ronja
|
Sicer me pa še vedno zanima, če ugasnete tv, ko se vrti reklama za pivo. KOt verjetno že veš, nimamo tvja . Pravi mormoni . nihče ni odrekel kapljice, če si hotel probat, kaj starši pijejo (vedno smo dobili razlago, zakaj ni primerno to pit), vsi smo poskusili na skrivaj, Zakaj pa na skrivaj, če je bilo dovoljeno in ne prepovedano? Kaj ni tukaj govora o dovoliti/ne-dovoliti poskusiti otroku alkohol in ne o tem, da se mu ga konstantno daje piti? Kerensa, mislim, da je bilo vprašanje, če je kaj narobe, da otrok namaka prste v njeno vino in jih liže, kadar ona pije vino. Torej to ni 1x poizkusit, ampak vedno, kadar ona pije, poizkusit. Kolikokrat pije, pa ne vem, verjetno ne 1x na leto, sicer tega verjetno niti ne bi spraševala... Slovenija 6.7 litra Švedska ( z vsemi ukrepi prohibicije) 6.0 litra - še vedno zelo veliko. Mili, v tisti klimi bi še jaz začela pit . MOraš pogledat širše - kje so oni štartali! Doma nimamo alkohola, če bi ga obiski želeli dobit se morajo prej najavit Hehe, skuštrana, midve pa res živiva vzporedno življenje (z nekaj variacijami). Pri nas je isto. Predlani se nama je pivo pokvarilo v kleti (sva ga mela za obiske...), od takrat ga nimava več... Je pa zadnjič enega akviziterja skoraj kap, ko je videl flašo od viskija v umivalniku (je bila lepa flaša, pa sem jo hotla spravit - hrček pač Meni sploh ni padlo na pamet, da bi mislil, da sva to spila ). poskusi se samo enkrat, vse naprej ni več poskušanje... Podpis, pelin, tudi pod ostalo. Sicer imam vedno bolj občutek, da vse mislimo podobno: ok, če mora nujno 1x probat, naj vidi, da je zadeva res zanič, ampak to je to. Mili ne bi otroku ponujala alkota, če ga mala ne bi vsakič zavrnila. V bistvu je prav hecna mama: ona z veseljem ponuja otroku alko samo toliko časa, dokler ta otroku ni všeč , potem mu ga pa ne bo več dala . Mislim, da otrok od 1x pene od piva ali žličke alkohola verjetno ne bo pijan in mu ne bo nič hudega. Ampak če pa se to ponavalja, torej da se ne samo 1x poizkusi, ampak, da otrok namaka prstke v vino, vsakič, ko ga starši pijejo (pa tudi, če je to redko), to se mi pa ne zdi prav. Ker se mi zdi brezveze otroku dajat občutek, da to spada k praznikom, k temu, da se imamo fajn itd... Ker se imamo lahko tudi brez tega fajn in ker se otroci morajo imet fajn brez tega, ne pa z alkotom.