nananaja -> RE: Alkohol (7.11.2010 12:59:23)
|
Kot prvo, pri nas odrasli pijemo alkohol, za nekatere smo zagotovo pijanci, a nihče nima problema se odpovedat, če je treba vozit ali zahteva zdravje. Med drugim imamo kolega, ki je zdravljeni alkoholik (s popravnim izpitom), hodi k nam in z nami na žure in v tem ni nobenega problema. Alkohol in otroci - pa takole. Vedno je prepovedano najslajše. Vedno pa obstajajo priložnosti, da otrok poskusi alkohol, ko starši pač niso prisotni. In zame je povsem nesmiselno, da starši pijejo alkoholne pijače, otroku pa pravijo samo, da to oni ne smejo, itak da bodo hoteli poskusiti. In če bodo poskusili zgodaj (recimo do pet let) še ne pomeni, da bodo hoteli za praznovanja imet alkohol pri 10letih. Skratka potrebno je otroke naučiti, kdaj se pije in kako se pije alkohol, pa bomo imeli več možnosti, da bodo znali kasneje v življenju oceniti, kdaj smejo pit in kdaj ne. In ja, že jaz sem bila označena ob koncu osnovne šole, ker sem po pravici povedala, da je pri nas doma alkohol na dosegu otrok in da sem ga poskusila tudi v navzočnosti staršev. Pa nimamo hudih težav z alkotom.
|
|
|
|