno en obisk in sem rekla da jo tekom dneva pokličem nazaj. Potem sem pospravljala in pozabila poklicat ter šla k sosedi na kavo, telefon pa pozabila v stanovanju. So naredili takšno paniko... Pridem v stanovanje in vidim na mobitelu 15 neodgovorjenih (mama, oče, stric, babica, sestra), na stacionarcu 10... isti moment zazvoni zvonc pred vrati in je prišla mama 20 km stran pogledat k nama če je kaj narobe ker smo ble uro pa pol brez telefona... Razumem, da nas imajo radi in da so se ustrašili, da je kaj narobe, samo takšno pretiravanje...joj!! Babica je bla čist fertik... Mislim, kaj pa če bi bla v MB doma, bi v MB leteli? Joj mogoče se vam zdim čudna ma sem mogla dat iz sebe... 

user posted image user posted image user posted image če te kaj tolaži, pri nas je isto user posted image

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
7.1.2011 14:39:27   
Majchi
Valentina, user posted image user posted image user posted image  hecni so... Itak, da jih skrbi, ampak vse ima svojo mejo. Verjamem pa, da je to za popz.dit. No, men tega ne delajo - noben. Ne bi šlo skozuser posted image .

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
7.1.2011 14:40:21   
majabar
Jeci, moj je rojen 30.10. z 2900g in uradno 44cm. Zdajle sva od pediatra, pravi, da je zelo lep zdrav fantek:). Imel je 4960g in 53,5cm. Glede polivanja nic novega, klasicni ukrepi, jaz pa na dieti. Ima mini umbilikalno kilo v popku, kar naj bi bilo normalno in izzveni do dveh let. Alergija na mleko naj bi bila pogosta pri tistih, ki imajo v druzini npr. astmo in res jo ima moj dragi. Za vec mleka pa je rekla, naj jem polentouser posted image .

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
7.1.2011 14:56:22   
majabar
phelps, stran zlivas mleko, ojoj, mene kar srce boli:). Jaz ga zmrzujem, ko ga je prevec. Glede refluksa, ja, eno je, ko polije kaksno zlicko, drugo pa tole bruhanje ta teden, ko leti pol metra stran. Ce verjamete ali ne, sem opazila, da je vrtiljak, ki ga ima nad sabo pobruhan, se pravi, da je v lezecem polozaju bruhnil cca 40 cm visokouser posted image .
valentinauser posted image
Sem pozabila povedati, da je pred pol ure prvic po dolgem casu podrl kupcek, ob tem pa ni sla iz ust niti kapljicauser posted image . Pediatrinja je rekla, naj ne gremo na rentgen, na katerega smo naroceni v Kolumbiji, da nima smisla. Saj po mojem itak ne bi sla:).

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
7.1.2011 15:11:45   
majabar
Zdaj grem pa v Gorico k starim starsem na obisk cez vikend. Lepo se imejte!!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
7.1.2011 15:30:05   
Renesme**
phelps- pri 2 mesecih eni že prespijo celo noč...nikar je ne zbujaj za jest, jaz sem pri prvi naredila to napako, ko so mi rekli, da mora jest na 2-3ure tudi ponoči, prvi mesec, ker je imela porodno težo samo 2570g.
Drži se reka" da ne budi leva ko spi" in da je "spanc boljš kot žganc" kot pravi moja stara mama...in uživajte v spanju!!!

Drugo je, če ti nebi pridobivala na teži....

Tinkara 9.10.2006
Bastian 5.11.2010

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
7.1.2011 15:32:49   
Destiny86
Ste se razpisale, komaj uspem prebrat kaj šele komentiratuser posted image
Mi smo že zdavnaj pospravli robico št. 50,56, pa mam občutek, da bomo kmalu tudi uno 62, marička kako hitro raste naš poba, pa cel mišelinko je, ma take lepe obročke na nogicah, me prav zanima koliko tehta in kolko je zrastu, ju3 ima 2 meseca, v ponedeljek pa drugo posvetovalnicouser posted image
Kopamo ga vsak večer pred spanjem, je pa zelo pridkan za spanje in spi tam od 23h do 6h. S krčki nimamo večjih težav, tu pa tam ga matrajo, ma hitro tudi minejo, ker prdi in kaka ko velikuser posted image

user posted image  za vse tiste, ki se lotevate diet, js k sreči nimam težav s kg, kvečjemu bi me kritizirali, da jih mam premalo, je pa vse bolj ohlapno, pa bi se mogla lotit utrjevat, ampak čez mojo lenobo ga ni, no upam, da bodo vsakodnevni sprehodi kaj pripomogli k temu, ker bi bila rada fit za poroko v majuuser posted image

Sem pa danes precej žalostna, ker nas je včeraj zapustil naš stari ata, bila sva si zelo blizu, saj sem odraščala pri njem in se kar ne morem potolažit, težko mi je ker nisem mogla bit zadnje trenutke ob njem in zdaj je v meni pustil tako praznino, da je joj, kar meša se mi od žalosti, ampak vem, da moram bit močna za mojega sončka, ker potrebuje mamico ... še dobro, da ga imam, njegov nasmeh je kot žarek sonca v tem turobnem dnevuuser posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
7.1.2011 15:57:19   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: birdy

