liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin Kako se vedno tele teme sfižijo oziroma skrenejo čisto od bistva ...Milijonarka in podobno misleče...saj bistvo avtoričinega vprašanja ni to, ali ste ve kroniki , če spijete deci pri kosilu ali pa ste na tleh na fešti ali pa če ga na Švedskem pijejo na mrtvo, ali pa sto in eno nizanje družinskega nealkoholičnega debla za nazaj in to pri polnem kevdru vina (uau).....bistvo vprašanja je, če se nam zdi narobe, če mali otrok kdaj pa kdaj namoči prst v vino, če dovolimo, da ga pri deditu srkne , če veselo prazni ostanke Bandidosa ...OTROK ne odrasla osemdesetkilska oseba...Otrok.Da , meni osebno se zdi to narobe in konec..Hudo narobe in tudi vam bi se moralo zdeti...pa ne sedaj s temi " prepovedano je najslajše" , ali pa "raje imam da ga doma prvič srkne kot pa da je potem pri petnajstih morto nadelan..." ali pa" vsake toliko časa malo poskusi...(poskusi se samo enkrat, vse naprej ni več poskušanje...)...in podobno...Prepovedano je skakati po cesti...pa mislite, da bodo šli vaši otroci takoj skakat po cesti, če jim boste obrnili hrbet...ne, če jim boste nazorno razložili zakaj se tega ne počne, jim ne bo padlo na pamet. Če jim boste razložili , da se njihovi možgani, telo in vse ostalo ne bodo normalno razvijali, če bodo že kot otroci preveč namakali prste v vino, pa da ne bodo nikoli zdravniki, pa učiteljice, pa gasilci in bageristi...ampak se bodo težko naučili brati in pisati....garantiram, da jim prsti ne bodo uhajali tja kamor jim sedaj dovolite... Da pa se otroku da na izbiro, če želi spiti malo vina, je pa naravnost katastrofalno ...Mene osebno ne moti, pa če ga vi, kot odrasla oseba v žepih nosite s seboj, dokler me pustite pri miru...pri otroku , ki bi mi v vrtcu povedal , da mu dovolite piti alkohol ali pa bi ga celo kdaj zavohala...pri takem otroku, bi brez čakanja javila na csd. Na bistvo avtoričinega vprašanja smo odgovorili......enim se zdi to hudo narobe enim se pa ne zdi to tako hudo narobe, če otrok iz radovednost pomoči prst v vino in če poleti kdaj pomoči prst v peno pive in ga oblizne...... Meni se pa zdi recimo hudo, hudo narobe grožnja neke vzgojiteljice, ki bo javila na CSD po njenem mnenju zlorabo otroka, ker ji bo otrok v vrtcu povedal, da sta mu ati in mami včeraj dovolila pomočiti prst v kozarec rdečega vina ali pa v peno od piva.....to se mi pa zdi hudo, hudo narobe...... ker od neke vzgojiteljice človek pričakuje profesionalnost, tudi tako, da zna razbrati kaj je zloraba otroka......take izjave s strani strokovne osebe pa se meni zdijo hudo, hodo narobe.....nasploh se mi zdijo neke grožnje s CSDji narobe.....hudo, hudo narobe pa se mi to zdi, če jih izreče strokovna oseba......pa čeprav na forumu......
|