|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
27.12.2010 21:59:19   
orhideja80
anju - aja še glede trebuščka. to ima očitno po meni user posted image , tudi jaz rada spim na trebuhu, mi je blo prav kriza se navadit med nosečnostjo spat na boku.

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
27.12.2010 22:38:59   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: anju

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

orhideja, moja ima en kolk 2a, kar je boljše od 1b in moram široko povijat, čez en mesec pa imava kontrolo.

nisem prepričana da je to res boljšeuser posted image Vitan je imel ob rojstvu 1a in 1b, pa je bilo ok.

hm, ja, imaš prav, sem malo poguglala ... zdelo se mi je logično, glede na oznako, da je xa bolj od yb ... sorči user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
28.12.2010 7:58:55   
anju
jutro

2ursae ne vem če sem prav razumela naj se zdaj ne bi široko povijalo novorojenčkov ne glede na rezultatuser posted image ali se počaka zaradi nezrelosti ali kajuser posted image

missD ko Vitan podira kupček na rami namesto da žuli svojo pest napada mojo ključnico, njuri zraven in premika glavo v levo in v desno - res sem pomislila na zobke. drugače sem na rr o dojenčkovem razvoju zasledila da pri 3m spoznava svoje telo tudi tako da se dotika spolovila - se mi zdi malo zgodajuser posted image no, vsaj tavečji ga še ni našel pri 3muser posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
28.12.2010 8:06:24   
snežakinja
Pozdravljene, da se čisto na hitro javim. Naš sonček je zadnje tedne tako zahteven. Skoz se moram z njim ukvarjati drugače je jooook, pa tudi spi mi čez dan bolj malo.

Najprej vsem vesele praznike. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Vsi, ki ste bolani čimprej se pozdravite! user posted image user posted image user posted image user posted image

Matic je bil včeraj prvič cepljen. Sem se skoz bala kako bo. Pa je bil tako priden. Samo mali je zajokal, ko ga je zbodla in čez 10 sek je bilo že ok. Ni pa fasal nobene reakcije, nič vročine, nič rdečih oteklin po nogici user posted image user posted image user posted image user posted image

Zadnje čase mi pridno spi. Nekje od 8 zvečer do pol 6 zjutraj. Vmes sicer večkrat zajokca, ko išče dudo. Mu jo dam in spančka naprej. Vedno bolj živahen je in seveda zanima ga vse okrog njega. Skoz hoče bit na rokah pokonci in čekira okrog po stanovanju. Če smo pa kje na obisku, pol pa itak ni šans, da bi ležal. Samo gleda in skenira user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem na hitro pogledala nazaj.
Polivanje - Matic je full polival in bruhal. Celo tako, da so naju silili z AR formulami. Sedaj pri 3 m je pa kar naenkrat nehal. Sedaj še samo malo špukne čez, če se naje in se potem igra, ker full brca in rita. Mislim, da je že ena pravilno ugotovila, da takrat polivajo zato, ker se fejst gibljejo in seveda zraven ležijo oz na pol ležijo. Saj je logično, če sprobamo na sebi bi bilo isto. Fejst se naješ, potem pa leže začneš brcat in ritat. Ma ti mora slabo postat. user posted image

Majabar - pridete v SLO? Če rabiš kakšna zimska oblačila za malčka mi lahko kamot rečeš?

Moram še ob priliki malo pogledat o čem ste še razpravljale, če mi bo le ta mali pustil.

Lepo se cartajte in uživajte na sončku, čeprav je znaj kar mrzlo.  

Z vsakim novorojenim otrokom se svet začne na novo...
Moj sonček... 26.9.2010

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
28.12.2010 9:08:29   
2ursae

2ursae ne vem če sem prav razumela naj se zdaj ne bi široko povijalo novorojenčkov ne glede na rezultatuser posted image ali se počaka zaradi nezrelosti ali kajuser posted image

saj kot novorojenko je nisem široko povijala, UZja ji itak sploh naredili niso. Da ima kolk 2a sem izvedela prejšnji teden, na kontroli. Itk ko malo prebiram forum vidim, da je glede tega povijanja praksa zelo različna. Meni je pač dr. rekel naj široko povijam in pač bom, škodit zihr ne more.

dobro jutro user posted image

meni se že mudi - peljem otročad v službo, potem pa k babi.

lepo se imejte user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
28.12.2010 10:27:45   
anju
2ursae sej zato ker si tudi sama mislim, da ne more škodit, me čudi zakaj naj se jih na začetku ne bi povijalo ne glede na rezultat. zakaj pa v lj P ne delajo več uz kolkov ob rojstvu? mogoče zaradi tega?

< Sporočilo je popravil anju -- 28.12.2010 10:28:18 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
28.12.2010 10:30:32   
filisa
Končno mi je ratalo malo na forum prit user posted image .

kpmk - hitro, hitro se pozdravite user posted image !

snežakinja - user posted image  za Matica! Nisem vedela, da je že 3 mesce star...