Bodiji na preklop so do cifre 68, dobi se jih pa praktično povsod do te cifre, v šparu, HM, CA, BC, Merkator jih more tud met ker prodajajo od firme Katja in alen.
Ječi, kok je tvoj star? Moj je 1 mesec in 4 dni pa ma 5,5kg pa 58cm. Pomoje je proti tvojemu tak buhteljuser posted image  Jah, moj je po men, ni kejuser posted image

user posted image  moj ma jutr 2 mesca :) huda fora! moj pa ni po men-če bi bil bi najbrž pretežku use user posted image user posted image  tko da mi je to ušeč da ni po men :)

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
7.1.2011 16:01:54   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

Jeci, moj je rojen 30.10. z 2900g in uradno 44cm. Zdajle sva od pediatra, pravi, da je zelo lep zdrav fantek:). Imel je 4960g in 53,5cm. Glede polivanja nic novega, klasicni ukrepi, jaz pa na dieti. Ima mini umbilikalno kilo v popku, kar naj bi bilo normalno in izzveni do dveh let. Alergija na mleko naj bi bila pogosta pri tistih, ki imajo v druzini npr. astmo in res jo ima moj dragi. Za vec mleka pa je rekla, naj jem polentouser posted image .

no sj pol pa super napreduje če je bil tok mali. naš se je rodil s 3060g in 51cm.
no pa sj ne mormo tko primerjat ker smo si tut starši različni. od našga ati ma 2 metra in 120kg user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
7.1.2011 16:04:10   
ječi12
no evo še tole vam pokažem

user posted image

sva se z mojim poigrala in morm rečt da je super izpadlo :)

aja k govorite o dietah-js ne grem in nism na dieti,js sm samo prehrano spremenila,ker diet se je treba strogo držat,tukej pa ješ lahko zlo velik skoraj use,samo malo prilagojeno :)

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
7.1.2011 16:53:39   
nejka000
phelps  zoja meni spi celo noč že od prvega mesca, pa je ne zbujam za hranjenje. Kolk pa je težka pa sem itak že omenla.

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
7.1.2011 19:02:31   
phelps
Renesme, mi smo bili prvi mesec čisto nori glede tega hranjenja na tri ure. Tamala se itak ni hotela prebudit, jaz sem bila pa utrujena do onemoglosti (še črpanje mleka, sekiranje...). Po treh tednih smo obupali in jo hranili na dlje časa (še vedno jo zbujali), potem sva pa tudi midva rekla, da je žganc boljši kot spanc.

majabar, ja, sedaj zlivam stran po 150 ml na dan, to je pa malo preveč. Na začetku sem si dala cilj, da dojim vsaj polovico obrokov, sedaj pa je stanje tako in itak, da cenim vsako kapljico odvečnega mleka. Meni noro pomaga sezam pri tvorjenju mleka, mislim, da je Kapesanta dala ta predlog, zato sem ji zelo hvaležna user posted image . Pobruhano imamo pa tudi mi vse, včasih opazim šele takrat ko pospravljam (npr. rob posteljice), ko jo nosim v položaju pasenja kravic, niti ne opazim kdaj gre ven... Podiranje kupčka je pa kar pravilo pri polivančkih, zato bodi tu dosledna. Neža ga pogosto podre že sama, včasih ji pa pomagamo...

Pred parimi dnevi je Neža prvič nesla ropotuljico v usta, jaz pa vesela kot radio user posted image , smeje in gruli se pa že na glas. Danes je bil prav vesel dan. Pasenje kravic na trdi podlagi nam tudi gre, vaja dela mojstra user posted image

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
7.1.2011 19:52:13   
Valentina85
A je katera od vas že dobila menstro? Meni je čišča kao izginila teden dni nazaj, potem je blo par dni spet mal izcedka, dns pa zgleda da je M, upam da ni kakšna krvavitev. Res je pa da si že 3 dni ne črpam več mleka.... 

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
7.1.2011 20:13:41   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: ječi12
evo mi smo se stehtali in zmerli pri P in ima pri 2mescih 4960g in 58cm...

Da nisi bila ti danes na tehtanju pri bidovcu? user posted image
Sem se sprasevala, ce poznam Gala s foruma, samo ni na oktobrkah nobenega Gala, na novembrke pa nisem pomislila user posted image .

phelps, potem bom pa se sezam dodala na dnevni seznam user posted image .

aha alarm za vecerjo...

< Sporočilo je popravil Najki -- 7.1.2011 20:14:24 >

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
7.1.2011 20:27:11   
naša beba
Evo, par minutk za update...

Smo bli na pregledu, vsi izvidi negativni. Se pravi, da nič ne kaže na alergijo ali virusno okužbo ali poškodbo črevesja ... nič
Na dieti kljub temu ostajamo, pregled čez 6 tednov.

Najki, saj vem, da to izpadanje spada v to obdobje. Kake čupaste bi pa ble, če bi blo vse tk fajn kot pa v nosečnosti. Ker pa s Fitovalom nimam slabih izkušenj, škodit ne more.

Pa še to, teža dobro napreduje, danes je tehtala 4030 g in je velika 54,5 cm. To pomeni, da smo se v mesecu in desetih dneh zredili za malo več kot 1 kg in zrasli za 3 cm. Bravo mi!!!

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?