Naša Brina si tud non stop rokici tišči v usta.  Bi kar obe naenkrat, če bi šlo user posted image . Mami ji pa vztrajno jemlje rokice iz ust... Drugač pa tud ona čez dan samo še zadrema za max. pol urce, na sprehodu pa tud vsake tolko njene sladke očke odpre, da ja ne bi kaj zamudila! Pa mamico že veselo grabi za lase, atija pa za nos, igračke pa že nekaj časa niso več varne pred njo user posted image .

Celjanke z okolico - srečanje?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
28.12.2010 10:53:00   
lija30
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy

IZVIRNO SPOROČILO: lija30

ojla,

bolje,da je malček zadovoljen pa četudi je na AM!!Katerega pa sedaj uporabljaš?

kako pa ti kaka po njem?A ti ga kej veliko poliva?

Hipp1

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
28.12.2010 11:24:08   
nejkec

2ursae sej zato ker si tudi sama mislim, da ne more škodit, me čudi zakaj naj se jih na začetku ne bi povijalo ne glede na rezultat. zakaj pa v lj P ne delajo več uz kolkov ob rojstvu? mogoče zaradi tega?

Pomoje zato, ker šparajo in ker se ponavadi samo porihta pred kontrolnim pregledom.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
28.12.2010 11:32:22   
MalaNeli
anju hVALA,bom mal pogledala. sam mislim da nazadnje ni blo tam. bom se potrudla naredit vse da ne dobim ab.
pa spet ležim doma, ati je peljal malo ven, jaz bom pa mogoče malo zaspala dokler da prideta

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
28.12.2010 13:05:28   
Pokora
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nič čudnega user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ... jaz jih sploh ne pečem več, ker se jim ne morem upreti, bi pa rada mal shujšala.

A ma mala kaj rdečo ritko če ješ te piškote? Men se zdi da je mala imela potem ko sem se najedla piškotov rdečo ritko. Po mojem zaradi orehov. Pa ne da bi mela kšno alergijo, sam se mi zdi da so orehi dost agresivni in da je imela od tega rdečo...
Kar se pa hujšanja tiče - sej te bo mala pocuzala, sej je ornk jedec! Kolk pa še maš viška? Jst mam še 3 kilce. Sam te ne bojo šle tok hitr dol, ker to so po mojem te šlaufki ki so na trebuhu ostal...

Anju, smo se odločili da nismo cepili proti tuberkolozi. Sem mal po netu brskala, pa sem dognala da ni tako zelo nalezljiva. Pa tut če jo dobiš, ni prav velik verjetnosti da zboliš. Če se spomniš tistega primera ko jo je una med sestra imela v Lj porodnišnici. No, kolikor mi je rekla prijateljica ki je bila v stiku z njo, naj ne bi noben zbolel. Res pa je tudi, da so bili vsi 1 mesec na AB...

Rokice - Bina jih je tudi odkrila v smislu da jih skos daje v usta. Pa jeziček skos ven moli kot kakšna žirafa - prav okuša vse kar ji mimo prideuser posted image

UZ kolkov v Lj ne delajo zato ker šparajo. Vsaj tako je men rekla una zdravnica, pri kateri smo bili na UZ.

Snežakinja krasno da ste tako dobro prestali cepljenje. Mene je kar malo strah, ker je Nik imel ful reakcijo. Valda je Bina nau mela!

Jaz pa z malima zdejle šibam h nam domov na novoletno kosilo. Nik in Bina bosta dobila še darila od DM. Jutri pa na morjeeeuser posted image  Joj kr ne morem verjet da ga bom letos vseeno vidla in celo lahko probala če je še zmer slanuser posted image  Mam že skor vse napakiran. No za malo zdejle še sušilc suši tetrice in par cunjc, pol smo pa kompletni.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
28.12.2010 13:08:41   
missD
jooooj Pokora, a grem lahko zravn?user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
28.12.2010 15:03:04   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

Kar se pa hujšanja tiče - sej te bo mala pocuzala, sej je ornk jedec! Kolk pa še maš viška? Jst mam še 3 kilce. Sam te ne bojo šle tok hitr dol, ker to so po mojem te šlaufki ki so na trebuhu ostal...

moj višek je desetka user posted image - ja, 10 kil!! Pri 171 cm imam 75 kg user posted image user posted image user posted image . Pa še, ko bom snela teh deset, bi se prilegla še kakšna v minus. Ehhh.
Rženi hlebčki: ja, mogoče mala malo bolj prdi ... hmmm, lahko bi bilo zaradi teh hlebčkov in orehove potice. Bom preverila.

kolki in LJ porodnišnica: tole sem našla:

Od 1. oktobra v ljubljanski porodnišnici ne opravljamo več rutinske preiskave UZ kolkov. Strokovno je smiseln pregled kolkov šele v starosti 6- 8 tednov. Že sedaj so pediatri skoraj pri vseh dojenčkih ponavljali UZ pregled kolkov, kar pa ni smiselno. Tudi če so kolki nezreli, t.j. pri izvidu 1b ali 2a ni več indicirano široko povijanje. Tako trdijo ortopedi. Zato tudi ni smiselno kar vsem otrokom delati UZ kolkov. V porodnišnici LJ bodo delali pregled le pri rizičnih otrocih: medenična vstava, klinično viden izpah ali izpahljivi kolki, pozitivna družinska anamneza in po potrebi. Osnova za spremembo je stališče ortopedov do tega problema

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
28.12.2010 15:14:50   
2ursae
evo, naša babika pri svojih planšarskih opravkih:

user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
28.12.2010 15:37:40   
orhideja80
2ursae - a to je tvoja Lučka??? Ne morem verjet, da ima toliko las.user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
28.12.2010 15:37:44   
missD
uuuuuu kako je lustna! pa kolk ma las!!! 

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
28.12.2010 16:00:17   
anju
uuu user posted image Lučka! sta imela tudi bratca toliko las? moj sine je v primerjavi z njo pleško, js pa pravim svojim kolko lask mu je že zraslouser posted image po vrhu glave je bil nekaj tednov po rojstvu prav brez.

user posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
28.12.2010 16:12:50   
2ursae
madonca, anju, kak zvedav pogled user posted image . Ful luškan poba user posted image user posted image .

laski: moj mož je imel krošnjo, ko se je rodil, to ima Lučka po njem. Naš Bor je bil pa celo še bolj čupav kot Lučka.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
28.12.2010 16:35:24   
missD
anju men se zdi da ti je Vitan čisto podoben.

Tui moja 2 nista baš pri laseh v primerjavi z Lučkouser posted image
Se mi pa zdi da Jakobovi bolj na rdeče kot pa na blond vlečejo :D

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
28.12.2010 16:39:48   
anju
ja, 2ursae, moja nona, Vitanova pranona mi je rekla da zna grdo pogledat po meniuser posted image

pa kdaj začneš strič te laske? nič ne odpadejo?

glede kolkov je žalostno da šparajo na takem. pa tudi logična ni navedba. po eni strani se ne da oz ne pomaga široko povijanje do 6t, po drugi strani pa naredijo uz, če je taka klinična slika ali v družini ali lega otroka - in kaj potem to pomaga, če ni kaj naredit do 6t??

Pokora morje!user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
28.12.2010 16:41:59   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: missD

anju men se zdi da ti je Vitan čisto podoben.

res?user posted image hiuser posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
28.12.2010 17:04:46   
tinaaleks
Dan!

Samo da povem, da smo ok-mi ni delal internet in so ga komaj sedaj popravili. Moram pa še vse prebrati za nazaj!user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
28.12.2010 17:43:20   
orhideja80
anju - si ga očitno ujezila s slikanjem user posted image , tko grdo gleda. je pa luštkan!!!

snežakinja - a dojiš a je Matic na AM? Sprašujem, ko tako dolgo spi....

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
28.12.2010 18:36:37   
Najki
Samo na hitro.

Vsec slikici user posted image .

JM je bolje v smislu, da je vrocina do 38 1x na dan oziroma ponoci, torej ni za zbijanje, se mu je pa ful kaselj razvil, boscek se stalno zbuja zaradi kaslja, je neprespan, siten, cartal bi se in komaj uspem Lien nafutrat user posted image . Baje je normalno in se puca, mene samo skrbi, da se ne plazi na pljucka... Pri dezurnemu v nedeljo so bila pljuca cista, tudi useska ok, samo ful sluzi v nosku, viroza. Po moje bo se pa dni tako hudo kasljal, sicer je pa itak vrtec zaprt in bi bil v vsakem primeru doma.

Zdejle sem izmerila T Lien in je 37,6 v ritki, celo toplo in rokice ledene pa sitna je ful. Upam da ji ne narasca user posted image .

Moram it, sitnobici kliceta.

"Na svetu je samo en najlepši otrok in vsaka mama ga ima."

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
28.12.2010 18:45:06   
majabar
anju, takoj prvi dan je bil cepljen proti tuberkulozi in hepatitisu B, ima se celo shemo cepljen pred sabo. Posvetovalnic ni, nekaj skupinskega je organiziranega v januarju, neko predavanje. Ne skrbi me, da ne bi zrastel tudi brez vsega tega, ampak, ko vidim, da se pogovarjate o kolkih in AD3 kapljicah (sem sploh prav napisala?) in sploh pojma nimam o cem govorite, se malo vprasam, ce bi bilo vseeno dobro narediti se kaksen pregled.
snezakinja, ja, jutri gremo na pot na drug konec sveta in smo v cetrtek zvecer pri vas:). Za oblacilca bi bilo super! mamamajca se je ze ponudila, da mi poslje bodije, ce imas kaj odvec, bom zelo vesela! Seveda ti potem cez tri tedne lahko posljem vse nazaj, ce bos imela se kaksnega otrocka:). Drugace bom pa jaz vse premajhne stvari podarila tukaj mladim mamicam, ki zivijo v revscini, je prav zalostno, koliko 14 in 15 letnic je tu nosecih.
2ursae in anju, cudoviti slikici!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Sinovi kot mame, hčerke kot očetje
Genetika je zapletena. Vemo le, da smo vedno bolj navezani na enega od staršev, kar je spet odvisno od kombinacije genov...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

luč DA ali NE
пеперутка16

Ali imate ponoči prižgano luč v sobi, kjer spi vaš dojenček?